Sprid kärleken
Knut Knutsson Son
Knut Knutsson Son

Knut Knutsson Son – Knut Lennart Knutson, svensk arkeolog, kom till denna värld i Sandsbro i Gårdsby socken, Växjö kommun, Kronobergs län, den 23 februari 1951. Hans mest uppmärksammade bidrag till SVT:s Antikrundan, som han varit en del av sedan 1989, är utan tvekan hans medverkan i föreställningen.

Livshistoria

Utanför Växjö, i Sandsbro, var Knutsons far lanthandel och senare antikvaruhandlare. Knutson bytte efternamn från Lennart till Knut 1976, då han började arbeta som reseledare på Kulturen i Lund. Han lämnade Växjö katedralskolas naturvetenskapliga läroplan 1970. Han hoppade av Lunds universitet, där han läst juridik, för att istället ta en examen i konstvetenskap och etnologi.

Han är en auktoritet inom antikviteter och modern konst, glas, möbler och mer. Mellan 1980 och 1989 var han chefshoncho på Stockholms auktionshus Bukowskis, där han övervakade skapandet av företagets nya “Modernt konsthantverk”-region. Under en period var han även ansvarig för marknadsföringen.

Sedan 1996 är Knutson ledamot och ordförande i Uppsala Auktionshus, Sveriges tredje största auktionshus (2017). Sedan 2007 har han varit lärling. Genom att sälja en Rubens för 15 000 kr i december 2006 satte han nytt värderingsrekord. Den totala summan som vunnits var 16,6 miljoner kronor. Men det var inte Rubens; det var Jan van den Hoeckes mord, det hittades hösten 2009.

Hans största bedrift som auktionsförrättare, hävdar han, är försäljningen av hästen från Upplands Frötuna gård, som lämnades till honom av familjerna Bernadotte och De Geer. Den 6 januari 1596 dog Lillie — son till L 1 (Knut Knutsson) — (Fh 6). 1557, när Sten Eriksson (Leijonhufvud; bd 22) och Ryssland beviljade en 40-årig frihet, var L, som inte började använda efternamnet förrän 1580 (E 1976; RR) och skrev Lyllyä, en del av gruppen som reste till Moskva eller Novgorod.

Han var bland dem som reste med Gustav I:s dotter Katarina (född 21) från Sverige till Ostfriesland (Swen Elofsson) för att besöka hennes mor i början av 1561. I L 1563, som sändes efter att Erik XIV gjorts till herre, riksråd, hovmästare , eller hovmarskalk, Jöran Gera (bd 17) och Hans Klasson (Bielkenstierna; bd 4, s 299) befälte konungens tilltänkte brud Kristina av Hessen, som ej var resfärdig,

Konungens tilltänkte jakob Bagges (bd 2) betala brud Kristina av Hessen, som ej var resfärdig. Tillsammans med Hogenskild Bielke (bd 4) begav han sig på jaktretreat i Finland våren eller sommaren 1564. 1565 till 1566 var han på reträtt i Lothringen med Hans Klasson m.fl.

L ej utnämndes till konungsråd vid Johan III:s kröning. Å andra sidan hade chanserna kanske varit större. Eftersom Erik XIV nämndes med tolvmannaed 1563, fick han befria sig från ett hästkrav med en borgarhusägare från Nyköping. Många brev från 1571–1599 (HKR; Biographica; E 1976) beskriver honom som “förbullrad (förvirrad) o fördärvad av mycket dryck” eller “starkt skurkaktig”, som Johan III uttryckte det i ett brev från 1572.

Stava landsförvisad till Pfälz från 1577 till 1578 var han åtminstone den mest anmärkningsvärda av de tre förvaltarna som vaktade den heliga gralen. Han var också kapten i marinen under en period. I sinom tid påverkades L. av den katolska kyrkan.

Medan han och sekreteraren Henrik Mattsson sommaren 1580 sändes till Småland av Johan III för att förhandla om den nya liturgin, blev han sedan tillsagd att flyga till Uppsala i början av 1581 av Johan Henriksson (bd 20) för att försöka övertala professor Petrus Jonse att godkänna dem. Hans första hustru gav honom Sjöholm i Östra Vingåker, Söd, men när hon dog 1581 återfördes han till faderns gård i Ökna, Floda.

Som framgår av SVT:s Antikrundan, en Vänersborgsfar och son

När SVT:s Antikrundan fyller 30 år ska två kusiner som är vänner till mig vara specialister. Det här är Fredriks första, även om Poppa Bo har varit med hela tiden. När mina gäster först kom var jag väldigt tillmötesgående och noga med att tillgodose deras behov. Enligt Fredrik Knutsson snodde jag en grej som någon annan hade packat ihop i förra avsnittet genom att hoppa över bordet.

På väg tillbaka från Vänersborg, Knutsson och Far

Bo Knutsson i Vänersborg har varit specialist på SVT:s Antikrundan från start medan Fredrik, sonen, just nu är inne på sin andra säsong. Fredrik Knutsson i Vänersborg sa: “Jag är involverad på två ställen i höst – i Karlsborg och Söderköping.”

Utforska de första 75 åren av KG Knutssons karriär

Medan det andra epidemiåret inte lyckades åstadkomma något anmärkningsvärt, skapades KG Knutsson för 75 år sedan i år. Vi kunde dock få en viss inblick i KGK:s historia genom vårt samspel med företagets innehavare och v.d. Engagemang för KGK:s ledningsgrupp: Håkan Knutsson, son till KGK-grundaren Knut-Göran Knutsson, tar fram en antik strängskärare av märket Hella, som Knut-Göran började använda vid sin ankomst 1946. Vd. Johan Regefalk från KGK står högt.

Knut Knutsson Son

Boulevarden Marc Kjellin

1946 etablerade Knut-Göran Knutsson KGK med försäljning av cykelkomponenter. Hella, VDO, Kolbenschmidt och ZF levererade alla komponenter till den svenska mjölindustrin strax efter andra världskriget, och jag blev deras agent. Det började bland annat som ett sätt för den tyska Kolbenschmidt-verksamheten att skicka motorblock till de svenska företag som tillverkade motorer för båtar och motorcyklar.

Bland de europeiska länderna rankades Sverige då först när det gäller jetmotorexport. Partnerskapet mellan KGK och Kolbenschmidt fortsätter till denna dag, vilket avslöjats av vd Johan Regefalk. Men vad har du för avsikter med de efterföljande händelserna? Knut-Göran Knutsson frågade till slut.

“Det är också något jag jobbar på”, sa han tidigare. Det var mycket kaos också. Anledningen är att du blir bättre som agent om du bara skummar ytan. Som ett resultat grundade han KG Knutsson Handels AB och började även övervaka tjänstemarknaden. Enligt Johan Regefalk var det Håkan Knutssons son som tog över situationen efter att ha blivit vice vd 1976, i sin fars fotspår.

När Håkan Knutsson, som just nu är 74 år gammal, minns alla sina år i KG Knutsson sköts en stor del av den maritima verksamheten. Dessutom specificerar licensen närvaron av motorer, olja och drivmaterial: Min morfar grundade detta mineraloljeföretag som blandar svenska och engelska traditioner.

Eftersom han är född och uppvuxen i Sverige etablerade han naturligtvis Shell där. Efteråt byggde farfar skorstenarna ute på Gåshaga på Lidingö med redaktör Olle Wallenius. Olle var kompisar med Farfar. Det var då som Olle överförde allt kött från området runt magknappen.

Skorstenarna på Gåshaga byggdes samtidigt som Shell togs över av holländarna. Enligt Håkan Knutsson är ett kapitel klart idag, men även KG Knutsson förväntade sig vad. Sedan, efter några bowlingturneringar, finns det: I KGK:s styrelserum visas en gammal tidningsartikel av Håkan Knutsson som berättar “Vi har byggt smugglarbåtar tillsammans med två andra aktörer.”

Vi tillbringade sex timmar i Paris i smugglarens båtar innan vi fortsatte till Berlin. Ebbeke och jag var de bakom ratten. Ett konstruktionsfel i Ebbekes fotled gjorde det svårt för henne att böja sig, vilket förstörde hennes semester i Paris.

Vi satsade på det och sprang sedan sommarmaran i Berlin och vann. Enligt Håkan Knutsson var det 1968. Alla kallar honom “Knut Knutson” häromkring. Tvärtemot vad många tror har SVT:s antikexpert gått vidare till en helt ny satsning. Lennart Knutson heter han, enligt Knut Knutson.

“Hej!” Lennart!

Det brukar den 67-årige Knut Knutson göra när han besöker sina hembygdsgårdar i småstäder. Den kände antikvariatexperten “Antikrundans” heter egentligen Knut Lennart Knutson. Är “Känner du igen mig, Lennart?” deras gå-till-svar. Fram till 1976 poserade jag Lennart Knutson. “Lennart kallar mig fortfarande Lennart”, minns Knut Knutson och berättar om berättelser om andra tidigare klasskamrater och vänner från platser som Växjö.

Men efter en svacka blev han berömmelse som ung Lundastudent. Du hade alltid pengar till hands när du pluggade, och du försökte förmodligen få ett extrajobb. Det fanns en affisch på entrén till Kulturens personalutbildning i Lund som efterlyste guider en dag när jag gick förbi.

På fem orter i Sverige finns en intellektuell förening som heter “Kulturen” som arbetar med museer och friluftsmuseer. I Lund hittar du företagets hjärta. Jag blev helt hänförd av idén. Jag bestämde mig för att gå in dit eftersom jag tyckte det var så coolt. Och det var vändpunkten i mitt liv! Jag hade en annan förändring på juridik, men nu betyder det att jag träffade min fru – bara för att jag undvek att personalen skjuter.

Efter en tid anställdes Knut Knutson som guide och hans uppgifter lämnades in. Bengt Bengtsson övervakade kulturfrågor, medan Nils Nilsson övervakade folkkonst och fiske. Så fort de fick syn på min kombination, Knut Lennart Knutson, flöt allt på! Jag förvandlades till en dubbelknut ur det blå.

Trots att han och Lennart är gifta sedan 1976 har Knut varit hans förnamn. Att bli vän med Knut var ett åtagande som varade i några år. Till skillnad från de hemska vännerna som informerar Knut, går de trevliga vännerna som säger “Låt mig berätta för dig” till Lennart tillbaka till före 1976.

Det börjar bli intressant nu när jag är långt borta. Bara äldre farbröder, sa han, kunde referera till Knut som ett barn. Men det är vackert väder just nu. Knut Knutsson till Hjelmsäter i Medelplana socken i Skaraborgs län. Han levde till 1496. 1487 till 1495 var Knut Knutsson känd som Björkevik, Blomberg i Huseby socken, och Hjelmsäter i Medelplana socken, alla på Kinnekulle.

Han härstammade från Knut Bryngelssons släkt. Ingrid Buch, som var en sparre i sin barndom, var gift med Måns Buch i början av 1500-talet. Eli vielä 1496 såg Knut Knutinpoika halshugga Hjelmsäterin. Huset ägs av Roos af Hjelmsäter, mattförsäljare. Systerdottern till Ingrid Magnus, Bock, utsågs till puolisonsa oli champion. Anknytning till Västra Göta Mendelplanens Hjelmsäter gods.

Räddningstjänst i Örebroområdet

Ingrid Bock, dotter till Magnus Bock Sparre och Benkta, var före den 22 januari 1486 gift med Knut Knutsson i Hjelmsäter. De förlänades son till häckaren Göstaf Knutsson Roos af Hjelmsäter. Den släpptes första gången 1625 som en parfym. En av de norska Hafthorsöners släkt är Ätten, den enda av Norges gamla stormannater som fortfarande lever, och ålderdom kan återförenas med de äldsta riktiga svenska levande och välmående myrorna.

Enligt legenden ska den äldste och mest pålitliga styvfadern, Jon Raud Ivarsson, vara son till kung Håkon av Norge. Omkring 1240 levde Jon af Suderheim, som var Håkons far. Från starten vid riddarhuset på 1200-talet och framåt fick en av släktforskarna namnet Roos af Ervalla, medan den andre fick namnet Roos af Hjelmsäter.

Knut Knutsson Son
Knut Knutsson Son

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!