Sprid kärleken
Knut Agnred Sjuk
Knut Agnred Sjuk

Knut Agnred Sjuk – Det hänvisas också till i “The Idols” träsnideri. Och det är här hela shebang samlas i en turgid metaglimpse: fiktion som, i sin strävan att förringa eller kritisera något, gör sig skyldig till samma plankträff.

Men det verkar lite off här, som om “The Idol” verkligen vill slita spermier ur Lily-Rose Depps psyke och använda henne för politisk vinning. Enligt arrangörerna besökte mer än 16 000 personer Brännbollsyran varje dag i Ume. Därför utbröt allmänheten i samma svärmar som före pandemin, något som gjordes även i fjol.

Australiern Kid Laroi och engelsmannen Central Cee avslutade festivalen i år. Benjamin Ingrosso och Axwell var ytterligare två generiska artister för året. Basebollsäsongen avslutades söndagen den 4 juni. Nu ser hon fram emot att återvända till scenen, som hon förklarar i ett pressmeddelande:Det verkar väldigt roligt, spännande och motiverande. Hon berättar att kreativitet och styrka kan finnas i teatern och scenarbetsvärlden.

Hon kommer snart tillbaka från sin tjänst som musikdirektör vid Linköpings universitet, där hon har lett olika musikensembler, bland annat Linköpings studentkör och stgöta Kammarkör. Hon har tidigare bland annat arbetat med Radiokören och Akademiska kören i Stockholm. Hon har också tjänstgjort som assisterande dirigent i Bayreuth och är en skicklig sångerska i sin egen rätt.

Efter att tidigare vd och teaterchef Michael Bojesen lämnat Malmö Opera på grund av bristande stöd från styrelsen anlitade Christina Hörnell Bengt Hall som interimsvd under jakten på en ersättare. Frågan uppstod efter att styrelsen fick veta att Bojesen hade gjort en okänslig kommentar om en operasångare i ett mejl när han var konstnärlig ledare för Copenhagen Opera Festival 2015.

Det är inte bara jag som har motstridiga känslor för Zlatan Ibrahimovic, jag tror inte. Men när jag ser den officiella avskedsceremonin på San Siro blir jag lika rörd som alla andra. Grov och bara lite självsäker.Det är definitivt något konstigt med hela spelet. Är det världens minst sentimentala man, Zlatan, som står där och flinar självbelåtet? Detta är kognitiv dissonans på en mycket hög nivå.

Något händer dock och jag känner igen min Zlatan. Han hör att Hellas Veronas supportersektion börjar bua från under hans avskedstal. När detta inträffar försvinner träden och den ökända lejongrinet kommer fram.

Svaret är nej”; ni kan bua. Detta är dock din ögonglobs uppfattning, så att du kan se mig. Det du har här är extremt talande, enligt min mening; det är en kristallklar förklaring av vem Zlatan är och vad som motiverar honom. Det är då han står framför duvorna han jagar.

Zlatan har baserat hela sin självidentitet på de saker han har kämpat mot under hela sitt liv. Zlatan har baserat hela sin självidentitet på de saker han kämpat mot under hela sitt liv. När han växte upp var Sverige en Etablissemang. Det var många elever och lärare som ansåg att han var alltför distanserad och självupptagen för att vara en effektiv tränare eller utbildare.

Sedan dess har det bara blivit värre. Det har varit det konstanta i hans liv: hans djävlar. John Carew, Pep Guardiola, Rafael van der Vaart, det svenska damlaget, folket i Frankrike (“det här skitlandet”, som han skrev efter att ha fått en rättslig dom mot honom i Ligue 1): han har sökt upp och upptäckt konflikter överallt han har gått.

Särskilt i svensk media. Han slutade köpa Aftonbladet i flera år på grund av oenighet. På sin senaste presskonferens spydde han ut öppen provokation (“VM i Qatar? 10 poäng”?) i ett försök att reta och pocka, för att få svenskarna att springa efter andan och smälla pannan i tv-bänken.

Jag minns att jag blev så förvånad 2015 när Zlatan uttalade sig mot Olof Lundh under en presskonferens. Lundh ställde en fråga angående ett PR-partnerskap och fick feedback. När Lundh fick “ont i magen” sa Zlatan att han gav honom en spark.

Knut Agnred Sjuk

Under Peter Rangmars jubileumsfirande hyllar teamen Galenskaparna och After Shave sin bortgångne kollega.Hans död fungerade som en gripande påminnelse till samhället och en plats att hitta avslutning:De senaste 16 åren har Claes Eriksson gjort årliga besök hos frisören som en del av sin förebyggande sjukvårdsrutin.


Samtidigt har gruppen decimerats av en mängd ovanliga sjukdomar. After Shave och Galenskaparn har spelat för hus till salu i Göteborg som en del av eds program “30-rsfesten”.Med utställningens premiär den 11 september kan fans i Stockholm se fram emot en retrospektiv över bandets 30 år tillsammans.

Trots skisser som går tillbaka till 1980-talet är endast fem av de ursprungliga sex medlemmarna aktiva idag; Kerstin Granlund har valt att stanna bakom kulisserna medan Peter Rangmar gick bort 1997 efter en lång kamp mot malignt melanom i huden.I den årliga retrospektivet visas ett videocollage av Peter som uppträder med Galenskaparna och After Shave som en hyllning till den bortgångne musikern.

För att förtydliga säger Per Fritzell att det var extremt okänsligt första gången det nämndes; men efter Anders Ericssons död blev det standardpraxis. Vi utvecklade större medkänsla för varandra och fick se hur ömt livet kan vara.

För andra gången på lika många år missar Knut Agnred jubileumskonserten “30-rsfesten” med Galenskaparna och After Shaves. I ett pressmeddelande står det att han ännu inte har återhämtat sig från de infektioner han ådrog sig under sommaren och kommer därför att missa decemberföreställningarna.

I hans frånvaro har Lorensbergstaatern i Göteborg anpassat sin inredning och fortsatt att arrangera föreställningar. Offentliga medel återförs till regeringen. P3 rapporterar på sina sociala mediekanaler att den första konsertdagen av musikfestivalen Rosendal Garden Party i Stockholm kommer att äga rum på torsdag, efter ännu en försening.

Rapparen Stormzy och R&B-sångerskan Tiana Major9, båda britter, har enligt uppgift schemalagt framträdanden för torsdagen. På måndagen tillkännagavs att den nigerianska afropop-stjärnan Asake också skulle uppträda, vilket gör torsdagen till festivalens officiella öppningskväll. Detta inkluderar Banankompaniets klubbkväll som har planerats.

TV-recensionHBO-serien “The Idol” är en av de mest panorerade på nätet. Amy Seimetz, filmens regissör, förväntas få kritik för sitt “kvinnliga perspektiv”. Här hittar Joanna Gorecka inget annat än en kittlande sexualisering av banala kvinnliga karaktärer – eller, som hon kallar serien, en “degenererad rövsoppa”.

HBO:s “The Idol” dubbades till svenska som “skruvad tortyrporr” långt innan premiären. Och öppningsscenen har kött i alla dess former, inklusive strypsex och spermaklet i en nepobaby plot. Skandals skapare är Abel Tesfaye, mer känd som The Weeknd, och Sam Levinson.

Känns bra att ha “Euphoria”-skapare ombord; om någon vet hur man sexualiserar spända kvinnliga karaktärer genom att ge dem slingor för armar så är det Sam Levinson. Och nu gör han det igen. Efter bara fyra minuter står det klart att “Euphoria” fortfarande är en föreställning för små barn. Det verkar som att Levinson har tagit rodret som hovleverantör av urartade rövsoppa om “Euphoria” var någon sorts klappning med det dystra.

Förutom sina blonda lockar är Lily-Rose Depp också närvarande. I “The Idol” spelar Lily-Rose Depp huvudrollens fräcka fiende. Vi kommer aldrig att bli vänner med dem eftersom de är så fula och störande på bilder. En närhetskoordinator förs bort och hålls fången under de första tjugo minuterna av pilotavsnittet, och ett förorenat kvastskaft ligger nära bakom.

Sedan får vi följa med brostvrtorna på lite olika äventyr, bland annat en resa till sängarna för en vilostund, en danstävling, ett besök på bastun och en utekväll på klubben där de träffar en skum karaktär som heter Tedros (spelad av The Weeknd själv). Man får på håll intrycket att han är dåliga nyheter, den näst värsta skurken sedan Jared Leto i “WeCrashed”.

Förutom hennes blonda lockar är Lily-Rose Depp också närvarande. Jocelyn, en ung, vacker och hänsynslös mördarfantasi, är karaktären hon porträtterar på scenen. Samtidigt har vi Traumacore och Barbiecore. I öppningsscenen möter vi henne när hon poserar för ett fotografi, avklädd i silkesnattlinne och medicinskt armband. Hon har blivit traumatiserad av något, men vi vet inte vad; hon har undvikit att prata om sin mammas sjukdom och dödsbäddsvisioner.

Vi förstår snabbt att Jocelyn är en sexuellt lockande, men ändå sympatisk, virtuell fängelsefånge bland en befolkning av skivbolag, nakna mördare, huvklädda luffare och beslöjade gamla kvinnor. Medan Jocelyn grymtar och svankar och trampar och stönar i sitt sjukhusarmband frågar en av lagets nagellackskilles “Romantiserar vi psykisk ohälsa?” (Romantiserar vi psykisk ohälsa?).

Knut Agnred Sjuk
Knut Agnred Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!