Kjell Höglund Död

Sprid kärleken
Kjell Höglund Död
Kjell Höglund Död

Kjell Höglund Död – Kjell Höglunds avgång från Krumelursällskapet för Hederskrumelur var därför förutbestämd av bolaget självt, och den har nu skett.Västersbon fyller 76 år idag; han var född i Jämtland. Efter att ha upptäckt musik på en jukebox på sin fars kontor började han snabbt skriva sina egna låtar och bilda ett band.

Efter avslutade studier i Stockholm släppte han sitt debutalbum, Undran, 1971 och har fortsatt att släppa album som helt består av originalmaterial med endast korta mellanspel. Den senaste; 2006:s “Pandora’s Ask”.Hans senaste singel släpptes 2017, men det tog honom flera år att äntligen meddela att han var klar med musik.

Kjelle, som han kallas, har trots allt detta aldrig glömt sitt namn.Krumelursällskapet skriver att Kjell Höglund och hans musik har uppskattats och presenterats i en mängd olika sammanhang, trots att varken han eller hans band varit på turné på särskilt många år eller särskilt vanliga i media.

Nu erbjuds Krumelursällskapet till de som önskar öka Kjell Höglunds profil.Kjell Höglund anses vara i topp fem hederskrumelurs hittills på grund av följande motivering: hans stil är helt original. Hans författarskap är alltid välstrukturerade och sammansatta, och hans berättelser ger alltid fascinerande läsning.

Och hans förmåga att bli erkänd av sin publik under många decennier (och många generationer) och att inspirera andra artister är anmärkningsvärd på alla sätt.Det här är en individ som alltid har gått sin egen väg, aldrig med några större motgångar, och ändå har blivit populär och älskad.

Det har sagts att han är något av en levande legend på grund av sina små mästerverk av list, mörka reflektioner över tidens gång och fängslande berättelser om vardagslivet. Kjell Höglund är en helt avskyvärd människa.

Kjells atypiska manér och tillbakalutade uppträdande talar för sig själv, sa Krumelursällskapets direktör Anders Högström och sekreterare Olof Wigren i en gemensam kommentar. Vi har iakttagit honom på arenan med stor förväntan, och vår tro på honom är orubblig eftersom han alltid har gjort det som har betts av honom. Jag gick genom morasset och tittade på dem, och jag insåg för första gången: det är min far. Med allt dreglande och allt.

Han slappar i soffan på sin kokvru etta i hjärtat av Västers. Den hårda eftermiddagssolen silar in genom trädgårdsmästarna. Luften är så märkbart unken att den kan fångas i en värmebölja. Inget av det är vettigt.Han delar huset med Clary, som han romantiskt gick in i för två decennier sedan. Hon fångade honom i en fälla på en Kinarestaurang och släpade ut honom. Båda deras mödrar hade gått bort och de gav sig snabbt.

De har inte för många ägodelar. Hans proppfulla bibliotek ligger i en låda. Akustisk gitarr fastspänd på stolsryggen. Han spelar aldrig på den. Sa Bara Clary.Jag är en hösäck, säger han på sin smidiga och precisa norska.Savannen måste betas. Vilken hösäck jag är!

Precis som alla säger, han är otroligt snäll och lätt att prata med. Jag antog att alla var kommunister fram till denna punkt. Men så insåg jag hur personligt tillfredsställande det var att vara kommunist. Jag träffade kommunister första gången när jag skrev in mig på Stockholms universitet.

Där kände han sig hemma.Så det är vad jag har gjort hela tiden. Men jag har inte alltid varit så kommunikativ som man kanske tror.En glad barndom, verkligen. Otrolig framgång, tillsammans med dig.Ja… han tar lång tid, tillfredsställande suger.Jag har alltid varit glad.

Om jag får vara så djärv att kalla mig poet så var jag precis som dem alla. De vill skriva bara för att de tycker om det. Jag tror att de känner att jag vill avsluta mitt liv här. Och det visste jag också såklart.Han är uppenbarligen en poet. En av de stora, grovt sett. Det går att dra paralleller till västerlänningen Tomas Tranströmer. Båda Baegs är utbildade psykologer.

Och när jag fördjupar mig i en fråga om psykologi och den magiska sången “Slutstrid”, där en kille faller offer för sin egen undermedvetna och stöter på en sorts freudiansk dödsmatch, svarar han bara: “Och han berättar en vänskaplig berättelse.” Inte alls grundläggande, säger han. Helt enkelt vänlig.

Hans samtal kommer alltid fram på telefon, nästan som ett urverk.Tack så mycket.Varför skulle han då ha sagt något annat? Han vet att du är intresserad, Han.Kjell Höglund har förlorat en betydande del av sitt liv. Clary har lärt sig mycket. Hon har skrivit namnen på sina vänner och familj i sin anteckningsbok. Årtal. Men det mesta är löst.

Han kommer ihåg orden men inte deras ordning i manuset. Det har aldrig fallit honom in att bry sig om dem. Inget lyssnande, ingen läsning, ingen lek.Han minns Dylan som inspirationen som fick honom att vilja göra musik även om han inte kunde spela ett instrument. Handlöst svarar han med armarna utsträckta i luften.

Kjell Höglund Död

Kjell Höglund tilldelades det årliga Cornelis-stipendiet vid en ceremoni som hölls på Ihelgen. Med en gedigen femtioårig musikalkarriär bakom sig kunde ingenting vara tydligare.Hela vår kulturgrund vilar på tanken att “vi korsfäste Jesus fasta skulden var vr.”

Så låter en klippa i Kjell Höglunds 15 minuter långa video “Häxprocess”. Han har lyckats trollbinda flera generationer av hängivna med sin kryptiska men innerliga underfinansiering av texter. Hans skrifter är genomgående roliga, utan nedsättande språk och ton.

Och musik brukar komma i andra handen; det här är mer tonya middagsfester där behovet av att berätta en historia går före musikaliska blomstrar. Medan textens innehåll är en magisk “ström av medvetande” som ständigt tar oväntade vändningar och tar hem oroväckande avslöjanden, är musiken och texterna skakande och desorienterande.

Kjell verkar alltid ha varit helt osäker på om det han gjorde skulle bli bra eller inte. Han har bara producerat och släppt demos, men han har anpassat sig till tiden genom att gå bort från den Bob Dylan-inspirerade singer/songwriter-traditionen och mot ett mer mainstream sound fyllt av syntetiserad sång och vad vissa kan kalla “svensk vis-techno”.

Det hela fick sin start på 1970-talet, då Kjell, bröt från ett skivkontrakt, började sätta ut skivor på sina egna vilda föreställningar och sälja dem till bekantskapskretsens folk.Några av dem går tillbaka till när han först började experimentera med det nya spelet, och nu har han ett eget liv som han aldrig hade kunnat föreställa sig var möjligt.

Som ett exempel är meningen “Jag hör hur de ligger med varandra i vningen ovanför” en helt absurd beskrivning av hur berättaren tycker om att lyssna på ett älskande par.Kjell var oskuld vid den tiden, och historien säger att han inte blev sexuellt aktiv förrän han var 30.

Berättelser från den eran återkommer ofta i hans album och avslöjar att han reste världen runt i jakten på mening men var för klumpig eller osäker på att någonsin ta ansvar för sitt liv på sina egna villkor. Det är till hjälp och tröst på en gång.

Istället för att faktiskt ta sin plats i världen fascineras han av det fantastiska och dagdrömmarna om återfödelse och förlorade civilisationer. Den mörka, bakåtsträvande sidan finner tröst i låtar som “Anonym” och “Man vänjer sig.”Den sistnämnde fyller snart 40 år, tre år efter att den skrevs till en viral succé på YouTube som lockade samma generation tittare som “Turkhits” och Henrik Möllers filmer. Hur många flygblad kunde detta ha tryckts på.

På 1980-talet drog Kjell in på mer tillgänglig musik som var starkt influerad av populärmusik på den tiden. Låtarna “Genesarets sjö” och “En stor stark” är två av hans mest kända folkverk, skrivna kring denna tid. “En stor stark” är en låt om långvarig alkoholism som i stil med en medryckande discolåt snabbt håller på att bli en radiosmack. Kjell sjunker djupare ner i en alkoholism som kommer att definiera resten av hans liv.

2000-talet och framåt kommer att medföra tvåsiffrig inflation och betydligt större löneskillnader. De som så småningom dyker upp är de nästan bortglömda Inkognito och Kryptonite. Här omfamnar Kjell, en ren renässansmänniska, den nya epokens strömningar. Han skriver låtar som kombinerar det bästa från högt och lågt, nytt och gammalt, filosofi och popkultur.

Låten “Liv och död” är ett bra exempel, med sina industriella rockgitarrer, trip hop-beat och samplade kruegers i stil med Edgar Allan Poe. Det hela leder fram till ett daterat och rörigt stycke om existentiell rädsla. Eller så kan du läsa “Sokrates”, som introducerar den antika filosofen tillsammans med moderna tekniska idiom.

Det är möjligt att allmänheten inte kommer att vara lika imponerad av det esoteriska mischmashet längre, men han kommer fortfarande att vara en populärkulturikon som artister alltid kommer att referera till.Kjells pappa dog i början av 2000-talet och han har varit beroende av alkohol sedan dess.

Han turnerar landet runt med sin gamla luta och en vapendragare som är mer känd som en plåga och ett skämt än en seriös musiker. Kjells musikaliska karriär får ett plötsligt slut när han får ett epileptiskt anfall på turné.

Hans alkoholism får honom att mörkna, och när han till slut nyktrar till inser han att han trots utseendet är helt nöjd med sin karriär och har ingen lust att förändras.Men skogen står fortfarande kvar och 2018 släpper den norska musikern Ellen Sundberg ett coveralbum med Kjells låtar, som säkerligen kommer att tas varmt emot av en mångfaldig publik som spänner över generationer.

“Genesarets sjö” är en klassiker som den äldre generationen gärna reciterar utantill. Det ser ut som att det här har varit hans största hit, speciellt om man jämför med andra populära låtar på Kjells Spotify-konto och väljer den förra.

Kjell Höglund Död
Kjell Höglund Död

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!