Sprid kärleken
Kajsa Bergqvist Ung
Kajsa Bergqvist Ung

Kajsa Bergqvist Ung – Kajsa Bergqvist gör sin programmeringsdebut.Den bedårande Victoria Lagercrantz Fotograf: AFTONBLADET BILD, SVT och IBLUppdaterad: 22 september 2014 Datum senast uppdaterad: 15 maj 2016. Kajsa Bergqvist, numera nybliven singel, avslöjar att hon länge kämpat för att komma på vem hon är och vad hon vill göra efter att ha gett upp friidrotten.

Kajsa Margareta Bergqvist är hennes förnamn.

FAMILJ: Pappa Gunnar, mamma Elsa och Anders, som är fem år äldre än dem båda. Smilla Katten.BAKGRUND: Höjdhoppare, med världsrekord inomhus på 2,08. Det är tre VM-guld, två EM-guld, ett OS-brons och åtta SM-guld.Kajsa Wines General Manager och Chaufför. Föreläser. Representant för Unicef. Radio- och tv-expert på friidrotts.

Efter en lång termin är Kajsa Bergqvists korta frisyr äntligen torr. Hon har odlat näckrosor, paddlat kajak runt sin ö-trädgård hemma i Stockholms skärgrd, och plockat blåbär och hjortron i södra Lappland, där hon och hennes bröder har en timmerstuga utan el eller rinnande vatten nära sjön Avaträsk. Hon är en lång 1 ,75 tum och avger en mjuk, mycket seriös atmosfär.

Kajsa Bergqvist, 37, har självidentifierat sig som “privatboende” under hela året. Men som arbetande kvinna dras hon genom leran.De bor och tränar tillsammans i en stad medan tv-kamerorna snurrar, och varje vecka måste två par hoppa av tävlingen. Vad fick dig till slut att säga tack?

De frågade mig om jag ville bli tränare, men efter att jag förstått konceptet sa jag: “Det här är ett program jag vill köra.”– Jag hade goshud, och det gjorde mig riktigt pigg. Jag blev inbjuden till en provfilmning och några veckor senare hade jag jobbet.

Jag gillar att vi visar sport i ett annat ljus än vad som är typiskt på tv; det ger en uppfriskande förändring från normen. Man kan observera deltagarnas tillväxt och lärandeprocess. Det var en mycket njutbar och spännande föreställning. Jag gick runt i en hög klut men fastnade i snubblet som om jag tävlade.

Jag tror att en persons tävlingsanda kan finslipas till viss del genom övning, men jag har det redan som liten. Jag känner igen mig i mina framgångsrika medarbetare eftersom vi har samma behov av att alltid utmana oss själva, om inte mot andra, så mot oss själva.

Även om min far var en hårt arbetande, ärvde jag hans drivkraft för framgång. Kajsa Bergqvist växte upp i Sollentuna, en förort till Stockholm, och började dansa när hon var bara sex år gammal. Hon provade bland annat fotboll, volleyboll, badminton, sim och långa skidor. Men när hon var 11 förbjöds hon att spela friidrott. För två år sedan höjde hon sig över 1,56 meter. Kajsa 1,90 hoppade som om han var 17 år.

Och efter sin tid i Youth-OS belönades hon med ett stipendium till ett college i Dallas, Texas, där hon stannade i fem år, studerade reklam och tävlade i skolans frisbee-lag. Hon var den första svenska kvinnan att ta steget till den legendariska 2,2 meter höjd när hon var 23 år gammal, vilket gav henne titeln “världens bästa” på den tiden.

Att vara en bra lyssnare har varit en styrka och en svaghet för mig under hela mitt liv. Det går att vara för hård mot sig själv. Det här är något jag försöker arbeta med nu: att vara mer direkt mot mig själv och mindre fokuserad på slutresultatet.

Hennes fokus har försämrats sedan hon blev idolcoach.

Jag är ganska orolig och känslomässig precis innan en föreställning. Precis som när jag tävlade blir jag nervös när jag ska hålla tal, stå på scen eller vara med i ett program, som jag gör nu med Atleterna. Men jag kan kanalisera den nervösa energin till fokuserad ansträngning. Jag skakar mig fri och går in för att göra det jag behöver göra. En färdighet jag finslipade genom övning.

Kajsa kunde gömma sig för nyfikna ögon genom att gömma sig bakom stora hattar och solskydd efter att hon blivit en välkänd figur. På grund av den negativa feedback hon fick från tittarna bestämde sig Kajsa för att lämna Sverige och flytta till Monaco från 2001 till 2008.

Kajsa Bergqvist Ung

Att jag samtidigt kan njuta av att vara inför hundratusentals människor och bli störd när någon pickar på mig på Ica.Men jag tror att jag har ett djupt behov av ärlighet och integritet för att vara sann mot mig själv. Samtidigt som jag har ett trängande behov av att vara på rampljuset. Att bli tilltalad.

Det är som om jag kräver båda halvorna av dessa anslutningar. Om jag inte hade avslutat programmerarens jobb, kunde jag inte bara vandra runt ön och koppla av i trädgården. Men bor du privat även om du är bjuden på en lunch med folk du inte känner?

Det svåraste är att inte kunna dölja sin identitet när man är offentlig. Om jag råkar gå ut och äta lunch, kommer jag att kompensera för mitt bristande självförtroende genom att vara den som inleder samtalet och tar fram aptitretarna. Jag snubblar istället för att snubbla, säger hon och ler. Kajsa var en present till regissören Mans Herngren i fem år.

Efter skidkonventet i januari 2011 pratade hon med den svenska tidningen QX om sina känslor för flickvännen Kristina Norrby. Paret bor sedan en tid åtskilda i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Hur påverkade det dig att “komma ut” offentligt i en stor intervju?

Omständigheten var verkligen ovanlig. Jag har aldrig talat offentligt om mitt personliga liv fram till den här artikeln. Det måste bli ett slut på spekulationerna då. Kajsa skriker och hon menar varje ord.Jag kan verkligen känna mig tacksam och glad över att kalla Sverige mitt hem. En homosexuell relation är ingen grej här.

Folk skrattar åt sig själva, men jag känner mig inte mindre accepterad än tidigare. Jag har känt en värme från min omgivning som överträffar alla andra. Vingårdarna som blommar ut i andra länder gör det ganska tydligt hur bra vi har det i Sverige.

Dessutom: Mitt citat från den artikeln har cirkulerat brett i media de senaste tre åren… att jag kan undra, var det så bra att göra den intervjun? Det är en svår balansgång. Hur hanterar du att vara singel?Låt mig uttrycka det så här: Jag känner att jag är på en bra plats i livet. Du är sugen på att träna dina öron till Atleterna på TV. En fråga till dig: tränar du själv?

När jag slutade med höjdhoppet började jag springa. Och eftersom min personlighet är sådan att jag måste ha ett mål registrerade jag mig omedelbart för en fem kilometer lång löprunda och bestämde den exakta tiden det skulle ta mig att gå i mål. När tävlingen närmade sig insåg jag att jag behövde sätta upp ett nytt mål för att undvika att hamna i ett lugn efter evenemanget.

En mil förlorades i olyckan. Kajsas maraton i New York City tog slut efter 3 timmar och 56 minuter. Efter det upptäckte hon snabbt en ny möjlighet.Jag är dock tillbaka på det med min löpträning som på senare tid. Och jag spelar tennis såklart. Tre eller fyra gånger i veckan är normen. Jag måste verkligen börja träna igen. Kajsa är nära sina föräldrar.

Vi pratar nästan varje dag och ses ofta. Att ha den kopplingen är underbart. De har alltid varit mina största fans oavsett vad jag har gjort. När jag först började träna friidrott blev de till exempel aktivt engagerade i föreningen.

Det är mycket lättare att vara öppen för nya erfarenheter och att ta risker när man har det stöd de behöver hemma. Som nu, när jag antog utmaningen att bli senior programmerare.
Kajsa avslutade sin karriär inom frisbee när hon var 31 år. Utbildningen till sommelier fick hon på Stockholms Restaurangakademien. Under tiden fick hon utbildning i trädgårdsskötsel.

Jag bestämde mig för att ge upp med friidrotten. Det gör saken mycket tydligare än om man tvingas sluta på grund av skador eller andra omständigheter. Det var en stor förändring för mig samtidigt. Jag behövde, om du så vill, “teruppfinna mig själv”, eftersom jag inte längre hade ett “hugg” runt mig för att fungera som “peppade”. Dessutom har det tagit mig lång tid att komma på vem jag är och vad jag vill göra.

Kajsa åkte till Sydafrika flera gånger för att besöka vingårdar tack vare frihetskämparnas markanspråk. Hon har alltid haft ett intresse för matlagning och har precis börjat läsa om och prova viner. Hon har bedrivit sin egen vinimportverksamhet, Kajsa Wines, sedan 2010. Hennes kärlek till matlagning och gommens nöjen är hemmaodlade.

Mamma lagade allt från grunden, och det var givet att vi skulle äta middag tillsammans varje kväll. Alla pratar när de äter, så det tar jag alltid med mig. Kajsa har kommit att tänka på sitt sommarhus på ön i trädgården som ett andra hem.

Så då har jag en vinterlägenhet i stan där jag bor nära ekvatorn. Jag åkte till ön förra året i mars. Hon har en grönsaksträdgård där hon odlar tomater, zucchini och andra grönsaker av squashtyp. I trädgårdsområdet kan du hitta ett brett utbud av grönsaker och örter. Medan hennes katt Smilla trampar runt i köket plockar hon rabarber och blommor för att göra en uppfriskande drink.

Kajsa Bergqvist Ung
Kajsa Bergqvist Ung

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!