Joyce Carol Oates Längd

Sprid kärleken
Joyce Carol Oates Längd
Joyce Carol Oates Längd

Joyce Carol Oates Längd – Joyce Carol Oates kom in i världen den 16 juni 1938 i Lockport, New York, USA. Hon har medverkat i filmerna Blonde (2022), Vengeance: A Love Story (2017) och Double Lover (2017) i rollen som skridskoåkare. Hennes tidigare män inkluderade både Charles Gross och Raymond Smith.Joyce Carol Oates, författare.

Det ekonomiska värdet av Joyce Carol Oates

Hans kungarike kommer att nå en topp mellan 2022 och 2023. Vad är Joyce Carol Oates nettovärde nu när hon är 84 år? Joyce Carol Oates författarkarriär är den främsta inkomstkällan för hennes familj. Förenta staterna är där hon föddes. Vi har gjort genomtänkta undersökningar och räknat ut hur mycket vi nu värderar Joyce Carol Oates. Början (kort biografi)Den amerikanska författaren Joyce Carol Oates har skrivit många böcker, romaner och artiklar. Hon föddes in i denna värld den 16 juni 1938 i Lockport, New York.

Joyce Carol Oates: A Biography, volym 1

Oates kom från en arbetarfamilj och fick ett fullt stipendium för att studera engelska vid Syracuse University, där hon tog GRE 1960. Hon tog sin magisterexamen från University of Wisconsin 1961 och sin doktorsexamen från University of Iowa i 1963.

Författaren Joyce Carol Oates’ verk:

Publiceringen av “With Shuddering Fall” 1964 markerade början på Oates karriär som författare. Hon fortsatte att skriva och publicera romaner, poesi och noveller, till slut uppgick hon till nästan 40 böcker. Hennes mest kända verk var “dem” (1969), “Blonde” (2000) och “The Falls” (2004).

Joyce Carol Oates roll som mentor

Oates har nått stora framgångar inte bara som författare utan också som universitetslektor. Efter att ha undervisat vid University of Detroit från 1961 till 1967 och University of Windsor från 1967 till 1978 undervisade hon vid Princeton University från 1978 fram till sin pensionering 2014.

Joyce Carol Oates delar med sig av sina utmärkelser:

Oates har vunnit ett flertal priser för sitt arbete, inklusive National Book Award, PEN/Malamud Award for Excellence in Short Fiction och Bram Stoker Award for Lifetime Achievement in Horror Fiction. Hon nominerades till Pulitzerpriset i stillitteratur flera gånger.

Joyce Carol Oates privatliv:

Innan Oates gifte sig med Charles Gross 2009, var han gift med Raymond J. Smith från 1961 till Smiths död 2008. Hon är en unik kvinna med två barn från sitt första äktenskap.Joyce Carol Oates bestående arv och framåtblickande vision.

Oates arbete har haft en betydande inverkan på amerikansk litteratur, och hon anses allmänt vara en av århundradets mest betydande författare. Hans verk har prisats för sin innovativa behandling av sociala frågor som rasism, klassism och genus. Tack vare hennes fantastiska produktion och förmåga att motverka en mängd olika provinsiella och sociala sfärer, framstår Joyce Carol Oates som en av de mest framstående sarskiljarna i den moderna amerikanska tidsåldern.

Biografi

Joyce Carol Oates föddes den 16 juni 1938 i Lockport, New York. Amerikanska författare av skönlitteratur (romaner, romaner, pjäser, dikter och essäer). Förutom Deras (1969) var de andra tre finalisterna för Pulitzerpriset Black Water (1992), What I Lived For (1994) och Blonde (2000). Hon skrev, “Vart ska du?” Var har du varit om seriemördare, och varför tillägnade du det till Bob Dylan Hennes familj var den första i landet som tog examen från gymnasiet, och hon började inte ens skriva förrän hon var i tjugoårsåldern.

1964, fyra år efter att hon tagit examen i toppen av sin klass från Syracuse University 1960, publicerades hennes första roman, With Shuddering Fall.Hon är en välkänd romanförfattare, åtminstone enligt Popular Biography. Hon föddes den 16 juni 1938 och där finns hon på bild tillsammans med andra kända personer som firade hennes födelsedag med henne. Hon föddes i New York och anses för närvarande vara en av de största nu levande författarna.

Joyce Carol Oates, en av de mest kända personerna i vår databas, är 81 år gammal. Nettovärde, förmögenhet, inkomst, bilar, livsstil och andra fakta om Joyce Carol Oates uppskattas och visas här. Hur mycket pengar har Joyce Carol Oates i år.Många webbkällor, inklusive Wikipedia, Forbes, IMDb och andra, har rapporterat att den berömda romanförfattaren Joyce Carol Oates vid 81 års ålder har ett nettovärde på cirka 24 miljoner dollar.

Hon var en framtidens romanförfattare, så självklart saboterade hon själv. New York är platsen där hon är född och uppvuxen. Joyce Carol Oates, 81 år när detta skrevs, är lång och smal för sin ålder. Joyce Carol Oates exakta längd och vikt är okända. Detaljerad statistik, såsom storlek, vikt och kläd-/skostorlek, sammanställs för närvarande.

Pojkvän eller flickvän Joyce Carol Oates?

När Joyce Carol Oates frågas om sitt personliga liv förblir tyst. Kom tillbaka snart, eftersom vi kommer att lägga till mer information om det blandade paret.

Joyce Carol Oates Längd

Filmen tar oss med på en virvelvindtur i Oates litterära skicklighet och avslöjar hur djupt rotade i hennes eget liv, karriär och relationer hennes romaner är. Filmen för oss framgångsrikt till ett inre, insiktsfullt och medkännande möte som gör att vi känner oss uppfyllda och längtar efter mer. Och, inte alltför skumt. Recension av en tyst dokumentär om en knogleshövdad men klok författare.

En likhet med den amerikanska författaren vars bok “Blonde” just anpassats till den vita duken. Det är en ganska dokumentär om skapande, konst och verklighet, men den är lite tunn på detaljer. En av de största amerikanska författarna är 84-åriga Joyce Carol Oates. Hon producerar mycket, men allt håller låg kvalitet. Sedan millennieskiftet har hon gett ut minst en bok per år; dessa verk har också potential att hålla hög kvalitet.

Många av Oates verk innehåller nyanserade skildringar av marginaliserade kvinnor. Under den tid det tog mig att skriva den här recensionen har hon publicerat över hundra verk i en mängd olika genrer.För den svenska allmänheten är Oates mest känd för romanen “Blond”, som handlar om Norma Jean Baker/Marilyn Monroe. Det kan alltså inte vara någon slump att släppet av “Joyce Carol Oates: A Body in Service to the Mind” sammanfaller med Netflix-filmatiseringen av “Blonde”, med Ana de Armas i huvudrollen.

Det var också i samband med boken “Blond” som filmregissören och Hedersguldbaggemottagaren Stig Björkman presenterades för Joyce Carol Oates. Han fick vänta många år innan hon gick med på att vara med och göra denna porträttvideo.

Oates är en tyst person som tycker om att arbeta. Hon säger att hon inte tänker så mycket på terminen. Om du frågar mig, som någon som läste hennes publicerade dagliga romaner mellan 1973 och 1982, skulle jag säga att hon var en anständig dam med ett bra inre liv. Denna uppfattning förstärks av dokumentärens författare. Oates verkar inte göra särskilt mycket, men hon tänker djupt på saker och ting. Dokumentär med titeln “A Body in the Service of the Mind” (fritt översatt som “En kropp som tjänar sinnet”).

Boken “Joyce Carol Oates: A body in the service of Mind” ger ganska allvarlig kritik mot Oates mest kända verk. Det som drog henne till det förflutna och karaktärerna, vad som hände kulturellt, socialt och politiskt när hon spelade ut dem. Allt hänger ihop med berättelser om Oates personliga liv, skolresan hon gjorde, hennes första död i ett förhållande med mer än en person och hennes familjs kamp.

Vi kommer också att få se henne med hennes andra hälft. Tillsammans med honom avslöjar Oates en mörkare sida. De ser bra ut tillsammans, och jag uppskattar alltid att se ett par som har hittat sann kärlek. Det är ett mästerligt hantverk som alla delar av dokumentet passar ihop utan friktion alls; annars kan det ha blivit väldigt utbrett.

Men kanske hade dokumentären gynnats av en annan sorts friktion. Det är svårt att bortse från att “Joyce Carol Oates…” är ganska tyst, trots att det finns så mycket att lära om henne. Därför skulle jag avråda dig från att gå till henne om du hade en orolig natt kvällen innan, eller åtminstone föreslå att du dricker en espresso innan du går. Det är inte omöjligt att du kommer att hamna i en djup sömn efteråt.Gamla intervjuer är där du hittar de svåra frågorna. Naturligtvis behöver inte alla intervjuer vara konfronterande, men något saknas.

Jag är också förvånad över hur lite som sägs om åldrande; Jag skulle vilja veta mer om hur det påverkar skrivprocessen och om den lyhörda Oates får nya perspektiv eller inte.Joyce Carol Oates: A Body in the Service of Mind” är en tyst men fascinerande dokumentär om de många faktorer som gjorde Joyce Carol Oates till en så framtidssäker författare.

Och hur dessa faktorer i sin tur ledde till utvecklingen av hennes mest bestående verk av skönlitteratur.Joyce Carol Oates är en betydande amerikansk författare som föddes i New York 1938. Sedan debuten 1963 har Oates publicerat ett enormt antal romaner, flera novellsamlingar, sketcher, essäer, dikter och kritik.

Innan allt annat inom prosa har Oates etablerat sig som en av de största rösterna i samtida amerikansk litteratur. I sina romaner och romaner ritar Oates en karta över det moderna amerikanska samhället, komplett med alla dess sociala problem och neuroser. Oates utmärker sig i konsten att skickligt ändra sitt perspektiv i det exakta ögonblicket när ens ambitioner och förväntningar kolliderar med verkligheten. Ett möte som oftast ger positiva resultat.

Joyce Carol Oates Längd
Joyce Carol Oates Längd

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!