Sprid kärleken
Josefine Öqvist Barn
Josefine Öqvist Barn

Josefine Öqvist Barn – Stella är snart fem år och har uttryckt intresse för att gå med i ett fotbollslag. Den före detta landslagsstjärnan öppnar upp för Kvällsposten om sina erfarenheter av att uppfostra barn på egen hand och adoptera en dotter för att fylla det behov som hennes sena, mycket större syskon lämnat. Eftersom jag berättade för min dotter att Caroline var i paradiset, tror hon att vilket plan som helst som flyger över vårt hus måste vara hon.

Josefine qvist lade senast ägg på höet för nästan exakt tre år sedan. Under sitt första år i Frankrike spelade hon sin sista säsong av professionell fotboll för laget Montpellier. Tidigare var hon mer engagerad i idrott, men det gör hon inte längre. Jag har oändliga samtal med både “Kosse” (Kosovare Asllani) och Hedvig (Lindhahl). Sedan kan Montpellier ringa för att fråga om potentiella spelare.

Visst, du är ett fotbollsfan, eller hur?

I den trista svenska vintern saknar jag inte att träna alls, men så fort vädret blir varmt på våren är det precis det jag vill göra. Tyvärr kunde jag inte delta i OS-mästerskapet. Ändå tror jag att jag har allt jag behöver för tillfället. Josefine qvists liv är på väg att ta en spännande och, för henne, möjligen oväntad vändning idag. Utanför Uppsala kallas numera Kungsholmen (Stockholm) som Järlsa. Inga skyhöga rovfåglar kommer att kunna bryta mot stadens försvar.

“Här är perfekt”

Hon och hennes familj – hockeyspelarens make Stefan Lassen och deras döttrar, Stella, nästan 5, och Charlie, nästan 2 – har hittat tröst i skogsstugan de byggt tillsammans. De har två hundar också. Med ett ord, ja! Exakt där du är är perfekt. Att sitta ute på sommaren och bara lyssna på fåglarna är kusligt. Det är lugnande, härligt och utmärkt för att lindra spänningar.

Alla jag har träffat har kommit överens om att jag är en genuin stadssnyggare. Jag är bekant med Kungsholmen eftersom jag har bott i hjärtat av Stockholm, Malmö och till och med Frankrike. När jag väl kom tillbaka till Sverige var det dock självklart att jag ville köpa ett hus där. Det känns tryggt för ungdomar att växa upp på landet och vi värnar om naturen.

Exakt hur “ute på landet” är det här?

Det är nu tjugofem minuters bilresa till närmaste enorma Ica Maxi stormarknad, eller sex kilometer till närmaste Handlar’n. Framtiden kan förberedas för. Till skillnad från på Kungsholmen, där man bara kan promenera till en hörnbutik och hämta lite hämtmat när hungern slår till, här måste man planera i förväg. God mat lagas och planer görs, så det är fantastiskt.

“Ingen lösning vi kan hålla på med i tio år”

Stefan Lassen, för närvarande 31 år gammal, har ett år kvar på kontraktet med Pelicans of the Finish Ice Hockey League. Malmö Redhawks danska landslagsspelare kommer att vara borta en bra bit av säsongen. Han bor i Finland i halva året, så jag tar med barnen och våra två hundar till Sverige för de kallare månaderna.

Hur som helst, hur får man det att fungera?

Vi besöker och tar hand om honom med jämna mellanrum under hela säsongen, men barnen tillbringar sina dagar hemma. Det är ett stort ansvar, speciellt nu när barnen är äldre och sörjer sin pappa. De tycker att det är helt normalt att vara nära mig eftersom vi har varit med om så mycket tillsammans (Stella var till och med i Frankrike!).

Den gör sitt jobb på ett adekvat sätt, men vi har inget sätt att veta om det kommer att förbli effektivt under de kommande två decennierna. Josefine qvist är nu helt engagerad i sin roll också. Vi måste gå snabbt vidare med det nya projektet. I framtiden hoppas jag kunna starta en egen klädlinje. Sajten ska vara i full drift och nätverksbaserad till sommaren.

Planerar att lansera sin egen produkt

Kanske en dag kommer den att ha sin egen linje med kläder. För tillfället har jag bestämt mig för att köpa från Kina på grund av dess låga priser; men jag hoppas kunna lansera mitt eget märke i framtiden. Jag kan inte vänta med att prova de första outfitsna och utvärdera deras kvalitet och lämplighet. “Jossan” fortsätter ivrigt, “jag vill bara sälja det jag tror på och det som är bra.”

För att uttrycka det enkelt så älskar jag kläder. Jag skulle vilja tjäna en anständig vinst på varje försäljning samtidigt som jag håller priserna rättvisa. Om du köper något på H&M vet du att jättemånga har det. Josefine Qvist, som har arbetat som kosmetikakonstnär ganska länge, har bestämt sig för att ta sin karriär i den riktningen till nästa nivå genom att skriva in sig på en nagelskola i sommar.

Jag tänker gå en klass för att utöka mina kunskaper om nanoteknik. Sedan dess har jag funderat på att lära mig att sminka mig själv och varför sluta där, anställa en barnflicka. Åh, de var bara högljudda. Det är en noga bevarad hemlighet att en av våra teammedlemmar inte har sovit hela natten på över två år. Det är något bekant men ändå härligt. Det blir enklare när de blir äldre.

Josefine Öqvist Barn

Hur väljer du och Stefan mellan fotboll och ishockey när det kommer till barnen?

Stella, som fyller 5 år i sommar, är sugen på att delta i sporter som fotboll och biljard. Hon måste få tillstånd att göra det. Nästa vecka är det Charlies andra födelsedag, och närhelst hockey är på tv ropar han “pappa, pappa.” Han kanske blir mer aktiv i hockeyn, men jag skulle helst se honom på fotbollsplanen. Jag tycker att det är underbart om de vill ta lite ledigt för att varva ner och fokusera på sig själva. De ska inte ge efter för lättja.

Du har väl inga planer på att spela fotboll som en slags fysisk aktivitet?

Med ett ord, nej. Min dotter skulle ha väldigt roligt om hon började spela fotboll, men jag skulle inte bli henne.

“På kvällen gråter jag alltid en stund”

När Josefine qvists storasyster Caroline oväntat gick bort var det ett förödande slag för hennes fotbollskarriär. “Jossan” pratade med Kvällsposten om den obekväma situationen några månader efter att jättesystern oväntat sov ut och sa: “Det finns två möjliga val.” Lägga sig ner och dö eller leva vidare. Jag vet att om min syster fortfarande levde så hade hon hoppats på att jag skulle få ett långt och tillfredsställande liv.

Å andra sidan går jag aldrig och lägger mig utan att först mala en minut. Och under dagen ringer jag min mamma för att klaga. Stella, deras dotter, är numera känd som “Caroline” i familjen mellannam, som “Jossan” har berättat för oss. Det verkade bara passande att jag presenterade henne för Caroline i hennes spektrala form som min syster.

Tar du ofta upp ämnet om henne?

Eftersom jag har försäkrat min dotter att Caroline har det bättre nu, blir hon upprymd varje gång ett jetplan flyger över vårt hus på väg till Arlanda och utropar: Hon kommer att förstå det bättre när hon blir äldre. Att ha en tydlig mental bild av sig själv kommer att tjäna henne väl, enligt min mening.

Och med det är vi klara. Den resan var det mest spännande jag någonsin gjort. Det finns många ögonblick i livet som kräver kontemplation. Vattnet i duschen var brunt, och det var ett hål i marken när vi kom till lägret. Vi fortsatte sedan med att se mycket. Nu i efterhand var det underbart att sova ute, men då var det tråkigt. Timmarna av mörker när vår enda ljuskälla var en pannlampa gjorde mig mest nervös för inkräktare. Det hjälpte mig att varva ner mycket. Allt annat med det var fantastiskt.

Chanserna att Sverige vinner sommarens EM:

Jag tror att vi kommer att gå vidare från vår grupp; Jag hoppas det, men jag tycker inte spelet har varit särskilt underhållande i de matcher jag har sett hittills den här säsongen. Jag tror att särskilt höstspelet har varit en källa till frustration för dem. Sverige kan tyvärr inte bara anta något annat lands identitet och delta. Dessutom, om nyckelkillar börjar bli sårade, kommer det att bli fult. Men i OS var det få som spelade för Sverige, så de få som gjorde det gav oss goda odds att vinna finalspelet. Det hoppas jag”.

Hur gick Josefine qvists och Stefan Lassens första möte?

Professionella idrottare Josefine qvist och Stefan Lassen gifte sig 2010 och fick sitt första barn 2012.

Men hur träffades de, hur började kontakten?

Nyligen avslöjades att fotbollsstjärnan Josefine qvist, 38 år, kommer att tävla i Sveriges mästare snooker VIP 2021. Efter att ha gift sig med danska professionella ishockeyspelaren Stefan Lassen, 35 år, lade Josefine ifrån sig sina elitfotbollsskor och fokuserade på sin familj. Stella Caroline, Charlie och Maximilian är deras tre barn, och hela familjen har nyligen flyttat till Storvreta.

2010 hade Josefine och Stefan sitt första personliga möte. Då var han hockeyspelare i Leksand medan hon var fotbollsspelare i Linköping. Jag frågade min bästa kompis i smyg om Oliver inte hade några kompisar jag kunde komma överens med, ska Josefine ha sagt till Expressen. Vi planerade att äta lunch tillsammans och sätta en mötesplats i Uppsala.

Jag blev dock nervös och det slutade med att jag stannade uppe i två timmar innan vår tid. Men så småningom sprang vi på varandra och slog till efter det. Stefan är en fantastisk människa. Josefine och Stefan håller i sin nyfödda dotter. 2003 fick Henley VM-priset. Josefine qvist, en före detta fotbollsstjärna som nu är 38 och trebarnsmamma, är en kunnig affärskvinna och välkänt ansikte på amerikansk tv. Josefine qvist tycker att det är utmanande och nervkittlande att sätta mat på tv.

Josefine Öqvist Barn
Josefine Öqvist Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!