Jock Millgårdh Familj

Sprid kärleken
Jock Millgårdh Familj
Jock Millgårdh Familj

Jock Millgårdh Familj – Elk Entertainments utvecklingschef, Jock Millgrdh, har lämnat företaget. Tv-branschen sörjer förlusten av en av sina gigantiska skapare. “Hans entusiasm för svensk tv har varit enorm”, säger Nents Camilla Rydbacken.

Tv-veteranen Jock Millgrdh, allmänt ansedd som en av Sveriges mest innovativa formaterare, har gått bort vid 53 års ålder. Tillsammans med sina partners Mattias Olsson och Estelle Bodén skapade han ett antal populära tv-program som sändes över hela världen.

Några exempel är “Baren”, “Ensam mamma söker”, “Körslaget”, “Farmen” och “Minuten”.
2010 flyttade Jock Millgrdh och Mattias Olsson till Los Angeles för att etablera sitt produktionsbolag, Friday TV, på den amerikanska tv-marknaden.

Det var redan då amerikanska försäljningar av “Körslaget” och “Ensam mamma söker”. De träffade Dagens Media kort efter fredagens TV:s lansering i nätverkets huvudkontor i Los Angeles. De två vännerna och tidigare arbetskamraterna arbetade tillsammans i två år och 2004 lanserade de Metronome-ägda fredags-tv med tv-veteranen Estelle Bodén.

Det var frukt på flyget till Los Angeles. Trion lyckades sälja NBC ett helt nytt format för deras tv-spel, “Minute To Win It”, som senare såldes till andra nätverk som SVT under namnet “Minuten”.Endast Jock Millgrdh och Mattias Olsson har tidigare lyckats sälja ett pappersformat till ett amerikanskt förlag. Första gången de gjorde succé var när de sålde programmet “Körslaget”. Formatet “Minuten” har sedan dess exporterats till ytterligare 68 marknader.

2012 lämnade trion Friday TV för att bilda Elk Entertainment, som skapar och säljer tv-program i Sverige och runt om i världen. Jock Millgrdh har varit ansvarig för Elks utveckling sedan han kom. Efter att ha arbetat tillsammans i sex år på Elk Entertainment, skildes trion och de andra anställda abrupt i början av januari. Korta redogörelser för en medarbetares och en kvinnas död finns på företagets webbplats.

Vi beklagar att meddela att Jock Millgrdh, medgrundare av Elk Entertainment, oväntat gick bort den 5 januari 2019 i sin hemstad Stockholm. Han var 53 år gammal. Våra hjärtan går ut till Jocks nära och kära.”Jock Millgardh har haft en betydande inverkan på tv-branschen. Tidigare medarbetare berömmer den numera frånvarande TV-skaparen för hans lättillgängliga stil, sympatiska personlighet och behärskning av språket.

Tidigare SVT-ankare Eva Hamilton säger till Dagens Media i en artikel:

Jockarnas kreativitet var gränslös och orädd, men den parades alltid med en djup förståelse för tv som medium. På grund av hans ärlighet och goda omdöme anlitades han av SVT och befanns uppfylla deras specifika krav.

Jag tänker på Estelle och Mattias, som förlorade sin bästa arbetskamrat. Men mest tänker jag på Jocks familj, som jag inte känner. För dem att vidta åtgärder i denna situation.”Anna Brkenhielm, tv-entreprenör och tidigare vice VD på företag som Strix, där Jock Millgrdh tjänstgjorde som teknisk chef under sex år (1997-2004):

Det är tråkigt att Jock är borta. En fruktkakatragedi för familjen och en enorm besvikelse för den svenska och internationella tv-branschen. Alla som kände Jock visste hur ambitiös, smart, väl avrundad, spontan och fantasifull han var.

Han har etablerat sig som en tungviktare i branschen utan att någonsin göra sig dum. Jag hade nöjet att lära känna honom 25 år efter att han först kom till Strix från journalistskolan. När han diskuterade framtiden för ovanliga yrkesmässiga var han alltid eftertänksam, 100 procent from och ansvarsfull i varje situation. Dessutom med suverän lågmäld humor. Det är löjligt svårt att tro att detta verkligen hände.

Det var med stor sorg jag tog emot beskedet att Jock lämnat oss mitt i livet, skrev Camilla Rydbacken, innehållschef på NENT Group Sweden, till Dagens Media. Hans entusiasm för svensk tv har varit enorm, och han har skapat många format som tittarna älskar. Mina tankar går till Jocks familj och närmaste medarbetare just nu, och världen är en underbar plats på grund av dem.

Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4 och C More Film & Serier, sa: “Tv-branschen har förlorat en av alla tiders stora tv-skapare, och vi är många som har förlorat en kär vän och kollega.” Oro är en allvarlig sak. Våra tankar går till familjen Jock, Mattias, Estelle och alla Elk-anställda.

Content Director på Discovery Networks Axel Eriksson: En mycket försiktig fråga. Våra tankar och böner går till Jock och hans nära och kära och medarbetare.Tidigare Titan vd Anders Knave, som har haft flera ledande befattningar på TV4, Kanal 5 och MTG (Numera NENT), säger till Dagens Media:Det är en stor förlust för nära och kära och vänner, men också för vår bransch som helhet. Jock var en fenomenal programmerare och en extraordinär.

Jock Millgårdh Familj

Mediaproffs som intervjuats för News Media Talks uttrycker en blandning av optimism och skepsis inför det kommande året.Jag ber att säkerhetsnivån inte ska bli sämre. Enligt SVT:s vd, Hanna Stjärne, “planerar vi för riktigt allväderslägen och lägger upp planer som vi aldrig förväntar oss att sätta i verket.”

Sveriges Radios rösttalang Cilla Benkö oroar sig för den internationella konkurrensens inverkan på den svenska mediemarknaden.Det finns stora IT-företag där ute som satsar på innehåll och distribution och tar hand om den svenska allmänheten. Hon menar att för att skydda den svenska demokratin behöver landet starka medier av alla slag.Ekonomin är som en opiumhåla.

Vi träffas under en ekonomiskt instabil tid. Vi har haft några riktigt bra år, som mediebranschen verkligen behövde efter så många tuffa år, och har kunnat återinvestera i journalistik och nya produkter som ett resultat. Men nu är det dags att titta på utgifter för att säkerställa lönsamhet i medieekonomin, säger Siv Juvik Tveitnes, vd på Schibsted News Media.

Trots kontinuiteten i händelserna fortsätter satsningarna på mediaåret 2023.Just nu, på VK Media, lägger vi fokus på innehåll och journalistik, som vi båda tycker är riktigt coola, säger vd Jimme Näslund.Vi ger flera miljoner till Västerbotten-Kuriren som satsas på många delar av den redaktionella produktionen, fortsätter han.

Fokus på TV4 ligger på livenyheter. Nyhets- och samhällsprogramchef Viveka Hansson sa att sändningstiden för Nyhetsmorgon har utökats.Det har gått oerhört bra och jag hoppas att vi kan förstärka det ytterligare under året.

Media från Om Speak Out:

Serien News Media Talks är producerad av Dagens Media i samarbete med Google.Här har du chansen att höra det senaste avsnittet av News Media Talks.Dagens Media rapporterade den 23 maj att Cecilia Gave hade blivit befordrad till sportchef för hela Viaplay-koncernen, i stället för Peter Nrrelund, som hade sagt upp sig en månad tidigare. Hon började direkt och kom till och med med i företagets ledningsgrupp.

Men om bara några veckor kommer Peter Norrelund att återgå till sin roll som sportchef och officiellt anta titlarna som vice vd och chief sport and sport business development officer. Enligt pressmeddelandet lämnar Cecilia Gave för att “ta fördel av nya möjligheter”.

Kort efter att Anders Jensen abrupt avgått som ordförande och vd för Viaplay Group, utsågs Jörgen Madsen Lindemann för att fylla tomrummet.Jag är ganska lättad att höra att Peter snart kommer tillbaka. Jag har arbetat med Jörgen Madsen Lindemann i nästan hela min karriär, och Viaplay Group kommer att dra mycket nytta av hans omfattande nätverk och kunskap under de kommande åren, säger företagets nytillträdde VD och koncernchef i ett pressmeddelande.

Peter, som också är ansvarig för Europas främsta sportproduktionslag, kommer att spela en avgörande roll för att säkerställa att vi får bästa möjliga avkastning på våra sportinvesteringar. På hela Viaplaygruppens vägnar vill jag tacka Cecilia för hennes engagemang, expertis och extraordinära insatser under året och önskar henne lycka till i framtiden.

Cecilia Gave, Peter Nerrelund och Jörgen Madsen Lindemann har alla kontaktats via Dagens Medias presskontor.Senior Viaplay Groups kommunikationschef Nicholas Smith återkommer till mig via e-post.Rollen som Peter spelar just nu är en annan än den som Cecilia spelade för några veckor sedan. Peter är fullt ansvarig för all sportverksamhet och övervakning av efterlevnad.

Vi har haft ett samtal om en annan senior intern roll med Cecilia, och efter lite övertygande har hon bestämt sig för att gå vidare. Vi uppskattar hennes extraordinära insatser under året och önskar Cecilia lycka till i framtiden.

På frågan om denna förändring är ett direkt resultat av vd-byten ges följande mejl-svar.
Viaplay Group välkomnade nyligen en ny vd i Jrgen Madsen Lindemann, och enligt Jrgens eget uttalande i företagets pressmeddelande har han och Peter arbetat nära tillsammans i många år.

Inför Peters avgång i mars hade vår tidigare vd Anders Jensen tagit på sig ansvaret för att sköta våra juridiska ärenden inom sportbranschen. Men med den senaste omvälvningen som ägde rum förra veckan, blev det tydligt att Peter saknade den nödvändiga kompetensen för att hantera detta nya ansvar effektivt.

Jock Millgårdh Familj
Jock Millgårdh Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!