Joakim Thåström Sjukdom

Sprid kärleken
Joakim Thåström Sjukdom
Joakim Thåström Sjukdom

Joakim Thåström Sjukdom – ANC fick utdrag från två utsålda konserter och en live dubbel-LP. Imperiet släppte också ett direktiv till sina underordnade den 2 augusti 1985, vilket gav ANC kontroll över majoriteten av bandets information. Imperiet spelade sin sista svenska föreställning den 11 september 1988 på Ritz i Stockholm.

Året efter Imperiets bortgång släppte Thström sitt solodebutalbum Thström, som väckte en del uppmärksamhet med låtar som “Alla vill gå till himlen” och “Katrina”. Efter det släppte han själv Xplodera mig 2000, vilket var betydligt svårare än något han gjort tidigare.

Hans solokarriär fortsatte till 1992, då han bestämde sig för att resa till Nederländerna och Amsterdam för att prova något nytt och låta musiken gå i en ny riktning med ett nytt band. Gruppen skulle skilja sig från punkband som Ebba Grön och postpunkoutfits som Imperiet. Den här gruppen skulle spela elektronisk indierock.

Thström åkte till Nederländerna efter solokarriären och började sjunga på engelska där. Projektinspirationen kom delvis från det svenska death metal-bandet Entombed, som blev känd på Hultsfredsfestivalen 1991 (där Thström också gjorde ett framträdande). Peace, Love, and Pitbulls (PLP) stavades på tre olika språk. De hade aldrig en stor generation i Sverige, utan växte sig ganska stora i andra europeiska länder som Frankrike.

Efter releasen av 1997 års Peace, Love, and Pitbulls splittrades, återupptog Thström sin solokarriär. Att Thöström återigen sjunger på svenska har fått stor uppmärksamhet i media. Några av det nya albumets spår framfördes live för fansen när Thström gick med på Kalas-turnén 1999, med undantag för singeln Two Plus Two, som släpptes vid turnéns slut. Petter, Weeping Willows och Jakob Hellman deltog också i turneringen.

Han packade albumet, som senare släpptes under titeln “Det är ni som e dom konstiga, det är jag som e normal”, och gav sig ut på turné ännu en gång. Några år senare släppte han ett nytt album med titeln “Manne som blev en grå”. Thström åkte på ytterligare en Kalas-turné efter att albumet släppts, denna gång med Kent, The Hellacopters, Mando Diao och Varanteater. Efter turnéns slut släpptes en live-EP med titeln Thström p röda sten.

Vintern 2005 släppte Thström en ny EP som visade upp en mer mjuk och akustisk sida av artisten. Skivan, Skebokvarnsvägen 209, blev snabbt en stor succé, och även förstasingeln “Fanfanfan” möttes av mycket lovord från kritikerna. Dessutom nådde Thström en topplista för första gången trots sina många tidigare försök med grupper som Ebba Grön och Imperiet.

Thström tog med sig sitt nya album och sina gamla låtar (i ganska olika tolkningar) under vintern, våren och sommaren 2006. Sommarsäsongen 2006 hade 12 framträdanden på flera platser, inklusive Roskilde Festival den 1 juli. Han uppträdde även på en rad svenska musikfestivaler i somras, bland annat Arvikafestivalen och Peace & Love.

Thström sjöng en duett med och tillsammans med Kajsa Grytt på hennes album, Brott & straff – historier från en kvinnas fängelse. Han bidrog även med sin son T.K.K. till Fläskkvartettens album Voices of Eden.

En av kvällens “Skavlan”-gäster är sångaren Joakim Thström. Ta reda på allt du behöver veta om hans familj, kärleksliv och svindlande miljontals dollar här. Joakim Thström, 64, vismannen, gör ett besök hos sin äldre mamma på kvällen när solen går ner över Skavlan. Han släpper sitt nya, mycket gladare album “Dom som skiner” den 12 november. Albumet innehåller också en personlig dedikation till sin bortgångne mamma. Vill du lära dig mer om sångaren och hans historia?

En sång av Joakim Thström i “Ebba Grön”

Det legendariska punkbandet “Ebba Grön”, känt för låtar som “800 grader” och “Die Mauer”, bildades 1977 av Joakim Thström, Lennart Eriksson och Gunnar Ljungstedt. Namnet på gruppen var inspirerat av en tysk polisoperation vars mål var att fånga terroristen Norbert Kröcher.

“Ebba röd” var kodnamnet för insatsen och “Ebba grön” sändes över polisradion när krisen åtgärdats. Sedan sina dagar i Ebba Gröns lineup har Thström bildat ytterligare två band — “Imperiet” och “Peace, Love and Pitbulls” – innan han startade en solokarriär 1997.

Amanda Ooms är en del av Joakim Thström.

I dag dejtar Joakim Thström en 57-årig professionell skridskoåkare som heter Amanda Ooms. 1981, efter att ha träffats för första gången, blev de ett par och höll ihop till 1992. Det var inte förrän 2010 – 18 år senare – som de hittade tillbaka till varandra. Jenoa och Tristan Thström, barnen. Amanda Ooms, Joakim Thströms nuvarande sambo, är inte mamma till något av Thströms barn.

I december 1994 välkomnade han och hans då 49-åriga fru Jenny Thström Jullesson deras första barn, en dotter som heter Jenoa Thström. Tillsammans med skivsläppet dök Berlinbon Thström upp i SVT1:s “Skavlan” översvallad i kavaj och de krävda skinnkeps.

Tonfall gladare

När han gjorde det bra var det mycket enklare än han hade räknat med. När jag ringde dem sa de: “Vi förstår vad som händer här.” Jag tror att de hade förstått det, och vissa kanske tyckte att det var trevligt, fast jag vet inte säkert, säger Joakim Thström.

Enligt den danska tidningen Politiken är det bara Niklas Hellberg från det gamla bandet som ska göra honom till sällskap när han åker ut på turné nästa år igen. Joakim Thström kallar sitt nya album “en elektronisk pjäs” för att han är “trött p gitarrer” och det har ett betydligt ljusare tonområde än hans tidigare album.

Releasedatum för albumet är den 12 november. Joakim Thström, 64, är en av de mest populära folkmusikerna och låtskrivarna i Sverige. Nu uppträder han som soloartist, även om han tidigare var medlem i de framgångsrika banden Ebba Grön, Imperiet, Peace, Love och Pitbulls. Musikern dejtade den 57-åriga skateboardåkaren Amanda Ooms från 1981 till 1992, men de två gick skilda vägar efter det. De spårade varandra till år 2010.

Så här ser Jenoa och Tristan ut.

Tillsammans med sin 49-åriga fru Jenny Thström välkomnade Joakim Thström deras första barn i juli förra året. Jenoa Samira Thström heter hon och fyllde 26 år den 26 december 1994. Hon är precis som sin pappa när det kommer till rampljuset; hon föredrar att förbli osedd. Men hon har gjort sitt bästa för att försörja sin familj.

2012 dök hon upp på Cirkus när hennes pappa skulle göra en livekonsert och spelade Thström tröjor tillsammans med Jakob Gordin och Hans Bratt. Jenoa Thström bor för närvarande på Norrmalm i Stockholm.

Joakim Thåström Sjukdom

Hon har bara ett blygsamt Instagramkonto, men hennes välkända 33-åriga vän Daniel Paris skickar alltid bilder på Jenoa till henne. Till exempel kan de ha rest till Paris tillsammans. Och titta så vacker Jenoa Thström är idag!

Tillsammans med sin 54-åriga fru Maria Kihlberg fick Joakim Thström ytterligare ett barn. Bob Tristan Wilhelm Kihlbergs son föddes den 4 januari 2000; han brukar kallas Tristan. Han fyllde 21 år idag och är för närvarande bosatt i Limhamn, Malmö. Tristan lever en hälsosam livsstil och håller sig borta från alla ståldetektorer. Hans Instagramkonto är helt tomt, med färre än 150 följare. Men så här ser han i alla fall på saker och ting idag:

Hans karriär sträcker sig över sex decennier och omfattar en mängd olika musikstilar och genrer, senast under etiketten “European Industrial blues”. Den frusna leoparden, där Thström spelade Kiljans huvudroll, hade premiär 1986. Peter Stormare och Christian Falk spelade båda centrala roller i bilden. Joakim Thström växte upp i Högdalen i Stockholm, närmare bestämt på Skebokvarnsvägen 209.

I sällskap med Thomas Svanljung, Lars Elffors, Lennart “Elton” Hellgren, Bosse Steinholtz, och Lars Bremer bildade han bandet Helt Sonika. Hela Sonika uppträdde på ungdomsgårdar, nattklubbar och utomhusfestivaler i Stockholmsområdet. Lennart Eriksson (eller Fjodor som han kallades) bodde i Rgsved och bildade bandet The Haters 1977 med Thström och Gunnar Ljungstedt (“Gurra”).

Efter tre dagar antog Hatarna namnet Ebba Grön, hämtat från en poliskod som hänvisar till den tyske terroristen Norbert Kröchers komplott att bortföra den då tillfälliga svenska premiärministern Anna-Greta Leijon. “Ebba röd” var kodnamnet för den polisinsats som inleddes för att fånga Kröcher. “Ebba grön” sändes över etern i höjd med upploppet.

Mellan 1977 och 1983 sjöng och spelade Thström, eller Pimme som han kallades, gitarr för punkbandet Ebba Grön. Gruppen blev snabbt framträdande som en ledande kraft inom svensk punk. Låttitlar som “Die Mauer” och “800 grader” spelades.

När 1980-talet rullade på och punken var på tillbakagång bildade alla i Ebba, med undantag av Fjodor (som avtjänade tid i fängelse), ett nytt band i utkanten. Rymdimperiet bandet. De bestämde sig för att utveckla Rymdimperium när sen Ebba skickade det eftertraktade förfrågningsbrevet till TT den 21 februari 1983.

Efter antagandet av sitt nya namn blev Rymdimperiet snabbt känt. Punk möter synthinstrumental och rytmiska ljud. Men tiden för Imperiet var sen, inte minst för att fler medlemmar svors in under året. 1985 uppträdde Imperiet tillsammans med ett antal andra välkända artister på den massiva ANC-galan som hölls på Scandinavium i Göteborg, ett projekt som främst leds av Mikael Wiehe, Tomas Ledin och Tommy Rander.

Joakim Thåström Sjukdom
Joakim Thåström Sjukdom

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!