Jessie Sommarström Familj

Sprid kärleken
Jessie Sommarström Familj
Jessie Sommarström Familj

Jessie Sommarström Familj – Hur ger man sina barn en bra smakintroduktion till livet.Och vad kan man göra för att få hela familjen att äta mer grönt och rotfrukter? Fråga Jessie Sommarström, den hängivna kocken och tvåbarnsmamman, som förespråkar en hälsosam och balanserad kost både på jobbet och hemma, varav den senare bygger på lika delar av lust och traditionella tekniker.

27 juli 2022 Författare Agneta Renmark och Camilla Delkertz Bild av: Petter Bülling

Jessie Sommarström, kocken, ansåg att det var ett stort livsmål att bli föräldrar. Det var inte bara för skojs skull; det gjordes också professionellt. Alla mina tankar och funderingar angående mat, hälsa och massproducerade varor dumpades plötsligt på dess spets. Jessie, mamma till sönerna Theo och Justus, reflekterar över hur viktigt det har blivit att vara med och skapa en hållbar framtid för kommande generationer.

Från stenåldern till framtiden

Som ett direkt resultat av sina idéer lämnade Jessie Sommarström stjärnkrogsvärlden för att bli kreativ ledare på Urban Deli, en restaurang som specialiserat sig på hållbar framtidsmat.Som ett annat exempel har Urban Deli, tillsammans med Jessie och kocken Gordon Grimlund, utvecklat och släppt “miljösnäll” barnmat med avsikt att hjälpa till med “bra, näringsrika mltider” som minskar klimatförändringarna genom att använda saker som “frostiga puréer av rakad, skivade, och blandade svenska ekologiska grönsaker och ruttna frukter som annars skulle ha ätit igen”

Det avslöjar mitt övergripande perspektiv på mat och matlagningsförnödenheter. Annorlunda är bra, och allt ska inte förenklas till sin enklaste form. För mig är det avgörande att utveckla ett svar på det ofullkomliga, förklarar hon.

En utredning om smak och lust

Efter en långdragen köksrenovering har familjen Sommarström-Grimlund äntligen dykt upp “på andra sidan”.Det bästa är att vi bestämde oss för att använda gaffeln utanför rummet, på bordet, snarare än i rummet, på soffan. Jessie förklarar att familjen föredrar att stå och sätta fram mat samtidigt som de pratar och håller ögonkontakt med barnen när de äter eller kopplar av vid köksbordet.

När middagen är klar samlas alla runt bordet för att äta tillsammans, så det är givet. Ingen har någonsin tagit sig igenom köket utan att tappa några friterade kielbasa eller kibbeh på golvet. Men det är det där med att en person som lagar mat på autopilot har barn som älskar att prova ny och spännande mat – glöm det!

När jag kommer hem från jobbet när barnen är trötta och hungriga önskar jag alltid att det fanns mer tid. Vad kocky har lärt mig är vikten av förberedelser. Det är mycket lättare att få ihop ditt liv om du planerar och förbereder dig för kvällen innan.Även om Theo är en petig ätare så skulle hans lillebror Justus äta nästan vad som helst.Därför brukar det finnas ett antal olika rätter på bordet så att alla kan äta vad de tycker om.

Om du vill att dina barn ska äta mer frukt, grönsaker och annan hälsosam mat, säger Jessie att du inte ska sätta dem i en position där de måste tvinga sig själva att göra det av rädsla för att de inte kommer att gilla dem.Ena dagen kommer de att förklara sin odödliga kärlek till en viss ripa, och nästa kommer de att äta upp den. Jessie hävdar att ju mer du pratar om mat, hälsa och hållbarhet, desto fler idéer genererar du.

Lasagne i svensk stil

Kompromiss är dock nödvändig i de flesta fall. Jess söner har till exempel olika åsikter om de färs i svensk stil hon använder i sin lasagne, så i vissa fall blandar hon den med halva nötfärs. Det här är ett tips hon vill dela med alla som vill äta mer grönt: börja med att byta ut en del av köttet. Och medan du håller på, strö lite svenskodlat sommargrönt på vad du än äter för att piffa upp det lite.

Att skiva upp några färska grönsaker och ställa ut dem medan huvudrätten lagar mat är ett bra sätt att få barn att prova något de inte skulle ha provat annars. Däremot vill hon inte lura dem att tro något annat än vad som faktiskt händer.

Jag säger till dem: “Det här är mat som gör dig stark och frisk, så du kommer att vilja gå till gymmet och träna.” Jag säger också att maten är klimatvänlig, något min äldsta son är ganska mottaglig för då han är engagerad i skolans miljöklubb.

Kullar ihop med ett vrål

Jessie är inte snäll som laddar om genom att lägga sig i soffan framför tv:n eller ointressant surfa på nätet på sin telefon. Hon lugnar ner kroppen med yoga, vaggvisor och styrketräning.Usch, jag låter riktigt dramatisk, men träning får mig att känna mig utmattad känslomässigt och fysiskt, därför måste jag klara mig, säger hon.

Även små barn tycker om fysiska aktiviteter som att spela fotboll, cykla eller bara springa ute.
Vi bor på en ö i Stockholms Skärgard, så att komma ut i skog och mark är en bris.Ordet “balans” dyker upp hela tiden i Jessies författarskap. Det är en konst att hitta rätt balans mellan sött och salt

Jessie Sommarström Familj

Food5:s måltidsförberedande behållare.Kocken Annica Karlsson är ansvarig för många av recepten du hittar på SMAKA. Sedan 2017 har hon erbjudit matlagningskurser för barn och tonåringar i åldern 11-14 år på två platser i Stockholmsområdet.

Målet är att öka antalet barn som bor i staden och att få fler att intressera sig för mat så att de ska vilja jobba i den spännande restaurangbranschen där det nu råder en enorm arbetskraftsbrist.Målet är att alla ska kunna ge en måltid åt sin familj minst en gång i veckan. Eleverna kommer att delta i aktiviteter som en knivkompetenstävling, en doftprovningstävling och ett smakdiskussionsforum.

Vi stödjer FoodFives ansträngningar eftersom vi vill att så många barn som möjligt ska utveckla en kärlek till matlagning i unga år. Linnéa Hansson, Arvid Nordquists produktchef för smakförstärkare, säger att företaget tror att “matlagning” bidrar till barns kreativitet och lärande.

Sports Camp och Little League Game på Stadion

Stadium Sports Camp sponsras av Sun-Maid, ett av Arvid Nordquists portföljvarumärken, eftersom företaget är entusiastiskt att engagera sig i miljöer där träning, hälsa och välmående prioriteras.Stadium Sports Camp är det största sport- och äventyrslägret i Sverige för barn och tonåringar i åldrarna 10 till 15.

Sommarläger ger barnen chansen att prova på en mängd olika sporter och aktiviteter. Både deltagare och ledare kan finna motivation att leva mer aktivt, socialt och hälsosamt genom idrottsvärlden.Sun-Maid är även sponsor till Lilla Tjejmilen, ett lopp för tjejer i åldern 5-13 där varje deltagare är vinnare.

Nyckeln till framgång är inte snabbhet utan snarare att ha kul på vägen och känna sig kraftfull och fantastisk. Sun-Maid erbjuder gratis russin för naturlig arbetskraft och energi medan Stadium Sports Camp och Lilla Tjejmilen pågår.

Enligt Anna Deullar, produktchef för Sun-Maid på Arvid Nordquist, är russin det perfekta sockerfria mellanmålet för barn som behöver en energikick. Jessie Sommarström, tvåbarnsmamma, är årets Kock och störst i alla mat-Sverige. Men hemma serverar hon sina barn tacos och fiskpinnar som vilken annan kärleksfull mamma som helst.

Skicklighetsmässigt byter hon över en del av fisket till balväxtfärs och nöjer sig med att fiskfingrarna hon använder är MSC-certifierade. Hennes bästa råd till andra föräldrar är att hjälpa sina barn att hitta frid och tillfredsställelse under hela mellanåren.

Jessie Sommarström, som har två unga söner vid namn Justus och Theo, vann septembers prestigefyllda “rets kock”-tävling med en rätt som inkluderade grillad fralla och fisksoppa som en hyllning till familjens resor med barnen. Jessie var den första kvinnan på 34 år att vinna, och hon ansåg att det var en personlig dröm som gick i uppfyllelse.

Jag får fortfarande intrycket av att folk trampar på små blötdjur.När vi ringer henne sitter hon i sin bil, på väg till sitt jobb på Urban Deli i hjärtat av Stockholm. Hon dinglar den från Resarö, en ö utanför Vaxholm. Att bo i skärgard är en ovanlig upplevelse.

Det är ganska magiskt; Jag kräver denna närhet till naturen, till vattnet och till lugnet som genomsyrar trädgården. Barnens önskade kattungen kom strax efter att hon korats till den årliga Kock. Eftersom hon inte hade förväntat sig att vinna, hade de planerat att lägga vantarna på henne nästa dag. Det är mycket tid som går.

Jessie Sommarström Familj
Jessie Sommarström Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!