Sprid kärleken
Jane Birkin Dödsorsak
Jane Birkin Dödsorsak

Jane Birkin Dödsorsak – Svårt att överleva på klippkanten. Ulrika Melin hävdar att det är svårt att försörja sig som konstnär i Sverige idag, men att Artportable underlättar genom att skapa möjligheter för dem som inte kan marknadsföra sig, så att de kan växa som konstnärer och visa upp sina verk. till en bredare publik.

Jag tycker om att gå ut och tänka på de möten som uppstår när jag har en utställning. Jag tycker att det är bra om någon slutar vad de gör och stirrar på min skärm i ens en minut; då vet du att du har någon att störa dig på. Hon avslutar: “Man kanske också har vaknat till en tanke, en vänskap eller ett samtal som annars inte skulle ha varit där.”

Efter de förödande jordskred och översvämningar som drabbade Turkiet i februari har landet höjt skatten på broar med uppåt. till 200 procent för att finansiera återuppbyggnadsinsatser. Det uppskattas att Jordskalven tog tiotusentals människor livet och orsakade skador värda över hundra miljoner dollar.

Men höjningar av bränsleskatten som inkluderar både bensin och diesel förväntas öka prispressen. Landet har drabbats av stigande inflation, som ligger på 38 procent just nu. Enligt Cem akmakli, en anställd ekonomiprofessor vid Istanbuls Koc-universitet, kan stigande priser orsaka en inflation på nästan 60 procent i slutet av året.

Västra Götalands kommun har begärt en skyddsjakt efter en rad aldrig tidigare skådade vargattacker, men vargarna kan redan ha flytt från området. Samtidigt vill regeringen göra det enklare att fatta beslut om skyddsjakt på varg.

– Det finns många som kanske tycker att vargen ska få fritt spelrum till härja, men det är inte deras djur som ska avlivas, säger djugaren Daniel Belfrag, som gick bort vid 14 års ålder. På midsommarsöndagens morgon. Daniel Belfrag och hans familj vaknade upp i sitt hem i Vemmenhult, några mil utanför Bors. När Daniel tittade ut mot horisonten lade han märke till en fosterställning, med ena sidan täckt av blod. Han sprang in i träddungen och insåg snabbt att han var i fara för en varg-attack.

Några var döda, och andra var så svårt skadade att de inte ens kunde gå igen; vid den tidpunkten var allt som kunde göras att börja evakuera de svårast skadade. Sedan hittade vi de som var ännu värre skadade, bland annat några som saknade både armar och ben, säger han.

När det går bra ger de en klump i magen, men när djuret väl är skadat kan du inte göra annat än att börja döende. Några saknades också. Enligt berättaren, Daniel Belfrag, dök de första tecknen på ångest upp dagen efter. I brist på mat fick de panik och flydde genom en tunnel och på elektriska tåg till ett övergivet hus. Även bland dem skadades några.

En av fem vargattacker i ett område mellan Herrljunga, Bors och Alingss, den här riktade sig mot Daniel Belfrags djur. En ung, hänsynslös vandal, en hane, får skulden för de slumpmässiga attackerna. Vi kommer att få kompensation för varje förlorat djur, men det är mycket tydligt att detta inte inkluderar den årliga inkomsten vi skulle ha fått tidigare. Varje år som pengarna läggs på en tacka ger den minst två lamm.

Nelly Grönberg är Länsstyrelsens expert på inventeringar och rovdjursangripna tamdjurbesiktningar. Hon rapporterar att regeringen efter de fyra överfallen har beslutat att installera en skyddsjakt på varghanen. Beslutet inte fattas lättvindigt, det värdar alltid mot andra lämpliga lösningar, men det här fallet har varit särskilt allvarligt.

När det är så många brott som begås så nära varandra i tiden, och så många vittnen som vittnar om att gärningsmannen är samma person, är det för riskabelt att låta den personen fortsätta. Många gånger har det varit en bra fälla med mycket spänning och svåra hinder att övervinna, men vargen har äntligen flyttat in, så vi vill inte ta några chanser.

Vi går snabbt framåt mot området som utsetts till jaktomood, eller platsen där den mycket lika vargen så småningom kommer att slå sig ner. När vi väl bestämt oss för en ledare för jakten har vi några vanliga skåpbilsjägare vi besöker.

Enligt Nelly Grönberg måste varje spelare välja ett visst antal slumpmässiga motståndare och lagkaptenen ansvarar för att informera dem om reglerna. Sedan dess har jaktlagen fastställt några riktlinjer: vargen måste placeras inom skyddsjaktomrdet, och lyan måste placeras inom några hundra meter från en hage för att maximera sannolikheten för att framgångsrikt packa rätt individ.

https://youtu.be/bBkzCfmuBdU
Jane Birkin Dödsorsak

Den brittiska modellen och konstnären Jane Birkin, 76, har gått bort i sitt hem. Le Parisien täcker historien. Jane Birkin föddes i London 1946, även om hon flyttade till Frankrike i slutet av 1960-talet. Filmen “Blow-up – förstoringen” från 1966 är där hon först fick ett erkännande som skridskoåkare. Hon har sedan dess medverkat i en rad filmatiseringar, bland annat Agatha Christies Döden p Nilen (1978) och Mord p ljusa dagen (1982).

Hon gjorde en hit med låten “Je t’aime… moi non plus” 1969, som toppade listorna i många länder, bland annat Sveriges Radio Kvällstoppen. Hon sjöng huvudrollen på det svenska bandet The Soundtrack of Our Lives album “Midnight Children” 2004. Konserter var planerade till juni. För två år sedan drabbades hon av en liten stroke, men det hindrade henne inte från att fortsätta skapa konst. Hon hade konserter planerade till juni i år, men hon var tvungen att ställa in dem på grund av hälsoproblem.

Hon sa i ett uttalande i maj, som rapporterats av Le Parisien, “Jag har alltid varit en stor optimist och jag tror att jag fortfarande behöver lite tid för att kunna stå på scenen igen med dig.” Birkinväskan från Hermès, som bär hennes namn, anses allmänt vara en modeikon. Jane Birkin föddes i Storbritannien och var en integrerad del av 1960-talets “Swinging London”-rörelse. Hon spelade lite i kultklassikern “Blow-up – förstoringen” (1966) i regi av Michelangelo Antonioni.

Men den gången var hon i Frankrike och lyssnade på sångare som fick henne att känna glädje. Hon spelade in en duett med sin långvariga älskare och motspelare i den franska filmen “Slogan” 1969, Serge Gainsbourg. Albumets “Je t’aime… moi non plus” blev känd för sina förföriska texter och musikvideo.

Mellan 1968 och 1980 fick paret en dotter, Charlotte Gainsbourg, som följde i sin mammas fotspår genom att göra både en musik- och filmkarriär. Dokumentären “Jane par Charlotte” skildrar Jane och hennes förhållande till Charlotte. Jane Birkin medverkade i filmen och deltog i premiären på filmfestivalen i Cannes 2021. Jane Birkin hade en lång karriär som birollskådespelerska och medverkade i filmer som “Dark Places” (1973), “Je T’aime Moi Non Plus”.

Hon var mycket aktiv som modell och kallades ofta för en modeikon. Hermès vd Jean-Louis Dumas skapade “Birkinväskan” 1984 efter att han satt bredvid Jane Birkin på ett flygplan och hon tömt sin handväska på golvet. Birkinväskan är fortfarande en häftklammer på Hermès modehus.

Jane Birkin släppte mer än två soloalbum på 70- och 90-talen, inklusive “Lolita go home” (1975) och “Amours des feintes” (1990). 2004 samarbetade hon med The Soundtrack of Our Lives på låten “Midnight children”, som ingick på det svenska rockbandets debutstudioalbum. Hans systers sketch blev känd som “Oh! Pardon tu dormais” 2020.

Den 16 juli återvände hon till sin lägenhet i Paris. Hon har bosatt sig i salongen i ett tjusigt bostadshus i Stockholm.Jag har fått mycket positiv feedback på det. Det är ett bra sätt att föra en konversation, säger hon.

Ulrika Melin hade arbetat som creative director tidigare, en roll där hon ansvarade för allt från att konceptualisera inredning till att koordinera event och till och med fotografera. Konsten har alltid varit en del av hennes liv, men under de senaste tjugo åren har de blivit hennes främsta fokus. Hon är intresserad av att visa sina verk i mer offentliga utrymmen, som restauranger, snarare än bara gallerier.

Kombinationen av estetik och erfarenheter man får genom smak och lukt blir i så fall en win-win-situation. Hon säger att ryck till sinnena gör alla starkare.Galleria digitalt
I allmänhet marknadsför hon sig själv på sociala medier och fungerar som ambassadör för Artportable, ett virtuellt galleri där konstnärer och konstintresserade kan mötas.

Artportable har en fysisk butik på Södermalm i Stockholm och samordnar utställningar på bland annat gallerier och restauranger, utöver de drygt 73 000 konstverk som kan ses digitalt. Dessutom hjälper de sina medlemmar med att annonsera i tidskrifter.

Artportable fungerar som min hemliga agent för mig. De är säljare som har erfarenhet av journalistbranschen och hjälper mig nå en bredare publik. Ulrika Melin säger: “Som designer lägger jag mycket tid på marknadsföringsvinkeln, och jag tycker inte att det är så roligt. Men om du inte tror på det kommer du inte att lyckas.”Jag har mitt nätverk och de har sitt. Eftersom de arbetar över hela norra Europa, blir det också något.

Jane Birkin Dödsorsak
Jane Birkin Dödsorsak

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!