Sprid kärleken
Jan Malmsjö Sjuk
Jan Malmsjö Sjuk

Jan Malmsjö Sjuk – Marie Goranzons sista ord innan hon dog var “Fruktansvärt svrt”, Jan Malmsjös gamla talesätt.Raseri inom mig, skadespelarenMarie Göranzon är bekymrad över hur gammal Jan Malmsjö är.Skridskoåkaren har sagt att hon har svårt att anpassa sig till förändringar.Hon säger i podden “S in i själen”: “Jag har en ilska inom mig som gör att jag inte accepterar det.

Podcast-värden Agneta Sjödin, 53, intervjuar Marie Göranzon, 78, om hennes sorg över sin makes död , 88-årige ishockeyspelaren Jan Malmsjö.De träffades 1969 och har tillbringat det senaste halvseklet tillsammans.Jag tänker på det av och till eftersom jag och Janne båda kommer över år. Fortsätt bara, tror jag. Och det är därför det är så lätt för en person att inte ha någon ångest alls.

Det dramatiska klimaxet och klimaxet fortsätter.Jag vill verkligen inte att det här ska ta slut. Specifikt skulle jag vilja att du… Jag blir ledsen när jag inser att de människor vi bryr oss om och står nära, som Janne just nu, också blir äldre och äldre. Det är ganska utmanande för omgivningen, och jag har ett inre motstånd som hindrar mig från att acceptera det.

Jag vill att han ska gå tillbaka till hur han var för 15 år sedan. Det måste inte vara något fel med detta. Det är acceptabelt att bli grinig och vandra runt där en stund; saker kan värmas upp lite men inte för mycket.Marie Göranzon har citerats som sagt: “Jag vill att det ska vara som det alltid har varit och jag vill inte att något förändras”, vilket är något hon håller väldigt mycket med om vid det här laget.

Kan inte hantera det

Skadespelaren svarar att hon inte kan åka handskridsko eftersom hon inte kan påverka åldersgränsen.Jag känner mig bara vild runt mig. Och så ska jag gå ut en stund, ta en promenad. Jag har verkligen inga ledtrådar. Jag orkar bara inte med något sådant. Till slut försöker jag, men jag ger upp. Lägg ner mig och skriv någon annanstans.

Eller kanske gr. För jag har inte fått lära mig hur jag ska hantera det. Jag tycker att det är en mycket utmanande och fruktbar strävan. Förberedd på att vara ensam.Agneta Sjödin förklarar vad hon tror ger upphov till de där intensiva känslorna.Marie Göranzon ringer in med ett “Rädsla”-svar.

Tjat om att vara ensam. En person av stor betydelse och långvarig styrka bör bibehålla sådan styrka på obestämd tid. Svag inte. Komplett gamma. Inte klen. Sjuk inte. När jag lägger ihop allt hör jag ett enormt dån.När Marie Göranzon intervjuas av Aftonbladet Nöje en söndagskväll avböjer hon att kommentera sina poddframträdanden utan säger istället.

Det är uppenbart att han är utmattad. Alla är livrädda för en pandemi. Jag har varit på covid-19, så jag är inte nervös för det.Hon har fortsatt att arbeta trots den nuvarande pandemin.För att uttrycka det enkelt så har jag jobbat nonstop hela sommaren. Jag har arbetat i film, radio och på en mängd olika uppsättningar. Jag har alltid varit systolisk.

Och just nu håller jag på med ett helt nytt projekt som jag inte kan prata om ännu. Nej, för fans. Jag jobbar på det; det finns ingen anledning att oroa sig, säger hon. Malmsjö är full av dödliga sjukdomar.Priset han betalade för att använda sin kropp för att göra upp en poäng var en kronisk sjukdom.

Jan Malmsjö attackerar dock pastor Ke Greens för att han är homofob.Det påminner honom om Hitlers renhetsslagar, säger han. Han tillkännager det nya året för svenska folket. Spelade huvudrollen i rom-com Walter och Virginia. Och du spelar huvudrollen när “John Gabriel Borkman” av Henrik Ibsen framförs på scen.

Har det varit en bra tid?

Ja, jag spelade en roll som var “passande för min ålder” i den svenska tv-serien “Midvinter” (på Dramaten). Det var härligt, faktiskt. Däremot har jag letat efter min sista musikalroll i “Victor/Victoria” ett tag nu. När vi spelade i Stockholm kom jag in i knäet och ville inte spela mer. Men de vände mig om.En lucka öppnades.Det var en oändlig serie av spiralformade fällor, och jag fann mig själv med mer och mer på knogarna. Jag kunde höja armarna och stärka mig tills systern.

Jan Malmsjö Sjuk

Nu när jag har tagit en magnetröntgen av mitt högra knä har jag fått artrit. Jag kan inte utföra vissa danssteg eller andra handlingar på scenen just nu. Om jag tappar fokus och slumrar till medan jag arbetar, kommer jag att bli straffad. Folk kanske tror att du är gammal, men jag har aldrig varit övertygad om det.

Betyder detta att du har avslutat din senaste musikal?

Scene har den magiska förmågan att läka under hela spelets gång. Så där har det rullat på. Men när jag äntligen kommer ut, om jag har gjort någon form av anständig vridning, blir det en fruktsallad. Det är då jag tar en bra paus. Och så kan du börja ta de där lyckopillerna.

Var det värt besväret att slutföra de återstående Victor/Victoria-omorganisationerna Ja. Arbetsplatsens hjärnor behöver detta. För att förhindra en total kollaps av ekonomin. Malmökontorslokalerna lades ut till försäljning.

Men du har inte för avsikt att lämna teatern, eller hur?

Nej. Jag skämtar ofta om att om jag gav upp och somnade direkt, skulle jag bara sitta framför tv:n och snooze.Du har reagerat starkt på pastor Ke Greens “cancervulst” uttalanden om homosexualism, eller hur.Ja, det är ett fruktigt uttalande. Det påminner mig om Hitlers motståndsmän.

Jag växte upp bland andra homosexuella, och många av mina nära vänner är också homosexuella. Och sedan att stämpla dem som en cancerkult! Det är löjligt att ens säga det, men året är 2005. Marie Göranzon om sitt affärssamarbete med Jan Malmsjö: “Misslyckats”Marie Göranzon har löst spänningen i partnerskapet med Jan Malmsjö.

På frågan om en viss fråga i förhållandet sa hon: “Jag har helt missat märket på det där.” Marie Göranzon, nu 79, och Jan Malmsjö, nu 89, är båda rutinerade veteraner från den svenska teaterscenen. Det var lämpligtvis utspelat på platsen där de träffades första gången i Vilgot Sjömans uppsättning av Pojken i Sångrummet 1969.

Sedan dess har livets gambits spelat flera händer unisont, senast 2020 i Katt på rak bat, även om Jan var tvungen att hoppa skepp.Janne var aktiv tills han var 87 eller 88 år, men så plötsligt öppnade han ett nytt kapitel i sitt liv som vi inte var förberedda på.

Det är utmanande att acceptera att mycket av det man uppnår och lär sig under en viss dag kommer från endast en källa. Marie berättade för DN, “Jag är fem år äldre än Janne. De har en bekväm promenad till Dramaten från sitt hem på stermalm. De har tvingats jobba på alla tänkbara skift. Tragedin har bara fört de tidigare isolerade fartygen närmare varandra. .Marie har tagit hand om huset.

Nu avslöjar Marie familjehemligheten bakom den utdragna transaktionen.När Janne uppträdde i Malmö saknade vi varandra mycket. När vi var ifrån varandra försökte ingen av oss bända in i den andres affärer, och jag tror att det var jättebra för oss båda. Men en hel del omsorg och entusiasm kan hittas nedan.

Vårt första möte var djupgående, och minnet finns kvar djupt i våra kroppar än i dag. Det har varit avgörande hittills, sa Marie DN, eftersom ingen av oss har varit ekonomiskt beroende av den andre.Paret har flera barn. Marie Göranzon och Jan Malmsjö har tillsammans en 50-årig son som heter Jonas Malmsjö.

Marie har också en 58-årig dotter som heter Lolo Amble från hennes äktenskap med Lars Amble (som gick bort 2015), och Jan har barn i åldrarna 60, 62, 64 och Maria (som dog vid 33 års ålder av en dödlig sjukdom 1984) från äktenskapet med Lena Malmsjö (som gick bort 2004). Båda Makarna har arbetat mycket under året, men Marie har varit den som tagit hand om hushållet. Arbetsfördelningen har påmint oss om hur det var förr.

Äktenskapen har tagit ut sin rätt på mig; Jag har varit ansvarig för att tillhandahålla hushållets mat, logi, underhållning och omsorg för äldre och sjuka. Jag har kämpat för att det ska bli mer enhetlighet, men jag har inte haft någon större framgång. Jag hade riktigt höga förväntningar, säger hon till DN, för hon ville inte att någon skulle kritisera henne för hennes barns utseende.

Reglerna för åldersdiskriminering i Göranzons liv med Malmsjö

Marie Göranzon, nu 80, och skdespelarkollegan Jan Malmsjö, nu 90, har varit en present till varandra sedan 1974, eller i över 50 år.De två träffades när de uppträdde i Vilgot Sjömans “Pojken in sängen” 1969.I SVT:s “Bergfeldt” berättar 80-åriga Marie Göranzon om hur hon och hennes man har fått sina liv att fungera tillsammans genom åren.

Jag jobbar deltid och han jobbar lite för sig själv två dagar i veckan. Det händer mycket nu för äldre män, och han tycker att det skulle vara kul att åka någonstans där alla är ungefär i hans ålder.Den äldre Gorazons tankar om Malmsjö stad.Det är nu 20 år mellan henne och Jan Malmsjö, och att se honom åldras är hjärtskärande för henne.

Jan Malmsjö Sjuk
Jan Malmsjö Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!