Sprid kärleken
Isabella Kockarnas Kamp
Isabella Kockarnas Kamp

Isabella Kockarnas Kamp – Italienska kökschefen Isabella Morrone. Isabella började sin matlagningskarriär på F12 efter att ha tagit examen från restaurangskolan, och hon har sedan dess arbetat på dussintals andra prestigefyllda restauranger, inklusive en Michelin-stjärna i Barcelona. Efter att ha kämpat sig till tredjeplatsen i “Kockarnas Kamp” 2016, fortsatte Isabella med en framgångsrik proffskarriär. Hennes favoritingredienser är de från Italien.

TV4-fansen hade stora förväntningar på Isabella Morrone i Kockar-kampanjen. Blod, svett och trar hälsar tittarna från det allra första avsnittet av Kockarnas läger 2023, som äntligen har tvingats i rörelse. Den här vintern har varit så kattcentrerad att lokalbefolkningen har tagit till att kalla den “Revanschen.”

Följande personer har valts ut för vidare övervägande: Alexandra Zazzi, Johan Jureskog, Danyel Couet, Isabella Morrone, Norbert Lang, Joakim Almquist, Michael Björklund, Florencia Abella, Daniel Müllern och Linnéa Liljedahl. Den här veckan avslutades med den berömda “rättikan”, där kockarna tavlade i blod, svett och tarr. Skidhoppare tävlar mot klockan för att se vem som kan göra de mest framgångsrika sprången.

Rätt ögonskydd krävs också. Efter att ha vunnit loppet bjöd Michael Björklund på en festmiddag med smörstekt abborre och vitt vin. Efter den första reklampausen sprang många människor till de tävlande ländernas sociala medier för att uttrycka sitt godkännande och önska lagen lycka till. Isabella Morrone är bland de lyckliga få som har blivit överdådiga med uppmärksamhet.

TV4-tittarnas krav: “Gör det nu”

Isabella har till exempel ett Instagramkonto där hon regelbundet lägger upp både läckra matbilder och recept. Kommentarssektionerna på hennes bilder är fyllda med beröm för hennes knivkunskaper. Många skriver och diskuterar redan om hur Isabella ska lansera en egen restaurang i Stockholm. Gå in på YouTube och börja lägga upp dina matlagningstips som ett proffs. Och Isabella verkar inte rycka till alls. En person som sitter och hoppas på lycka är dömd att vänta för evigt, skrev hon snett.

Isabella Morrone, kritiker för restaurangsektorn, har en viral artikel.

Det tog Isabella Morrone 12 år i restaurangbranschen att hitta något hon “inte skulle rekommendera till någon.” I ett betydelsefullt blogginlägg berättar Isabella om de sexuella trakasserier, stalking och trauman hon har utsatts för som kock. Hon uppdaterade precis sina onlineprofiler.

Isabella Morrone har varit kock professionellt i över tio år, under den tiden har hon arbetat på några av de bästa restaurangerna i Stockholm och utanför. Hon tävlade i Kockarnas Kamp i somras och blev trea totalt. I ett långt och passionerat blogginlägg avslöjar Isabella den mörka sidan av restaurangbranschen. Hon berättar om sin erfarenhet av att arbeta på en stjärnkrog i Stockholm i över 250 timmar och inte fått någon övertidsersättning.

Jag har varit ledsen ett antal gånger”, skriver Isabella om sina erfarenheter av sexuella trakasserier. Nästan varenda killkollega jag någonsin haft har gjort någon form av sexuella framsteg mot mig. Trots sin nyvunna förståelse återvänder de till jobbet. följande dag fortfarande beter sig som en idiot.

Sedan fortsätter hon med att säga:

Han hotade att “sparka in fittan på mig” eftersom jag avvisade hans försök till en kyss, och jag tog detta som ett allvarligt hot. Den enda respons jag får från mina överordnade när jag försöker föra en seriös diskurs om viktiga ämnen är “Gud, du är så sexig”, som en av dem nyligen sa till mig. Anledningen till att du inte skulle vilja umgås med mig är bortom mig. Detta fortsätter och fortsätter utan att någonsin sluta.

Isabella har nu fått en äkta present. Efter att ha startat sin professionella karriär förra året är Isabella beredd att gå in i en ny fas av sitt liv. När detta skrivs har Isabellas bloggartikel från i morse delats över 850 gånger och fått över 3 700 reaktioner på hennes Facebooksida. Här är länken till Isabella Morrones blogg där du kan läsa hela inlägget.

Isabella Morrone njuter av möjligheten att laga jordnära, enkla måltider förutom stadens galna folkmassor. Men efter en lång och slingrande resa som tog henne över Italien är hon tillbaka i den gamla världen. Isabella Morrone ser det som mycket mer än en enkel fråga om personal. Det är lite av ett uppdrag för den italienska besättningen, men de klarar uppgiften.

Det räcker inte för matgäster att vara bekanta med menyn. Hur och varför de ska konsumera det är information de behöver. Det är en dödsdom att försöka ta bort prosciuttons knapp. Det skulle förstöra smaken för alla. Hon gör inte allt för att vara artig mot människor som inte uppmärksammar hennes läror.

Igår bad någon mig om olivolja, och jag var nyfiken på varför. Det bestämdes att hon skulle vara kvar vid laddstationen. Jag gjorde en kommentar på den tiden om hur alla var angelägna om att behålla oljan på sitt bröd, inte rödingen. Det skulle ha motsvarat att blanda två väldigt olika viner – en Barolo och en Brunello – i ett glas. Olivolja har antiinflammatoriska effekter.

En trettio månader gammal prosciutto är nu tillgänglig för ditt middagsnöje. Är en olivoljan din tilltänkta soffkompis? Det är löjligt i ansiktet. Ämnena Isabella pratar om är inte dolda för henne. De flyttade till Italien när hon var tre, där hennes pappa arbetade som hotellpianist. Hon tillbringade varje sommar med att äta sig mätt på lokala specialiteter i sina föräldrars bostad.

Isabella Kockarnas Kamp

På barnhemmet var kvällsmaten alltid en glad affär. Inte för att alla var på gott humör hela tiden (bråk utbröt ofta vid middagsbordet), utan för att alla fortfarande satt där. Ingen var orolig för att missa en måltid eller behöva värma upp mat i mikrovågsugnen. Alla vid bordet åt och minglade glatt. Den finns kvar i Isabellas hus än idag.

Ett av mina favoritsätt att varva ner på är att äta. Frukost- och lunchplaner är ständiga samtalsämnen mellan min rumskamrat och jag. Vårt team kommer alltid förberedda. Det kommer aldrig att komma till ett stadium där vi bara stöter på saker och ting. En av livets största nöjen är att äta, så varför inte göra varje måltid till ett tillfälle att njuta av något exceptionellt?

Hon blev först intresserad av mat efter att en syokonsulent gav henne rekommendationer om var man skulle bo och äta. Isabella var förkrossad över den här händelseutvecklingen eftersom hon visste att hennes lärare försökte dra henne tillbaka till en galleria som hon hade övergett.

Hon träffade aldrig någon med liknande åsikter som hennes, varken hemma eller i skolan. Ingen annan i skolan hade hennes entusiasm för köket, och alla skrattade åt hennes drömmar om att bli kock. Det var då hon bestämde sig för att hon ville bli den bästa kvinnliga kock i världen; hon visste då att hon kunde åstadkomma vad som helst.

Jag föredrar inte att sova på land eller till havs. Innan jag går och lägger mig tenderar jag att förlora mig själv i vad jag än råkar göra just då, eller så kanske jag går hela vägen i trans. Med hjälp av sin instruktör kunde hon landa en praktikplats på Stockholms hyllade Melker Anderssons restaurang, belägen på Fredsgatan 12. Preussiska ordningen i köket och de oklanderligt uppsatta glasen i baren gjorde oss till mods vid vårt första besök. Om snabbmat fick en moniker skulle detta vara dess rock ‘n’ roll motsvarighet.

Senare samma år började Isabella för första gången arbeta i krogbranschen på Operakällaren, vilket var en betydande affär för en rookie under 20 år. Det var fantastiskt för mig att få gå in på kontoret på Fredsgatan 12 som en lågmäld tonsättare, få en plats och få lära mig struktur, organisation och beredskap inför en befordran.

Jag visste från håll att jag hörde hemma hos dem. Jag har haft en stark känsla av utanförskap under större delen av mitt liv. Det var inte förrän på sistone som jag insåg att det fanns andra i min situation. Jag var ingen där ute. Trots min ringa kroppsbyggnad hade jag alltid ett överflöd av pepp i mitt steg.

Den långa vägen som Isabella har gått för att bli en skicklig mjölnare med höga krav på sig själv har haft sina upp- och nedgångar. Påfrestningarna av hennes rigorösa karriär ledde till en månadslång koma efter att allmänheten fick veta om hennes sexuella missbruk i tv-programmet Kockarnas Kamp. Hon har alltid satt sig själv under stor press.

Du blir inte bättre av att vältra dig i din svaghet och de saker du behöver göra för att stärka dig samtidigt som du spenderar all din tid i sängen. Sedan hennes första resa till Europa för många år sedan, när en särskilt svår sommar i Italien hade tvingat Isabella och Andreas att återvända till Sverige och för Andreas att ta en avstickare till Europa, dit han tidigare hade tagit med barnen, hade Isabella dagdrömt om kontinent.

Isabella Kockarnas Kamp
Isabella Kockarnas Kamp

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!