Sprid kärleken
Ina Lundström Barn
Ina Lundström Barn

Ina Lundström Barn – Framför allt verkar hon ha asiatisk bakgrund. Hon har också kallats “kines” av sina studiekamrater, om än på ett nedsättande sätt. Folk utanför Sverige har märkt att hon ser mer asiatisk ut än hon agerar. Men bilden av Asien har förändrats så radikalt. Min dotter var starkt influerad av K-popstjärnor när hon växte upp.

Hon vet också vilka slags missuppfattningar det finns om asiatiska män, vilket är kunskap jag saknade när jag var i hennes ålder. Det finns trots allt ingenting i hennes stök som inte är en buddha-syn. Protester, demonstrationer, amerikansk politik, rasism.

Hon tycker att det är pinsamt att jag lagar gado gado, satay och annan indonesisk mat inför hennes vänner och familj. Hon verkar inte upprörd över vad jag gjorde. Trots att hon är ett troll, hehe.Göteborgsbaserade radioprogramledaren, podcastaren och ståupptecknaren Ina Lundström har också medverkat i P sp ret. Hon och hennes medarbetare Scroll-Mia och Emma Knyckare producerar den berömda podcasten Flashback forever, och de har turnerat landet runt i vår för att marknadsföra den.

Snart är hon och resten av Flashback forever-teamet på SVT Play och intervjuar politiska partiledare inför höstens riksdagsval. Ina är en ivrig kulturkonsument utanför sin podcasting och intervjuer med partitjänstemän, så DV ville veta vilka hennes favoritformer av underhållning är.

Musik. Min musiksmak är eklektisk, även om majoriteten av musiken jag lyssnar på är amerikansk. Allt jag lyssnar på, från blues till country till hiphop till jazz, spelades in före år 2000.Agaat, skriven av Merlene van Niekerk, har fastnat för mig länge. Den följer en ung svart flicka och den vita kvinnan som behandlar henne som en tjänare och en dotter i Sydafrika.

Även om många av de vita karaktärerna har rasistiska attityder och beter sig som idioter, lyckas boken få dig att bry dig om dem alla på samma sätt. Följ den här länken för att lära dig mer och köpa boken från Bokus.

Det här är tråden. Efter att ha sett den två gånger kunde jag inte fokusera på något annat på flera dagar. Tittaren ges mycket respekt. Dessutom är det sällsynt att hitta en serie där både de manliga och kvinnliga huvudpersonerna är attraktiva.Journeys “Don’t Stop Believing” Och anledningen till att den spelas är för att jag gick upp till DJ:n medan jag var lätt berusad och insisterade på att han skulle spela den…

Behöver någon att harmonisera med

Francesca e Luigi, ett italienskt discoband i Göteborg, Sverige, inklusive Jessica Brannefors. Kommer definitivt att sätta igång någon Human League. Sluta tänk så på mig. Det är bara jag och tjejen. Ändå är Bruce Springsteen fortfarande min favorit; hans musik är där mina känslor för honom är som tydligast.

Ett hjärta med hans namn tatuerat på sitter fortfarande på min kropp. Nu när covid-förbudet har tagits bort planerar jag att ge min lokala pub, Red Lion, ytterligare en chans att vara värd för min årliga Bruce ival.

Ina Lundström Barn

Frågan om Ina Lundströms ursprung har kommit upp mer än en gång. När hon var yngre tyckte hon att det här var en riktigt cool grej att göra när hon bara ville smälta in med alla andra.Hon lägger nu stort värde på att utsätta sin dotter för den indonesiska kulturen och ser stor styrka i att ha flera ursprung. Det är något jag har tänkt på länge och det fascinerar mig oerhört.

Jag har faktiskt aldrig haft ett samtal med någon om hur det är att vara en blandad person. Mina vänner som är födda och uppvuxna i andra länder än Sverige kan ha ett allvarligare “problem” än jag.Jag kan smälta in i vita utrymmen på en mängd olika sätt, därför misstas jag ofta för en vit person. Så i grund och botten känner jag att jag inte kan prata om hur min kultur har påverkat mig.

Inte min plats att säga sådana saker. Jag tror inte att folk betraktar mig som något annat än svensk i nittio procent av alla situationer, bara på mitt utseende. Kanske bara vanlig brun eller finsk. Men så är det inte för mitt syskon. Vi är båda läkare, men han är mycket större än mig. Ingen skulle någonsin gissa att han var svensk.

Jag tror inte att min bror hade samma möjligheter som jag att göra uppror mot samhälleliga seder och utöva vår gemensamma passion för hobbysociologi. Om jag hade haft på mig säckiga jeans och betett mig avslappnat coolt som ungdomar gör, hade ingen reagerat. Min bror, å andra sidan, som är helt medelmåttig, skulle troligen bli bedrövad av något annat.

Det fanns en tid i mitt liv då jag inte ville att någon skulle få reda på att han var min bror. Jag kunde gå precis bredvid honom i vilken social situation som helst så länge han inte var direkt framför mig. Men när det plötsligt kom en person med svart hår som var min bror gjorde jag det också. Jag vill bara passa ihop med alla andra. Det är okej, han är Wangko.

Det är fortfarande vitt brus även om mitt namn, Ina, inte är särskilt vanligt i Sverige. Det finns dock bättre alternativ än “Wangko” om du vill att ditt barn ska smälta in i det svenska samhället. Vi har funderat mycket på det.

Min omgivning var riktigt vit. Vi bodde ett tag i ett villasamhälle utanför Stockholm, där alla med ett engelskt efternamn var skyldiga att lägga till “n-ordet” före sitt förnamn. Allt är med, min bror. Jag slutade bara aldrig med det. Däremot har jag hört “mamma är kines, pappa är japan” gippa. Jag är bekant med hur snabbt ens friheter inskränks när de sätts i sammanhanget att man inte är helt svengali i Sverige.

Jag tyckte det var roligt att vi åt konstig mat och blev fulla så länge. Jag ville inte att folk skulle börja besöka oss hemma. Vi hade verkligen ett fantastiskt indonesiskt hem. Min far är en infödd borodin, och han anses allmänt vara Sveriges främsta expert på allt indonesiskt.

Han har alltid varit aktiv i indonesiska organisationer och kan tala språket flytande. Men min pappa och jag har ett val om vi någonsin vill bli helt integrerade i det indonesiska samhället. Och när vi inte vill vara det. Och det kunde jag bara göra så länge varken min bror eller mamma var framför mig.

När man var liten sov Ni mycket. Under ett helt kalenderår kallade vi Kuala Lumpur hem. Det är trots allt en mångkulturell metropol med restauranger som serverar veganer, muslimer och kinesiska kunder, alla på samma gata.

Under den tiden deltog jag i religiösa ceremonier av många olika trosriktningar och umgicks med medlemmar i många olika familjer.Min holländska farfar växte upp i Indonesien och lärde sig mycket av språket. Alltså var besök hos mamma och pappa som resor till Indonesien.

Vi fyllde inte bilen till fullo med bagage när vi lämnade Holland eftersom vi inte visste vad holländare äter. Äpplen? Sedan laddade vi bilen med våra inköp från de indonesiska marknaderna som fanns i Holland under 1980- och 1990-talen. Kanske med lite sambal!

Men jag pratade svenska med mina morföräldrar. Den äldre befolkningen i Indonesien kan fortfarande förstå och tala nederländska flytande. Så även om jag har tillbringat mycket tid i Holland, har det alltid bara varit ett språk för mig, inte en kultur. Kulturen i Indonesien är en kultur som alltid har känts nära mig. I inredning och, viktigast av allt, mat.

Jag kämpade för att nöja mig med en enda traditionell holländsk maträtt. Jag är medveten om att några finns, men vi har aldrig deltagit i någon av dem. Allt jag egentligen vet om Holland är vad jag har hört på fotbollens virtual reality-spel.

Jämfört med kostnaden för att faktiskt åka till Indonesien är det en stjäl.Göteborg! Göteborgs stad är grunden för vem jag är. Om någon skulle fråga mig var jag kommer ifrån för att ta reda på saker som inte är svenska med mig, skulle jag säga “Indonesien”. Och jag pratar lite “svenska” när jag är i Nederländerna och Indonesien.Fördelarna är många.

Ina Lundström Barn
Ina Lundström Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!