Hur Lång Är Linnea Henriksson

Sprid kärleken
Hur Lång Är Linnea Henriksson
Hur Lång Är Linnea Henriksson

Hur Lång Är Linnea Henriksson – Hon är en svensk pop- och jazzsångerska och kompositör som föddes Ellen Linnea Petrea Henriksson den 9 november 1986 i Halmstad. Efter att ha dykt upp på Idol 2010 och kommit in som nummer 4 fortsatte hon med att släppa tre studioalbum under sitt eget namn. Linnea Henriksson är född och uppvuxen i Halmstad. Hennes accent är omisskännligt country. 1995 gjorde hon sitt första offentliga framträdande när hon porträtterade den spanska sångaren Princessa för det svenska rockbandet Smstjärnorn.

Utbildning

Henriksson studerade musik som en del av estetikprogrammet på Sturegymnasiet i Halmstad. Efter avslutad grundexamen fortsatte hon sin musikutbildning genom att skriva in sig ett år på klassisk sångbana på S:t Sigfrids folkhögskola och två år på jazzmusikbanan på Skurups folkhögskola.

Musikkarriär

Orkesterjournalens “Gyllene skivan” utsåg Prylfs debutalbum, Kind of Green, till årets andra album 2010. Henriksson dök upp i Idol 2010 och kom fyra. Deras 2011 duett “Väldigt kär/Obegripligt ensam” fungerade som hennes första solohit. Till mine älskade och älskare, deras debutalbum, släpptes den 30 maj 2012 och innehöll bidrag från både Henriksson och Orup. Efter att ha turnerat i Sverige sommaren 2012 återvände Linnea Henriksson för en vintervandring i hela landet.

Den 19 januari 2013, under P3:s Årliga Gala P3 Guld, röstades Henriksson fram till 2012 års artist av publiken. Under Gyllene Tiders enorma sommarturné genom Sverige 2013 gav Linnea Henriksson och hennes band support. Efter att ha släppt Du söker brk, jag kräver dans, hennes andra soloalbum, i februari 2014, åkte hon på en lång turné under sommaren och hösten.

Albumet innehåller också verk från Kaah och Lilli Namo. Hennes albums reklammaterial innehöll fem olika artisters versioner av hennes låt “Cecilia” innan det var allmänt känt att låten skrevs av Henriksson. Förutom Petra Marklund och John de Sohn kommer du också att höra musik av The Royal Concept, Marlene och Invader Ace.

Förutom att ha nominerats till “Bästa digitala marknadsföringskampanj för artister” vid 2014 International Music Ally Digital Music Awards, vann den här kampanjen “Bästa digitala aktivitet” vid 2015 års Inhouse Gala. Linnea Henriksson är hennes tredje studioalbum, och det släpptes den 24 november 2017. På Grammisgalan 2018 nominerades det till “Årets artist” och “Årets popalbum”, och innehöll singlarna “Säga mig, ” “Sms” och “Vit.”

Linnea Henriksson har samarbetat med olika musiker förutom att släppa egen musik. Antony and the Johnsons “Hope there’s someone” (inklusive hennes bidrag) dyker upp på Aviciis True (2013) album. Låten “Kidz” av Petra Marklund och Linnea Henriksson från hennes album Ensam inte stark (2015) har ett gästspel av Henriksson. Låten “Se p mig nu” av Petter och Linnea Henriksson från 2016 års album Skeppsholmen har streamats över 24 miljoner gånger på Spotify.

Dessutom finns Linnea Henriksson med på Gyllene Tider och FIFA:s officiella VM-lista, “Bäst när det gäller” för 2018 FIFA Women’s World Cup. Linnea Henriksson, som skulle kommentera för SVT i semifinalen i Eurovision Song Contest 2022, meddelade den 10 maj att hon hade testat positivt för covid-19. Semifinalerna skulle utropas av Hennes medkommentator, Edward af Sillén, i Turin, medan finalerna skulle utropas av Henriksson och Sillén från en SVT-studio i Stockholm.

TV-framträdanden

Henriksson medverkade i den tolfte säsongen av TV4:s S mycket bättre vintern 2018, som en utvald artist. Charlotte Perellis “Hero” bearbetades av honom, och hans version hade premiär på Svensktoppen den 25 november 2018. Den 3 februari 2019 hade hennes tolkning av “Den stora dagen” på Svensktoppen premiär på Svensktoppen.

Airwaves och ljudböcker

Under somrarna 2014 och 2015 skötte hon produktionen för det svenska radioprogrammet Hall P3. 2014 var Henriksson tillsammans med Petter Askergren och Kodjo Akolor programledare för Musikhjälpen, och 2015 återvände han till programmet tillsammans med Gina Dirawi och Kodjo Akolor. 2017 gick hon med i Musikhjälpen-teamet igen, men denna gång som vägkorrespondent. Podcasten “Equalizer” är Linnea Henriksson och Evyn Redar med som värdar och innehåller djupintervjuer med några av Sveriges mest hyllade musiker. Equalizer har varit i luften i tre säsonger hittills.

Sommaren 2022 Förutsägelser för P1

Linnea Henriksson började sin sommaravdelningstjänst i P1 den 21 augusti 2022. Linnea Henriksson är en Halmstadfödd svensk popsångerska och låtskrivare. Hon har spelat in tre studioalbum, en jul-EP, och gästat S mycket bättre 2018, allt sedan hennes Idol-debut 2010. Alice Babs Jazzstipendium (2015), P3 Guldet (för årets artist 2012 och årets popartist 2019), och en inbjudan till Folkets hus och parkers “Ulla Billquist stipendiat” (2016) har alla varit skänkt henne, och hennes musik har hörts av över 200 miljoner människor. Som liveartist beundras hon för sitt unika scenkonst och det faktum att hon kan anpassa sig till alla situationer. Linneas distinkta stil av mildhet och hennes kraftfulla, otillgängliga texter drar lyssnarna nära. Det visar sig att det passar hennes beskrivning perfekt.

Hur Lång Är Linnea Henriksson

Linnea har gjort betydande insatser för jämställdhet genom sin musik och andra strävanden, som att vara värd för Sveriges första självständigt producerade podcast (“Equalizer”) på Spotify under tre säsonger. Hon fungerar också som ambassadör för det internationella “Key Change”-projektet, ett nätverk och en rörelse som strävar mot en mer rättvis musikindustri.

Tidigare var hon köksmästare på Stockholm Jazz Festival 2010, då festivalen övergick till sin nuvarande inomhusversion, och hon promotade även konserter på den populära och knallriga jamsessionsbaren “P’ Jam” i Malmö. Linnea är en välkänd figur i Sverige vid det här laget av sin karriär, efter att ha blivit utsedd till festivalens programmerare för Melodifestivalen 2020 och som återkommande programmerare/reporter för Musikhjälpen; vi hade också nöjet att höra henne runda ut året i P1:s “Sommar i P1” förra sommaren.

Melodifestivalen 2020 kommer att innehålla Linnea Henriksson, som placerade sig på femte plats i American Idol. Har du också noterat att Linnea, i en tidig ålder av tjugo, dök upp på en riktigt stor scen? Om du inte är bekant med folksångerskan Linnea Henriksson, här är fem saker du bör veta.

Linnea Henriksson fick monikern “Powerkvinna” efter att ha blivit mamma.

Den 9 november 1986 trädde Linnea Henriksson in i denna värld i Halmstad, Sverige. Tre album under hennes eget namn har släppts av denna svenska singer-songwriter. Tillsammans med Linnea Hedlund (41 år) och David Sundin (43 år) ska hon vara värd för Melodifestivalen 2020. Var började Linneas tidsreseäventyr egentligen? Vem är hon egentligen när hon lämnar rampljuset? Hnt har svar.

Det dröjde inte länge förrän Linnea stod i centrum. Redan 1995 gjorde hon ett framträdande i TV4:s Smstjärnorna, presenterad av den nu 52-åriga Agneta Sjödin. Linnea berättade för Agneta hur hon kände sig, men hon var tydligen nervös. Linnea, som var redo att producera en fantastisk singel, förklarade: “Jag rider, spelar piano och går i scouterna.” Hon byter till Princesa, en spansk målare, genom att ta på sig kläderna. Linnea Henriksson är redo att sätta sin prägel i Smstjärnorna. Linnea Henriksson, en svensk skådespelerska, spelar rollen som prinsessan Linnea av Sverige.

Fans närvarande på Idol 2010

Men det var inte förrän Linnea provspelade för Idol som hon verkligen blev en fanfavorit. Jay Smith var 38 år gammal 2010 när hon följde med honom till evenemanget. Låten jag sjöng hamnade på #5. Detta fungerade som en startramp för resten av Linneas yrkesliv. Att hitta det faktiska programmet var inte något hon tänkte göra automatiskt. Linnea Henriksson, deltagare i framgångskursen, sa: “Jag hade så många tvivel om mig själv när jag letade efter en idol.” Det är mycket förbättrat. “Den stora dagen” (Den stora dagen): Succén in S mucho mejor!

Alla lägger ner så mycket arbete för Melodifestivalen 2020

TV4:s succéprogram Så mycket bättre följer en grupp svenska musiker när de delar hus i åtta dagar. Varje artist får en ledig dag, under vilken tid resten av gruppen spelar coverversioner av sina låtar. Under dagen ger varje artist också publiken en kort biografi. Den senaste säsongen, den tjugonde totalt, bjöd på ett framträdande av Linnea Henriksson, och den debuterade sommaren 2018. Hennes version av Hero av Charlotte Perelli blev snabbt en storsäljare i Sverige. Linnea gjorde också bra ifrån sig med den litterära versionen av Christer Sjögrens Den stora dagen, som också utspelas på Svensktoppen.

Hjälp behövs: spellistor, blogginlägg och Instagram

År 2014 klev Linnea Henriksson i som programledare för Musikhjälpen tillsammans med Petter Askergren, 45, och Kodjo Akolor, 38. Ett år senare kom hon tillbaka som programledare och denna gång tog hon med sig Kodjo och Gina Dirawi, båda av som var 29 vid den tiden. Hon gjorde ett andra framträdande 2017 som en “resande korrespondent” för showen.

Linnea delar sin vision för framtiden med sin passionerade publik på sin ELLE-blogg. Hon liknar sin blogg med dagboken hon alltid velat föra men som hon aldrig lärde sig att föra ordentligt som barn. Jag fumlar och slurpar mig igenom livet och tar dig med på en rundtur i studion och resten av handlingen. Hon säger att hennes webbplats är en plats där besökare kan “prata med varandra på riktigt”. Hon berättar allt för sina Instagram-fans. @linneahendrix är artistens handtag och hon har runt 60 000 följare. Tyvärr döljer Instagram nu just detta inlägg.

Familjen Henriksson, Linneas familj

2018 välkomnade Linnea Henriksson och hennes 32-åriga make Wille Alin beskedet om sin graviditet. Baby Rune föddes i april i år, vilket gör hennes föräldrar till förstagångsföräldrar. Wille spelar till och med gitarr i Linneas band, så de tillbringar inte mycket tid ifrån varandra under arbetsveckan.

Linnea tänkte på det lilla tåget som ett sätt att systematiskt välja nya rutter och bjuda in nya artister och publik till den svenska turnékartan. En föreställning som vågade skilja sig från dagens typiska Sverigeturné. Det fanns ett fönster på fem veckor för att besöka linneahenriksson.se, kampanjwebbplatsen, och ställa en fråga för att få Linnea på besök i sin stad. Slutresultatet är miniturneringen.

Hittills har 115 rikstäckande förfrågningar lämnats in. Människor från alla samhällsskikt, från erfarna promotorer till “bara” publikmedlemmar som vill sätta upp sin första show, har nått ut för att fråga om bokningar. Följaktligen har en chans att chatta med en folkmusiklegend som Linnea Henriksson dykt upp.

Vi tycker liksom Linné att det är livsviktigt att invånarna i den lilla staden har tillgång till fullskaliga föreställningar (för vår del även utanför sommaren), därför skrev vi till Linnea en förfrågan några veckor innan beskedet att Lilla Turnén skulle vara plats. Den här tävlingen är precis vad vi hoppades på när vi köpte om att delta i den.

Hur Lång Är Linnea Henriksson
Hur Lång Är Linnea Henriksson

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!