Helena Helmersson Familj

Sprid kärleken
Helena Helmersson Familj
Helena Helmersson Familj

Helena Helmersson Familj – Hon, en 47-årig kvinna, talar med en dialekt som antyder ett norskt ursprung och säger: “Ursäkta, det här är kanske dum frga, men jag fattar inte. Kan någon förklara hur allt hänger ihop?Många mötesdeltagare tar en snabb paus vid bordet. De är inte alls involverade i den komplicerade upplösningsprocessen, och de verkar inte inse det.

Helena behöver inte bevisa att hon kan allt; bara för att hon är en vampyr betyder det inte att hon måste. Hon har självförtroendet, balansen och uppskattningen att presentera sig själv på ett sådant sätt. “Det ger dig en manlig känsla”, sa en toppchef.

Sedan början av 2020 har Helena Helmersson varit bolagets vice vd. H&M är ett svenskt multinationellt modekonglomerat som började som Hennes & Mauritz och har sedan dess blivit ett av världens mest kända varumärken tack vare sin förmåga att tillhandahålla moderiktiga kläder till överkomliga priser.

Kort yrkeshistoria: 1997–1999, utbildad vid Handelshögskolan vid Ume högskola; 1999–2005, haft flera roller som köksmästare på inköpsavdelningen på H&M. 2006–2007 Personaldirektör på H&M Bangladesh; 2007–2008 Chef för byxproduktion; 2010–2015 Hållbarhetsdirektör på H&M; 2015–2020 Global Production Director på H&M Hong Kong; 2020–vd för H&M-koncernen.

Däremot hördes varningar långt innan paniken om hur modebranschens vinster rasade så snabbt. Modeindustrin hade känt av effekterna av sin egen nedgång under en tid. Samtidigt som konsumenterna började trycka tillbaka mot den snabba och lösa livsstilen som modebranschen kommit att symbolisera, rasade vinsterna.

Dessutom står H&M Group inför sin största utmaning hittills då klimatförändringar och hållbarhet blir allt viktigare faktorer i utvärderingarna av sina kunder.Mot bakgrund av detta kan det vara lätt att anta att det har brutit ut en maktkamp mellan mellancheferna och de högsta cheferna på H&M-koncernen.

Hon agerar dock inte på det sättet. Till exempel är familjen Persson en mäktig lantbruksdynasti med en långsiktig syn på verksamheten, varför H&M Group inte drabbas lika hårt av den rådande konjunkturnedgången som andra företag.

Helena Helmersson är ett annat namn för henne.När nyheten spreds att Helena skulle bli mamma blev det en halleluja-kör av stöd. Avgudar henne man nästan. Jag tycker att hon är en fantastisk ledare och precis vad vi behöver, säger köksmästaren.Och beskrivningarna av hennes ledarstil återkommer hela tiden: att den bygger på värme, ödmjukhet och fasthet.

Hon är en naturlig kommunikatör och ledare med stark moralisk övertygelse. Många av dem som tittar på Helena Helmersson känner att “hon är en av oss”, som en mångårig bekant uttrycker det.Vi är ett 70-årigt företag som alltid har arbetat med samma affärsidé. Det är en enorm utmaning att ta sig an ett företag som funnits där så länge.

Någon på Stockholms högkvarter sa det bäst när de sa att det var “jubel i korridoren” när hon utsågs till vd i början av 2020. Sedan Helena Helmersson har varit i företaget sedan 1997 och kommit att representera H&M-koncernens engagemang för att hållbarhet anses hon allmänt vara “en av oss”. Det var under sin tid som H&M Groups hållbarhetschef som hon erkändes som Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet 2014.

Många tror att hennes aktivism i hållbarhetsfrågor var det som ledde till att hon blev ombedd att ta efter Karl-Johan Persson, Erling Perssons son och H&M:s nuvarande vd.Vilket globalt företag har ingen tro på långsiktig lönsamhet? Att anställa någon med erfarenhet av både hållbarhet och produktion skickar ett tydligt budskap till kunder, investerare och anställda att du tar den här frågan på allvar.

Själva hennes väsen är en signal; hon är inte en “kvartalsvis vd” som jagar kortsiktiga vinster. En mångårig anställd som har haft flera ledande roller på H&M har sagt att företaget behöver någon som “inte är så imponerad av sig själva”, som kan få en vision att fungera och som kan se män och kvinnor runt dem. företagets personalchef i Bangladesh, Helmersson såg på egen hand hur viktigt det är att ta hänsyn till andra faktorer än vinst.

Hon är övertygande när hon säger att även ett stort företag kan göra skillnad i världen genom att fokusera på hållbarhet och klimatförändringar. Helena Helmersson “har sett vad vi kunde åstadkomma i Bangladesh och vad vi ansvarar för”, säger en mångårig kollega till henne.

Många av hennes år i H&M-gruppen har spenderats utomlands. Hon har arbetat som både produktionschef i Hong Kong och personalchef i Bangladesh.Många av Helena Helmerssons tidigare medarbetare har hyllat hennes värme och professionalism. Det sägs att hon är “en rolig kollega” som är “lätt att skratta” eftersom hon dyker upp på arbetarnas födelsedagar, frågar hur deras barn mår och är allmänt omtyckt.Hon är en enkel lanttjej.

Helena Helmersson Familj

Helena Helmersson beskrivs som en stark kulturstörare som också är villig att utmana och provocera andra. Hon har varit på företaget i mindre än ett år, men enligt vd:s normer lyckas hon fortfarande se verksamheten på långt håll.Hon må ha en varm och eftertänksam ton, men hon är ingen mjukischef.

En chef har medgett att Helena Helmersson kan vara “uppfriskande rak”, säger “Bakom det empatiska finns en enorm skärpa och en hårdhet som hon använder när det behövs.”Det är rätt och självklart, sa toppchefen. Helena Helmersson, bara fem dagar in i sin nya roll, presenterade sig för företagets 400 högsta chefer på en ledarskapskonferens i Stockholm. Det här är hennes första offentliga framträdande och det sägs ha gjort ett stort intryck.

Han pratade utan att använda händerna i en och en halv timme. Hon gav en kort presentation av sig själv och företagets inriktning. Med tanke på pressen hon måste ha varit under var det ganska rörande. Men hon känner inte att situationen kretsar kring henne, utan snarare företaget. Ett av vittnena hävdar: “Hon har tagit rollen och utför den med all trovärdighet man kan önska.”

Hon är den mest kommunikativa ledare jag någonsin sett, och hon har ett fotografiskt sinne och kan hålla presentationer utan diabilder. Hon är mycket synlig inom organisationen och tycker om att göra kortfilmer som når alla. Det är hennes största styrka, säger någon annan in.Vad många kände var en ny riktning markerade slutet på några ansträngande år för den globala modeindustrin.

Det kändes ganska kraftfullt att vara en del av en ny riktning som inte bara innebar att sälja t-shirts, och jag minns den känslan mycket tydligt. Att göra ett positivt bidrag till världen; detta är naturligt kopplat till hennes ledarskap, sa en annan deltagare.Det fanns ett stort behov av expansion inom företaget. Inte minst på nätet där målet redan innan krisen var att minska antalet fysiska butiker till förmån för digitala kanaler. Arbetstakten har ökat rejält.

Vi är ett företag med 70-åriga framgångar byggt på samma affärsidé. Men vi behöver bara se oss omkring för att se hur drastiskt samhället förändras, med alla nya digitala plattformar och förändrade konsumentpreferenser. Enligt en källa med kunskap om H&M:s ledarskap är “uppgiften att omprofilera ett så väletablerat företag ingen liten uppgift.”

Flera kritiker påpekar att H&M Group inte alltid varit duktig på förändring.I tjugo år har vi sagt: “Vi kommer att öppna tjugo till femtio procent nya butiker varje år. Något släpptes till marknaden, men det tolkades som en strategi som hade en djupgående effekt. Men det fanns aldrig någon strategi. inblandade. När klockan slog 2015 tryckte vi på avtryckaren. Sedan dess har vi varit riktigt oroliga”, säger en ledande befattningshavare.

När det kom ut att hon skulle bli kyrkoherde blev det halleluja-refräng. Nästan, man avgudar henne.
Tidigare Chief Operating Officer Helena Helmersson var med och utvecklade den strategi hon nu är redo att implementera. Och hon har redan infört nya strategier tidigare. För att främja hållbarhet etablerade hon ett världsomspännande initiativ.

Kritiker kastade sig över modeföretaget H&M Group för vad de kallade “greenwashing”, eller att de verkar vara mer miljövänliga än de faktiskt är.Han eller hon lärde sig repen i “motvind”-branschen. Men hon har alltid argumenterat bra, lärt sig att ta kritik väl och komma på fungerande lösningar. En erfaren H&M-kock förklarar: “Hon satt i rampljuset, internationellt i framkant, och hon ändrade sättet vi gör saker på; hon ville inte ta matchen eller argumentet. Är det mindre välkommet för Helena Helmersson i hennes vd roll?Knappast.

Bara några veckor efter hennes död befann sig världen – och hennes företag – mitt i en lamslog coronapandemonium. Försäljningen har minskat, butiker har tvingats stänga (nu cirka 5 procent av de drygt 5 000 butikerna), och en rad tuffa beslut har behövt fattas. Dessa problem kommer utöver de “normala” kriser som uppstår i ett världsomspännande företag, som bojkott i Kina eller trafikstockningar i Suezkanalen.

Helena Helmersson Familj
Helena Helmersson Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!