Hasse Andersson Död

Sprid kärleken
Hasse Andersson Död
Hasse Andersson Död

Hasse Andersson Död – Hasse “Kvinnaböske” Andersson, som egentligen heter Hans Olle Lennart Andersson, föddes den 28 januari 1948 i Malmös Sankt Pauli församling. Han var en aktiv medlem av den svenska skivscenen på 1980-talet och är känd som countrysångare och låtskrivare från Sverige.

Primärår

Redan vid späd ålder av åtta år intog Andersson scenen på Malmöskolan för att leverera sin debutföreställning, en houseversion av Cliff Richards “Living Doll” ackompanjerad av gitarr. Framträdanden vid skolevenemang och danser kom därefter.

Mellan frukost och lunch skulle han jobba som programledare på Kiviks marknad när han var femton år. Han ägnade sig inte helt åt musiken utan arbetade som plogman på Eslövs Rostfria, faderns gård. Han fortsatte sin utbildning på gymnasienivå och arbetade även inom jordbruket.

Början i musik

1970 bosatte han sig och några kompisar i byn Kvinnaböske, där de etablerade Kvinnaböske Band. “Du ska inte kasta,” hans debutvinylsingel, kom ut 1980. Hans blev medverkad med flera andra versioner av låten och “Skomagare Anton” på sin andra LP. Det såldes 500 000 exemplar av låten. När han framförde countrylåtar i Skåne nämnde en recensent hans musik som “Skåntry”.

Han blev ännu mer berömmelse med släppet av låten “Änglahund”. Andersson hade publikrekord på tills han spelade. Notable among the other songs include “Höstens sista blomma”, “Marknadsvarité”, “En rynkig gammal fru”, och “Dans på Vejby ängar”. På 1980-talet hade Andersson en uppsjö av original-tv-serier, varav en inkluderade Hasse och hans kompisar.

Det faktum att folk trodde att det fanns riktig ladan trots att det var en studioproduktion var en verklighetschock. Hans ambition blev verklighet 1991 när han lanserade Krogen Hasses Lada i Boarp, en föreställning han drev fram till 2002.

1989 var han med i musikalen Schooldays, visad på Malmös Nya Teatern och producerad av Ton- och Theaterverket. Han presenterade klassiska rock ‘n’ roll låtar från 50- och 60-talen medan han uppträdde som sitt tidigare alter ego “Hol Terry” i musikalen.

Ett kort urval av filmer

Den svensk-amerikanska spänningsfilmen Sounds Of Silence från 1989 innehöll Hasse Andersson i en biroll. Han spelar rollen som en glasögonpolis och har i uppdrag att mentorera de amerikanska damerna Kristen Jensen och Peter Nelson i huvudrollerna. I det här fallet, efter parets sons förståeliga död, letar man efter förklaringar. På denna scen medverkar även Per Hägred, journalist på Expressen/Kvp, och Anders Johansson, rocktrombonist.

På varandra följande decennier

Musikalen Svingelskogen har turnerat i folkparker de senaste fjorton somrarna och han och hustrun Monica Forsberg har skådat barnteater, bland annat i rollen som Isak, den väldiga busbygrisen. Han har deltagit i Hälsingborgsrazzian förutom att han spelat för Peter Flack i Örebro.

2001 till 2004 och 2005 var Andersson anställd på Arlövsrevyn vid sidan av Kent Nilsson. Han är sommar Knutsbolspelare sedan några år tillbaka. 2007 startade han en jubileumsturné för att markera 25 år i änglahundens sadel. Den svensk-amerikanska thrillern Sounds of Silence från 1988 presenterade honom som en missnöjd knarklangare. Han mötte Peter Nelson, och domaren var Peter Borg.

Till och med Hasse Andersson har gjort voiceover-arbete för olika tecknade filmer, bland annat “Jeppe” i 1995 års julspecial och Disney-bilden Pongo. Efter att ha flyttat till Filipstad från Degerfors, Värmland, utsågs Andersson till ambassadör 2003. Han åkte dock tillbaka till Skåne 2011.

Han tog sig till Melodifestivalens semifinal 2016 med låten “Guld och gröna skogar” från 2015. Den 7 mars gick Låten vidare från andra chansen till final. Efter sammanslagningen av telefon- och juryrundor i finalen, drev låten topplistorna till superstjärnor och markerade en musikalisk återkomst för Andersson, som tidigare varit verksam mest inom teater- och musikbranschen.

Den 8:e och 10:e maj 2015 var Sunnanå värd för en konsert som visade upp hans mest ikoniska låtar. En senare sändning av föreställningen sändes i SVT. 2016 års singel “Allt eller inget” var en gemensam insats av Andersson och Lotta Engberg. 2017 ledde Andersson, Clara Henry och David Lindgren Melodifestivalen.

Gift med Monica Forsberg är Hasse “Kvinnaböske” Andersson. Parallellt med sitt kraftfulla tal om dödligheten redogör hon nu för sina avsikter för framtiden. Hon hävdar att hennes liv har varit helt fantastiskt. Den 72-åriga Monica Forsberg blev galet kär i den 75-åriga musikern Hasse “Kvinnaböske” Andersson 1991 när hon jobbade på ett skivbolag i Värmland. Paret har varit tillsammans ganska länge, och går tillbaka till 1991, och de är fortfarande starka nu.

Det var i ensamheten jag träffade Hasse. Sedan från ingenstans blev jag en del av en stor, underbar familj. Jag var lite orolig över hur det skulle gå. Det räckte för mig att helt enkelt leva mitt liv enligt mina egna värderingar och principer. Ändå såg det ut som en stor seger. “Hasse” är mest omtänksom människa. Inte bara mot mig, alla. Hennes ord, “Han har ett stort hjärta,” är djupgående.

Monica Forsbergs budskap om vad som väntar

“De’ e’ det här vi kallar kärlek” är en musikal som Monica nu framför på radio. Det kommer att innehålla en duo schlagertrummisar. “Kärleken är evig”, “Bra vibrationer” och “Främling” är alla skrivna eller medförfattare av Monica. Det blir Monicas 73-årsdag i september. Tillsammans med åldern kommer några veck. Både Monicas knän och höfter är drabbade av artrit. Förutom det är hon attraktiv. Tidningen Allers rapporterade om hennes konto.

Jag känner mig inte från gammal. I allmänhet mognar du; Jag kan säga att pappan börjar bli äldre och att det går långsammare. Till alla jag pratar med säger jag alltid det. Din nivå av kreativitet och engagemang i spelet är berömvärt. “Om jag skulle dö idag…” Under dödens kommando tippade Monica.

Genom åren har Monica åstadkommit mycket. Bland hennes många prestationer övervakade hon produktionen och regi av svenska dubbar av Disneyfilmer från 80- och 90-talen. Trots utseenden är hon nöjd med sitt arbete och har för avsikt att vara rättfram om sitt personliga liv. Jag har haft ett liv varje säsong. “Om jag skulle dö idag skulle det vara bra”, skriver hon innan hon avslutar.

Hasse Andersson Död

Monica är gift med Andersson Hasse. “Vi har båda artrit och så…” säger Hasse Andersson angående Monicas hälsa. Hasse hade tidigare meddelat Hänt att Monica sysslade med större frågor än hon gör nu på grund av barndomens mobbning över hennes hårlängd.

Hon upplevde allvarliga lunginflammationer som ett litet barn på grund av detta tillstånd, vilket har gjort att hon har en viss funktionsnedsättning. Ett nytt problem har uppstått – stukningar – i hennes knän och höfter. Enligt Hasse, “Det är ingenting som stoppar oss, vi gör det ändå och det vi kan,” efter diskussionen om deras ledvärk och andra personliga frågor. Men alla stör sig på samma sak.

Din frånvaro känns redan! Här hemma försöker Lina och jag förklara för era barnbarn hur förödande det är att ni aldrig kommer att se dem igen genom att prata mycket om er. Både de fysiska och immateriella delarna av oss själva består efter döden. Känslor och minnen. Både skärmen och telefonens kamera tar bilder. Det finns ingen återvändo till Vikens herrgård utan dig.

Enligt Andersson, Hasse “Kvinnaböske”

Reporter Christer Svensson på Tidningen Babbels hade ett bra samtal med den 73-årige musikbranschveteranen Hasse “Kvinnaböske” Andersson innan hans framträdande i Karlshamn. Andersson är sångare, låtskrivare och countrysångare. Andersson Hasse, uppträder live.

Vilken kvinna är hon tillsammans med, enligt “Kvinnaböske” Hasse?

En by ligger utanför Båstad och det finns inte en enda kvinna under namnet. Efter att ha flyttat till Värmland och Degerfors säger sig Hasse vara tillbaka i Skåne och bosatt i Båstad. Eftersom Skåne är mitt hem är det den plats där jag trivs bäst. Berätta för mig när och var du först blev intresserad av musik.

Min första erfarenhet av att uppträda inför publik var vid åtta års ålder, på Malmö skola. Min återgivning på engelska av Cliff Rickards “Living Doll” som modersmål var något jag brukade framföra och sjunga medan jag klumpade på gitarr. Jag gjorde en föreställning i Malmös Folkets Park när jag var tolv år.

Det var en annan tid när jag sjöng på Kivik Marknad när jag var femton år (minns du Hasse från då?). Han beskriver sin prövning med skolmobbning och sina bröders hån som en musikalisk fascination, som han berättar med stor intensitet.

På väg till musiken blev jag plogman på Eslövs Rostfria, en tid innan jag vågade sitta fullt ut vid pianot. Hasse hävdar att han fortsatte med att arbeta inom lantbruket och en lärarutbildning. Jag är countrysångaren/låtskrivaren Hasse Andersson.

När tänkte du först på musik som ett potentiellt yrke?

“Kvinnaböske” (bokstavligen “byn”) var ett band som jag och mina vänner grundade 1970.
Hasse hävdar att han, trots att han arbetat som professionell musiker i mer än 40 år, fortfarande tycker om att uppträda live.

Redan på 1980-talet var du upptagen med att göra tv-program. Vill du upplysa mig?

Jag är kapabel att hantera det. “Hasse och hans vänner” bor över 3,5 miljoner tv-tittare per program och var under fem år och var det mest kända som kom i lada. Hasse minns att det var ett stort nöje att presentera det populära programmet. Hasse Andersson spelar gitarr. Du hava många hitar bjudit under åren.

Hur länge har det genomgått genom ditt första album? Kan du berätta om det?

“Änglahund” var mitt tredje studioalbum, släppt 1982, följt av “Annat var det förr” 1980 och “Du ska inte kasta sten” året därpå. “Jag har gjort 24-25 album totalt genom åren”, fortsätter han. Hasse Andersson, stjärnskådaren, håller ett öga på natthimlen.

Hur kommer det sig att du var värd för Melodifestivalen 2017 efter att ha uppträtt i programmet 2015? Exakt varför var det?

Till den svenska finalen kom min låt “Guld och Gröna Skogar” på plats fyra. Jag hade inte för avsikt att åka till Europa eftersom Hasse är rädd att jag är för gammal. Jag var medprogramledare 2017 tillsammans med David Lindgren och Clara Henry. Hasse sa att det var jättekul att jobba med de här två ungdomarna eftersom de var så fantastiska.

Corona-pandemin har tvingat Hasse Andersson att boka om sin turné 2020. Ingen vet vad det blir av det idag. Hasse “Kvinnaböske” Andersson är i yttersta sorg efter sin makes, Lasse Berghagens död. Nu ropar de på att få mysa i vår skog. Det fungerade! Pilarna var exakta. “Det känns tungt”, säger han till Nöjeslivet.

Under lunchen på torsdagen informerades svenska folket om bortgången av den välrenommerade artisten, låtskrivaren, programledaren och underhållaren Lasse Berghagen. Tragiskt nog har vår Larsan, Lars Berghagen, avlidit idag efter en lång kamp mot sjukdom. Som tidigare nämnts opererade han hjärtklaffarna i september och hans familj berättade för nyhetsbyrån att han aldrig blev helt återställd. Han blev en 78-årig körledare.

Hasse Andersson Död
Hasse Andersson Död

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!