Sprid kärleken
Grill Anders Ålder
Grill Anders Ålder

Grill Anders Ålder – Den populära dokumentärfilmen som gjorde Vinslöv till berömmelse för tjugo år sedan var bland andra framstående skådespelare bangolf, Holger, Anders och Jacko Jackonelli. I sin senaste uppdatering skryter Anders “Grill-Anders” Svensson med sin uppgraderade grill.

Anders “Grill-Anders” Svensson hävdar att vid filmens höstpremiär 2001 delades staden på mitten. “Hur är det här för en medelålders person?” “Varför fokuserade de inte på att filma kyrkan istället?” var frågan ställd. Det var helt nytt för dem.

“Vi är trötta på oss själva”, säger han. Anders fick höra av en arbetskamrat över telefon vid filmpremiären att han “nog skulle hålla sig borta från ett tag” eftersom han inte längre bodde i Vinslöv. Han gick vidare och gjorde det. “Anders satte inte sin fot i byn på några år”, enligt honom.

“Ännu en gång”

“Nej, det tänker jag inte göra!” Jag funderade ett tag. “Det kommer att hända!” Hela Vinslöv genomkorsades av Anders och hans kompis när han frågade om de ville åka en tur. “Det ska gå!” raspade mitt livsmotto i huvudet på mig. Jag vill rensa det här, jag vill rensa det. När jag hade gått några rundor började de tjafsa men de tittade konstigt på mig.

Jag blev besegrad i bangolf.

Anders har återvänt till Vinslöv efter lång frånvaro. Tvärtom finns det inte en hel del överlappning. Dokumentären innehåller också Holger Nilssons död, en annan storkaraktär. På samma sätt som hans affärskollega John Albrektsson. Fältet har tömts av isdansmästaren Kjell Fredriksson. Medan Grill-Anders var entusiastisk över bangolf när “Plötsligt i Vinslöv” spelades in är han nu helt orelaterade till sporten.

Bango var mitten av mitt universum. Men jag tror att det blev för mycket, så jag vände. Jag gjorde mer än att bara jobba där; Jag var också med och körde tävlingen och spelade i laget. Det slutade väcka min uppmärksamhet. Den hade tappat sin nöje, sa Anders Svensson. Du kan bevittna bland annat ursprunget till Anders Svenssons moniker “Grill-Anders” i följande videoklipp.

Efter “Plötsligt i Vinslöv” lever nu “Grillanders” ut sin kärlekshistoria. För tjugo år sedan var inspelningen av dunderlåten “Plötsligt i Vinslöv” klar. Även om inte alla i stationssamhället var glada över uppmärksamheten, blev staden känd på grund av den framgångsrika filmen. – Folk gladde och skrek på en, tillägger Anders Svensson.

Arbetar med det legendariska “Plötsligt i Vinslöv”-etiketten Anders Svensson. Där låg tidigare ett jaktstuga Perssons krogar. Dokumentärerna Jenny Bergman och Malin Skjöld hade inte för avsikt att göra något mer än en kortfilm om en fejd mellan en pizza och polisen. Enligt allt längre känner det idén. En kortfattad svensk filmhistoria slutade med att ersättas.

Tänk efter: fyra av karaktärerna i “Plötsligt i Vinslöv” är helt unika. Medverkande Anders Svensson, Kjell Fredriksson, John Albrektsson och Holger Nilson. Jag blev upptäckt på stranden av Jenny och Malin. Enligt Anders dyker han ner i akvariet som tidigare var dessa Perssons barer, men jag var där och hjälpte till. Holger och John gick bort idag. Kjell är bosatt i Rydebäck, som ligger utanför Helsingborg. Anders Svensson är bosatt i Vinslöv. Han går förbi Grillanders på Facebook.

Biobesökare kan se rakt igenom logiken. En av de mest ikoniska scenerna visar Anders som står i köket med en sprakande brasa. Även om chanserna är stora är Anders inte överdrivet orolig. Han ersätter en lång beskrivning av vad “ingenting kan hända”. Han har fullständig kontroll över situationen.

Gissa vad Flintstones krossade?

“De blev riktigt rasande”, skämtar han roligt. Så mycket som möjligt försöker han se på livets ljusa sida. Kanske är det bara vem han är eller vad han har blivit ombedd att göra. Tidningen Hem & Hyra intervjuade nyligen Anders angående de utmanande dagarna efter dokumentärens premiär den 2 oktober 2001. Hans historia är att han fick en helvete. Reporter Kristianstadsbladet bekräftar bilden. På den ena slog individer till den och gjorde den svart. Det var en Lynch-fläck. En flod av kommentarer hördes.

Vem bryr sig?

Staden verkade ha fallit ner av filmen. Jag tror att många skulle visa något annat på rummet. Planen var tydligen att skjuta staden och kyrkan.

Vad känner du själv?

Jag tyckte att filmen visade något fräscht. Vi var de enda närvarande. Att bete sig likadant som andra är det självklara valet, eller hur? Efter att filmen var ute började man prata om hur producenterna använde individer för ekonomisk vinning på ett manipulativt sätt. När det kommer till filmproducenterna Jenny Bergman och Malin Skjöld är Anders själv helt försvarslös.

Positiva saker är allt jag kan säga om dem. Ilse meddelade sig med stor seriöshet. Har det någonsin fallit dig in att de kanske säger en sak och sedan visar en annan? De släpade bara efter oss, ja. De delade upp våra rutinmässiga liv. Till slut var kärleken, enligt Anders, mycket starkare än hat. Det finns de som håller filmen högt.

Förutom att DVD-släppet är en av SVT:s mest inkomstbringande filmer någonsin, finansierades Holger Nilssons motorcykelreparation delvis av en betydande fanorganisation och Vinslöv hade den första svindlande positionen när tillkännagivandet av den svenska versionen av Monopol var som ska göras finns det också andra intressanta anekdoter.

Personen i fråga var skåning själv. När Anders startade till en början skrev han autografer ofta. Många selfies har lagts upp på nätet under de senaste åren. Han har även fått besök hemma av fans som vill pussa honom på kinden. Vi tillbringade hela natten och åt på pizzerian. Han har även fått balinbjudningar från Sverige.

I Halmstad träffade jag Peter Wahlbeck. Jag fick hans autograf och han fick min på en golfboll. Under sina tjugo års erfarenhet har han sysslat med en mängd olika material. Marmor, gips och vattenbaserad färg var alla en del av det. Till och med jag har sovrumsdelen. För närvarande bosatt i Vinslöv efter att ha bott i Hässleholm en tid. Här är han huvudtränare för Vinslövs ridförbund. Jag är väldigt förälskad i det.

Grill Anders Ålder

Så, hade en tredje film varit på gång, vad skulle du ha sagt då?

Jag skulle ha stått upp om jag hade känt regissörerna. I grunden hade det varit en bra tid.

Är du intresserad av att lära dig om en 15-åring som, till skillnad från de flesta barn, grillar på en kolgrill utan en vuxen?

Ja, det är det förväntade sättet för min femtonåriga bonus att konkurrera med sin samtid. Hon har tagit med sin egen lilla kolgrill och kol, som hon gav oss i present, och hon vill att vi ska gå och handla mat så att vi kan grilla den. En park bara en bit från vårt hus är där de ska ha sin grill.

Jag saknar kompetens inom detta område. Ingen av tjejerna hade någonsin grillats tidigare, inklusive hon. Men just nu är det inte mina barn, och ja, det är Sam som ringer. Partnern han har är något oroande. Hennes gärningar och tankar är detaljerade. Våra medarbetare är antingen han eller jag. Vi har lyckats, om än snävt.

Hemma lär jag mig om allt som kan hända. Dessutom är vi kanske inte tillgängliga när de tänker grilla. Vi kommer definitivt tillbaka hem innan de börjar, och vi kommer att vara borta hela dagen. Några hundra meter kanske inte verkar så mycket, men det är bättre än ingenting.

Ja, för hon är helt oförberedd på att bli förhörd och har aldrig tagit itu med kadaver av ett djur. Det var meningen att hon skulle grilla med oss hemma för att visa att hon vet hur man hanterar grillen innan jag släppte henne med liknande osmakliga sällskap.

Och så skulle jag förhöra henne på grundläggande säkerhetstänk (inte trots tändvitska på glöd eller eld om det inte tar sig på en gång, vilka underlag man kan ställa en liten grill på, att man ska kväva elden med ett lås osv.). Jämfört var det mer än några hundrare meter till parken skulle jag också ta dem mitt vatten när det väl blev aktuellt.

Om allt gick enligt planerna skulle jag dock ge min dotter en möjlighet att bevisa sig själv i frågan – kanske till och med just den natten. Glädje och kultur Under säsongsavslutningen av succédokumentären “Plötsligt i Vinslöv” tränar Holger Nilsson och Norra Skånes reporter Bertil Nilsson sin hund Jacko Jackonelli, medan grillmästaren Anders Svensson rider sin häst som heter After Love.

En banan halkades in av Bertil Nilsson på bilden. Medan inspelningen pågick i Vinslöv var han där för att skriva om Holger och hans papaya. Han ombads att vara där eftersom de hade tagit med sig ett par provanställda. Ändå gick han med på att delta. Jag hade inte räknat med att fälla så många tårar på skärmen just då.

Men jag är snart 62 år, född på en gård norr om Farstorp, och helt outbildad, så jag antar att jag måste ta mig igenom det här också, fortsätter han. Enligt hans mening har Vinslövsborna en mer gynnsam reaktion på den här filmen jämfört med den förra. Här är jag mer lik vad de ville att filmen skulle vara.

Det beror på att den sändes i SVT 2001 under tillverkningen av dokumentärchockaderna Vinslövsborna av ortens egna Malin Skjöld och Jenny Berggren. Det här var allt att vänta. — Vi beräknades vara 5 000 byggare, säger Ola Hansson, som kommer undan med det hela trots att han inte ens är med i filmen.

Ett familjefoto fångade Anders Svensson, som senare skulle bli känd som grillmästaren tack vare en scen i hans lägenhet, långt innan den sändes på tv. De hävdade att det var för varmt att förvara, men jag avstod från att blanda mig i grillsituationen. Allt var klart för filmen.

Efter att ha sett filmen kämpade han. – I flera år var det svårt. Folk började se svarta ut efter en lång kommentar. Den skrämmande tanken på att kunna skada Vinslöv är något han beskriver. Men ända sedan bandet Vinslöv – Plötsligt en förening bildades 2004 har han blivit lite av en kändis.

Det är anledningen till att Anders Svensson blev sittande i den senaste filmen. Resultatet blev som förväntat och gick enligt plan. Han berättar att många undrade när den andra skulle komma.Majoriteten av Vinslövsborna är nu stolta över sin utveckling och filmen.

“Filmen har satt Vinslöv på kartan”, konstaterar Roland Persson, ägare till Tavernan och numera Holgers gods. Inför tisdagens TV:n ska även kritikerna av den första filmen ha ändrat uppfattning. Kanske till och med med lite pinsamhet.

Grill Anders Ålder
Grill Anders Ålder

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!