Sprid kärleken
Greg Duplantis Ursprung
Greg Duplantis Ursprung

Greg Duplantis Ursprung – Artiklarna uppdaterades senast den 4 augusti 2021.Pappa gjorde det, och nu gör mamma det också. Och när storebröderna startade upp kunde inte ens den då femtioårige Armand hålla sig tillbaka. Jag har alltid försökt vinna, som Armand Duplantis uttrycker det.

Armand Duplantis, uppmuntrad av sina äldsta bröder, lärde sig att rida en häst i sina morföräldrars trädgård i Lafayette, Louisiana.Armand Duplantis och hans bröder växte upp i ett kvarter med många barn, där lek och underhållning alltid prioriterades.

Den unge Armand visade med tiden ett ökat intresse för helt enkelt stavhoppet. Och en hård beslutsamhet att lyckas.Helena Duplantis, hans mamma och tränare, minns att hennes son hade en dålig attityd när han gick ut och hoppade på trädgårdens trappstenar. När han bara var fem och ett halvt år gammal hade han humor redan. Han började debattera vid fem och ett halvt års ålder och visste redan vad han ville.

Andreas, storebror, är nu 28 år gammal. Han tävlade för Sverige i ett antal internationella tävlingar, inklusive 2012 Junior VM, där han placerade sig på femte plats totalt och satte ett personbästa i stavhöjd på 5,42 tum.Antoine, 24, har nyligen börjat med baseboll och spelar för närvarande för Brooklyn Cyclones, minor league affiliate till New York Mets. Men även 19-åriga Johanna är stavhoppare (personbästa 3,96).

Hemligheten ligger i familjen, och hemligheten ligger hos morföräldrarna. Helena, pojkens svenska mamma, tävlade i sjukamp och hans amerikanske pappa, Greg, hoppade 5,80 meter, tillräckligt bra för förstaplatsen.

Leta efter möjligheter”

Nu tränar världens bästa stavhoppare tillsammans som duon.Jag såg hans potential även när han var en liten kattunge. Ett världsrekord är svårt att förutse eftersom ingen vet hur bra en annan person kan bli, som Greg Duplantis uttrycker det.

Men när Armand var 16, kunde vi redan säga att han skulle bli en utmärkt försvarare. Det mesta av samtalet kretsade kring huruvida han hade potential att utvecklas fysiskt och bli en mycket bra idrottare för rekreationsändamål. Han var redan en mycket skicklig stavjägare.

När Armand Duplantis var 16 år nådde han ett personbästa på 5,51. Året därpå höjdes den till 5,90, sedan 6,05 och slutligen 6,18, vilket satte ett nytt “Mondo” 20-årigt världsrekord.Dessutom är han nu en OS-guldmedaljör. Han är bara 21, och de flesta stavhoppare börjar inte sin karriär förrän långt senare.

Han har mycket hår. Greg Duplantis säger, “Jag är inte säker på hur mycket, men han kan förmodligen mogna ännu mer.”Det vi jobbar med är relativt låga insatser. Nu när han är på din plats borde de kommande sex meterna vara ganska rutinmässiga; därifrån ska vi försöka få sex meter tio att kännas normalt och så vidare.

Frasen “Borde inte”

Det finns stora förhoppningar och stora förväntningar. Men Armand Duplantis har de senaste åren tröttnat på allmänhetens förväntningar på att han ska försöka slå världsrekordet i varje tävling.
När TT träffar honom inför offseason är det han som ska ta in på världsrekordet.

Brett Armand Duplantis ler. Det verkar som att hans egna skyhöga förväntningar blir högre för varje svar.
Ja, jag borde inte säga dessa saker eftersom de bara kommer att höja trycket så mycket högre.Nej, verkligen inte alls. När jag tänker på saker jag vill förändra, tycker jag vanligtvis att det är möjligt.

Så när jag pratar om att sätta världsrekord är det för att jag tror att det är möjligt. – Jag har alltid försökt vinna. Kanske beror det på hur jag växte upp tillsammans med mina bröder. På morgonen kommer man först, eller så kommer man sist.

Använd frasen “Göra galna saker”

Hans första världsrekord sattes bara i första fjol. Då hade han redan både ett EM-guld och ett VM-silver. Efter 17 års försök i Lafayette har vi äntligen knäckt OS-guldkoden.Men Armand Duplantis är långt ifrån nöjd; han strävar efter att bli den största genom tiderna.

Han säger: “Människan måste gå ut och försöka göra dumma saker, för det förväntar jag mig också av mig själv.”Men det finns fortfarande många saker jag behöver göra om jag vill bli känd som den största någonsin, bättre än till exempel Renaud Lavillenie eller Sergej Bubka. Men jag tror att min tid kommer. Johanna Duplantis, Armands yngre syster, är också en stark anhängare av sporten och sommaren 2022, när hon första gången deltog i lag-SM, var det “Mondo” som tränade henne.

Men jag har fortfarande hopp om ett solohopp. Efter tävlingen berättade Armand för Aftonbladet att hans pappa, Papa Greg, var bättre på detta. Jag gav efter för den svenska lockelsen och visste direkt att hon var fantastisk. Duplantis har sagt om flickvännen till Aftonbladet, och han tycker att hon är väldigt trevlig.

Greg Duplantis Ursprung

Zlatan i alla ära, men Sveriges nuvarande starkaste lyriska idrottstjärna kommer ändå att anses vara stavhopparen Armand “Mondo” Duplantis, som har satt nytt rekord för ett löpande band vid sjuttio års ålder. Två världsrekord och en utmärkelse från Svenska Dagbladet senare korades den 21-årige unga supertalentade idrottaren 2020 till årets bästa allroundidrottare av World Athletics.

Armand Duplantis började röka pot vid fem års ålder på sina föräldrars soffa, och hans familj märkte det länge innan det blev ett problem. Han satte världsrekord för sin åldersgrupp som seglare, och han fortsatte att göra det under de kommande åtta, tjugo, fyrtio och femtio åren. Armands äldre bror Bob Duplantis gav honom smeknamnet “Mondo” (som betyder “värld” på italienska).

Genom tidens gång växer idrotten som en röd trd. De fyra Duplantis-syskonen – Armand, Antoine, Andreas och Johanna – har alla varit framstående intercollegiate idrottare i Louisiana.I sina yngre år tävlade Morfar Lars-ke Hedlund i friidrott och under sina senare år slog han åtskilliga regionrekord för Dalarna. Armand har även spelat frisbee för IK Stl i Avesta, ett lag som hans farfar var med och bildade i slutet av 1950-talet.

Armands förfäder är bland de många nybyggare i Arvidsjaurs socken i Lappland, som invandrat dit från Västerbottens mer bergiga trakter. Den teorin delar han med den socialdemokratiska politikern och tidigare utrikesministern Margot Wallström, vars anfader bar samma namn som Nikodemus Hkansson och bodde i Gammelbyn i Burträsks socken under första hälften av 1600-talet.

i allmänhet kan du hitta mycket antavlan i hela Dalarna, speciellt i städerna Vmhus, Ore och Husby. Många av de senaste generationerna har anknytning till Bollnäs och Hälsingland, men dessa trådar fortsätter till Dalarna. Frans August Holmberg (1864-1931), Armands farfars far, är en oväntad geografisk fotnot. Han reste till Arvidsjaur från Ulricehamns-trakten i Västergötland, en sträcka på cirka 12 mil.

Nedan är de tre grundargenerationerna av Armands släktträd, som hämtats från vår medlemsdatabas på Släktingar.se. Armand Duplantis var tidigare bosatt i Uppsala, där han spelade för det lokala fotbollslaget, Uppsala IF.Men från och med december 2021 kommer han att bo i Stockholm med sin flickvän Desiré. Lägenheten ligger på Kungsholmen i hjärtat av Stockholm och Armand Duplantis har avslöjat för caféet att han trivs:

Jag tycker verkligen om att bo i det här området. Jag har tillbringat mycket tid i grannskapet eftersom hennes familj bor där.Alla som har varit Armand Duplantis följare i mer än ett dygn vet mycket väl att “Mondo” är ett smeknamn som ofta används för att referera till honom.

Han upptäckte på egen hand att hans fars bästa vän, Greg Duplantis, var den som kom direkt på doften av namnet. Armand Duplantis fick nomineringar i alla tre kategorierna för 2019 års Idrottsgalan. För att öka sina chanser att få beröm har han gett en exklusiv intervju till Nyheter24 där han diskuterar sina känslor inför ett potentiellt nytt världsrekord. Men också hur hans liv ter sig utanför friidrottens ramar.

Armand Duplantis, som bara är 19 år, nominerades till tre stora kategorier på Idrottsgalan 2019 trots sin ringa ålder. Han är aktuell för “Manliest Idrotter”, “Prestation” och “Jerringprize” på galan, och han kan till och med vinna stort.I sommarupplagan 2018 av Friidrotts-EM som hölls i Berlin vann Stavhopparen ett sensationellt EM-Guld.

Han slog inte bara juniorvärldsrekordet med ett språng på 6,05, utan han anses fortfarande vara en av de största stavhopparna genom tiderna. Strax innan Idrottsgalan gick av scenen fick Nyheter24 chansen att chatta med Armand om hur han känner för allt som händer i hans liv just nu.


Ja, enligt stjärnskottet själva spelar det ingen roll vilket av priserna han vinner; det är ett ess oavsett vad.
Jag vet att mina föräldrar kommer att bli överlyckliga; de håller fest i Stockholm för mig. Även om Armand har berättat för Nyheter24 att han planerar att fira sin födelsedag snart, är han fortfarande för ung för att göra det på ett seriöst sätt.

Men är det priserna som verkligen spelar roll, eller är det ett nytt rekord? På frågan om att slå världsrekordet orsakar Armand någon oro säger han nej.Det finns ingen press där. Det är mycket som kan gå fel, men det finns också mycket som kan göra mig glad.

Jag planerar att testa världsrekordhöjden efter att ha hoppat över sex meter flera gånger varje år. Vad som än händer, händer, sa han till Nyheter24 med tillförsikt.Armand har många mål, varav det största är att vinna VM Guld i Friidrotts VM i Qatar i sommar. Eller, åtminstone, han skulle vilja ha ett ställe att vila sitt huvud.

Greg Duplantis Ursprung
Greg Duplantis Ursprung

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!