Sprid kärleken
Gladys Del Pilar Sjuk
Gladys Del Pilar Sjuk

Gladys Del Pilar Sjuk – Hon berättar om morgonvaggan hon fick av sin adoptivmamma och sjukdomen som tvingade henne att helt förändra sin livsstil i en intervju med Aftonbladet. När hon var tonåring och insåg att hon var ensam, säger hon: “Jag gjorde mat för att dränka min ensamhet.” 2002 vann Gladys del Pilar och hennes bandkamrater i Afro-Dite (Blossom Tainton och Kayo) Melodifestivalen med låten “Never let it go”, som kastade artisten in i rampljuset.

Den 55-årige sångaren är just nu en av åtta välkända tävlande i årets Sveriges Mästerkock VIP-upplaga. I en intervju med Aftonbladet diskuterar hon sitt förhållande till den mat som hennes adoptivmamma lagat och den hälsofara som uppstod för några år sedan och tvingade henne att helt förändra sin livsstil. Gladys och tvillingsystrarna adopterades vid sju års ålder.

Gladys och hennes tvillingsyster Ann Consuelo del Pilar immigrerade till Sverige från Ecuador på jakt efter ett bättre liv. Enligt den kristna tidningen Dagen adopterade Inga Werner, diakonissa vid Svenska kyrkan i rebro, barnen. Gladys berättar för Aftonbladet att deras bortgångne mamma Inga var en stor påverkan på hennes matintresse. Något som var en enorm uppmuntran för henne när hon först kom till Stockholm som ung kvinna i hopp om att göra det stort som artist.

Min kära mamma hade en enorm morgonsäng. När jag och min syster adopterades från Ecuador ville hon laga maten vi växt upp med. Det var uppenbarligen mer smakrik och hjärtligare mat. Jag och min syster har fått en bra förankring i förrätt, varmrätt och efterrätt genom åren. När hon flyttade till Stockholm och insåg hur ensam hon skulle vara där, bestämde hon sig för att köpa matlagningsmaterial och kokböcker för att distrahera sig från ensamheten.

Ann Consuelo del Pilar lämnade vid 20 års ålder för att bli mamma, men inte innan hennes syster Gladys och hennes tvillingsyster bildade den musikaliska duon Big Deal. Efter det gjorde båda systrarna självständiga karriärer. Sjukdom som beskrivs av Gladys del Pilar Ett helt nytt liv med diabetes För några år sedan fick Gladys diagnosen typ 2-diabetes, vilket påverkar blodsockernivån och kräver extrem kostdisciplin.

Jag gör utbildade matval. Men det är klart att jag kommer att irritera mig då och då. Det ska dock inte vara för mycket socker och smör. Hon råder att undvika vissa frukter på natten om du har typ 2-diabetes.

Hon fortsätter med att förklara att hon är tacksam för och har accepterat den betydande livsstilsanpassning som hennes sjukdom tvingade på henne och hennes pappa Christer Bergh. På grund av sjukdom etablerade Christ ett sjukvårdssystem.

Efter att ha diagnostiserats med diabetes gjorde Gladys del Pilar och hennes man Christer Bergh betydande förändringar i sin livsstil, inklusive att äta bättre och träna mer. Min mage började också göra konstiga ljud när jag började äta gluten.

Pizza och andra kolhydratrika livsmedel håller inte med mig, och jag har lärt mig att undvika dem. Bara det hjälpte mig att börja fatta mer välgrundade beslut. Gladys förklarar för Aftonbladet att hon äter lite kött varje dag eftersom man kan göra så läckra sallader och havets läckerheter är värda det.

Efter en rutinkontroll fick 51-åriga Gladys del Pilar diagnosen diabetes 2014. Hon lever för närvarande med vetskapen om att hon aldrig kommer att bli botad från sin typ 2-diabetes och kräver lämplig behandling och medicinering för att minska risken för hjärtinfarkt. attack och stroke. Välkontrollerad typ 2-diabetes minskar sannolikheten för att utveckla allvarliga hälsokomplikationer.

Personer med typ 2-diabetes löper två till fem gånger högre risk att dö i hjärtinfarkt eller stroke jämfört med friska personer. Vikten av att förebygga hjärtsjukdomar har lyfts fram genom omfattande forskningsinsatser och nya svenska och internationella riktlinjer för behandling av typ 2-diabetes släpptes sommaren 2018.

Med rätt behandling och medicinering är det nu möjligt att förlänga den förväntade livslängden genom att minska sannolikheten för ett återfall av allvarliga komplikationer orsakade av typ 2-diabetes. Långtidsblodsocker, kolesterol, blodtryck, protein i urinen och fetma är stora riskfaktorer för hjärtsjukdomar. Det finns ingen ökad risk för hjärtsjukdom om alla dessa faktorer är normala och personen inte röker. Gladys del Pilars odödliga ord: “Jag fick insikt”

Efter att ha diagnostiserats med diabetes erbjöds Gladys del Pilar en diabetesutbildning på Stuvsta vårdcentral i Huddinge. Specialistläkare förklarade den sammankopplade naturen av kroppens utgifter och rörelser med immunsystemet och det sympatiska nervsystemet, såväl som farorna med att behandla sjukdom på ett felaktigt sätt. Hon fick tillgång till kunskap som hon inte varit utsatt för tidigare.

De sa att hennes äktenskap inte fungerade eftersom hennes blodtryck var för högt för någon i hennes ålder. Jag hade högt blodtryck och hade högt blodtryck. Gladys del Pilar delar, “Jag lärde mig att sänkning av mitt blodsocker och blodtryck är särskilt viktigt för mig som diabetiker för att minska risken att utveckla hjärtproblem och sexuella hälsoproblem.”

Gladys del Pilars liv förändrades genom aktivt medicinskt stöd.

De insikter hon fick om typ 2-diabetes och de risker det innebär för hennes hälsa och relationer var ovärderliga. Mitt liv har varit mindre fyllt av farorna med hysterisk sjukdom tack vare kombinationen av medicinering och god sjukvård. Jag har lärt mig att mina handlingar får konsekvenser och att jag har makten att förändra mitt livs gång. Det är upp till mig, och den kunskapen är så avgörande att ha, säger Gladys del Pilar.

Stockholms CHINATERN. Kostymernahänger på ett hjul i stora salen. Discoljus kombineras med svarta nunnedrag. Gladys del Pilar hade precis placerat sin ögonmask över spegeln ovanför fåfänga. Starkt lillande och glittrande berättar den om 1970-talets disco-era och musikalen One Sister to Another, där hon spelar huvudrollen som Deloris.

Gladys Del Pilar Sjuk

Det lär bli torrt ytterligare två timmar innan kvällens underhållning börjar och ridån går upp på teatern. Baronessan Gladys del Pilar har anlänt. Jag tycker om att besöka här när jag har tid. Du ska landa, känna den kvävande värmen och sedan skruva upp spisen. A och O, alltså.

Hon vann Melodifestivalen med Afro-Dite 2002 och har sedan dess samarbetat med låtar till filmer som Abba: The True Story, Hairspray och Ghost. Hon har tävlat som körledare i TV4:s Körslaget, och hon leder även sin egen kör, Gladness, i Huddinge varje vecka. En veteran från scenen framför just nu Whoopie Goldbergs succémusikal. Det är all kärlek och trevliga vibbar här. Och oj, s dansar det. Varje prestation är som ett gymmedlemskap, vilket är bra med tanke på min sjukdom.

“SOLEN HAR GÅTT” Tvåtypsdiabetes. Efter en rutinkontroll på sjukhuset fick hon äntligen diagnosen fem år senare. Detta betyder att din bukspottkörtel inte producerar tillräckligt med insulin och att dina celler inte kan använda insulinet som produceras korrekt. Detta i sin tur höjer ditt blodsocker. För Gladys del Pilar kom det hela som en chock.

Det var svårt att ta in. Har jag diabetes?'” Hur gick det till? undrade jag. Den enda anledningen till att jag inte visste hur en diabetiker såg ut var att jag inte var det. Hon erbjöds en diabetikerklass på hälsan central, där hon träffade psykologer, nutritionister och ögonläkare under loppet av många månader.

Men trots all den kunskapen tog det ändå lite tid att genomföra förändringar i det dagliga livet. Det gick nästan två år innan jag kände igen mig som diabetiker. Det var enkelt att skjuta upp det till imorgon och säga till sig själv: “Åh, jag kommer till det imorgon.” Mitt blodtryck och puls rann i taket, men allt som återstod att göra var att dyka in och dricka upp allt. bromsarna.

Gladys del Pilar kommer att dö om några ögonblick. Hon är en troende.

Jag fick också en förståelse för de värsta konsekvenserna av diabetes. Att skylla, skämma ut och släppa ut blod. Visst, det är ett mardrömsscenario, men om du inte behandlar din sjukdom på rätt sätt är det där du hamnar. Det gav mig rysningar. Jag var på turné i två år innan jag började jobba på Chinataeatern.

Min diabetes kunde inte slå oddsen. För vad är öppet i landet klockan tjugo på klockan? Ja, snabb matstoppning. Så jag gick till en sportbutik och köpte en stor kylväska som har plats för två spisar och sex uppläggningsfat. Det fungerade perfekt.

Hon kunde framgångsrikt minska sina blod- och fettnivåer tack vare en kombination av regelbunden motion, en hälsosam kost och självkontroll. Hon har inte tagit några piller idag, men hon har fortfarande en spruta varje dag.

Gladys del Pilar står inför en utmaning i sin hektiska dagliga rutin om hon vill upprätthålla en lägsta nivå av medicinproduktion. Prevalensen av typ 2-diabetes är högre bland yngre kvinnor. De exakta orsakerna till sjukdomen är okända, men stress, fetma och fosterdiabetes ökar alla sannolikheten för lömska komplikationer.

Stress kan ha bidragit till min diabetes tror jag. Förra året jobbade jag sju dagar i veckan, och det tog ut sin rätt på min kropp. Nu när jag har två dagar lediga vill jag bara koppla av och njuta av några långa nätter. Men matlagning är hennes verkliga passion utanför musiken.

Hon tycker om att dela med familj, vänner och grupper. 2016 dök hon upp i tabloiderna runt om i landet. När hennes självbiografi, Tro, Hopp & Kärlek, publicerades i början av förra sommaren var det många som misstog det för en kokbok. Men boken utvecklades snabbt till en berättelse om hennes liv, särskilt dess svåra början.

Gladys del Pilar och hennes syster Consuelo föddes i Ecuador och lämnade med sin tvillingparet på en trappa som ledde till ett nunnekloster, där de tillbringade de första sju åren av sina liv. En svår epok då barn straffades hårt för minsta lilla överträdelse.

Flickorna var undernärda och parasittyngda när de skickades till Sverige för adoption. Gladys del Pilar må ha haft en tuff start på livet i klostret, men det hindrade henne inte från att ta på sig sin nunnas klädsel för sin roll i “A Sister’s Promise”.

Gladys Del Pilar Sjuk
Gladys Del Pilar Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!