Finsk Rallyförare Död

Sprid kärleken
Finsk Rallyförare Död
Finsk Rallyförare Död

Finsk Rallyförare Död – Det var inte förrän 1973 som Mäkinen vann Finlands första VM-rallymästerskap någonsin. Med tanke på hans fyra triumfer i VM-serien myntades smeknamnet “The Flying Finn” till hans ära. Han har även tre finska magisterexamen. I en intervju för FNB som publicerades 2008 för att fira hans 70-årsdag, reflekterade Mäkinen över sin roll i att expandera familjens tidningsdistribution till södra Finland som ung man på 1950-talet. På den tiden fanns det inga lagar mot att köra fort, så Mäkinen kunde öppna gasreglaget med uppgivenhet.

Den finske rallyföraren Henri Toivonen och den italienske navigatören Sergio Cresto splittrades efter en brinnande krasch i Korea 1986. Brodern Harri tror att en trasig gaspedal var skyldig till vad som hände med olyckan.

När Toivonen tillkännagav sin pension den andra måndagen i maj 1986 var han bara 29 år gammal och allmänt ansedd som en av världens främsta rallyförare. Olyckan smög sig in under VM-rallyt i Korsika. Toivonen förlorade mycket pengar och fick sin Lancia Delta S4 totalt på det 18:e specialvarvet. Toivonen och Cresto följde snart efter.

Han är bara 35, men han verkar mycket yngre.

Trots att Toivonen hade varit sjuk och bromsat av feber under loppet kom han ändå bakifrån för att ta förstaplatsen. När OS närmade sig reagerade Yle-redaktören Timo Pulkkinen, som uppmärksamt följt Toivonens karriär, våldsamt. Under sina 35 år av racing sa Pulkkinen att veckoslute var hans längsta lopp.

Namnet “The Flying Finn” (svenska: det flygande finländaren) gavs ursprungligen till Formel 1-föraren Timo Mäkinen. Sedan dess har den tillämpats på rallyförarna Hannu Mikkola, Juha Kankkunen och Tommi Mäkinen samt på F1-förarna Keijo Rosberg och Mika Häkkinen. För rallysäsongen 1973 skrev Mäkinen historia genom att bli den första finländaren som någonsin vann VM-deltavlingen. Fyra gånger triumferade han i VM-serien, och tre gånger tog han hem den finska titeln.

Timo Mäkinen, det är torsdag morgon. Joacim, Hans son, berättar för Ilta-sanomat, en finländsk nyhetskanal, att hans pappa hade gått bort. I en intervju 2008 med den finska dagstidningen Finska Notisbyr diskuterade Makinen hur han utvecklades till en unik rallyförare på 1950-talet när han arbetade för sina föräldrars transportföretag i södra Finland. På den tiden fanns det inga lagar mot att köra fort, så Mäkinen kunde öppna gasreglaget med uppgivenhet.

Vid en oskärmad hårnålshörna under Korsikan-rallyt 1986 förlorade han och hans navigatör, Sergio Cresto, kontrollen över sin Lancia. Bilen träffade ett träd, vilket gjorde att bensintanken blev överfylld och exploderade. Kraschen förutspådde att så kallade grupp B-fordon skulle förbjudas från framtida tävlingssäsonger på grund av det stora antalet incidenter som hade kunnat förhindras med bättre säkerhetsåtgärder.Hej, gaspedalen!

Harri Toivonen tror att OS-olyckan orsakades av ett problem med gaspedalen. Harri Toivonen hävdar att det inte fanns några bromsmärken på olycksplatsen och att gaspedalen satt fast i botten.

Enligt Harri Toivonen hittades Henris kropp på parkeringen. Henri hade tagit sig ur bagageutrymmet och försökte befria den instängda GPS-navigatorn, Cresto. Hockeyspelaren Joel Kiviranta har varit med i Dallas Stars i National Hockey League de senaste fyra åren. Sommaren kom och gick utan förlängning av hans kontrakt.

Peter Baugh från The Athletic, bland andra, rapporterar att Colorado Avalanche kommer att ge honom ett provspel. Kiviranta kan erbjudas ett kontrakt av ett NHL-lag om han presterar tillräckligt bra under hela träningslägret för att motivera övervägande. Finländarna har mycket kärlek till Centennial State.

Han stod på mållinjen för Dallass seger i mästerskapet 2020 över Colorado när han fullbordade ett hattrick. Under säsongen 2022-2023 noterade Kiviranta i Dallas tröja 8+1=9 poäng på 70 grundseriematcher. Chefen för det spanska fotbollsförbundet stängdes av i 90 dagar av Fifa för bland annat att ha stått vid sidan av medan stjärnspelaren Jennifer Hermoso blev svårt skadad i en kyss.

Dessutom kommer klagare att utredas Rubiales härifrån.

Den spanska regeringen har börjat straffa alla som utövar kyss. Till och med Hermoso kallade det som hade hänt fram till den punkten en dröm. Det spanska fotbollsförbundet samlades på måndagen till ett krismöte där den senaste väderkrisen diskuterades.

Joel Pohjanpalos ambitioner har uppmärksammats av Serie A-laget.

I fjol hade Venezias landfallare Joel Pohjanpalo en fantastisk säsong i Serie B. Och den här säsongen har inte börjat bättre; Finland har redan släppt in två mål på tre matcher som räknas in i cupen. Även om transferfönstret stängs snabbt har catchern fortfarande tid att landa i Serie A. Det har rapporterats att Pohjanpalo kan komma att ersätta Beto om Udinese skulle sälja honom till Everton. Till och med Udineses sportchef, Federico Balzaretti, skulle behöva erkänna att detta är sant.

Jag har varit på Penzo (Venezias hemmaarena). Vi är nöjda, säger DAZN:s sportchef. Det blir inte lätt att fylla Betos skor, men vi jobbar på det. Han (Pohjanpalo) är inte det enda namnet där ute; det finns andra som för närvarande är relevanta, och vi utvärderar vem som skulle vara den mest användbara som ersättare.

Luis Rubiales, ordförande för det spanska fotbollsförbundet, har blivit avstängd från all fotbollsrelaterade aktiviteter i 90 dagar efter skandalen som involverade det spanska landslaget spelaren Jennifer Hermoso och VM Gold Medal från föregående vecka.

Hon säger sig också ha hört att Hermoso “berättar sanningen” om den skandalösa kyssen och att “tydligt fanns ett samtycke till kyssen frn bda sidor.” Hon borde ha varit i kyrkan vid måndagsmorgonens bönestund.

https://youtu.be/P74ISwmdxPA
Finsk Rallyförare Död

Galenskap på den spanska fotbollsplanen

Rubiales reaktion på utdelningen av prispengar efter VM-finalen har fått den spanska fotbollsvärlden i oordning. Rubiales höll ett krismöte med förbundets ledning i fredags och lovade att inte avgå.

Detta är inte riktig feminism. Media kommer att fortsätta att försöka få din uppmärksamhet från mig. Men en snubb är en snubb. Jag låter dock inte min inre oro komma på mig. Det är en fråga om galenskap, funderade han i berättelsen där han lade händerna på Jennifer Hermoso. Efter svälten beslutade alla spanska VM-spelare att sluta spela för sitt land så länge Rubiales fortfarande var ansvarig.

Från Bundle Hotel

Onda Cero rapporterar att det spanska förbundet är beredd att dra sig ur Uefa om Luis Rubiales samtidigt tvingas lämna sin fasta tjänst. Det kan i sin tur innebära att spanska lag är uteslutna från europeiska tävlingar inklusive Champions League, Europa League och Europa League Cup.

Vi förlorade min farfar Hannu i cancer den här veckan. De flesta minns honom som en legend som hjälpte till att starta rallyt i dess gyllene era. Han var som en pappa för mig, och en fantastisk sådan. Han var uppmuntrande, snäll och ärlig. Dessutom var han en fantastisk farfar till mina två barn. Rallylegendens son Vesa Mikkola twittrar: “Vila i frid pappa.”

Min pappa, Hannu, gick bort i cancer den gångna helgen. De flesta såg honom som en fantastisk rallyförare som hjälpte till att inleda sportens storhetstid. För mig var han min pappa, och han var fantastisk. Konsekvent uppmuntrande, äkta och snäll. Dessutom en kär morfar till mina unga pojkar. Så länge, pappa.

Han var känd som “Den flygande finländaren”, ett smeknamn som delas med rallyförarna Hannu Mikkola och Tommi Mäkinen samt Formel 1-förarna Keijo Rosberg och Mika Häkkinen. Han vann det finska mästerskapet i rally vid flera tillfällen.

Luis Rubiales har varit i sorg ända sedan han kysste Jennifer Hermoso på läpparna efter matchen mot England (1-0) för en och en halv vecka sedan. Alla Spaniens VM-spelare har bestämt sig för att bojkotta sitt land efter att ha fått hård kritik från fotbollsvärlden.

Den spanska regeringen har inlett en utredning om sexuella trakasserier mot Luis Rubiales, chefen för den professionella fotbollsligan. Vice premiärminister Yolanda Diaz och Futpros verksamhetschef Amanda Gutiérrez meddelade nyheten vid en presskonferens. Rebecca Peterson, en svensk tennisspelare, hade en tuff första omgångsmatch i US Open, en grand slam-turnering.

Hon tar nämligen sikte på det polska schackesset Iga Swiatek. Peterson säger: “De här spelen är vad vi tränar för.” En kvinna har räddats efter att en rallybil kört ut från åskådarområdet vid en rallytävling i Finland, enligt tidningen Ilkka. Olyckan inträffade på torsdagskvällen under en specialsträcka av finska rallymästerskapet i Seinäjoki, Finland. Tävlingarna är över vid det här laget.(TT)

Ove “Pven” Andersson, född och uppvuxen i sterbybruk, är en legendarisk rallyförare som har gått bort. Ove fyllde 70 idag, och han hoppade av Milligan Trial Oldtimer Rally i Sydafrika efter en nedslående avslutning. När Ove och hans kartläsande besättning krockade med sitt fordon i en skytäckt kurva i en transportkorridor, dog kartläsaren.

Ove började sin karriär i tidig ålder och fick smeknamnet “Paven” under sina uppväxtår som rallyförare på grund av sin förkärlek för fordon tillverkade av italienska biltillverkare. Ove vann ett antal rallyn under sin karriär som rallyförare, inklusive Monte Carlo Rally, Safari Rally och Italienska San Remo Rally. Ove vann aldrig en VM-titel eftersom hans storhetstid var innan konceptet ens var tänkt. Jean Todt, känd för sin tid med Ferrari F1-teamet, var en av hans navigatörer.

Även “Pven” var välkänd i F1-kretsar de senaste åren på grund av sin roll som teamkock under Toyotas inledande säsong i serien. Under tiden mellan hans rallybilskörning och hans roll som teamchef i Formel 1, grundade han TTE — Toyota Team Europe. På 1990-talet vann Teamet totalt sju VM-titlar. Juha Kankkunen och Tommi Mäkinen från Finland, samt Carlos Sainz och Björn Waldegrd och Thomas Rdström från Sverige, har alla tävlat under Oves ledning som lagkapten.

Många av våra nyare rallyväktare har dragit nytta av Oves tillgänglighet och assistans. En av dem är Daniel Carlsson, som fick tillgång till fabrikens WRC-fordon för några tidiga VM-rallyn i sin karriär. Efter att ha blivit utstött från rallyt VM tävlade Toyotas team även i sportbilstävlingar, som klassiska 24 Hours of Le Mans.

Nästa år, 2002, gjorde Toyota sin stora debut i Formel 1 med Ove som teamchef. Efter att ha lett laget i två säsonger hoppade “Pven” av till en roll som rådgivare 2007 innan han helt och hållet gick i pension och flyttade till Sydafrika, där han nu är i behov av ett terminshotell.

Finsk Rallyförare Död
Finsk Rallyförare Död

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!