Sprid kärleken
Eva Beckman Sjuk
Eva Beckman Sjuk

Eva Beckman Sjuk – Den svenska författaren och dramatikern Per Olov Enquist har gått bort. Hans personal informerade pressen om avgången vid midnatt. Och svar från andra skribenter och kulturjournalister strömmar in.

P1 Lead Programmer Marie Lundström:

Så det är inte helt chock-a-block; Jag visste att han trots allt hade varit sjuk ett tag. Men när det väl är ett bevisat faktum förändras saker och ting. Och det faktum att alla skriver om hans död och publicerar den bevisar vilken nyckelroll han spelade och fortsätter att spela i svensk litteratur även efter sin död.

Han är en av våra mest kända författare i andra delar av världen. Alla tre stora från Västerbotten har dött till följd av detta, säger hon: Sara Lidman, Torgny Lindgren, och P O Enquist.Vi vaknar och upptäcker att P.O. Enquist är död. Han har flyttat till andra stranden. Han ropar över vattnet att vi och vårt samhälle i slutändan måste förändras till det bättre, förutsatt att vi inte glömmer alla fel som har begåtts.

Vi delade ett band som sträckte sig över fyra decennier. Så länge jag kunde umgås med honom pratade vi i telefon varje dag och diskuterade allt från triviala frågor till stora litterära och politiska frågor. Men framför allt var han en väldigt snäll vän. Han visade stor empati för andra män, särskilt de som gick igenom tuffa tider. När någon var sjuk eller döende var P O alltid där för att hjälpa. Han var mycket omtänksam och omtänksam; deras interaktioner var inte korta utan innebar snarare långa diskussioner.

Jag har alltid haft så hög respekt för honom. Jag har försökt träffa och intervjua honom i månader. Jag har alltid varit lite svag för P O Enquist, och det är inte bara för att jag tycker att han är så kolossalt charmig; han ägde också ett varmt och älskvärt yttre samt en stark moralisk kompass. Även om han var lätt att komma överens med på ytan så var det inte den här typen av person man kunde lita på helt.

Det som verkligen sticker ut med honom är hur ofta han lämnar sitt hem i Hjoggböle, Västerbotten. Platser och symboler inkluderar familjens hem, skidstugan, kronjuvelerna och ringsignaler från nära och kära långt borta. Och där stannar han hela dagen och läser sin bibel och mediterar i sin egen tröst. Och Bibeln, särskilt Gamla testamentet, finns alltid till hands.

Vi kan inte heller glömma den andra delen, dramatikern; faktiskt, på andra sidan Norén, är han den mest spelade svenska dramatikern i världen. Och så bryter han sig loss från världslitteraturen och läser ingenting förutom de stora nordiska författarna som H.C. Andersen, Selma Lagerlöf och Strindberg.

Och då och då gör han små reparationer runt sitt Hjoggböle-hus för att bibehålla sådana platsers orörda skick. Trots hans utmaningar gjorde det honom glad och full av liv. Sedan fortsatte han med att beskriva sin förnuftiga användning av sprits. Men han tog sig till slut ur det. Daniel Sjölin är trött på att stå i centrum, så han har bestämt sig för att hålla sig i bakgrunden som producent för “Lundströms bokradio” på Sveriges Radio.

När jag och Daniel, Titti Schultz och jag satt i samma TV4-bokpanel kunde tittarna se vilken välsmord maskin vi är. Vi var som vinhundar när en startpistol gick av när reklamfilmen äntligen tog slut.Det jag värdesätter mest är helt andra saker. Om du är en person som tycker om det, bör du förespråka det. Till skillnad från Martina skulle Daniel förmodligen inte göra det. väljer att vara värd för sin egen bokklubb hemma.

Enligt Gunilla är det mest upprörande i det senaste avsnittet när Daniel dumpar Eric Schüldt.
Martina säger: “Eric är självklart ansvarig. Vidare klagar Gunilla på innovativ hotellrumsinredning, kritiserar enkla tävlingar i “Allt för Sverige” och förblir oberörd av den ambitiösa och tidskrävande frisyrfixandet i “Kulturfrgan Kontrapunkt”.

Eva Beckman “frigjorde sig aldrig från sitt podium.” När Martina var med på ett fresportevenemang ett år satt hon som om hon var fastkedjad.Det är riktigt svårt att manövrera med en sådan frisyr, som Gunilla uttrycker det.Det där [Culture Wars]-programmet var det mest intensiva jag någonsin varit med om på tv. Som en korsning mellan “Freakshow” och “RuPaul’s Drag Race.”

Martina tar också upp hur Pernilla Wahlgren pratar om Shakespeare i sin och Sofia Wistams podcast sedan Christina Schollin, dotterns mamma, är med i produktionen av “(Macbeth)” på Dramaten.Hon hävdar, “Jag var beredd på att det skulle vara mossigt eftersom det skrevs för många hundra år sedan.”

Pernilla, ni män! Den andra är att hon talar om att det är uppenbart att man kan gå på spända dramatiska uppgångar, men att “egentligen vill människor bara skratta.” Egentligen är det varken här eller där, utbrister Martina.

Eva Beckman Sjuk

När kriget faktiskt bryter ut lyssnar Gunilla Brodrej på Sveriges Radios “Filosofiska rummet” och använder argument mot alltför abstrakta filosofiska reflektioner kring konflikten.Här går Gunilla och Martina samman i en köröversättning av ett avsnitt ur “Kominskymetoden” på Netflix. Hur det förändrar vårt perspektiv på livet, döden och teatern på ett sätt som går utöver att bara få oss att skratta.

På vintern har SD ofta riktat sig mot dragqueens som läser barnböcker genom att attackera dem. Från Björn Söder till Jimmy K.Både helt okunniga och helt ointresserade av svensk historia och kultur, som många svenskar brukar vara.

Det har alltid varit ett problem när män framstår som eller misstas för kvinnor. I den traditionella sången som kallas “Titta, ropar ungarna, pappa är en brud med blomsterkrans kring hret och nattskjorta till skrud”, är barn lyckligt omedvetna om det faktum att de straffas för sin fars sexighet.

Hur SD ännu inte har gett sig på Evert Taubes säkerhetsrekommendationer för barn är milt sagt obegripligt.Tor, skudderguden, dyker upp för Freja i brudkläder i forntida nordiska berättelser, ungefär som Loke gör flera gånger när han tar på sig rollen som kung.

Vi har sedan länge en sed att reta Lucior. I Uppsalas elitstudentkretsar på 1800-talet valdes de yngsta och vackraste männen ut till danskoreografi, markerade som kvinnliga med applicering av en bindel runt ena armen, och benämndes därefter “kvinnor”.

Alla människor, inklusive män, klär sig i syfte att ha sexuella relationer för att ta emot Jesu Kristi gåva, den sista brudgummi. Det här är väckelserörelsen som jag själv har kommit ur.
Självbiografin om en liten flicka vid namn Lasse-Maja som på 1800-talet gick som man och kvinna blev otroligt populär.

Vad läser de flesta? En äldre kille från Torshälla sa på 30-talet ”Ja, det var mest Lasse-Maja och Bibeln.Även efter att ett sekel har gått fortsätter namnet Karl Gerhard att nämnas i den svenska lokaltidningen. Detta började i början av 1900-talet.

Stig Järrel blev ett känt namn efter att ha spelat huvudrollen i den enormt framgångsrika “Fram för lilla Märta”, och många av Sveriges mest kända serieaktörer – däribland Nils Poppe, Sven Lindberg, Claes Malmberg och många fler – har gestaltat Charleys tant.

Nu år 2023 har delstaten South Dakota beslutat att göra det till ett brott för män utklädda till kvinnor att läsa barnböcker på bibliotek, en praxis som har varit ogillad i många år.Det är förstås ingen nedgång. Och det är inte bara i Sverige man surar över drag queens sagotimmar; samma sak har hänt samtidigt i USA, Storbritannien, Finland, Schweiz, Australien och många andra länder. Det är väldigt tydligt att SD är en välorganiserad del av den världsomspännande hegemoniska rutten.

Attacker mot hbtq-kulturer motiveras med argumentet att vi måste skydda barn.Och som vi vet från Tyskland, Ryssland eller nu Florida, är de initiala begränsningarna och förbuden alltid de första.
Det är bäst att inte bli för bekväm med dem, så lura oss inte.

Orban, Putin och De Santis släpper alla nya restriktioner, en efter en. Erdogan gick också emot HBTQ-gemenskapen i Turkiets presidentval i ett försök att vinna över konservativa väljare.Det är i detta krets som Jimmie kesson och Björn Söder leder sig själva, och det är i detta ledarskap som SD deltar.


Det är obegripligt att inte alla har förstått att den era av ökade kulturella spänningar som Björn Söder förutspått äntligen har kommit med den senaste tidens ström av attacker mot sagoblädda dragqueens.1951 efterlyste den antinazistiska socialdemokraten Ture Nerman strängare lagar för att skydda barn och tonåringar från farorna med homosexualitet.

Enligt Nerman räcker det med en enda homosexuell upplevelse för att traumatisera en ung man och få honom att avvisa normal sexuell utveckling. Istället kunde ungdomar internalisera homofobiska attityder och anamma ett asocialt sätt att leva. Därför bör unga män skyddas mot sexuella rovdjur tills de når 21 års ålder.

Medan Medicinalstyrelsen hävdade att det fanns tillräckliga bevis för att rutinmässigt höja åldern för berättigande till sjukförsäkring till 21 år, beslutade verstthlarämbetet slutligen att inte ta ställning till framställningen.

I andra demokratiska länder, som Finland och England, stiftades hårda lagar mot hbtq-människor för att “skydda” barn vid millennieskiftet.I Finland avkriminaliserades inte homosexualitet förrän 1970 (också Mark var kriminell de första sex åren av sitt liv) och i Skottland inte förrän 1980.

Eva Beckman Sjuk
Eva Beckman Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!