Eva Armini Familj

Sprid kärleken
Eva Armini Familj
Eva Armini Familj

Eva Armini Familj – Göteborgsborna Eva Armini, 76, har valt att tillbringa sommaren bland lyssnarna. Eftersom hon blev övergiven av sina föräldrar kort efter förlossningen ligger fokus i hennes P1 “Sommar”-program på hennes sökande efter sin biologiska familj.

När jag var gammal nog att förstå, runt fem eller sex års ålder, berättade min adoptivmamma att Jag hade ärvt en annan familjs talang för magi. En mamma som inte ville ha mig, sa Eva Armini i ett pressmeddelande.Bibi Rödöö, programmets producent, tycker att Eva Arminis unika livshistoria passar bra in i “Sommar”-formatet.

“Sommar i P1” har premiär vid middagstid den 24 juni och pågår fram till söndagen den 20 augusti, en sommarserie. Lyssnarnas sommarlov slutar den 12 juli. Lyssna på barnens sommarvarningsberättelse om att bli övergivna och försök ta reda på vad som hände.

Du kan lyssna på alla sommarhits på Sveriges radio i sommar.Hon föddes övergiven av föräldrar som bestämde sig för att överge henne efter andra världskriget. Hon kan då hålla jämna steg med sina biologiska föräldrar genom tidningsartiklar. De passar in i dagens människor.I sina unga vuxna år blev Eva Armini välkänd inom utbildningsvärlden efter att hon etablerat en av de första friscoskolorna på Gotland.

Eva Armini om hennes sommarrutin:

Min adoptivmamma berättade för mig att när jag var gammal nog att förstå, någon gång mellan fem och sextio år, hade jag blivit invigd i en annan sorts magi. En mamma som inte ville ha mig alls. Den här berättelsen är färgad av vänlighet och hopp, och den bottnar i hur ens handlingar formar vem han eller hon blir under en livstid.

Ola Hemström, Producent. Du kan lyssna på poddar, nyheter och direktsänd radio på ett och samma ställe med Sveriges Radio Play. Den här vintern har smockning blivit en samlande term för saker som inte riktigt kan ge sina egna namn. Och den senaste smockningen har fokuserats på fram- och baksidor nästan dagligen. De har kännetecknats av starka vindar, snöigt duggregn och ständigt växlande snöstorm.

De idealiska kitteln har gett mig en nyvunnen uppskattning för flugfiske. Specifikt har Dragviltet grävt in sig i den där kusliga ytterligheten, där insatserna är minst femtio miljoner dollar och nästan säkert femtio miljoner eller mer. När detta händer kan doften av kittel som sveper genom luften transportera dig till en plats där du kan dagdrömma om långa, bekymmerslösa dagar på stranden eller njuta av en lugn “drag” med vänner och familj på bakgården eller på verandan , komplett med stänk av smocks.

Mandariner i Slottskogen eller Sparvuggla i Hisingsparken suger, det vintriga vädret har begravt Yarisen i snö, och Baltimore Trupial i Bill Braggs Park i Miami eller Bleeving Art i Ecco Pond i Everglades är alla döda. Sent skall syndaren vakna.

Fredagen den 14 mars 0400. Tuffa vyer; snöblandat regn runt toppen; frisk luft. Gröna, träning och ett bad. Utrustning, matkassar och kläder tillhandahåll. Säg hej till Eva och åk ner för Crossen i snön. Hämta David vid Frölunda, och kör söderut därifrån.

Efter cirka 2 timmar och 20 mil lämnar jag och E6 in våra instrument till David. Han kan nu ge Förslöv en sista munsbit. Vi parkerade så nära idrottsplatsen som möjligt. Milt och behagligt väder med en touch av regn. En del Stenknäcks blir lite jobbiga.

David pekar på ett träd och säger: “Där hittade vi henne efter några timmar i Spanien.” Ja, regnet faller stadigt på mitt huvud när jag snurrar i bilen medan David går bort från huset. I bakgrunden hör jag biltutan och ringen av “Jag har den här!” från min telefon.

Jag tar en snabb runda runt ett häck och där ligger hon på mattan utanför Idrottsvägen 7. Fotar 0930!BALTIMORE ORIOLE (Icterus galbula), även känd som BALTIMORETRUPIAL. Är det distinkta svarta och röda föremålet i avloppet en 2K-hane, som många tror? Tillhör den Nearctic clade och sprider sig österut i USA.

Flygande fiskar som fastnar i leran i Florida/Centralamerika. Bullock Oriole (Icterus bullockii) tillbringade en dag med sin västerländska släkting, Bullock Trout. Noterad hybridisering anses ännu inte vara helt allomfattande, även om det finns mellanformer. Vi ses i WP nästan varje år! Inledande besök i Sverige. Och skicka mig gärna lite Sverigekryss.

Förslövsborna tar hand om en av våra egna. Innan vi går längre väntar hjälp och frälsning i det sjunde kapitlet. David går hastigt mot Fredrikdahls festmåltid. Nu har vi tagit flyget — men bara till Bläsänderna. Det finns inte många av de nyupptäckta fåglarna som Strandskata, Singlärka och Silltrut, och även en mormor Rödglada flyger inte.

Men vi går in på palatsområdet och David tar med presenter. Den korttåiga trädkryparen (Certhia brachydactyla) sågs i detta träd klockan 10:50 mycket högt uppe på träden, men ändå inom acceptabla nivåer av buller och störningar.

Eva Armini Familj

Så vi beställer Chicken Masala David beställer alltid till lunch på det vanliga hämtstället. Vi går försiktigt in i Bruces skog och grönsaksträdgård. Ett annat lokalt alternativ för vår “Målart nr3.” Tätt befolkat med Bläsänder. Men att få några Snatterenders gjorda… det är befriande klockan 12:50!American Wigeon, eller AMERIKANSK BLSAND (Mareca americana), på svenska.

Nej, klockren; hane. Humörskap i grannskapet nära vårt Bläsand. Lika vanliga webbplatsbesökare här på WP. Kan vara nedslående att upptäcka i alla höns/övervuxna drag, och hybrider är vanliga. Vad jag förstår tillbringade öborna regelbundet en dag med att titta på tvetydiga am bläsänder innan de bestämde sig för en slutsats. Mitt svenska födelsedatum är den 24 maj 1991 i Stockvike, Gotland.

Uppdrag 2, “Miranda, den yngsta av barnen, och jag hämtar dig från skolan kl 13:40,” följer Uppdrag 1, “Trissplock med två Sverigekryss för mig.” Träffa henne och hennes familj på Ramlösavillan. Ta lite kyckling, Thaistuk! Vi lämnar stationen klockan 19:15 och beger oss hem för lite krogmat, chansen att jaga en felplacerad nyckel, några läckra småbitar och nöjet att bli belydad av Venus i väster när vi reflekterar över en väl tillbringad dag. Klockan är 22:00 i Frölunda, och jag rullar in i någons paula vid 22:30.

Passera vidare: Jag och Eva åkte buss 18 och 25 till Bjurslättstorg på nyårsafton 2014. Till fots utforskade vi området mellan Slätta damm och S A Hedlunds park. Själva gränsen leder till Hisingsparken; Jag känner inte till några möjliga expansioner. Efter att ha följt dammen når man ett landmärke som kallas Gunnestorps mossa.

På kärrets norra sida flyger en häger lågt och en cygnet flyger ovanför träden. Där hängde vi med några andra fågelskådare en stund. Och rätt placerad där i trädgården längst ut på brokaden, en HKUGGLA. Det var möjligt för henne att fånga en älg för en kalasa på. Sedan dess har den stått kvar hela vintern; Jag såg den för sista gången den 4 mars. Gör det på bortre sidan av trädet.

Här är en tjuvtitt på Ljungheden i trädgårdens vintersäsong Hökugglan 2020. Eva tillbringade lite tid här. Hon har en speciell affinitet till uggs!Okej, låt oss gå tillbaka till Hisingsträsket. Det har kommit flera rapporter om Sparvugglor i och runt Göteborg i vinter.

Hag har själv varit på en resa med två olika observatorier – en gång till Big Amundsen och en gång till Little Amundsen – men jag kan också säga att båda var snabba att försvinna. Så när en av Hisingsfaglarna visade sig vara stillastående för gott tänkte jag, tredje gången gillt, och med bra vibrationer från två år sedan.

Den 2 februari inledde en tiger vid namn jag en attack. Hade haft utförliga anteckningar från Bernt N, som varit där tidigare och tagit vackra observationer. Jag minns smaken av färskt blod i munnen när jag trampade på en skudder längst ut på brofästet och ropade: “Den är här – säkert, hör och se hackspetten!!”

Vi samlade bjorkdungen från många platser. Och vägen krökte där – men var var det egentligen? Jag följde bäcken genom björkdungarna vid brofästena, förbi de flera varvorna i norr om träsk, och ut utloppet till ön. Minst en och en halv timme innan jag gick upp.

Eftersom jag inte kunde ta mig till Brunnsparken fick Band ett raserianfall och situationen löstes snabbt. Det är bara att ta tag i dig själv och börja om. Så försök igen den 5 mars.För tjugo år sedan tog Eva med sig tur, så hon var vid min sida. Vi rörde oss snabbt och effektivt, bytte buss vid Hjalmar Branting (med en snabb fjäder på några meter!) och var framme vid Torg på en knapp halvtimme.

Sedan tog vi en snabb promenad upp till och runt Träsket; hon sitter där nu, SPARVUGGLAN. Förra gången, för cirka tre månader sedan den 24 november, var det 33 artister och ännu fler deltagare. Den läskiga hajen belönades med många kramar och kyssar (en skridskoåkares kärlek till ett ungt offer!).

Den här gången behövde vi drömgränsen på 40 deltagare, men den faktiska närvaron var “bara” 28. Vrens ankomst lät med sin fulla frnvaro, inte bara en primär ton. Men 40 uppsättningar ögon, öron och sinnesstämningar var vid gott mod efter en dag med lätta vindar, låg luftfuktighet och lätt regn.

Jag anmälde mig frivilligt att ta hand om utflykten. Men i sanning blev jag mer blytung och omhand under loppet av Amundöns tre timmar. Innan de ringde Bernt avslutade Stig och Ingrid nattens administrativa arbete. Sedan min transport, konstlista och peptalk har han och Anders varit klädda för att döda.

Lägg bara in rätt esset där! – Eller kanske inte..?Sjungande vid “klassrummet”, vänd ut mot Lillön. En havsutter, en 2K hane och en skäggdopping vid Snorkelviken innan till Huvud. Fika och samtal i Drottningviken. Det var ett massivt inflöde av knöls till Kungsviken, ackompanjerat av bläsänder och orörda drake av brunnel och bergamott.Och här den kompletta listan förtjänstfullt upprättad av Bernt: Gråsparv, Skata, Koltrast, Gräsand.

Eva Armini Familj
Eva Armini Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!