Sprid kärleken
Emilia Brangefält Sjukdom
Emilia Brangefält Sjukdom

Emilia Brangefält Sjukdom – Den 21-åriga svenska friidrottaren Emilia Brangefält har gått bort. Hon vann VM-medalj. Hästtränaren Emilia Brangefält har vunnit både SM- och WM-mästerskapen och upprepar sin triumf från föregående år. Enligt Riksidrottsförbundet tog Emilia Brangefält, en 21-åring, sitt liv den 13 november. Det vill säga otroligt sorgligt. Tränaren Kajsa Bergqvist för det svenska fotbollslandslaget säger: “Jag kämpar för att hitta orden.”

Den tyska långdistansåkaren Emilia Brangefält tog brons vid VM och SM-guld i fjol och hon placerade sig på femte plats i olympiska sommarspelen. Hon var bara 21 år när hon gick bort. Emilia begick självmord den 13 november efter en lång kamp mot psykisk och fysisk ohälsa. Det vill säga otroligt sorgligt. Enligt Kajsa Bergqvist, huvudtränare för det svenska fotbollslandslaget, som talade på Svensk Friidrottshemsida, är det svårt att komma ihåg alla termer.

“Och hon fortsätter med att säga…”

Den vackra, självsäkra, starka och givande unga kvinnan Emilia har inte varit annat än beröm från alla som har träffat henne, även om jag aldrig haft turen att träffa henne personligen. Efter Emilias starkaste försiktighet kommer mina största farhågor angående det svenska fotbollslandslagets planer att förverkligas.

E. K. Sorgs klubbhem

Efter att ha fått veta nyheten kontaktade Emilia Brangefält laget Västerås FK, som var väldigt förkrossade. Företaget fortsätter med att säga på sin hemsida, “Vi är en sörjande organisation som skickar all vår kärlek och stöd till Emilias familj”, och förklarar deras ångest. Hennes karriär och sjukdom blev centrum för uppmärksamheten i sportvärlden, vilket i slutändan ledde till hennes undergång.

För Löparsverige och för mig är detta chockerande. Många andra känner likadant om rädslan och frånvaron. Vi kommer alltid att minnas henne som någon som var livlig, optimistisk och sällskaplig. Hennes magnetiska personlighet gjorde belastningen lättare att bära. Svensk Friidrotts hemsida rapporterar att landslagstränaren Karl Alvedal har bekräftat att hon verkligen är ute. På Emilias födelsedag är det brukligt att skänka en donation till den svenska välfärdsorganisationen Suicide Zero, som driver en sänkning av självmordstalen.

“Just nu är det skönt att vara spontan”, förklarar Eugenia Brangefält. Vid detta tillfälle har du att göra med en löpare som är både otroligt framgångsrik och otroligt spontan. Det kan bero på hennes extraordinära talang och hennes orubbliga engagemang för sin konst. Emilia Brangefält kommer att känna dig när han har kommit helt långt i sin löpning och kommer att springa trail-WM i Thailand under hösten 2022.

Två äventyr och fyra ultramarathon kompletterar de kortare trailloppen. Emilia Brangefält och Oscar Claesson utsågs till vinnare av Svenska mästerskapet efter en kort rättegång. Det fanns tre delar till hjältens resa. Idrottarna Jenny och Anna var de första kvinnorna att fullfölja Supervasan. Fyra ultramaraton var på plats i Sverige förra helgen.

Testkörning av SM

Årets andra svenska mästerskap i längdskidåkning (det första var på den distansen, i slutet av april) hade ett otroligt varierat fält av tävlande. Bland de första traillöparna var bergs- och längdskidåkare, orienterare och OCR. För vissa stack möjligheten att slå 40-kilometers distansrekordet ut, medan för andra var distansen bara en sprint för de erfarna ultralöparna.

Som tävlingsledare övervakade Laurent Leloup Genarps IF. Två åk, vardera 10 och 30 kilometer långa, med en total höjdökning på cirka 800 meter utgjorde banan. Benen på många spelare, inklusive Petra Klevmar från damernas guldturnering, krossades när den första etappen närmade sig sitt slut bakom nätet.

Skidåkare som var vana vid kortare distanser verkade ha små problem med att konkurrera med ultraskidåkarna. Ingen av de tre befälhavarna hade tagit sig så här långt i tävlingen. Tre man kom ut som ledare i herrklassen efter första milen: Staffan Ek, orienterare med guldmedalj från 1500 och 3000 meter inomhusstafetter under bältet, Gustav Runefors, veteran i vårsprint och ultramaratonstafetter, och Johannes Tegnér, en multimedaljvinnare från evenemang som 44 km Kullamannen.

Mannen som anmälde dem var Oscar Claesson, som hade varit SM-6:a vid 10 kilometer två år tidigare och kom i mål bara minuter efter Krister Sellman och Martin Nilsson, ledarna. Oscar Claess berättar om BG Nilensjos otroliga prestation i en intervju. Trots det fortsatte Claesson att passera den ena efter den andra och trettiosju kilometer senare, med tretton kilometer kvar, hamnade han på tredje plats, knappt trettio sekunder efter Runefors och Ek. Efter att även Ek passerats hade Runefors en liten stund innan Oscar Claesson tog kontroll, och han var cirka tre minuter före mål. Klockan 2:49:47 slutade klockans visare att ticka.

SM-guldet delades ut till Emilia Brangelinan.

Det var aldrig något napp från honornas sida. Den 20-åriga Emilia Brangefält började dricka rejält direkt efter starten. Ytterligare två-tre minuter skilde Louise Jernberg och Karin Nilsson åt och vid 27 kilometer skildes Annie Sönnerborg-Wadenhorn och Karin Nilsson med knappa sex minuter. Försena inte! Med 3:13:33 under bältet hade Brangefält lett i över 16 minuter.

Karin Nilsson, som är 40 år och två gånger Brangefälts ålder, lyckades trots detta hålla vristen från att ge vika. Frida Michold hoppade under tiden till tredje plats i finalen, några minuter före Sönnerborg-Wadenhorn, tack vare en stark flykt som fick henne från sjunde plats på 27 kilometer. I Superaktuellt intervjuas Emilia Brangefält och Oscar Claesson.

Scharp satte nytt åldersklassrekord efter att ha tävlat i fyra ultramaraton.

Förra helgen stod Sverige även värd för fyra ultradistanserade sprintlopp. Otroligt nog avslutade Axel Svärdhagen Björnfrossa Ultramarathon i Sandviken en timme och tjugofyra minuter före tvåan Ulf Angelsiöö och tredjeplatsen Magnus Anundsson. Anundsson följdes tätt av damsvenna Maria Nätterlund, trots att han hade mindre än stellar instruktion. Nätterlund kom i mål 3,5 minuter före planen på 6 minuter och 59,22 sekunder, med Madeleine Wennberg på tredje plats och Viktoria Norberg på andra plats.

Ett annat arrangemang som den manliga konkurrenten dominerade var det 45 kilometer långa Billingen Trail Marathon i Skövde. Nationsrekordet hade inte setts sedan Anton Gustafsson satte det 2017, men Andreas Magnusson var obehagligt nära att slå det med en segertid på 3:30:12. Med 500 meter kvar vann Angelica Andersson damdivisionen efter Louise Kjellsons flera kilometer långa tjuvstart. Vinsttiden blev 5:30:41.

Emilia Brangefält Sjukdom

Någon i Risinge, som ligger inte långt från Växjö, lade igår en beställning på dagens enda backyard ultra, Risinge Backyard Ultra. Daniel Zhang, född i Stockholm, utsågs till vinnare efter 14 timmar. Trots att det var hans ultradebut lärde han sig säkert ett och annat av köksmästaren Johan Steene.

Detta 12-timmarslopp var Viadals andra för året, efter Skånska Förslöv. Efter 48-timmarsloppet satte Martin Scharp ett nytt rekord på 130 734 kilometer, vilket satte honom 600 meter före sitt tidigare rekord från 24-timmars PRT-tävlingen i december. Annika Johanson vann damloppet med distansen 97 187 km. Tredjeplatsen gick till 38-åriga Svea Roos i ett fält som tillryggalade 78 634 kilometer.

En global extravaganza med vänner

Supervasan-utmaningen introducerades från början för två år sedan av Konditionspodden. Med bara tjugofyra timmar till godo skulle du åka rullskridskor nio mil till Mora, cykla tillbaka till Sälen och sedan jogga de återstående två kilometerna till Sälen. Just nu (kl. 16:32) är det bara Oscar Olsson som har klarat detta test. Jenny Ramstedt och Anna Hellström passerade mållinjen etta respektive tvåa på 22 timmar och 33 minuter.

Ingen av dem gör det längre, även om det fanns några gånger när de tände det nya Alla hjärtans dag-ljuset tillsammans dagarna före firandet. Ledningen är 64 mil, även om den kom ner till cirka 60 mil för Nina Eibring, som åkte iväg på egen hand, och för David Martinsson och Robin Bengtsson (de klarade detta över fem dagar med 40 minuters mellanrum).

Vänern har varit platsen för tävlingar tidigare. Med egen start och mål, bodde Bertil Järlåker ensam i Linköping 1981. Därefter växte det till 727 kilometer. Vänerregionen var värd för 46 mils människodrivna lopp 1997 och 1998, arrangerade av K-G Nyström. Den andra etappen avslutades av fransmannen Philippe Fuchs efter tre dagar och nitton timmar. Bland dem var det bara Gunilla Franzén (1997) som var helt trogen. Det betyder att Nina Eibring kan vara den enda andra kvinnan som åker runt Vanern.

Emilia, en 20-åring från Västerås, tog bronsmedaljen i brottningen på ett otroligt sätt. Emilia Brangefält, en 20-åring från Västerås, tävlade i sitt första internationella evenemang vid Trail World Championships i Chiang Mai, Thailand. En lång resa var över och nu är hon hemma igen. Hon har en internationell medalj och en bronsmedalj i bagaget.

Jag bevisade för världens bästa idrottare att jag kan hålla mig, säger Emilia Brangefält. På 40 km trailloppet i Skåne Genarp i somras blev hon Sveriges bästa och tog SM-guld. Men inte ens hon själv räknade med att vinna en medalj i spår-VM. Emilia Brangefält intygar att hon var förtjust. Tryck på play-knappen för att höra Emilia beskriva ögonblicket då hon korsade mållinjen på tredje plats i det svåra loppet.

Emilia Brangefälts olyckliga och meningslösa död anmäldes till oss för några dagar sedan. Visst och oroväckande så. Ingenting kommer att göras. “Alla som känner min syster vet att hon är otroligt ambitiös, ärlig, glad och framför allt stark” (Instagraminlägg)—Adam Brangefält, Emilias bror. Strong behöver också hjälp.

Du var där den 12 november 2023 och gav en hjälpsam hand till mentalvårdskliniken. Att hjälpa någon som försöker bli nykter. Något som kommer att vara användbart för dig när du återupptar dina idrottsaktiviteter. Önskar en lycklig dag. Du hölls dock på armlängds avstånd. Eftersom ingen från personalen var tillgänglig var det upp till dig att skriva det och skicka hem det. Återvänd hem, tyngd av melankoli, oro och förtvivlan.

Genom att besluta att avsluta ditt liv den 13 november 2023 kommer du att lämna denna värld. Jag hade aldrig trott att det skulle sluta så här, för det var definitivt för kort. Jag kunde känna din entusiasm för sport och att komma ut ur hemmet idag. Något vi alltid har haft gemensamt: kärleken till sport. Längs vägen har vi åkt hundratals kilometer, stött på många kurvor och skapat otaliga omhuldade ögonblick. Ändå är kärlek inte en picknick. När ditt fysiska och mentala jag förrådde ditt orubbliga engagemang för din djupaste önskan. Slutade det att roa dig?

En glad, ovanligt begåvad tjej kommer att tänka på. Slutade på femte plats vid VM i år, vilket är en förbättring jämfört med föregående års bronsmedaljstafett i Thailand. Våra tankar är hos dig. Våra nära och kära är de som vi anförtror våra innersta tankar till. Vi vill också stödja det viktiga arbete som SuicideZero gör för att förebygga självmord.

Emilia Brangefält Sjukdom
Emilia Brangefält Sjukdom

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!