Sprid kärleken
Emil Jensen Flickvän
Emil Jensen Flickvän

Emil Jensen Flickvän – Anders Emil Jensen föddes den 19 oktober 1974 i Hjärup, Skne, och han är saxofon, poet och bildkonstnär. Jensen har gett ut två notböcker utöver sina åtta inspelningar. På scenen blandar han komedi och lyrik med lättsamma musikaliska mellanspel. Som liveartist har han turnerat med sina shower i Sverige och norra Europa och gjort framträdanden på festivaler som Dramaten och Peace & Love.

Ämnen som mäns rättigheter, jämställdhet och hållbar utveckling dyker upp ofta i Emil Jensens musik, som han närmar sig med en skev humor. Jensen har vid enstaka tillfällen varit värd för sitt eget radioprogram i Sverige (kallat “Mellansnack med Emil Jensen i P1”), och han skriver regelbundet recensioner till en mängd olika svenska tryck- och TV-kanaler. Hans första roll var i 2008 års Oscarsupplaga från Sverige, Maria Larssons The Endless Gaze of Jan Troell, där han spelade en skridskoåkare.

Johan T. Karlsson, Familjen, producerade Emil Jensens två första album. De två nästkommande skivorna producerar Lars Halapi. Mellansnacken som blivit Jensens signum finns med i två ljudböcker (utgivna 2006 och 2011). En enda nyårsfest var resultatet av Jensens återkomst till jobbet med sina tidigare medvärdar för den svenska chattshowen Familjens Det 2011.

Jensens femte album, New Land, producerades av Tobias Fröberg och släpptes sommaren 2013. Med den här boken har han skrivit sitt mest politiskt laddade stycke hittills, som beskriver en värld “där klyftorna ökar markanten, både i Sverige och runt om i världen, inte bara ekonomiskt utan också om vem som har ordet och får uttrycka sig.” Kritiker och besökare på föreställningen i det nya landet har hyllat den.

2007 trampade Emil Jensen i hela Sverige för att främja hållbar tillväxt. Trehundra miljoner kilometer kördes med gitarr i handen, från Arvikafestivalen till Hultsfredsfestivalen och vidare till Malmö, Göteborg och Stockholm. 2008 släpptes dokumentären smash 300 eMIL på DVD och Blu-ray, efter dess debut på Kulturhuset i Stockholm och efterföljande turné.

Med dessa ord tog Emil Jensen emot Björn Afzelius-priset 2009: “att han… granskar människa och samhälle, djur och miljö och deras inbördes samspel… in orn och ton med brinnande engagemang, knivskarp humor och p blodigt allvar. ” Förutom Gustaf Fröding-sällskapets lyrikpris 2011 belönades han med Stig Sjödinpriset 2007 och Region Skne Miljöpris 2010 av samma anledning:

“Emil Jensens texter och musik framkallar en obevakad spontanitet, de är humoristiska. Hans skrifter innehåller ofta underdog-huvudpersoner som slåss tillbaka mot förtryck, masspanik och kränkande auktoritet. Konstnären och författaren Emil Jensen har skrivit en självbiografi som speglar vår tid. 2015 års lönestopp för Jensens Johnny Bode avskaffas.

Emil Jensen skrev ett avsnitt av Sommar i P1 2016 där han pratade om sin syster Anna och andra familjemedlemmar. 2016 och 2017 var han återigen med i Vinter i P1. Radioprogrammet “Tankar för dagen” har haft honom som gäst vid flera tillfällen. Politiken borde spegla det faktum att livet är osäkert just nu. Emil Jensen, poet, bildkonstnär och miljöaktivist, berättar om våra nya installationer för att hjälpa oss att uppfatta dem i ett nytt perspektiv. Han har precis lanserat en ny bok och ett nytt album, och han är också på resande fot.

Emil Jensen tar sig an tunga ämnen i sitt sommartjaf, men han gör det med komedi. Hans äldre, storasyster Anna föll tragiskt i cancer när han bara var tre år gammal. Från 12 års ålder till 30 års ålder var Anna hans närmaste bundsförvant och extraförälder. Han beskriver stressens effekter på människokroppen med väldigt få ord. Någon som har gett upp trädgårdsskötseln till förmån för butiksköpta rosor är svår att förvärra. För att undvika att bli överväldigad av sensationen tog Jensen diskret på sig en perfekt förklädd stegräknartävling när han var ute på promenader.

Han liknar också sin uppväxt av en pappa som missbrukade droger med födelsen av vår demokratiska regering. Veteraner som återvänder från strid rapporterar om en omedelbar förbättring av levnadsvillkoren trots att svenskar kan uppfatta situationen som fyrkantig och trist. Men det fanns ingen annan väg han skulle ha velat att det skulle gå.

Showen hålls samman av en stark känsla av humanism och rättvisa. Och han använder ord på ett ociviliserat sätt för att komma över poängen att “det var bättre då”, vilket är temat han hämtar från. Det råder ingen tvekan om att Jensen förtjänar både Small och Medium Poetry Slam-titlarna han har vunnit. Hans språkbehärskning gör att han kan skapa genomtänkta, övertygande argument genom hela presentationen.

Emil Jensen Flickvän

Hjärup är en liten stad i Sverige och Emil Jensen kommer därifrån. Kanske har du aldrig ens hört talas om Hjärup. Bara en av mina gymnasielärare kom ursprungligen från den regionen, och hon är den enda jag känner personligen som har. Han lärde mig samhällskunskap och i en av hans klasser fick jag höra en historia som har hållit med mig till denna dag. Tillbaka på 1980-talet, när han gick på college, besökte han ofta barer med sina kompisar. En kvinna gick fram till bartendern och bad om att köpa en shot tequila åt henne. Ta skottet och lägg det över axeln.

Saltstänk som en råtta

Ge dig själv en citron att hantera. Tjejen såg förskräckt på honom och till hans stora förvåning följde hon hans anvisningar. Hjärup bonnatjej, berättade han för sina klasskamrater, var förutbestämd att bli hans brud. Efter att ha lyssnat på detta klappade jag händerna och utbrast: “Det är det bästa jag någonsin hört.” Oroligheterna pågår fortfarande just nu. Emellertid efter Hjärup är Emil Jensens En gemensam galning det näst finaste jag hört av honom.

“Emil Jensen beskriver krisen med utsökt detalj.”

Anna, den jättestora lillasystern till estradpoeten Emil Jensen, gick bort vid tre års ålder i cancer. Recensenten Malin Collin på Expressen sprutar, “Jensen beskriver sorg med finess,” och fortsätter, “Han gör en mycket klipsk beskrivning av hur man fungerar när man bär p s stor sorg som pgr s länge.” Aftonbladets recensent Patrik Lundberg skrev “Fe kan skratta med ord som Jensen, som vann både SM och EM i poetry slam.”

Bakom dina slutna ögon blinkar alla gatlyktorna. Han hävdar att även om sommaren är lång, kommer den inte att bli varmare än den redan är. Emil Jensen cyklar hela sommaren och hela vägen till vinterfirandet. Här är PDF:en, killar. Under hela sin sommarturné cyklar miljöaktivisten Emil Jensen som en symbol för planeten och inspirerar till förändring genom musik, poesi och komedi samtidigt som han planterar träd och bjuder in lokala gästartister.

Turnén startar i Stockholm och går ända ner till Lund. Därifrån cyklar Emil längs kusten och stannar till vid olika kuststäder på väg tillbaka till Stockholm, bland annat Göteborg, där han stannar till vid Way Out West. Det kan gå upp till 28 grader varmare under sommarmånaderna.

Emil Jensen har ägnat de senaste fem åren åt att ta sina visningar av fullskaliga hus över hela Sverige, från Dramaten till Way Out West, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr. Dags för en helt ny konstutställning och pjäs: “n susar skogen.” På sommaren är jag ett levande exempel på hållbarhet genom att enbart pendla med cykel.

Sedan början av sin karriär som konstnär och aktivist har Emil engagerat sig i miljöengagemangsrörelsen. Min reviderade teori ser den jordiska existensen som en hyllning till det biologiska multiversumet, och detta är centralt för min önskan om att mänskligheten ska blomstra här och nu. Då kändes det självklart att genomföra turnén i just denna form. Enligt Emil ger den innovativa turnémetoden gott om tid för både mumsning och arbete.

Naturskyddsföreningen och Cykelturnén har gått samman för att ta fram lite välbehövlig mod, tröst och handlingskraft till dessa utmanande tider. Min åsikt är att den har kapacitet att inspirera framför allt. “Kolla, här har vi en ung poet som cyklar hela sin turné; det kanske inte är så svårt att förändra vår livsstil något i alla fall.” Jag har sett att att förmedla fruktansvärda nyheter kan vara ett effektivt sätt att åstadkomma långsiktig förändring, men att översätta dessa ord till handling kan ge en stråle av hopp och ljus i en annars dyster period för mänskligheten.

Emils liveframträdanden har jämförts med en version på scen av hans populära sommarradioprogram, fyllda med anekdoter, låtar och skämt, och har fått mycket beröm från fansen. Med sitt eget märke av offbeat humor och oväntade vändningar dominerar han genren fullständigt. I år har Emil arbetat med flera andra etablerade artister i en mängd olika projekt, bland annat duouppträdanden med Klara Söderberg, Melissa Horn och Ane Brun, och gruppspelningar med Nour El Refai och Mikael Wiehe.

Festivalen innehåller också plantering av växter och uppträdanden av “inhemska gästartister”. Du kan slå vad om att det kommer några sommarduetter när ingen behöver vänta särskilt länge om någon av mina nära kollegor har chansen att vara där jag hamnar eller om våra turnévägar ställs in. En trädplanteringsidé kommer säkert till mig längs vägen eftersom jag tenderar att tänka så konkret; Jag växte upp med en affisch som sa:

“Även om världen skulle gå under imorgon, skulle jag plantera ett träd idag.” Tgturnén följer cykelturnén till hösten med en större omorganisation av tv-skådespelare, vilket ger plats för fantastiska strkmusiker, gäster, overheadapparater och allt annat som är fint och tjusigt men som inte hör hemma i en cykelkennel.

Emil Jensen Flickvän
Emil Jensen Flickvän

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!