Sprid kärleken
Emil Jensen Barn
Emil Jensen Barn

Emil Jensen Barn – På sommaren ger sig musikern och artisten Emil Jensen ut på sin “n susar skogen”-turné och cyklar 400 kilometer tvärs över Sverige till stöd för Naturskyddsföreningen. Den 12 augusti är han på plats i Slottskogen och yttersta västern. Emil Jensen Summer Turné är ett årligt evenemang som hedrar natur, klimat och inhemska kulturer genom trädplantering, speciella framträdanden av inhemska artister och en unik version av musik, poesi och humor från hela världen. På fredagar reser han till Greentopia och den amerikanska västern i jakten på en personlig och konkret manifestation av hållbarhet.

Tillsammans med Emil Jensen hoppas vi kunna inspirera fler att agera i framtiden. Vid denna tidpunkt har vi möjlighet att vidta åtgärder för att bromsa den globala uppvärmningen och rädda hotade arter. Men ett val måste göras just nu, inte i morgon. Som Naturskyddsföreningens Johanna Sandahl uttrycker det är gemensam trädplantering en möjlighet att öva långsiktighet och reflektera över det arv vi vill lämna efter våra barn och barnbarn.

Emil Jensen har uppträtt över hela Sverige de senaste åren, från Dramaten till Way Out West, och från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr, i jakten på utsålda publik. Det konstnärs- och aktivistliv som Emil har fört har varit den gröna tråden som knutit samman dessa två. U-svängen är tänkt att hjälpa dig att utveckla självkontroll, motståndskraft och smidighet under en testtid.

Min reviderade syn betonar de positiva effekterna av livet på jorden på den biologiska mångfalden, löftet om fred på och med jorden till människor som aldrig har blivit föttade, och kärlekens roll som fyrtorn för dem som aldrig har smakat kärlek. Då blev det ganska självklart att avsluta svängen på detta sätt. Enligt Emil Jensen är svaret “mycket mat” och “mycket jobb”. Mediaproffs inbjuds att delta i programmet när som helst. Emil Jensen och Naturskyddsföreningens föreståndare Johanna Sandhahl finns båda tillgängliga för intervjuer.

Tänk på livets möjlighet, E. Jensen, Emil

För bland alla akademiska rapporter är det fortfarande viktigt med korta minnen av livets fantastiska natur, hur svepande allt skulle bli om vi kom hit från något avlägsna hörn av universum och fantiserade oss hit. Emil Jensen var målare, poet och manusförfattare. Som ett personligt och påtagligt emblem för hållbarhet, oberoende och biologisk mångfald planerar han att cykla hela sin sommarkonsertturné “n susar skogen” 2022.

Efter det ger han sig ut på en tgturné som tar honom runt hela Sverige och in i sommaren. Tolv studio-cd-skivor, ett antal ljudböcker och en bok som samlar hans radioprogram (Tantar for the Day, God Morning, the World, and His Hylated Summer and Winter Program på Sveriges Riksradio) har alla getts ut under hans namn.

Genom sina många turnéer och liveframträdanden har han banat väg för en unik form av självbiografiskt berättande som kombinerar musik, texter och komedi. Han har hedrats med Gustaf Fröding-priset, Evert Taube-priset, ett flertal miljöutmärkelser och nu senast Karl Gerhard-priset för hans engagemang och skicklighet med ord.

För att hjälpa oss att få ett nytt perspektiv på våra nya installationer går poeten, konstnären och miljöaktivisten Emil Jensen vidare på dem. Hans schema är krävande; förutom att turnera har han nyligen släppt en bok och ett album. Emellertid besitter Emil Jensen också en mängd olika taktiker som tjänar honom väl nästan alltid. För att hindra sig själv från att tänka eller känna är det som om han slår enorma hål i skallen.

I morse, på P1, ställde jag in på “Good Morning, World! När min oro växte insåg jag att det finns dagar då jag också tar till huvudräkning i ett försök att hålla världen på avstånd. Det var då jag insåg att de egenskaper jag alltid har beundrat hos män – ömhet och styrka – är precis de som hjälper mig att få kontakt med datorer.

Kanske är det trots allt inte så konstlat att planera för dagen för att hantera svåra känslor som oro och ångest. Med Emil Jensens ord har melankoli, vemod och grubbel alltid varit fritt tillgängliga för honom. Men han hade också en oförklarlig entusiasm för livet, en “munter grund” som lät honom glänsa oavsett omständigheterna.

Men under ett antal år efter det föll jag i en grop av förtvivlan; livet blev ett grått moln, och jag hade inget att hålla fast vid. Han gav till slut efter för sin sorg under den dystra vintern 2020. Han kommer dock omedelbart upp i mitt sinne när jag frågar huruvida coronapandemin var den lösande komponenten. Det handlade till stor del om hans obetalda omsorg om sin bortgångna, älskade storasyster, som gick bort i cancer för 15 år sedan.

För mig var hon oumbärlig. Jag kan titta på det vid ett senare tillfälle.

Min senaste insikt är att kärlek till andra är oändlig, men ändå kan tillfredsställelse odlas i takt med det. Jag var säker på att jag kunde hålla problemet borta genom att använda en mängd olika strategier. Men nu ser jag hur min överdrivna reaktion på rädslan ledde till en kemisk reaktion som nu förföljer mig.

Emil Jensen Barn

Han gick till psykiatern flera gånger och fick så småningom antidepressiva läkemedel, men först vägrade han att ta dem och sa att det skulle ta bort hans kemiska balans och göra honom sjuk. När jag tänker på det vänder det sig i magen, men jag var så säker på att jag aldrig skulle behöva något mot depression. Då visste jag att det skulle behövas en krycka för att få en avbytarpaus.

Acceptabel risk för tillfällig användning. – Säkert nog för lätt användning. Å andra sidan är jag omgiven av en massa underbara människor. Annars kan det framstå som överdrivet fromt. Som tur är har jag en bred vänkrets som jag kan dela mina tankar och känslor med. Som författare har han en historia av psykisk ohälsa. Han dokumenterade sin kamp med depression i en serie P1-bidrag.

Det är en indikation på både författarens talang och hans hängivenhet för sitt hantverk att han bygger på sina egna livserfarenheter medan han skapar sina verk. Har du acklimatiserat dig till ditt arbete som journalist igen? Ja, det är klart. Jag trodde att om jag delade med mig av min historia skulle det kunna ge hopp till någon annan som går igenom en tuff tid.

I en av sina senaste radiopredikningar som Guds präst på söndagsmorgonen diskuterade Emil Jensen begreppen “grit” (en engelsk psykiatrisk term för extrem naivitet eller karaktärsfel) och “glück” (det tyska ordet för “tur”). Han drar handen genom håret och ler hjärtligt när jag berättar att jag tyckte det var spännande och motiverande.

Allt är bra. – Ja, sir. Han ställer sig i dörröppningen till caféet och säger till de förbipasserande: “Ja, jag tycker att det är otroligt viktigt att sprida budskapet till män, kanske ännu mer här i Stockholm.” Om du ger upp är det okej. Möjligheten att komma till kort och misslyckas med att avsluta. Vi är alldeles för ödmjuka för att skryta med vår lycka, men det verkar vara en stor sak att uttrycka. I strävan efter framgång kan vi bli extremt antagonistiska mot oss själva.

Det är okej om du inte kan följa med perfekt. Men vi är för blygsamma för att offentligt erkänna vår lycka, så detta uttalande ser enormt ut. År 2017 släppte Emil Jensen singeln Sommaren 2014. Det finns en utgång, så slösa inte tid. Det är tänkt att vara ett test på din förmåga att vara det till en början. Men de bra vägarna kommer snart att smälta samman, vilket gör resandet svårt och tidskrävande.

Jag minns att jag var medveten om alla dessa svårigheter. Problemet är att vi är så kritiska till oss själva, även när vi anstränger oss för att förbättra. När det kommer till våra nära vänner mjuknar vi upp mycket. Trots de hemska saker de har gjort, står jag fortfarande vid dem. Men vad gäller mig, utövar jag lutherdom och tar ofta mitt liv. Lten är ett framsteg och en potentiell behandlingsstrategi allt i ett.

Hans mamma var psykiater, hans pappa psykolog och hans mormor terapeut. Innan, under P1:s sommarprogram, skämtade han om att “skomakarns barn har alla samma skorna” på grund av detta. Men han utvecklade inte betydelsen av hans familjs intresse för psykologi för honom. Det var tänkt att sätta scenen för berättelsen om hur jag tog hand om min syster.

Har du växt upp med många diskussioner om sinnet?

Nej, det gjorde det inte. Mina föräldrar skildes när jag var ung, och min mamma gav upp sin psykologkarriär. Min pappa har aldrig varit en som har tagit med sig arbete hem, så du kan tacka honom och skicka din kärlek utan oro. Att han har uppnått en sådan behärskning i tystnadsplikt är motiverande för mig. Om så är fallet vet du att det är meningslöst att träffa en psykolog.

Han sitter upprätt, slickar sig om läpparna och tänker allvarligt en minut på något. Sedan säger han att han och hans syster förmodligen var överbeskyddade av sina föräldrar när de var unga. Min mamma och pappa har båda ägnat mycket tid och energi åt att lära sig om psykologi eftersom de tycker att det är fascinerande. Så uppenbarligen ligger det i deras handlingar och deras syn på livet. Det är därför jag är intresserad av dynamiken mellan människor, deras hjärnor och deras identiteter. De har agerat jättestor tidigare, dock utan att försöka utöva någon form av kontroll på mig. Det här är något jag kommit på själv.

Du kommer genast att märka hur skicklig Emil Jensen är på att uttrycka interpersonella interaktioner och känslotillstånd om du lyssnar på någon av hans noveller. Men när jag frågar om det var något som kom tidigt tar han genast upp sin förmåga att vara så exakt i texter. Efter att ha flyttat till landet, där ingen skulle kunna läsa mitt författarskap, började jag tvivla på mina egna förmågor som författare. Känslan gick bortom ord, så först skrev jag musik utan texter för att uttrycka det.

Emil Jensen Barn
Emil Jensen Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!