Elin Rubensson Pojkvän

Sprid kärleken
Elin Rubensson Pojkvän
Elin Rubensson Pojkvän

Elin Rubensson Pojkvän – I en djupt personlig porträttintervju diskuterar före detta MFF-spelaren Filip Rubensson sitt beslut att överge fotbollskarriären efter att ha drabbats av en svår hjärnskada. Det var för mycket jobbigt för mig att spela fotboll en hel säsong.

När det den sommaren offentliggjordes att Filip Stenström gått ihop med Malmö FF gick publiken vild. Den begåvade försvararen var en stöttepelare i den svenska ungdomsnivån i åratal, och han fick stort genomslag för sitt Västers SK. Hans framtid såg lovande ut tills han lade sina pengar där munnen var och försökte skapa sig ett namn i en av landets mest framstående fotbollsligor.

Det har gått ungefär fem år sedan jag första gången träffade Filip i en park mitt i Göteborg för att intervjua honom om arbetet han fick lämna som ung och åren som följde. Den nu 30-årige “fotbollspensionären” har levt ett fylligt och intressant liv med bland annat att lägga skorna på hyllan, köpa barn, gifta sig med Elin Rubensson, medlem av svenska landslagets damlandslagsspelare, och starta en karriär som ekonom på ett biogasfokuserat energibolag.

Som ett tecken på uppskattning bytte han som en del av vigseln sitt efternamn till Rubensson från Stenström. Efter att ha tagit lite ledigt för att fostra sina barn är Elin Rubensson den enda mamman i ligan som återvänder till fotbollen. De diskuterar den stundande virtuella fotbollsturneringen i sommar och hennes son Franss senaste uppbrott med sin bror Filip.

Tillkännagivandet av det vinnande laget för fotbolls-VM 2022 gjorde Elin så nervös att hon inte kunde förmå sig att se presskonferensen. Istället berättade hon för Göteborgs-Posten att hon och hennes unge hade tittat på Bolibompa.

Filip, hennes man, var den som berättade att hon inte längre hade något jobb. Francis var 15 månader gammal när hans familj flyttade till England, vilket gav alla lite extra tid att anpassa sig. De annalkande globala mästerskapen i Australien och Nya Zeeland gör henne mycket upphetsad; hon har jobbat väldigt hårt för att bli fotbollsscout.

Elin har spelat hockey för BK Häcken varje dag trots hennes graviditetsbesked för över tre år sedan. Eftersom hon väntade under vintern behövde hon sällan anstränga sig för att lämna huset. Jag kom inte igång bra idag, kände mig omotiverad och ointresserad. Veckan efter en fullmåne observerade jag dock vågorna. Hela vecka 5, Elins lagkamra muntrade upp för hennes nock, och hon tränade som vanligt.

Efter det började jag fokusera på andra typer av fysisk aktivitet och nästan slutade tävla helt. Fram till vecka 20 fortsatte jag dock att träna och idrotta. Elins förlossning var planerad till stadens primärsjukhus. Det bestämdes att hon skulle checka in på Varbergs sjukhus den 22 december, en hel vecka efter det ursprungliga ankomstdatumet.

Elin har hört att många av de rika blir lättare förförda för att de vägrar släppa sin mysk. På sina två första försök sa hon nej till epidural. Min tid med krystvärkaren var mycket mer utmanande och påfrestande än jag hade räknat med. Det som har hänt är hemskt. Filip deltog i ceremonin ensam eftersom ingen av de andra fäderna kunde ta sig samman i tid. Hans sjukvård har avbrutits abrupt, tyvärr. På grund av dessa regler kunde Filip inte återvända till sitt hemland förrän tre dagar efter sonen Frances födelse.

Elin funderar bara på nästa tävling, ändå har hon redan spelat 78 (!) landslagsmatcher och borde fundera på att representera sitt land igen. Filip kan inte längre tjänstgöra i sin tidigare egenskap som fotbollstränare. Han är vid rodret tack vare sin ekonomexamen. Effekten av Elins beslut att göra karriär någon annanstans på hennes familj var hjärtskärande.

Både klubben och landet måste vara pragmatiska, och jag bryr mig inte om vilken sida de står på. Min familj och jag sätter högt värde på att sätta upp uppnåbara mål. Elin hävdar att resan till England var fantastisk. Kanske nu när jag har en tydligare uppfattning om vad jag vill ha med mina träningspass, kan jag faktiskt börja nå de målen. Som tränare tycker jag att det är avgörande att alltid göra rätt.

Elin och Filip har varit uttalade om att de vill utöka sin familj, men i nuläget har de inga avsikter att adoptera ett barn från Frankrike. Fotbollsspelare är mycket efterfrågade då landet hoppas att de ska ta hem VM-guldet i sommar. I ett försök att motverka trycket att publicera “perfekta” bilder på ens barn i skolan har hälso- och människorättsförkämpen och tvåbarnsmamman Emma Halldén uttalat sig.

Elin Rubensson Pojkvän : Filip Rubensson

Föreställningen om att uppleva detta för första gången är spännande för mig. Emma Halldén, legitimerad yogainstruktör, dokumenterar sin och sin mammas resa mot bättre hälsa i en rad blogginlägg. Emma känner ett behov av “världens klibbigaste sommarkärlek” för att visa sin sorg över förlusten av sin.

Elin Rubensson Pojkvän

Mer tid på sociala medier har ökat min medvetenhet om hur många människors åsikter kan forma mina egna. Insikten om att detta faktiskt inträffar för mig för första gången har slagit mig som ett ton tegelstenar. En kompis från sommaren och jag pratade i telefon och hon sa att alla verkade tävla med bilder på sin drömtermin. Ständigt som i ett lopp.

Under de senaste åren har jag blivit allt mer fascinerad av de många pågående “tävlingarna” som presenterar den perfekta sommaren och idealiska relationen så som den framställs i sociala medier. Det verkar som att även de med de lägsta utbildningsnivåerna i allt större utsträckning deltar.

Eftersom hennes barn antingen är för heta eller för frustrerade för att läsa i sina tipi på morgonen, säger Emma att hon inte delar bilder på dem på nätet. När det är dags att lägga trädgården till sängs för dagen, när Elliot kräver mikrovågsugn mac och ost, eller när Adele springer ut på altanen för att kyssa den nya soffan, är tanken på att ta bilder eller göra en film det som ligger längst bort från mig.

En slingerhjort i ett blomsterfält kan inte anses vara helt ofarlig. Hon fick höra av en kompis att “Männen Emma, Elliot är lika glad om han får bada vid Vanadisbadet på Sveavägen som han är på en strand vid Östersjön.”

Oj, hon har en poäng. Om han skulle äta lunch på en exklusiv anläggning med ett utomhuskök, skulle han inte slå ett öga om makaroners eller en enorm pizza insvept med ätbara blommor kom till bordet. Han skulle inte sluta vara en brat även om vi gick för att fånga smultron eller fick en Twister från 7-Eleven. Han vill hellre att vi dumpar alla hans Duplos på gräset och skapar ett garage för hans fordon än att vi skaffar honom det pastellfärgade setet med hacka och spade han inte behöver.

Allt som behöver förbättras konstnärligt finns helt i mitt eget huvud. Om “alla andra” har samma fråga måste det vara så. När stormen kommer tycker jag att det är dags för en snabb väckarklocka. Glädjen Elliot känner över att vara med er alla är något jag kan förstå. Med hänsyn till allt bestämde jag mig för att gå vidare och göra det.

Även om BB-tiderna inte levde upp till mina förhoppningar, var det billigt att fylla på mitt förråd. Tidigt på morgonen födde Elin Frans, och då blev hon ensam kvar i rummet. Även med Barnmorskorna blev Elin ensam efter uppbrottet.

En nära kompis till mig var en BB-rekryt, så jag fick personligen se utmaningarna som de var tvungna att övervinna. Men jag tyckte att det var både engagerande och tröttsamt. Enligt hennes minne, “När vi träffades för första gången var jag lite kall.”

Mitt första intryck var att det inte riktigt var vad jag förväntade mig. I mitt sinne hade jag redan förutsett en svår atmosfär under hela vår tid tillsammans. Jag gick och rökte en joint efter fighten och kände att jag kunde ta mig an världen.

Efter att ha tillbringat en tid ute föreslog Elin att hon och Filip skulle gå tillbaka till hennes lägenhet. Han tog snart hjälp av Henne och Frances för att förbereda sitt studentrum för den kommande terminen. Hon drömde om en dag då hon kunde vara värd för julmiddag för sina nära och kära i deras eget hus.

Rubenssons hem är mycket lugnt, inrett i mjukt vitt och beige. Franska chansonlåtar blandas med loppisfynd för ett avkopplande resultat. Elin och hennes man byggde en pergola i trädgården och Elin fyller spaljéerna med så många olika sorters blommor hon bara kan.

Utanför fotboll är detta det nyaste och mest intressanta ämnet för mig. Denna pyssla fungerar underbart både inomhus och utomhus. Elin känner sig runt fotbollsplanen och ett rum. Jag sysslade med det ett tag, men gav upp till slut på grund av dess extrema svårighet jämfört med fotboll.

När hon har lite ledig tid gillar hon att fönstershoppa i Göteborgstrakten efter nya plagg för att pryda Lindo-flygeln i hennes hem. Men att designa halvklot är inte hennes enda intresse. Elin är ett stort fan av secondhand-butiker och har nyligen köpt en cykel från Erikshjälpen i Kungsbacka för femtio kronor.

Elins mamma kan bli förlåten för att hon trodde att hon berättade en dröm när hon beskrev sin typiska dag. Ungefär femtio procent av franska barn äter frukost hemma med sina familjer varje dag före skolan. Elin äter sedan frukost tillsammans med de andra gymstammarna på Hisingen-platsen.

Efter lunch blir det mer träning och kanske mer träning efter det. Cirka 03:30 beger hon sig tillbaka till Lindo, denna gång tar hon med sig French. Det kommer att finnas många möjligheter för oss att umgås när dessa tider kommer. Vi svettas på oss en gång i veckan, och sedan har jag och Frans en speciell dag där det bara är vi två i min lägenhet.

När hon och hennes familj åkte till EM 2022 i England fick hon en krama sonen efter varje match. Frans och Filip spelade fotboll medan de väntade på stormen och begav sig sedan hemåt. Elin Rubensson, medlem i VM-lagets stab. Det dröjer inte länge innan Frances.

Elin Rubensson Pojkvän
Elin Rubensson Pojkvän

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!