Sprid kärleken
Elin Rubensson Partner
Elin Rubensson Partner

Elin Rubensson Partner – Elin Rubensson, den enda mamman i ligan, har återvänt för att spela fotboll efter att ha tagit ledigt för att bilda familj. De diskuterar den stundande sommarens virtuella fotbollstävling och den senaste separationen mellan hennes son Frans och hennes bror Filip.

Elins nerver inför att delta i fotbolls-EM 2022 var så dåliga att hon inte orkade titta på presskonferensen där laget presenterades. Istället, berättade hon för Göteborgs-Posten, tittade hon och hennes unge på Bolibompa.

Det var hennes man Filip som berättade nyheten att hon inte längre hade något jobb. Francis och hans familj åkte till England när han var 15 månader gammal, ungefär en månad senare. Hon har jobbat mycket hårt för att bli fotbollsscout och hon ser fram emot de kommande globala mästerskapen i Australien och Nya Zeeland.

Det har gått snart tre år sedan Elin meddelade att hon var gravid med sitt hockeylag i BK Häcken, men hon spelar fortfarande varje dag. Att vara gravid under de kallare månaderna innebar att hon lätt kunde hitta skäl att undvika att lämna huset.

Dagen började dåligt, med att jag kände mig svag och omotiverad. Böljningarna i sjön var dock direkt uppenbara för mig, och jag noterade dem i vecka sju-otta. Elins lagkamras muntrade upp för hennes noggin, och hon fortsatte med regelbunden träning under vecka 5.

Sedan fokuserade jag på andra träningsformer och slutade nästan kämpa. Men jag slutade inte spela eller träna förrän vecka 20. Elin skulle föda på stra sjukhuset i Göteborg. Trots att hon var en vecka försenad bestämdes det att hennes vistelse på Varbergs sjukhus skulle börja den 22 december. Enligt vad Elin har hört hålls många elitidrottare tillbaka av sina muskler, vilket gör dem extra mottagliga för effekterna av förlossningar. Vid de två första tillfällena sa hon nej till att få epidural.

Jag var oförberedd på svårigheten och intensiteten i min tid med krystvärkar. Det är en tragisk sak som hände. Som tur var var även Filip på plats vid ceremonin, eftersom alla pappor inte hade kunnat ta sig igenom kaoset. Hans sjukhusvistelse avbröts tyvärr. Restriktioner gjorde att Filip fick åka tillbaka till sitt eget land bara tre dagar efter att Frans föddes.

Även om BB-timmarna inte levde upp till mina förväntningar, var kostnaden för att fylla på lager rimliga. Elin födde Frans på småtimmarna på morgonen, och hon lämnades därefter ensam i rummet. Även med Barnmorskornas hjälp kunde Elin inte undvika att vara ensam efter splittringen.

En nära vän till mig är en BB-anställd, så jag kan se vilka utmaningar de hade. Jag tyckte dock att det var ganska tråkigt och ointressant. “När vi träffades första gången var jag lite kall”, erkänner hon.När jag tittade på det var det inte riktigt som jag hade föreställt mig det.

Jag föreställde mig att vår tid tillsammans skulle bli förtrollad. Efter bråket satt jag själv med en bebis och var klar med livet. Elin krävde att hon och Filip skulle åka tillbaka till sin lägenhet efter bara några timmar. Han plockade snabbt upp Henne och Frans för att hjälpa honom dekorera salarna inför semestern. Hon hoppades att hennes familj ett år skulle kunna tillbringa jul tillsammans i sitt eget hus.

Familjen Rubensson har ett mycket lugnande hem, inrett i vita och beige toner. Sonen till franska chansons blandas med loppisfynd för att skapa ett mjukt ljud. Elin och hennes man byggde en pergola ute i trädgården och hon planterar alla möjliga blommor på spaljéerna runt omkring.

Utanför fotbollen är detta ämnet som mest väcker min nyfikenhet. En bra pyssla för användning inomhus och utomhus. Elin är expert på både fotboll och hemdesign. Jag provade det ett tag, men slutade så småningom eftersom det var mycket svårare än fotboll.

De dagar hon har lite ledig tid tar hon gärna en promenad genom Göteborgstrakten och letar efter nya möbler till sin Lindomelägenhet. Men heminredning är inte hennes enda intressepunkt. Elin är ett stort fan av att återanvända saker och hennes senaste fynd är en cykel som hon köpt på Erikshjälpen i Kungsbacka för femtio kronor.

De flesta mammor skulle förmodligen anta att Elin beskriver en dröm när hon förklarar sin dagliga rutin. Hälften av de franska barnen äter frukost med familjen varje morgon innan de går till skolan. Elin följer sedan med resten av grabbarna på ännu en frukost på klubbens Hisingen träningsanläggning.

Träning, lunch och eventuellt mer träning står fortfarande på agendan resten av dagen. Hon kommer tillbaka till Lindome klockan halv tre och bjuder in franska. Under dessa tillfällen får vi spendera mycket kvalitetstid tillsammans. Vi tränar tillsammans en gång i veckan och sedan har jag en dag i veckan där jag och Frans bara umgås hos mig.

När hon deltog i EM 2022 i England med sin familj, fick hon en krama sonen efter varje match. Frans och Filip väntade genom regnet och tog några matcher innan de flög hem efter en vecka. Frances kommer att kunna titta på sin mamma.

Elin Rubensson Partner

Elin är fokuserad på nästa turnering, men hon borde passa på att spela för sitt land i internationell tävling då hon redan har medverkat i 78 (!) landslagsmatcher. Filips dagar som tränare för fotboll är förbi. Han tog civilekonomi som huvudämne och är nu controller. Elins beslut att ta sitt jobb utomlands hade en djupgående effekt på hennes familj.

Jag hänger inte vilken dorrar som helst; klubben och nationen måste vara lämpliga. Att sätta upp rimliga mål är viktigt för mig och mina nära och kära. Elin berättar att de trivdes jättebra i England. Jag kanske kan leva upp till mina egna standarder för en tränare eftersom jag vet vad jag vill! Som tränare tycker jag att det är avgörande att agera etiskt.

Elin och Filip är medvetna om sin önskan om fler barn, men de har inga planer på att skaffa en syscon till Frans än. Landet hejar på att fotbollsspelaren ska vinna VM-guld i sommar, och spelarkarriären värms upp snabbt. Tvåbarnsmamma och hälso- och medmänsklighetsaktivisten Emma Halldén har uttalat sig mot påverkan av “alla tävlingar” på sociala medier att publicera de “perfekta” bilderna på sina barn i skolan.

För mig är det en väldigt häpnadsväckande känsla att känna så här för första gången. Emma Halldén är en yogainstruktör som driver en blogg om sitt engagemang för ett hälsosamt liv tillsammans med sin mamma. Emma har tagit till sin blogg för att uttrycka sin oro för sitt unga barn och sagt att hon behöver “världens klibbigaste sommarkärlek”.

Under våren frågade en kompis till mig: “Vad ska ni göra i sommar?” och jag har varit upptagen av det konstant de senaste två veckorna. Precis som du kände jag ett sting av ånger när jag insåg att vi redan hade uppfyllt våra sommaråtaganden. Vi hade tidigare besökt västkusten för att umgås med nära och kära medan vi solade, badade, fiskade krabbor och åt vår fångst i den mystiska attefallsstugan.

Även om vi hellre vill vara i pyjamas och titta på Netflix, var jag tvungen att påminna mig själv om att sommaren inte är slut än. För övrigt har vi inte gjort några planer. Varför skulle han inte vara glad över sin sommarfling? Han måste slänga sin orm i en vacker trädgård eller havets brusande vågor.

Han planerar att koppla av i en liten, mysig vilstol medan han lyssnar på fåglarnas sjunga. Du kan plocka blommor och bär, jaga en glasbuss, cykla på grusvägar och se solnedgången från en klippa. Du är medveten om vad en användare ser på Instagram.

Ju mer jag använder sociala medier, desto mer märker jag hur stor vikt många inflytelserika personers inlägg har på mig. Det har slagit mig som många tegelstenar att det här händer mig för första gången. Min sommarflickvän och jag tillbringade timmar i telefon tillsammans, och hon observerade att alla verkar konkurrera med bilder av sin perfekta semester.

Allt kändes som en tävling. Omedvetet har jag blivit mer fördjupad i de många pågående “tävlingarna” som skildrar den perfekta sommaren och det perfekta förhållandet som presenteras på sociala medier. Jag ser nu att även de minst utbildade av oss deltar. Emma konstaterar att hon inte delar bilder på sina barns tårar på grund av vädret eller för att de är frustrerade för att de inte kan läsa innan frukost.

Om det är lunchdags och trädgården behöver städas, om Elliot ska ha snabbmakaroners eller om Adele springer naken ut på terrassen för att kyssa den nya soffan, så tänker jag inte ta bilder eller producera film. Ingenting är felfritt, inte ens en slingerhjort i ett blomsterfält. En annan bekant sa till henne: “Männen Emma, Elliot är lika glad om han får bada i en pool vid Vanadisbadet på Sveavägen som på en strand på sterlen.”

Åh, hon har helt rätt. Han skulle inte bry sig om han åt makaroners eller en enorm pizza täckt av ätbara blommor på en elegant restaurang med ett utekök till lunch. Han skulle inte bry sig mindre om vi gick och fiskade smultron eller hämtade en Twister på 7-Eleven. I motsats till det pastellfärgade setet med hacka och spade han inte behöver, blir han nöjd när vi dumpar alla hans Duplos på gräset och bygger ett garage för hans fordon.

Det som behöver åstadkommas rent estetiskt finns enbart i min fantasi. Det är så det ska vara också, om man frågar “alla andra”. Dags för mig att ge mig själv en liten väckarklocka närmar sig med stormsteg. Att vara med er alla gör Elliot glad, och jag känner likadant. Med all sannolikhet gjorde jag det.

Elin Rubensson Partner
Elin Rubensson Partner

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!