Sprid kärleken
Dogge Doggelito Ung
Dogge Doggelito Ung

Dogge Doggelito Ung – Rapparen, pedagogen, författaren och bildkonstnären Dogge Doggelito (född Douglas León den 24 juli 1975) är från Sverige. Dessutom var han med och skapade The Latin Kings (TLK), ett framstående svenskt rapteam. Douglas Leon föddes i Alby, Norra Botkyrka nära Stockholm 1975 av en venezolansk pappa och en svensk mamma. Han beskriver skrytsamt sig själv som “hälften indier och hälften viking”. När han växte upp på 1980-talet var han ständigt utsatt för hiphop, vilket hade en djupgående effekt på honom.

Först ville han gå på skateboardskola, men han fick nej av alla han kontaktade. 1983 började han utföra rapartism. I rapstrider hamnade han och hans band, The Latin Kings, på tredje plats medan han var student. Rapmusiken fångade hans uppmärksamhet efter att hans bror knuffade honom i den riktningen.

Salazar Brothers, även kända som Dogge Doggelito och DJ Chepe, bildade The Latin Kings (TLK) på 1990-talet. Gruppen startade 91 och slutade trea i en raptävling året därpå. Deras berättelse börjar 1994, när de, med hjälp av producenten Gordon Cyrus, presenterade sitt självbetitlade debutalbum.

Två Grammisar och en mängd andra priser delades ut till albumet som ett erkännande för dess expansiva sound. Gruppen upplöstes för gott 2005. Han gör inget annat än att sitta och konsumera media hela dagarna. Han körde TV-reklam för till exempel det svenska elektronikföretaget Elgiganten. Dessutom finns “Förortsslang”, en bok författad av Kotsinas och Ulla-Britt Kotsinas, professor i svenska.

Det finns tre flickor bland hans fyra barn. Han lämnade 2004 efter att hans fru Leonida gick bort i cancer och lämnade efter sig deras dotter Bianca. Ytterligare en dotter drunknade, tragiskt. Han är gift med rapierklanen El Primo och är äldre bror till Daphne Leon, en modell. Trots att han lämnat svenska kyrkan säger han sig vara ortodox kristen. Det är allmänt känt att han röstade på Sveriges Kommunistiska Parti 2006. Han är en högljudd kritiker av rasism och har uttalat sig mot Sveriges invandringspolitik.

Om han inte lyssnar på rap, fantiserar han förmodligen om venezuelansk salsa från 70-talet. Pabellón, den nationella restaurangen i Venezuela, är hans bästa val. Dogge Doggelito växte upp i staden Alby i norra Botswana. Hans svenska mamma och venezuelanske pappa kommer båda från långa rader av invandrare. Arkitekten Yngve stborn var Hans far. Hans yngre bror El Primo var inte kung av Daphne Léon när han var det.

Han tog slutligen examen från Botvidsgymnasiet. Han besökte Ing1 med jämna mellanrum i Södertälje för att spela poker efter det, men han utvecklade aldrig någon större passion för spelet. När han var yngre startade han upp Dogge-boxning efter att ha blivit inspirerad av Muhammad Ali. Han flyttade blicken mot himlen och lade märke till Florencia i grupp 13 från Los Angeles. Han träffade medlemmar, såg cigaretterna de rökte och hörde historier om sjukdomar och dödsfall bland människor i hans egen ålder under ett reportage på plats för SVT utredningsprogram Striptease 1993.

Som en troende kristen informerar Doggelitos tro varje aspekt av hans existens. Han började studera teologi vid Teologiska högskolan i Stockholm med sikte på att bli präst i den svenska officiella kyrkan 2013, även om han då inte hade några bestämda planer på att komma in i tjänsten.

Doggelito blev känd som “kommunist” efter att ha röstat på kommunistpartiet i valen 2006 och 2014. Å andra sidan anser han sig vara humanist. Inte bara The Latin Kings, utan många andra grupper och artister har funnit musikaliskt inflytande i hans verk. Hans litteratur innehåller ofta realistiska skildringar av sociala frågor som rasism och arbetslöshet. Tillsammans med Mikael Alonzo, Alexandra Pascalidou och Joakim Wohlfeil spelade han en central roll i antirasismkampanjen “Alla olika, alla lika”, som också var känd som “Ungdom mot rasism” i Sverige i mitten av 1990-talet.

Hans fru gick bort 2004 i cancer och han berättade för henne att saker och ting skulle förbättras i framtiden. 2007, den 28 november, släppte han sitt soloalbum Superclasico, som innehöll den otroliga “Rör p göten” (till vilken musikvideon spelades in på Kuba). Efter detta kom ämnet kubanska presidentkandidater upp i SVT:s 2008 års Debatt.

Melodifestivalen 2010 innehöll en föreställning av “Hippare Hoppare” av Doggelito och Andra Generation. Pjäsen uppträdde på scen tillsammans vid en tidigare Sandvikentävlingen, men han misslyckades därefter. Hans verk kan höras på Just D:s återkomstalbum från två år sedan, med titeln Den Feladne Länken. När Dogge återvände till Boom Bap-scenen 2017 med singeln “King of Rap” från albumet “Sil” välkomnades han med öppna armar.

2012 visades hans avsnitt i SVT:s Bulldogg, en show som introducerar unga tittare för sina egna hundar. Han har en liten roll i den svenska tecknade filmen Rosengard. Efter den framgångsrika öppningen av “Hip-Hop: Conscious, Unconscious” på Fotografiska Stockholm förra veckan, debuterade Kingsize Magazine sin nya evenemangsserie, “Kingsize Nights”. Det blir ett femkvällarsevenemang med uppträdanden och diskussioner om några av hiphopens mest framstående figurer.

Den 17 november, 1 december, 15 december, 12 januari och 26 januari kommer vi att fokusera på en mängd olika epokers och subgenrer av hiphop. En diskussion är planerad till 14.00. den 17 november 2023, på andra våningen i Fotografiska Studion. Pontus Gustavsson från Gatuslang-podden ledde till en panel om utvecklingen av hiphop på 80- och 90-talen, med David Lenneman, Patrik Larsson (som Mac One) och Johan Tikkanen (som DJ Krazy).

Förutom Henric Aryes konstinstallationer och skapelser kommer Harrison First att framföra ett exklusivt DJ-framträdande. Nedan finns några nattbilder. 2012 debuterade en svensk podcast med samma namn som hämtade inspiration från Ken Rings ikoniska låt “Gatuslang” anpassad till ett Collén & Webb-beat.

https://youtu.be/b1m4x7-piD8
Dogge Doggelito Ung

Snigeln matas mer regelbundet när det är dags att göra det. Pontus Gustavssons ogenerade kärlek till hiphop gör honom till ett ovärderligt tillskott till Gatuslangs läroplan. Gatuslang.se är där du kan få mer information. David och hans bands album The End of a Cold Experience från 1993 producerades av Webb & Collén i Sundsvall och släpptes ursprungligen 1995. En deluxe-återutgivning av albumet är planerad till sommaren 2022. Han har etablerat sig som film och TV-armatur i Stockholm, där han för närvarande är bosatt.

Sedan sina dagar med det banbrytande bandet Sons of Soul har DJ Krazy blivit en outplånlig del av hiphopscenen i Stockholm. 1988 triumferade de på Fryshuset, Sveriges första raptävling. På 1980- och 1990-talen blev han intresserad av hiphop efter att ha hört en mycket begåvad rappare, och på 2000-talet utforskade han djungel och drum’n’bass.

Malmö och Sveriges egna hiphop banbrytare; hans band Treble N’ Bass var en hit i början av 90-talet; deras album “My Sweet Seniorita” fick platina i Sverige. Han har ägnat flera år åt att metodiskt sätta ihop en mikrofon för användning vid en återföreningsshow av sitt gamla band, The Family Tree.

Patrik stödjer en mängd olika akter som en del av sitt dagliga arbete på Playground Music. Han har precis arrangerat en fest för att hedra Advance Patrols kritikerrosade debutalbum och EP, som kom ut för ett decennium sedan. Pro-palestinska marscher samlade tiotusentals människor till Stockholm, Göteborg och Malmö på söndagen. Det var en massiv demonstration i Stockholm inför den svenska riksdagen, där tusentals män deltog. På folkfesten slappnade han av bevakningen och lade till några utsmyckningar till berättelsen om sin nyligen adopterade palestinska fästmö.

Ärligt talat oroar jag mig inte för mycket över våra föregångares motiv. En av de viktigaste faktorerna för fascismens fortsatta existens och tillväxt är fascisternas närhet till maktpositioner i vår förvaltning. Men jag har mina tvivel om Sveriges långsiktiga mål. För att få fler i Sverige att prata om Palestina behöver samhällsgrupper som Musikhjälpen öka medvetenheten.

SVT har sänt ett program som diskuterar spridningen av falska nyheter i form av datorgenererade bilder av våldet. Han konstaterade att “tusentals riktiga videor och stillbilder från Gazaremsens marknad läcker snabbt ut på internet på grund av en bild som genereras av artificiell intelligens.”

Varför har vi inte hört talas om det i nyheterna? Om Palestina har en flagga, varför saknar den då någon form av design eller färg?

Sedan dess har han ägnat sitt liv åt tystarna och konsten. Många människor har undrat var alla dessa svenska “influencers” och “musiker” har kommit ifrån och vad det egentligen är för fel på dem. Inget mer speciellt än ett upprop av cafégäster var vad jag märkte, bara en lista med namn. Om det är samma människor som förstörde Ukraina bör de tillfrågas varför de nu vill ha fred.

Dogge Doggelito uppfostrades av sin svenska mamma och venezuelanska pappa i Alby, norra Botkyrka. Hans far, Yngve stborn, var arkitekt. Han gick i skolan på Botvidsgymnasiet. Därefter tog han värvning i Södertälje militär vid Ing1, men han var aldrig helt hängiven värnplikten. Dogge brukade boxas och se upp till legender som Muhammad Ali och Los Angeles-gänget Florencia 13. Medan han bevakade gruppen 1993 för SVT:s faktagranskningsprogram Striptease kunde han intervjua medlemmar, se dem använda vapes och höra från individer i hans egen ålder om sjukdomens förödande effekter.

Doggelito är en engagerad kristen och hans tro informerar varje aspekt av hans liv. 2013 skrev han in sig vid Teologiska högskolan i Stockholm för att studera prelatjobbet i svenska kyrkan, även om han inte hade för avsikt att bli prelat på riktigt. I valen 2006 och 2014 röstade Doggelito, en självutnämnd kommunist, på kommunistpartiet.

Det hårda ljudet och ondskefulla texterna om droger och våld som har kommit att definiera gangsterrap har utvecklats tillsammans med samhället. Enligt en intervju han gav till Veckans Brott, gjorde den legendariske Latin Kings-medlemmen Dogge Doggelito tydligen detta påstående. Det finns ingen hänvisning till något utanför denna ort i Sverige.

1994 blev Latin Kings “Välkommen till förorten” en massiv hit. Sedan dess har Dogge Doggelito legat i framkanten av rapscenen och sett utvecklingen av musiken i alla dess skepnader. Han är inte förvånad över gangsterrapens oöverträffade popularitet. Han tror att actionfilmsfans inte skiljer sig från någon annan demografi.

Dogge Doggelito Ung
Dogge Doggelito Ung

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!