Bengan Jansson Familj

Sprid kärleken
Bengan Jansson Familj
Bengan Jansson Familj

Bengan Jansson Familj – Den 24 juli kommer människor från hela Bjurss att få träffa och lyssna på Allan och Eva Janson hemma på Dössberget. Många av oss blev vänner med Allan efter att ha sett honom och hans pappa agera i allsången förra året. Spelman och ledare för Dalarans musikerförening, Eva Janson är en sann talang. Ikväll gör de en speciell konsert full av glädje, där deras kärlek till konsten står i centrum.

På fredagen åkte Bengan Janson till Fornminnesparken i Funäsdalen för att ha lite familjemys. De jammar ut till låtar av Allan Edvall, Astrid Lindgren och lokala musiker från Helsingland och Dalarna.

Att spela i Fornminnesparken en fredag ​​gav Bengan Janson både spel och tillfredsställelse. Både en berättelse om Allan Edwall och flera av hans låtar, bland annat “En riktig kär”, framfördes för att kicka igång konserten. Sedan spelade han “Fattig bonddräng” av Astrid Lindgren och “Fou Rire” av Richard Galliano.

Musikern Bengan Janson håller fortfarande på att bosätta sig i sitt nya hem på Fiskgatan i Leksand när vi hälsar på. Han och hans familj har bott där sedan januari förra året. Det är här han lägger sina satsningar för vår- och sommarsäsongen.

Nu börjar en underbar tid för oss alla, speciellt en spelare som jag själv.

Timmerhuset är orörligt. Det har gjorts sedan byggnaden stod färdig i slutet av 1960-talet. En slumrande ryggsäck kan ses från den södra motorvägen och i det varma solskenet. De första blommorna kommer fram ur den gröna jorden, och man kan redan nu se hur ivrigt knopparna på de blå, gröna och lila krokusarna väntar på deras tur att titta fram.

Bengan Janson, han som leker med alla och kan skratta med alla, är en annan person som med stor förväntan ser fram emot den annalkande sommarsäsongen. Han kan växla mellan klassisk, pop, rock, visa och folkmusik med lätthet att dra. Vi ser honom på tv hela tiden. I slutet av 1980-talet som en av fyra i populära oktaver med resten, och även de senaste åren på Allsong på Skansen.

Bengan Janson säger, “Jag har alltid funderat på att släppa in mig i olika musikaliska regioner, där jag också hittar nya spelkamraters.” Hans dragspel har kombinerats med Kalle Moraeus, Sofi von Otter, Björn Skifs, Loa Falkman och Allan Edwall, men han spelar också med barn och tonåringar på den lokala musikskolan eller på andra spelmanstämmor.

Jag gillar tanken på att leka med barn. Om du glömmer dina barn kommer du att ångra dig.Bengan, även känd som Bengt-ke, började spela vid åtta års ålder. Det var då han började spela sin brors drag.

Eftersom min bror var så duktig på dragspear, var allt jag behövde göra att lära mig det och vara med. På vägen går det. Ja, jazzkulturen var mer av en tidig influens än popvärlden. Jag småätade Kjell hman och Oscar Petersson när isbjörnarna lyssnade på rockmusik. Familjen Jansons intresse för musik växte exponentiellt efter att de flyttade till Järvsö 1979.

I Järvsö hade jag turen att träffa den fantastiska jazzmusikern Gösta Svensson. Så det gick så långt som prutt. Han och hans bror, Tore, har betytt mycket för mig, jag var där, tillsammans med Jens Kristensen och Nisse Damberg och sten Eriksson. Vi blev kända väldigt snabbt. Efter att ha bosatt sig i Visby, Gothland, en tid flyttade han sin familj till Hjortnäs, en liten stad mitt emellan Leksand och Tällberg. Och nu har flygplanet rullat mer än en gång.

Ja, vi har precis landat i Leksand. Det är perfekt för mig, mina barn och min syster Eva, som också jobbar i musikbranschen, framför allt med Leksands spelmansstämma. Efter att ha gjort en komplett house-flip har vi landat på den nya banan.

När solen sakta går upp genom fönstret och in i vardagsrummet, där vänners konstverk hänger på väggarna, känns “As Time Goes By” helt rätt. Tillgång till flygplatsen är nu tillgänglig. Eftertankar fyller rummet. Bengan Janson är en auktoritet i ämnet landsbygd kontra urbant liv.

Jag tror inte att jag skulle kunna få mer arbete om jag flyttade till Stockholm. Faktiskt, när jag är i stan blir jag ganska spänd och spänd. Jag ska ta en lång promenad hem. Varje gång jag uppträder inför en publik, oavsett hur stor eller liten, jag strävar efter att förmedla en känsla av kamratskap genom inte bara musiken, utan också genom de snacks jag serverar, där jag försöker sätta en samtida snurr på en gammal favorit. Till exempel kan vi diskutera orakelguruer. Istället för att skriva om människor på nyheterna tycker jag att det är min plikt att ta vara på möjligheter när de dyker upp på scenen.

Bengan Jansson Familj

Han hänvisar till Winston Churchill, den brittiske premiärministern under andra världskriget, för att diskutera kulturens betydelse i samhället och i vårt dagliga liv. Churchills oratorium under hela kriget gjorde honom känd. När en av generalerna går in på premiärministerns kontor och säger: “Jag behöver mer pengar så att jag kan försvara Englands kust”, svarar Churchill: “Du kan inte ta alla pengar från kulturen.”

”Men vad ska vi svara nu? Sedan sätter han sig vid pianot och börjar spela “Where Did They Go?” “Var blev ni av, ljuva drömmar?” av Gloria Skelrov och Henry Lloyd, översatt från svenska av Tage Danielsson och Hasse Alfredsson. Jag hoppas att vi kan återknyta kontakten i sommar. Kanske på Bingsjös sand eller Leksands spelplaner.

Bengan Janson ställer upp i Kristinehallen i Falun den 29 april med Falu Kvartettsngare och Mimmi Hammar för den som vill höra och se honom från en scen i Dalarna innan sommarens spelmanstämmor.Bengan Janson, tangentequilibrist och musiker Bengt-ke, föddes i Vällingby men flyttade till Hälsingland under 1100-talet. Börja spela lejondragen ta ring. När Bengan var 10 år gammal spelade han med den legendariske Count Basie-trumpetaren Sonny Paige och basisten Sture Nordin.

Han och brodern Tore spelade dansmusik över hela Hälsinglands dansgolv, och jazzpianisten Gästa Svensson var ett stort sluefe på dem. Ett slummpässig möte med landlagsspelaren Björn Stbi i omklädningsrummet 1989 lävde ett outplånligt intryck på vört anrs omärkliga vårdlag.

Detta ledde till en lång period av ömsesidigt sammalo från båda lagens sida, präglade av många produktiva spelsässoner och flera segrar. Bengan kunde tillsammans med Per Gudmundson 2019 vinna en Grammis i kategorin Folkmusik tack vare folkmusikgenens sömlösa integration i albumet.

Det är omöjligt att få in den muntre spelaren Janson i ett hörn. Han dyker med huvudet in i världarna av jazz, visan, folkmusik och musikalisk komedi utan hämningar. Genom personlig interaktion med publiken och en okonventionell musikalisk introduktion hanterar han divergenser och publiken med enastående lätthet.

Att träffa andra musiker är det som driver Bengan, säger han, och det syns i hans CV.

Musikkomedibandet sten med Resten spelade otaliga shower och cirka 100 timmar direktsänd tv på 1990-talet. Revy med Thomas von Brömsen och Ulla Skoog, år av samarbete och internationell turné med sopranen Anne-Sofie von Otter, år av turnerande med Kalle Moreaus, och år av turnerande på både skivspelare och scen med Kristina Lugn och Allan Edwall.

Han har samarbetat med en lång rad uppmärksammade artister, däribland Putte Wikman, Dogge Doggelito, Marie Fredriksson, Jan Lundgren, Totta Näslund, Lisa Nilsson, Janne ström, Jill Jonsson, Lill Lindfors, Charlotte Pirelli, Thomas Di Leva, Sven Bertil Taube, Claes Janson, Loa Falkman, och många fler.

2020 var det dags för dragspelvirtuosen att ta kontroll över scenen själv efter 30 år av musik och samarbete med andra. I januari 2020 hade Reginateatern i Uppsala premiär “Under kepsen p Bengan Janson – den dragspelevinks bettelser”. Både allmänheten och kritikerna applåderade Bengans och Jacke Sjödins regi. Sedan kom Corona, tillsammans med ett stipendium från försäljningsbolaget Monika Z.

Framöver kommer det att fortsätta regna vid Leksands timmerhus där han och hans familj bor för närvarande. Turneringen kommer att fortsätta med den ursprungliga iscensättningen och ett helt nytt spännande samarbete med Tina Ahlin. Mer detaljer om inälvorna. Det verkar som att Elin Andersson kollapsade av hjärnskada precis innan crossfitpasset skulle börja.

Jag var känslomässigt beredd att tillbringa tid borta från min familj och kunde därför göra det. När jag var 45 och precis hade lärt mig att köra och ta mig runt igen var jag orolig för hur jag skulle ta hand om mina barn och hund och om min man skulle vilja bo med mig eller inte eftersom jag uppfattades som ett medicinskt mirakel.

Klockan visar nio på morgonen och Elin Andersson har varit vaken och jobbat i drygt två timmar hemma i Vellinge, två mil söder om Malmö. Efter att ha besegrat äldsta systern Olivia, som var på väg att bli 19, och yngsta systern Moa, som skulle fylla 15 år, sträckte hon arm och hand.

Christian Petersson, 46 år, kryddade sin skiff på vanligt sätt. Urolog Morten Andersen konstaterar att bara för att något verkar peka på en urinvägsinfektion betyder det inte att det nödvändigtvis är det.

Det har potential att vara en indikator på något mycket allvarligare, som cancer.Många sjukdomar kan orsaka att urinvägarna blockeras. Vissa symtom delas av flera sjukdomar, medan andra är mer sjukdomsspecifika.

Den vanligaste orsaken till urinvägsproblem är urinvägsinfektion, och nästan hälften av alla kvinnor kommer att drabbas av detta någon gång i livet. Vanliga symtom inkluderar ökad kyssfrekvens, ökad känslighet för urinintrång och ökad känslighet under och efter kyssar.

Bengan Jansson Familj
Bengan Jansson Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!