Charlotte Von Essen Familj

Sprid kärleken
Charlotte Von Essen Familj
Charlotte Von Essen Familj

Charlotte Von Essen Familj – Hur känns det att ha ansvaret för säkerheten i ditt land pålagt dig? Det är oklart om Charlotte von Essen är oroad över att informationen avslöjas.Det är en stor fråga, och du har min största respekt. Å andra sidan har jag stor tilltro till vad den här organisationen kan åstadkomma. Mina medarbetare är verkligen hårt arbetande.

Hon kommer att gå till historien som den första kvinnan att inneha denna position, men hon tänker inte så mycket på det. Personer, inte blodslinjer, är den avgörande faktorn, säger hon. Och hon hoppas att hennes expertis var drivkraften bakom namngivningen.

Men om jag kan motivera hårt arbetande kvinnor att söka högre betalda jobb och framför allt att söka oss, då har jag uppnått mitt mål. Sommaren 2017 flyttade hon till Sapo när regeringen utsåg henne till tjänsten av biträdande säkerhetspolischef. Hon hade ställt frågor om polis och säkerhetstjänster under en tid vid det laget.

Hon är jurist och hade dem på sitt skrivbord när hon var chef för justitiedepartementets juridiska avdelning. Eftersom jag har tillbringat de senaste två decennierna inom området lagstiftande och statlig förvaltning, var mina frågor väl förberedda. Att vara inne i en organisation och observera arbetet från insidan är en helt annan sak vid den tidpunkten.

Charlotte von Essen föddes i Värnamo 1963, men hon anser sig ändå vara en riktig stockholmare. Hennes familj lämnade Smland efter bara några år, och hon växte upp i två av Stockholms kranskommuner. Hon hade en förebild nära till hands, så tanken på att bli advokat kom naturligt.

Min far var advokat och arbetade en tid i en rättssal. Jag tyckte det var fascinerande att delta i diskussioner och juridik väckte mitt intresse även när jag var liten.Hon har dock alltid haft ett intresse för mänskliga relationer och bestämde sig för att läsa socionom efter gymnasiet. Hon fortsatte dock på det juridiska spåret direkt efter socionomstudierna.

Det var rättsområdet där jag ville lägga mina pengar. På den tiden var det schemalagt så att folk kunde läsa den juridiska briefen på natten. Många av mina krumrats var poliser som gick min jur.kand-kurs.Hon arbetade även som socionom i Nacka och hjälpte till med saker som vårdreform och adoption, så hennes juriststudier tog längre tid än väntat. Efter att ha passerat baren började hon sin juridiska karriär och bosatte sig så småningom i justitiedepartementet.

Namnet till trots är en minoritet av Säkerhetspolisen poliser. De står för ungefär 40 % av arbetsstyrkan. Samtidigt menar Charlotte von Essen att det polisiära synsättet är grundläggande för Sapos arbete och en väsentlig del av departementets identitet.

Hans föregångare, Klas Friberg, är utbildad politiker som flyttat till Säpo från sin tjänst som regionpolitiker i Västområdet. Charlotte von Essen har dock ingen tidigare erfarenhet av politik. Trots att hon är medveten om frågan har hon inga planer på att satsa på statsvetenskaplig utbildning.

Jag tror att vi är en säkerhetstjänst som kräver en bred kompetens. Vi behöver var och en vassa knivar, men vi kompletterar också varandra med våra andra färdigheter.När denna intervju genomfördes var en fråga som dröjde kvar vem som skulle ta över Charlotte von Essens roll som hårdför säkerhetspolitisk chef.

Det ligger inte i mina händer; regeringen måste utse den griniga kocken. Den personen kommer dock inte att ha samma profil som jag, sa Charlotte von Essen då.En tid efter vår intervju utsåg regeringen Magnus Krumlinde till tjänsten som biträdande. Enligt organisationens pressmeddelande har han tidigare varit säkerhetschef på SAPO och har en bakgrund inom polisarbetet. Charlotte von Essen, företagets VD, har åtagit sig att implementera ett helt metriskt baserat ledningssystem.

Jag ser det som mitt ansvar att lägga ut vart vi är på väg och sätta scenen för projektet i stort. De bästa personerna för att utföra uppgifterna och lösa de problem som uppstår är de anställda själva. Som ledare är det mitt ansvar att se till att betoningen på smidighet och kundfokus genomsyrar hela organisationen.

Jag får intrycket av vad jag hör i salarna att dessa idéer ännu inte har sipprat ner till kockarna på lägre nivå. De anställdas möjligheter att påverka ärenden är starkt begränsad. Vad tycker du om det?Inget här förändras under loppet av en natt.

Det är en utmaning att prata om det, men vi måste ge det en chans nu, och olika personer i företaget har olika perspektiv på hur man gör det. Ur min synvinkel är det avgörande att det tydliggörs i styrdokumenten så att både chefer och medarbetare har något att kämpa för.

Charlotte Von Essen Familj

Hon är den första kvinnan att leda Sveriges säkerhetspolis och hennes primära ansvar är att förhindra terrorattacker på svensk mark. När Charlotte von Essen inte kan skydda landet från utländska inkräktare, tycker hon om att ägna sin tid åt trädgårdsarbete och titta på polisens förfaranden.

Charlotte von Essen, en 58-årig mormor till tre, har varit chef för Sveriges Säkerhetspolis sedan den 1 oktober förra året. Jag känner mig både stolt och lättad över detta nya ansvar.Läs “Tunna bl linjen” (Blå linjen).Charlotte är en person med en stark känsla för rätt och fel; hon hoppar över lunchen på jobbet och tycker att livets oväntade vändningar för det mesta har gått bra för henne. När hon inte driver Säkerhetspolisen umgås hon med sina nära och kära, sköter sin trädgård eller ger sig ut i skog och mark.

Och om du ber henne att rekommendera ett bra program på tv, säger hon till dig att kolla in den franska serien Falsk identitet eller den svenska showen Tunnel bl linjen. Charlottes nya position är dock mer på nivån. Säkerhetspolisens uppdrag är att förhindra terrorattentat i Sverige, säkerställa demokratins framtid, och se till att saker som inte borde hända, inte gör det.

Spännande utmaning

En utmaning hon ser som spännande men också svår på grund av sentimentskiftet mot Sverige. Det kommer idag från både främmande länder och våldsbejakande extremister inom Sverige. Hoten räknar dessutom med en uppgång de närmaste åren.

Enligt Charlotte är det avgörande att så snart som möjligt förhindra spridningen av extrema ideologier.Som exempel nämner Charlotte ett fall från vårt land där Skolinspektionen lade ner två skolor i rebro stad på grund av oro för att barn rekryterades till våldsbejakande extremistgrupper.
Dessutom arbetar säkerhetspolisen för att inga offentligt finansierade resurser hamnar i grupper som främjar våldsbejakande extremism.

Sprickor i säkerheten

Samtidigt som hoten mot Sveriges säkerhet har ökat har landets säkerhetspolis märkt en markant ökning av antalet incidenter på anläggningar där känslig information lagras.Den ökade temperaturen och de stora luckorna i säkerheten skapar en stor klyfta, vilket är helt förutsägbart enligt min mening. Charlotte förklarar, “Vi vet att roving makt ständigt söker information om svenska hem.”

Charlotte är skarp och noggrann; hon framstår som mycket kunnig inom sitt område. Hon är ingen lokal tjej, utan hon kom till sin tjänst som biträdande kock på Säpo sommaren 2017 från ett jobb som lagman på förvaltningsrätten i Uppsala, enhetschef och rättschef på Justitiedepartementet, med ansvar för bland annat säkerhetspolitiska frågor.Anledningen till att Charlotte tog över som säkerhetschef just nu är för att hennes föregångare, Klas Friberg, av personliga skäl bestämde sig för att säga upp sig från sin tjänst för tre år sedan.

En motiverad kock

Under en presskonferens sa Sveriges utrikesminister Mikael Damberg att regeringen varit mycket nöjd med Klas Friberg och beklagat att han bestämt sig för att gå. Han lovade dock också att Charlotte von Essens Säkerhetspolis snart kommer att få en karismatisk och motiverad ledare med ett fantastiskt rykte.

Sverige står inför.” The Original Girl

Jag är nyfiken på hur det måste kännas för henne att bli den första kvinnliga Sahag som innehar den positionen.Jag tänker bara inte så mycket på det. Vem du är som person är det som avgör din roll. Jag tror inte att jag har fått den här möjligheten på grund av mitt kön.Hon började i den rollen 2001, befordrades till avdelningschef 2009 och sedan till chefsjurist 2011.Däremot började hon faktiskt sin karriär som socialsekreterare i Rinkeby innan hon bestämde sig för att bli jurist.

Att arbeta inom en annan del av den offentliga sektorn och få insikt i det området är ovärderlig erfarenhet. Det är uppenbart att arbete inom ett visst område ger en mängd erfarenhet och kunskap, för att inte tala om uppskattning för vikten av ens jobb.

Charlotte drömde aldrig om att hon skulle ha en framgångsrik karriär som kock. Men hon gör ett bra jobb som chefskock idag. Hon menar att en ledares roll handlar mer om att identifiera de övergripande målen för ett projekt än att det handlar om att mikrohantera detaljerna i den dagliga verksamheten.De bästa personerna att utföra och lösa detta problem är de anställda. Jag föredrar en ledarstil som lägger större vikt vid medarbetarnas styrkor och bidrag. Artiklar om Charlotte von Essen finns samlade här.

Charlotte Von Essen Familj
Charlotte Von Essen Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!