Börje Salming Död

Sprid kärleken
Börje Salming Död
Börje Salming Död

Börje Salming Död – Börje Salming, en veteran från 5:an, red ut stormarna i både Toronto och Sverige. Han var 71 när han slutligen slutade. Ett fall av amyotrofisk lateralskleros (ALS) bekräftades i somras och Börje Salming delade med sig av nyheten till världen. Det jag upptäckte har oerhört stor betydelse för min familjs och mitt eget öde. Han sa att en enkel blick kan förändra allt. Han uttryckte sitt godkännande snabbt och bestämt.

Detta avskräckte honom inte från att flytta sin familj till Toronto (hans “andra hem”) en vecka före Hall of Fame-helgen. Börje var en hjälte för Maple Leafs i 16 säsonger och över 1 000 matcher, och han hyllades som sådan i sin hemstad Toronto. Dessutom omfamnades han av den svenska hockeygemenskapen på förra årets Tidernas hockeygala i Stockholm. På frågan om det i efterhand sa Börje Salmings syster Pia “Vi ska inte gå ut mer offentligt nu.” Under sommaren är det viktigt att umgås med nära och kära.

Jag heter Börje Salming och idag är det den 24 november 2022. Han var 71 när han slutligen slutade. Han hjälpte till att öppna dörren för europeiska spelare att gå med i NHL och hittade sin identitet i sina färdigheter och sin generositet. Börje är fortfarande älskad och respekterad som medlem i Maple Leafs hockeyfamilj 50 år efter debuten. I ett uttalande erbjöd Toronto Maple Leafs president Brendan Shanahan sina sympatier till spelarens familj: Pia, hans fru sedan 20 år; deras barn Teresa, Anders, Rasmus, Bianca, Lisa och Sara; och hans bror, Stig.

Börje Salmings avgång

Börje Salmings, 71, bortgång är en stor saknad. Sent på torsdagskvällen rapporterade Toronto Maple Leafs att deras hockeystora hade gått bort efter en modig kamp mot amyotrofisk lateralskleros. Klubbpresidenten Brendan Shanahan utfärdade ett uttalande där han sa: “Vi skickar våra djupaste kondoleanser till hans familj.” Börje Salming avslöjade i augusti att han lider av nervsvaghet på grund av amyotrofisk lateralskleros. Salmings attityd har hårdnat avsevärt sedan dess, och han har inte pratat med någon på månader.

Börje Salming fortsätter trots detta att försöka backa. Två gånger den månaden är han hyllad för sitt hemmalag, Toronto Maple Leafs. Klubben har precis meddelat Börje Salmings avgång. Börje Salmings död rapporterades omedelbart av SVT. Toronto Maple Leafs har officiellt meddelat Börje Salmings avsked från laget. Börje var en innovatör inom idrotten och en kulturhjälte beundrad för sin envishet. På Twitter skrev Toronto Maple Leafs president Brendan Shanahan, “Han hjälpte till att öppna dörrar för européer i NHL och definierade sig själv genom sitt spel på isen och bidrag utanför isen.”

Börje färgade sitt namn med Maple Leafs för femtio år sedan, vilket gjorde honom till en permanent medlem av hockeyfamiljen. Våra hjärtan går ut till Pia, deras barn Theresa, Anders, Rasmus och Bianca, och Stig, hans bror. Det här “har betytt så väldigt, väldigt mycket för mig”, utbrast Lidström.

Börje Salmings död har chockat hela hockeyvärlden. Det verkar finnas ett oändligt utbud av hyll och kondoleaner. Ännu mer än jag tjänade svensk ishockey på att han var där. Nicklas Lidström berättade för Sportbladet om sin förödande förlust. Mats Sundin säger till TT, “Jag är helt chockad och helt förbluffad.” Börje Salming, 71, gick bort i amyotrofisk lateralskleros (ALS) i sömnen på torsdagskvällen. Salming var en pionjär för europeiska spelare i NHL och en av de största svenskarna genom tiderna.

Alla inom hockeyn är ledsna över hans bortgång. Det var med mycket rädsla och ånger jag fick veta att Börje hade somnat för natten idag. Ännu mer än jag tjänade svensk ishockey på att han var där. Han var den första svensken som spelade i NHL, och hans framgångar öppnade dörren för andra. Snäll och medkännande, han var en fantastisk människa. Nicklas Lidström hävdar att han alltid skulle känna ett tomrum i sitt liv på grund av honom. Mats Sundin sa till TT att han blev “chockad” över att se Börje Samling göra en hylla i Toronto.

Nicolai Lidströms namn:

Mats Sundin sa till TT att han blev “chockad” över att se Börje Samling göra en hylla i Toronto. Denna sjukdom kräver mer än bara fruktkorgar, och världen borde veta det. Salmings långvariga vän och tidigare Toronto Maple Leafs-kapten Darryl Sittler gick nyligen bort.

Theodore “Kärt minne”

Sittler är tacksam över att Salming, trots sin sjukdom, gjorde resan till Toronto i förrförra veckan för att ta emot stadens och klubbens stöd. Det var en slående visuell representation. Börjes generositet visade sig för fullt och han, hans nära och kära och vi alla kommer alltid att minnas den kvällen med stor kärlek. Enligt Sittler är hon “ganska glad” över att ha träffat honom när han var i Kanada. Det är tråkigt, med Foppas ord. Veckan innan Börje Salming mördades var Peter Forsberg på Tidernas hockeygala i Stockholm. Forsberg är just nu i sorg för Salming.

Jättetragiskt. Börje och jag har spelat mot varandra vid några tillfällen, och vi spenderade även lite tid tillsammans under NHL 100-timmar. Han var enastående både som idrottare och som person. Han kan ha gjort det svårare för svenskar att komma in i National Hockey League. Han gjorde nästan alltid en “all-in”-satsning. Nordamerikanernas försök att skrumma den svenske officeren Börje skrämde honom. Han spelade på NHL, men lyckan varade inte länge. Foppa hävdar att folk har glömt bort hans stjärnrykte som forwardsspelare.

“Du ryckte så hårt, fort”

Anders Hedberg, den andre kaptenen på Tre Kronor, tillägger: “Det gick så fort.” Även om jag fortfarande darrar av spänningen är jag ganska glad att jag fick visa Börje runt i Toronto och generellt smälla runt honom lite. Men det gick så fort! Han var inte bara en stor mördare, säger han till TT, utan en stor berättare också.

Börje Salming Död

En Hkan Loob.

Den stötesten som Börje Salming reste får viktiga återverkningar för Hockeysverige och svenska folket. Jag skulle vilja tro att han hade en betydande inverkan på många människor i början av 1970-talet. Det var omöjligt för människor från Nordamerika och Europa att ta sig in illegalt. Enligt mig är han den bästa spelaren i NHL-annaler.

Ärade Mats Näslund, M.

Börje förväxlade maskoten för Maple Leaf Gardens med hockeyfantasten Bobby Orr. Han var konsekvent i sin syn på livet. När han var i Brynäs för att träna innan han flyttade till Toronto var det jättebra. Även Henrik Lundqvist är berörd. Kenta “Mr. Magic” Nilsson är på besök hos oss. I rollen som lönnmördare briljerade Börje. Allt är bara för kaotiskt. Det var nog för det bästa att han inte behövde hålla tyst för länge. Enligt Sportbladet sa Nilsson “Jag tänkte att det inte skulle vara kvar länge.”

Svenska hockeystoren Börje Salming har åkt iväg. Det svenska ishockeylaget har tappat en storspelare den senaste tiden. Börje Salmings död av ALS-relaterade komplikationer har meddelats av hans gamla NHL-lag, Toronto Maple Leafs. Salming blev 71 år gammal. Toronto Maple Leafs har avstått från försvararen Börje Salming.

Börjes banbrytande energi och beslutsamhet gjorde honom till en idrottslegend och kulturell ikon. Klubbens hemsida inkluderade ett pressmeddelande som noterade hur hans prestation på isen och arbete utanför isen i samhället banade dörren för andra européer att gå med i NHL.

National Hockey League riktade ett kondoleansbrev till Salmings familj och betonade att han “för alltid” kommer att betraktas som en medlem av NHL:s hockeyfamilj. Börje Salming är praktiskt taget en gud i Sverige när det kommer till ishockey. Han började sitt yrkesliv på legendariska Elitserielaget Brynäs efter att ha fötts i Kiruna 1951. 1973 ryckte han upp sitt liv och blev lokal kändis i Toronto, Ontario, Kanada.

Hans framfart i Nordamerika hjälpte till att öppna dörren för andra svenskar, vilket hjälpte NHL bli den svenskliga som den är i dag. Vrålet från den kanadensiska publiken under Canada Cup 1976 var en inspiration för de svenska hockeyfansen vid Tidernas gala tidigare denna månad. Där tog eliten inom svensk ishockey tillsammans med honom och hans familj emot äran.

Det var Salmings sista framträdande i offentligheten. Det var för en legitim Salming-ceremoni som han tillbringade två nätter i Toronto en månad innan. Hans 16 år av tjänst i klubben uppmärksammades äntligen med entusiastiska jubel från publiken. Vännen Daryll Sittler svarade på ovationen genom att säga: “Jag pratade med hans familj och de sa att de nästan aldrig har sett honom så här glad.”

Börje Salming var medlem i NHL:s all-star trupp 1976–1977. 1996 blev han den första svenska hockeyspelaren att komma in i Hockey Hall of Fame. Salming spelade för Tre Kronor 1992, ett år då de nådde oöverträffade framgångar genom att ta VM, grundserien och tre Canada Cups.

Fall av dödlig ALS

På eftermiddagen avslöjade Salming att han hade dött i ALS. Salmings nervsjukdom försämrade hans hälsa till den grad att han hade problem med att kommunicera och röra sig. Patienter med ALS har ofta bara en förväntad livslängd på två till fem år efter diagnos, och det finns för närvarande ingen behandling tillgänglig. Krusningseffekten av spända muskler känns runt hela kroppen. Karolinska Institutets docent och chef för institutets ALS-forskningsenhet Caroline Ingre sa till TT att sjukdomen i slutändan gör tal helt värdelöst.

I början av augusti avslöjade Börje Salming att han fått diagnosen en nervsjukdom som liknar amyotrofisk lateralskleros (ALS). Nyheten han berättade för TT påverkade honom och hans familj på djupa sätt. Sedan dess har Salmings stjärna klättrat till oöverträffade höjder i Toronto och utomlands under ishockeyns storhetstid. Som nämnts ovan ägde hans sista offentliga framträdande rum torsdagen innan.

Börje Salming Död
Börje Salming Död

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!