Sprid kärleken
Anders Thornberg Barn
Anders Thornberg Barn

Anders Thornberg Barn – Att ha en lokal polis var väldigt viktigt för mig som barn. Men det var en blöt fredagseftermiddag, förklarar han, så ingen var i närheten. Alla kastar hoppfulla blickar runt för en bra fotooperation. Resan vidare väntar för rikspolischefen när den tar sig till Forsmarks kärnkraftverk. Efter tjugo år blev området bosatt av miljöpartister. En unik kombination av kompetens krävs för att förvalta en kärnkraftsanläggning i en polisjurisdiktion.

Organiserade tävlingar kan förväntas. Du kan tryggt backa; polisen kommer inte att avlyssna detaljerna. Ungefär hälften av befolkningen kände kungens polischef redan före invasionen, då han fortfarande var Säpos operativa chef. Fem år efter gymnasiet började Anders Thornberg arbeta för Säpo 1986. Han är tillräckligt säker på sina egna förmågor för att hävda att han även har kört radiobil.

Han har ett mycket imponerande antal rullar i Sapporo. Administrationen blandade om befattningar som kommunikationsdirektör, verksamhetschef och generaldirektör, men ingen verkade intresserad av att ta dem. Trots Morgan Johansson (S) begäran om att han skulle ta över ledningen för Sveriges största statliga myndighet, var han fortsatt säker på att han skulle kunna stanna kvar i Säpo. Jag sökte på nätet en hel dag, säger han.

Hans mamma var lärare, därför växte han upp i en miljö där utbildning värderades högt. Dessutom är han en musikälskare. Medan han var i tjänsten pratade han med en polis som väckte hans intresse för brottsbekämpning. Det senaste året har Anders Thornberg skrivit glödande om sin assistent Dan Eliassons insatser i svenska tidningen Expressen, trots svårigheterna de har stött på. När det gäller de turbulenta haven, säger han, “inte hade varit rätt för den turbulensen.”

Vad menar du med det här, exakt?

Jag vill konstruera på uppdraget, på brottsbekämpning. Han insisterar på att hans arbetsuppgifter som tjänsteman på myndigheten i första hand var administrativa. Det var för många strukturella problem för att han skulle kunna koncentrera sig på polisledningen. Och han anser att polisen måste göra mer långsiktig strategisk planering eftersom dess nuvarande tillvägagångssätt är för kortsiktigt.

Jag måste nolla ner på uppgifterna och ta reda på hur jag ska lösa de problem som har uppstått.

Förhören hålls på gräs bakom Sthammars polisstation. Stolar klädda i vit plast och inramade i trä. När det kombineras i en intervjumiljö blir det förolämpande. Rikspolischefen försöker ta fram en plan som ska omfatta Uppsala. Han kommer att bli glad över att han fick upplevelsen av att bli positivt överraskad av sin nära granne när han går tillbaka ut i världen. Han täcker sig med sin jacka och går tillbaka till sin ursprungliga plats på skuggsidan av terrassen. För honom är det en självklarhet att bära uniform.

Anders Thornberg är den första egentlige svenska polischefen. Hans underordnades bedömningar av honom väger mycket. Han ser det som sin största fördel som premiärminister. Just nu har jag ont i bröstet som fan. Han hade höga förväntningar och ambitioner. Han vill helst inte diskutera sin förbättring på detta område. Mitt jobb är ett av de tuffaste i Sverige, ändå har jag de bästa lagkamraterna någon kan begära och oöverträffade möjligheter till avancemang.

En icke-soldat som uppträdde som överbefälhavar var otänkbart i militärkulturen. Men han ger inte Anders Thornberg mycket kredit för framgångarna. Han är fascinerad av tanken att en enda person kan göra saker som att sända på radio, köra bil och arbeta för regeringen.

En icke-soldat som uppträdde som överbefälhavar var otänkbart i militärkulturen. Som ett första steg, låt oss definiera “polis” och diskutera varför många medlemmar i styrkan blir kränkta när termen “polisanställda” används för att beteckna “civil” i ett försök att sudda ut skillnaden mellan de två.

Chefen för den svenska poliskåren har uttryckt sin förståelse för vikten av en enhetlig polisbild. Han säger att poliser ska göra polisarbetet, men kommer snabbt in på hur viktiga andra anställda också är. Jag ser alltid till att lämna en lapp i receptionen innan jag går. Trots mina bästa ansträngningar kunde jag inte hitta skots fortrepresentanten innan han gick på terminen.

Vad är det egentligen som rikspolischefen vill som är så utmanande?

En av hans stora utmaningar, säger han, är att expandera. Han tänker kontinuerligt på denna fråga. Icke desto mindre är han övertygad om att deras ansträngningar kommer att bära frukt i det långa loppet. Dessutom måste den rätta balansen mellan civila och polis skapas.

Kan du beskriva kocken Anders Thornberg?

Förhoppningsvis närmaste kock. Han säger att de direktrapporter han ansvarar för har varit lönsamma på senare tid. Alla utvecklingsmöten mellan divisionens politiska ledare och deras regionala motsvarigheter är också schemalagda och organiserade av honom. Han anser att en bra ledare bör hålla kontakten med sitt team och ge vägledning när det behövs. Jag ser alltid till att lämna en lapp i receptionen innan jag går. Trots mina bästa ansträngningar kunde jag inte hitta skots fortrepresentanten innan han gick på terminen.

Vem ger dig feedback?

Utrikes- och Statsdepartementet. Det är sant att jag också jobbar i köket. I allmänhet skulle jag uppskatta om jag fick mer feedback om den konstruktiva sorten. Om jag någon gång blir för grinig eller säger något dumt på jobbet hoppas jag att mina närmaste medarbetare informerar mig.

Var ser du utrymme för förbättringar?

Så länge har jag varit chefskock här. Sedan 2004, när jag först gick med i ett ledarskapsteam, har jag tränat mycket på att dölja mina mindre acceptabla egenskaper.

Vad är det du har förlorat?

Med åren har mitt en gång så utmärkta sinne för humor minskat. Det har jag jobbat med medvetet. Han beskriver att han kände sig arg och sa saker han senare ångrade. Stört var jag tvungen att acceptera verkligheten att andra män ser världen annorlunda än jag.

Anders Thornberg Barn

Kan du beskriva kocken Anders Thornberg?

Förhoppningsvis närmaste kock. Han säger att de direktrapporter han ansvarar för har varit lönsamma på senare tid. Alla utvecklingsmöten mellan divisionens politiska ledare och deras regionala motsvarigheter är också schemalagda och organiserade av honom. Han anser att en bra ledare bör hålla kontakten med sitt team och ge vägledning när det behövs. Jag ser alltid till att lämna en lapp i receptionen innan jag går. Trots mina bästa ansträngningar kunde jag inte hitta skots fortrepresentanten innan han gick på terminen.

Vem ger dig kritik och råd?

Utrikes- och Statsdepartementet. Ja, jag delar dina köksuppgifter. I allmänhet skulle jag uppskatta om jag fick mer feedback om den konstruktiva sorten. Om jag någon gång blir för grinig eller säger något dumt på jobbet hoppas jag att mina närmaste medarbetare informerar mig.

Var ser du utrymme för förbättringar?

Så länge har jag varit chefskock här. Jag har tränat mycket på att dölja mina mindre attraktiva egenskaper ända sedan jag började med ett ledarteam 2004.

Vad är det du har förlorat?

Med åren har mitt en gång så utmärkta sinne för humor minskat. Det var där jag lade ner lite tid med den medicinska litteraturen. Han beskriver att han kände sig arg och sa saker han senare ångrade. Stört var jag tvungen att acceptera verkligheten att andra män ser världen annorlunda än jag.

När det gäller monarkin, hur ser Privy Council på sin roll?

Han tycker om att tro att han alltid har varit någon som går sin egen väg. Som tidigare polismästare och nuvarande medlem i Kungliga Polisen gläds han mycket över sitt deltagande i Polisförbundet. Han påminner om deras trevliga samspel och uttrycker en önskan om att snabbt slutföra ett samarbetsavtal. Något du redan har förklarat att du inte är villig att göra. Två parter har konflikter som måste lösas. Och som Anders Thornberg avslöjar är polisen inte inblandad. Med åren har mitt en gång så utmärkta sinne för humor minskat.

När du som kock ska vända på tyglarna i köket, hur mår du då? Företagets personliga bankman fördubblades som företagets kock tidigare. Andra tror fortfarande på att det kan väckas till liv igen. När vi väl är klara och har mer detaljer har jag inga problem att ta upp frågan om en köksmästare igen.

Vi fick åka till Stockholm ännu en gång just nu. Anders Thornberg är orolig för den kommande terminen hela tiden han intervjuas. Du kan inte låta bli att skryta om din kvickhet och visdom. Han stöder en enkel omställning. Han säger att hans trädgård fungerar som en genväg till hans arbetsplats. Det tar mycket mindre tid när han gör det i sin egen trädgård, där han gärna spenderar sin fritid.

Vad är det med en viss växt eller blomning i din trädgård som gör dig lycklig?

Gräsmattan. Jag har en underbar walkie-talkie som räknar trappor. En enkel nominerad, eller “en ära att nomineras” på svenska. Efter den första gnistan växte Granskning och Michael Syrén använde en rad artiklar för att avslöja problemen inom polisavdelningen. Endast en av dessa Stora Journalistprisets finalister kan vinna det prestigefyllda priset.

Nomineringen till Stora Journalistpriset får Michael Syrén att känna sig extatisk. Ur samhällssynpunkt är det väsentligt att medborgare och politiker har tillgång till sådana uppgifter. särskilt som polisen övar för förestående massmord/självmordsövningar. Enligt Klas Granström, chefredaktör på Expressen, har dagstidningen en god historia av att rapportera om polisutredningar. Det är precis den typen av rapportering Expressen borde göra. Michael och resten av redaktionen förtjänar beröm för det enastående arbete de har gjort.

Christian Holmén, chef för Expressens grafiska avdelning, berömmer också Michael Syréns arbete. Polisskandalen var årets största överraskning, en utdragen och utmanande granskning som skakade i själva kärnan av poliskåren och vars fulla effekter vi ännu inte har sett. Anders Thornberg, Sveriges nuvarande statsminister, kan komma att få en andra mandatperiod.

Enligt uppgifter till SVT har regeringen kämpat för att hitta en lämplig ersättare för avgående rikspolischefen Anders Thornberg, vars tjänstgöringstid går ut i början av det nya året. Det har diskuterats en del i landshövdingerådet om att förlänga Thornbergs ledighet med några månader.

Den senaste tidens bomber och skottlossningar har väckt farhågor för framtiden för brottsbekämpning. Den order som Anders Thornberg utfärdat kommer att träda i kraft i februari 2019. SD har i intervjuer och debattartiklar krävt hans avgång, men partiet har inte lyckats övertala de andra styrande partierna att göra det.

På torget pratar folk.

Konsensusskapande diskussioner mellan styrande partier och SD om tuffa ämnen, inklusive polisväsendets framtid, pågår just nu. En öppen diskussion mellan tidöpartierna och myndighetsledningen om framtiden förordas i en källa. SVT har dock fått reda på att frågan om vem som ska vara Thornbergs efterträdare har varit omtvistad, vilket lett till att minst en individ har tillfraggats. SVT fick veta att Thornberg skulle ha meddelat regeringen att han inte ville sitta kvar när förordnandet gick ut, men att han skulle vara öppen för att sitta kvar i rollen några månader medan en ersättare söktes.

Är förutseende (eller “har förtroende” på svenska).

Statistikminister Ulf Kristersson är orolig för att utse nästa regeringschef. På frågan om Thornberg kommer att kunna behålla sitt nuvarande jobb efter februari svarade han enligt följande. Det finns en distinkt hackordning för att svara på var och en av dessa frågor. Nationella säkerhetsagenter har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta.

Istället för att slösa tid på att lura över organisatoriska detaljer, borde vi ägna vår uppmärksamhet där den hör hemma: på att genomföra de förändringar som för närvarande pågår för att föra oss till brottslighetens verkligt hemska karaktär. Den svenska polisens rikspressekreterare Christer Janson avböjde, när han tillfrågades om gåvorna, att utarbeta men kom med denna korta kommentar: “Anders Thornberg är fullt fokuserad på uppdraget han har.”

Anders Thornberg Barn
Anders Thornberg Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!