Sprid kärleken
Astrid Lindgren Ung
Astrid Lindgren Ung

Astrid Lindgren Ung – Medan Astrid och hennes bröder växte upp drev deras föräldrar ett Pfarrbauernhof i Vimmerby, Sverige. Både Hanna och Samuel är ivriga kristna, och de har ingjutit dessa värderingar på sina barn. När Astrid erbjuder sina gratis rapporteringskunskaper till lokaltidningen blir hon förvånad över att höra att tidningens ägare är gravid. Om hon föder barn i Sverige kan hans fru stämma honom för faderskap och sätta honom i fängelse.

Hon ger barnet Lasse tillbaka till sin amerikanska barnskötare, Marie, efter att hon fött barn i Danmark. De juridiska striderna har redan pågått i över tre år. Efter det tackar hon nej till fadern till hennes barns äktenskapsförslag, med hänvisning till deras svåra ekonomiska omständigheter.

Hon får jobb på Bokhandeln och har äntligen råd att flytta in hos Lasse i lägenheten de har delat. Men hon kan inte lämna sitt barn med någon annan på grund av det djupa band han har utvecklat med Marie. År 1928 arbetar hon som klubbsekreterare för “Königlichen Automobil-Club”.

Maries blir sjuk och kan inte ta hand om Lasse längre. Astrid tar emot honom med öppna armar, och de två blir snabbt vänner. Förkylnings- och hostviruset Astrids tålamod med Lass blir tunt, och hon nickar så småningom bort framför sitt tangentbord. Sture Lindgren, kontorschef, skickar hem henne och betalar sjukvård åt Lasse.

Under tiden tillsammans i Astrids hemstad tog Astrids mamma med sig sin brorson Lasse till kyrkan iförd skärp som en symbol för stolthet. Den äldre Astrid Lindgren avbildas i berättelsens ram genom att läsa igenom en samling brev hon fått från barn över hela världen. När filmen går mot sitt slut ser vi stillbilder av Astrid och Lasse leende från musikvideon till Ane Bruns låt Springa.

Hintergrund

Regissören pratade med sin ledande dam vid årets filmfestival i Berlin. Världspremiären hölls den 18 februari 2018 på den 68:e Berlins internationella filmfestival. Astrid Lindgren var den första damen i den lilla staden som hade kort hår. Nyheten spreds snabbt och andra på gatan började vädja till henne att ta av huven så att de kunde stirra.

Varken Hanna eller Samuel August tyckte att situationen var humoristisk. Efter att ha kommit in i mitt hem satte jag mig i en köksstol och slogs omedelbart av den öronbedövande tystnaden. De slutade alla med det de gjorde och stirrade tyst på mig. Men puberteten var också en tid av uppror och personlig utveckling.

Astrid Lindgren har sett varje film och pjäs som den lokala teatergruppen i Vimmerby har satt upp. Dessutom tyckte hon om att dansa till både klassisk och samtida musik, särskilt jazz. Jag genomgick en förvandling till 1950-talets kvicka och kvicka “Jazztante” som folk hade hört rykten om.

Reser från Vimmerby till Stockholm

Astrid Lindgren började sin karriär på Vimmerby Tidning efter gymnasiet. Hon polerade och förfinade många promemorior och korta rapporter. Chefredaktör Reinhold Blomberg hade tidigt noterat Astrid Lindgrens entusiasm för tidningen. Reihnhold blev häpen över mer än bara Astrids litterära förmåga. Astrid Lindgren fick reda på att hon väntade våren 1926. När Astrid blev gravid vid sexton års ålder var ingen mer skyldig än hon och hennes familj.

Reinhold Blomberg var inte bara den stolta pappan till sju barn, utan också en engagerad deltagare i ett lyckligt sextuplettförhållande. I så ung ålder hade Astrid Lindgren inget annat val än att rycka upp från Vimmerby och flytta till Stockholm. Inte ens i Vimmerby har det någonsin varit så mycket uppståndelse över något så trivialt. När jag insåg att jag var i centrum för uppmärksamheten för denna Tratsches kände jag att jag låg i en ormgrop och fattade beslutet på en sekund att gå.

Stockholms början

Astrid Lindgrens tidiga år i Stockholm präglades av djup dunkel och fattigdom. Hon flyttade in i ett rum i stermalm, där hon studerade sekreterarvetenskap vid Bar-Lock-Institutet. Efter att Astrid Lindgrens och Reinhold Blombergs skilsmässa var klar planerade de att gifta sig igen.

Den 21 november välkomnade Astrid Lindgren en pojke till världen i Köpenhamn. Rigshospitalet var den enda förlossningsinrättningen där faderns namn efterfrågades. Lyckligtvis kunde Astrid Lindgren stanna kvar hos en familj som välkomnade henne och hennes bebis tills hon kunde återvända till Sverige. Marie och Carl Stevens, båda med efternamnet Stevens, och familjens svenska bebis, Esse, delade alla ett hem. Esse har funnits under en relativt kort tid. Liksom Astrid Lindgren bar Esses mamma ett barn utan att gifta sig.

Den 4 december 1926 föddes Lars, även känd som Lasse, till världen. Han var Astrid Lindgrens son. För att slippa fylla på bråket i Vimmerby tillbringade Astrid Lindgren de första veckorna av sin relation med honom istället för med sin familj i Näs. Sedan åkte hon tillbaka till Stockholm för att avsluta sina sekreterarstudier vid Bar-Lock-Institutet, där hon ursprungligen var inskriven. Läs om Lasse

Bar-Lock Institute i Stockholm, Sverige, fick sitt namn efter en amerikansk skrivmaskin. Förutom att lära sig 10-finger att skriva och stenografi, lärde sig eleverna också hur man föra ekonomiska register, skapa fakturor och skriva professionell korrespondens på flera språk. Det var mestadels unga kvinnor inskrivna från olika delar av landet. Astrid Lindgren var då pensionär och umgicks flitigt med de andra unga kvinnorna som också bodde i huset på Artillerigatan i Stockholm.

Astrid Lindgren bevittnade frustrationen hos kunder som precis skaffat radioapparater men inte visste hur de skulle ställas in när de arbetade som sekreterare på Radioavdelningen på Svenska Bokhandelscentralen 1927. Radion var den senaste “heiße” tekniska apparaten, så naturligtvis var alla en svensk med självrespekt ville ha en.

Astrid Lindgren Ung

Hon överlevde på de försörjningar som hennes familj i Näs gav henne för att behålla sin primitiva livsstil. Min mamma brukade göra de bästa grillade ostsmörgåsarna genom att skiva tjocka brödskivor, breda dem med Vimmerbysmör och sedan toppa dem med smält ost. Den här morgongodisen åts alltid upp helt och lämnade ingenting till senare.

Kungliga Automobil Klubben (K.A.K.) grundades av Astrid Lindgrens far, Sture Lindgren, 1928. Var tredje månad skulle hon flyga till Köpenhamn, där hon ägnade sin tid åt att skriva brev till Marie Stevens och Lasse. Hon kunde pussla ihop detaljer om Lasses uppväxt och utveckling tack vare feedbacken. Astrid och Reinhold Blombergs förhållande hade officiellt avslutats. Att ta hand om sina sju ungar i Vimmerby, några av dem skulle vara i hennes ålder, är en för stor börda för henne att klara av just nu.

I december 1929 lades Marie Stevens in på sjukhus på grund av hjärtproblem. Astrid tog ett flyg till Köpenhamn så att hon kunde ta tillbaka Lasse till deras lägenhet. Han tog in Stevens när han bara var tre år gammal. Efter att han insåg att det var för sent sjönk han ner i en stol och började gråta tyst.

Han verkade inse att det inte var någon mening med hans liv och tänkte för sig själv, “De får göra vad de vill mot mig. Även när jag skriver detta , jag kan känna att såret öppnar sig och läcker dess innehåll inuti mig. Kanske var det av denna anledning som jag, när det var möjligt, skulle vara den första att föreslå en familjevänlig aktivitet: “Vielleicht war es um dieses Weinen willens… “

Den svenska författaren Astrid Anna Emilia Ericsson föddes den 14 november 1907 på Pfarrhof Näs i Vimmerby. Hanna Jonsson (Ericsson) Ericsson (1879-1961) och pastor Samuel August Ericsson (1875-1969) var hennes föräldrar. Astrid Lindgren var yngre syster till sina föräldrars förstfödda.

Det skrivs nu är en Astrid Lindgren lärobok. Hennes skrivkunskaper är redan avancerade för en förstaklassare. Näs Pfarrhof kopplas in för elektricitet 1914. På ett foto från sin ungdom sportar Astrid Lindgren en av dessa Affenschaukeln. Det här var på modet förr i tiden… Astrid Lindgren och doktor Kristina Forslund argumenterar passionerat med förmögna bönder och myndighetspersoner om djurens rättigheter.

Detta sätter igång diskussioner om djurens rättigheter och kräver ett slut på fabriksodlingens fruktansvärda misslyckanden i Sverige. Astrid Lindgrens ansträngningar för att få en mer djurvänlig lag antagen i Sverige var framgångsrika och den nya lagen trädde i kraft i år. De som kämpade så hårt för att förbjuda valpkvarnar och fodergårdar kan äntligen vila i seger. Boken “Meine Kuh vill också ha kul” har också sina rötter i denna tidsram.

Författare Astrid Lindgren

Ordet “märkligt” förekommer ofta i Astrid Lindgrens verk. Mer än 15 brevlådor fylldes med födelsedagshälsningar och meddelanden till Astrid Lindgren på hennes 90-årsdag från de många läsare vars liv hon berört genom sina böcker. Hon skrev för den lilla flickan hon brukade vara och det barn hon fortfarande är inuti. Hon hade den fantastiska gåvan av insikt i barns sinnen och känslor, som hon kunde dela med sina läsare i alla åldrar och bakgrunder.

Astrid Anna Emilia Ericsson föddes av Samuel August och Hanna Ericsson på helgdagen Emildagen den 14 november 1907 i bygden Näs, inte långt från den lilla staden Vimmerby i Småland. Hennes yngre systrar, Stina och Ingegerd, följde efter sin storebror Gunnar. Var och en av de tre Bullerbynsagorna skildrar Astrids utveckling på ett unikt sätt, men de delar alla en barndom fylld av lycka, skratt, kärlek och stabilitet.

Tonarstiden, däremot, definierades av melankoli och letande, förutom svindlande höga uppror mot småstädernas isolering. Genom att ta del av sina egna och andras erfarenheter undersöker Madicken vilken partiskhet som finns mot män som når framgång på arbetsplatsen och i sociala kretsar. Hon var symbolen för demokrati och behandlade barn, stadstjänstemän och busschaufförer med samma artighet och hänsyn.

Astrid Lindgren Ung
Astrid Lindgren Ung

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!