Arvingarnas Föräldrar

Sprid kärleken
Arvingarnas Föräldrar
Arvingarnas Föräldrar

Arvingarnas Föräldrar – Men Arvingarna har inte alltid varit så omtyckta som de är nu. Efter att ha sprungit spektrat av dandybandsframträdanden slog Casper Janebrink äntligen till på den stora tiden 2018 när han vann TV4:s Stjärnornas stjärna. Därefter har 2019 års Melodifestivalen, Diggiloo-turné och krogshow ägt rum i Göteborg under hela sommaren.

Detta råd är överlägset andra alternativ.Kanske okända för de flesta, Arvingar-familjer är faktiskt dansbandskungligheter. Alla medlemmarna i dansbanden Flamingokvintetten och Streaplers växte upp till att bli välkända figurer i sina egna scener, inklusive Casper Janebrink, Kim och Tommy Carlsson, och Lars “Lasseman” Larsson. Dennis Janebrink och Hasse Carlsson, nu 76 och 77 år gamla, har varit i Flamingos sedan början av säsongen 1960. 1959, när bandet först bildades, anslöt Medan Lasse Larsson. Han dog 2004.

I en intervju med Expressen sa Casper Janebrink att mor- och farföräldrar fortfarande är väldigt involverade i sina barns liv och ofta ger råd till Arvingarna. Vissa råd är bättre än andra.
Farsan har ett bra perspektiv på hur det ska gå till och vad vi ska göra på scenen. Som med all annan kritik tar jag till mig den. Rätt blandning av ingredienser är avgörande, liksom att känna igen när salvian har övermannats av andra smaker. Han kan ta med sig några bra greaves och kanske sammies också.

Det är då man lägger dem lite åt sidan, som Casper Janebrink uttrycker det. Arvingas interna kamp. Trots deras goda relationer nu är det möjligt att en hel del missförstånd inträffade redan på 1990-talet. Arvingarna tävlade om samma publik som sina kända föregångare vid ett tillfälle.

Jag tycker att de är väldigt coola, faktiskt. Kanske var det värre på 90-talet. Vi var lite konkurrenskraftiga då. Det är möjligt att vi spelade på en plats medan våra föräldrar var väldigt nära på en annan. På det sättet ska vi diskutera allmänheten. “Lasseman” hävdar att konkurrensen var högre på den tiden.

Även om en del gammalt agg kvarstår mellan dem från den tiden, så går det inte att förneka att Arvingers har gjort sina föräldrar mycket stolta.Farsorerna är ganska fina. Enligt Tomas Carlsson sa Pappa Hasse: “Nu kan jag lägga mig för du har tagit över arken.”

Det har gått tre och ett halvt år sedan Arvinganerna började skriva sina brev till varandra i Partille. Även om de hade dansmusik i ådrorna från sina föräldrar i Streaplers och Flamingokvartetten hittade de snabbt sin egen unika stil. Om man skulle sammanfatta Arvingarnas karriär så här långt skulle man kunna börja med deras 19 studioalbum, 20 låtar som toppade de svenska topplistorna och tre Grammispriser. De har deltagit i Melodifestivalen i totalt sex år.

2021 dök de ännu en gång upp på Mello-scenen med bidraget “Tänker inte alls g hem.” En knockoutlåt som inte låter någon sitta still! Deras första bidrag och den enorma framgången med sin singel “Eloise” gav dem en sjätteplats vid Eurovision Song Contest 1993. 1995 kom de tillbaka med “Bo Diddley”, ett album som sedan dess blivit en favorit hos fans. Femton år senare, 2002, nådde de nummer 1 med “Ingenting är större än vi”, som innehöll låten “De svär jag p.” Ingen kunde ha missat mördarnas återgång till konkurrensen med årets största smash, I DO 2019.

En utekväll med Arvingarna är en kväll full av glädje och fest, och rutinen som har satt sig i dess ryggmärgen efter 30 år på turné är något ingen kommer att glömma. Arvingarna är det perfekta bandet för alla evenemang, stora som små, oavsett om du är ett företag eller en festival. De planerade att spela hårdrock, men de äldre i Flamingo Nightclub satte stopp för det. Arvingarna är för närvarande det äldsta pojkbandet i Sverige, efter att ha uppträtt tillsammans i över 30 år. Och deras riktigt stora chock kom när de bestämde sig för att sluta dansa.

Thomas Deutgen, dansbandsexpert på Aftonbladet, diskuterar framtiden för de fyra västkustmördarna. Arvingarna, en grupp mördare från Partille utanför Göteborg, smet in i sina fäders tofflor och valde musiken. Under loppet av ett år träffades Casper Janebrink, Kim Carlsson, Lars “Lasseman” Larsson och Tommy Carlsson och skrev en musikhistoria.

I år firar “Elouise” 26-årsjubileum av att bli ett av Sveriges mest älskade dansband.Gruppens fem medlemmar har hållit ihop i 30 år och verkar gå starkt som en enhet.Det känns jättekul att vi fortfarande är en grupp på fyra efter att det har gått så lång tid. Vid det här laget räknar vi med att fortsätta i minst 30 år till. Lars “Lasseman” Larsson, bandets gitarrist och sångare, säger att det fortfarande är väldigt roligt att spela tillsammans, och det är ännu roligare i ljuset av bandets tioårsjubileum i år.

Arvingarnas Föräldrar

Arvingarna är ett dansband som spelar dansbandscovers med en mellonfärgad segerskylt och en lite mer pop/rocklutad musikstil. Arvingarna kommer att tävla i Melodifestivalen för sista gången 2021.Mer än tre decennier har gått sedan det svenska dansbandet Arvingarna började skriva låtar tillsammans.

Casper Janebrink, Tommy Carlsson, Kim Carlsson, och Lars “Lasseman” Larsson utgör Arvingarna.
Efter 19 studioalbum, ett antal topp-20-singlar i Sverige, flera guld- och platinacertifieringar och tre Grammis har Arvingarna etablerat sig som en av landets mest älskade folkmusik.

Medlemmarna i bandet Arvingarna har fått sitt namn sedan deras föräldrar spelat i dansband som Streaplers och Flamingokvintetten.Dennis Janebrink, Caspers pappa, spelar bas för det legendariska svenska dansbandet Flamingokvintetten. Christopher Janebrink, Caspers bror, spelar också trummis i dansbandet Glennartz.

Casper Janebrink, 51, är veteran i tv-programmet Körslaget där han tävlade med kör från hemstaden Partille.2018 vanns Casper Stjärnornas krona i TV4. Casper Janebrink har även arbetat som Bingolottos programmeringschef vid ett par tillfällen.Casper är gift med Helena Janebrink, och paret har två barn tillsammans: Alice och Felix.

Bröderna Tommy och Kim

Tommy Carlsson, 52 år, och Kim Carlsson, 48 år, är bröder bosatta i Arvingarna. Deras pappa är sångare i bandet Flamingokvintetten, Hasse Carlsson.Lars “Lasseman” Larsson, 48, är son till Lasse Larsson, tidigare klaviaturspelare i Streaplers, och hustru till Anders Larsson, som tog över i Streaplers efter sin bror.

Melodifestivalens Sing-Offs

Mellan 1993 och 2019 tävlade Arvingarna i Melodifestivalen fem gånger. Deras första bidrag, 1993 års Eloise, vann hela tävlingen, och de tävlade precis 2019 med succén I Do.De tävlande har pratat om sina tidigare framgångar med I do och pressen att upprepa den framgången i det kommande årets turnering, som kommer att hållas bakom stängda dörrar 2021. Men för coronapandemon kommer årets Melodifestival att hållas utan en publik — något Arvingarna aldrig upplevt tidigare.

Casper Janebrink säger, “Nu kommer vi inte att få någon offentlig respons direkt när vi spelar musik, det kommer att gå lite långsamt i verkligheten.” Han fortsätter, “Förhoppningsvis kan vi sprida glädjen vi känner på scenen och ge musik till alla hemma.”

Eurovision Song Contest (på svenska) Arvingarna

Arvingarna representerade Sverige i Eurovision Song Contest, som sändes från Irland 1993 efter att Linda Martin vunnit i Malmö med låten “Eloise”.Arvingarna slutade på sista plats i Eurovision.Tv-programmet “Lasseman” från Arvingarna.Arvingarnas musikprogram Lassemans altan, hemmaspelad av Lars “Lasseman” Larsson, har premiär på TV4 i augusti 2020.

Arvingarnas julprogram, som sändes 2020, innehöll en mängd olika musikuppträdanden, bland annat av “Lasseman” själv. Det svenska dansbandet Arvingarna bildades 1989 och har uppträtt i Melodifestivalen fyra gånger (1993, 1995, 1999 och 2002). De förberedde det vinnande bidraget, “Eloise”, 1993, och hon fortsatte att representera Sverige vid Eurovision Song Contest det året, där hon slutade på andra plats.

Namnet på gruppen antyder att dess medlemmar har föräldrar som också var musiker. Grisarna hämtas från traktorerna runt Göteborg.Det som svenskarna kallar “dansbandspop” är vad Arvingarna spelar.

Medlemmar

Bandet deltog i den svenska Melodifestivalen 1993 med vinnarlåten “Eloise”, och som ett resultat representerade de Sverige vid det årets Eurovision Song Contest, som hölls i Millstreet, Irland, i maj. Bandmedlemmarna hade tidigare spelat hårdrock utan någon större roll. anslutningar, vilket ledde till gruppens bildande 1989; medlemmarnas efternamn antyder att deras föräldrar spelade i dansband som Streaplers och Flamingokvintetten.

Arvingarna spelar själva en mer pop- och rockorienterad musikstil och har kallats ett “pojkband”. Året efter folkmordsexplosionen förvandlades Arvingarna till flickidolers.Arvingarnas “I Do”-bidrag till Melodifestivalen 2019 har hyllats.Bandet deltog i den svenska Melodifestivalen 1995, 1999, 2002, 2019 och 2021 förutom 1993.

I februari 1993 gav albumet Coola killar Arvingarna en Grammis. Vid samma gala skrev Fredrik Norberg, gitarrist för popgruppen Popsicles, i ett tackbrev att han hoppades att medlemmarna i Arvingarna skulle komma tillbaka i en bussolycka. Detta orsakade uppståndelse i bussarna som transporterade Arvingar-spelare till och från spelen.Istället för att byta mellan dansställen började bandet spela mer och mer på konserthus och krogshower under det nya millenniet.

Arvingarnas Föräldrar
Arvingarnas Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!