Sprid kärleken
Wanda Bendjelloul Sjuk
Wanda Bendjelloul Sjuk

Wanda Bendjelloul Sjuk – Vilken typ av musik skulle du vilja spela på din begravning? Hälften eller fler av svenskarna har tänkt på det. Det kan faktiskt vara lättare att ta hand om nära och kära när du är välinformerad. Wanda Bendjelloul på DN dokumenterar sin egen sångerskas utforskning av musikens roll vid begravningar.

I sin debutroman, Away From Home på nyårsafton, om persilja, pengar och pommes frites, diskuterar Wanda Bendjelloul regioner och snabba restauranggeorgier. En tillkomstberättelse och en fiktion komponerad samtidigt. “Innan jag svävade upp till slottet var mina armar alltid fulla av blåmärken”, inleds romanens öppningsbudskap.

Han slutade nyligen gymnasiet och lämnar ensam tills vi känner oss bekväma med situationer. Att vara ett up-and-coming ungt proffs är ingen picknick. Att arbeta på en snabbmatsrestaurang är en bra kompromiss. Wanda Bendjelloul hävdar att bristen på kompetens bland chefer är en direkt följd av värdet av snabba befordran och låga löner, och att dessa chefer är dåligt rustade att hantera frågor som rör arbetsplatslagstiftning och etik.

Hon blev inspirerad att skriva berättelsen för ungefär ett år sedan efter att ha kommit över en hastighetsdemonkampanj. Många såg sin tid som arbetade på lägret som en formgivande upplevelse som skulle forma deras karaktär. Wanda, med flera arbetsprov på sitt eget sätt, blef pårvomad att börja skriva.

Restaurangens korta sidor gör det lätt att kyssas hela dagen, men om du inte trycker ner kommer den livfulla gröna färgen att få dig att tänka på att kissa. “Dalenglitter” rymmer ett narrativ. När hon skriver går hon haltande. Hennes röst är verkligen söt och ren.

Ännu en möjlighet är att du spenderar all din tid i köket och klamrar dig fast vid spishällen. Din huvudsakliga uppgift är att höja och sänka potatis- och nuggetstjälkarna som flyter i kokande vatten. Den gröna färgen representerar urinen som kommer ut när du håller i din kiss utan att trycka ner, vilket ofta händer eftersom restaurangen inte har faciliteter.

På varje sida hittar du text- och arbetselement som varierar genom romanen. Det verkar nästan som en återspegling av de åtta hörn som snabbmatsarbetare måste vrida för att inte bli fysiskt attackerade bakom kulisserna. Vänd dig gärna om och återvänd vägen du kom. Jobbbyte.

Halvvägs lade jag ner boken. Jag blev intresserad av att uppmärksamma vardagliga, vanliga saker. Ta ett riskabelt grepp för att få bättre resultat. Jag har också en koreograf inom mig. Denna kvinna går under namnet Wanda Bendjelloul. Det gör mig glad att höra det eftersom jag, som någon som inte har någon bakgrund inom arbetsrätt, alltid har antagit att det mestadels var ett mansdominerat område.

Samtidigt har jag sett bilder från ett stort antal industriolyckor. Jag blev intresserad av att uppmärksamma vardagliga, vanliga saker. “En koreograf som också sitter som ett spöke i mig”, säger Wanda Bendjelloul från sin dator, där vår diskussion pågår, och beskriver den tuffa processen som hjälper till att utveckla arbetet.

Jag hoppades att vi kunde träffas i Enskededalen. Dalen som avbildats i “Dalenglitter”. Till skillnad från det obehagliga Enskede-området med välbärgade villor är miljonprogrammet med loftstön och fruktansvärd rost, som bara ligger ett tunnelbanestopp bort. Wanda och hennes polska mamma kallar för närvarande denna plats hem.

Imorgon fyller jag 45 år, men det är först när du åldras som du börjar uppskatta vilken inverkan ditt livs händelser har haft på att forma vem du är nu. Dessutom accentueras de mindre attraktiva egenskaperna av tidens gång. Snabbtrestaurangen och Dalen är de relationer som är på vägen efter och de som finns kvar i kroppen.

Att lägga till en antydan till romantik är som att tända ett ljus på en vanlig dörr. Denna skosnören kan passa bra för vissa unga vuxna som arbetar inom servicebranschen, detaljhandeln eller som vårdgivare. Denna kvinna går under namnet Wanda Bendjelloul.

Pengar och belöningar står för social ställning och betydelse i boken, som en röd matta. Ungdomsflickor och kvinnor kommer överens med tanken att en persons hypersexualitet är en källa till makt och rikedom. Instagramkändisar och prythonerna som alla önskar att de kunde bli vänner är ofta så långa.

Wanda Bendjelloul Sjuk

Det finns en klassisk karaktär i sättet man debatterar konsumtion. I avsaknad av en möjlighet kan tiden som krävs för att tvätta och doppa parfymflaskor vara avsevärd. När du redan är mager och har allt du behöver, blir det enklare att säga till dig själv att inte äta. Att ha gått med i detta ökända brödraskap av drinkare är ett avlägset minne för mig. Längtar efter introspektion.

Vi går obemärkt förbi i Dalen hela tiden. Redan innan den kom ut var boken slutsåld, så vilken blivande journalist som helst som ville ha en autentisk intervju kunde inte använda den. Så oturligt. Genom hela boken får karaktärerna och omgivningen mycket beröm och såklart skratt.

Den ryska folkvisan “Dalenglitter” är influerad av den. En individs sociala status är mycket situationsbetingad och kan förändras när som helst. I varje given hierarki finns det alltid ett alternativ som ligger mer direkt under dig. På de polska bröllopet tar hon på sig en helt ny roll som svensk, trots sin bakgrund som Dalen som jobbar i gatukökets kök – där fettet och smaken inte smälter av kroppen.

Den ständiga närvaron av en annan person har skadat min familj från början. Den polska arbetsstyrkan har rest till länder som England, Irland, Sverige och Wales, vilket gör att Polen är helt tomt på sina arbetare. Denna kvinna går under namnet Wanda Bendjelloul.

Landet och sjön är centrala för Wanda Bendjellouls tillvaro och berättelse. När det kommer till husets födelsedagsfestligheter i det vackra Enskede-området är de polska hushållerskorna, ja, huvudattraktionen. Polska migrantarbetare, som var utmattade när de gick ombord på planet, följer med statschefen på hans flyg till Polen.

Efter att hennes man tragiskt dött i en arbetsolycka på en vindkraftspark i Danmark ger hon sig av till Polen. Bristen på adekvat säkerhetsutrustning ledde till olyckan. På grund av männens förflutna att låtsas vara någon annan har min familj uthärdat ångest. Den polska arbetsstyrkan har rest till länder som England, Irland, Sverige och Wales, vilket gör att Polen är helt tomt på sina arbetare.

Även för en som mig, som växte upp i Sverige, är arbetsförhållandena de har utstått fruktansvärda. De kallas “utlänningar” i Sverige. Vi är inte ansvariga för deras misstag. Jag hade tänkt att det innebär att det vara så här. Jag bestämde mig för att sätta penna på papper på grund av det.

Frasen “farstaglitter” syftar på en rasistisk stereotyp av fula, högljudda arbetarklasskvinnor från vissa regioner. “Dalenglitter”, Wanda Bendjellouls första bok, kräver att den ska återlämnas. Wanda är född och uppvuxen i Stockholms stadsdel Enskededalen.

Dalenglitter, skriven av Wanda Bendjelloul, följer en dam i början av tjugoårsåldern som inte går under namn. En ensamstående polsk mamma njuter av att turnera i överdådiga egendomar som hennes dotter aldrig kommer att ha råd med, och tar hand om sin häst.

Husets ägare är chef på en snabbmatskedja. Feta kvinnor tar aldrig av sig knogarna och de mest attraktiva kvinnorna väljer att stå i hörnet bredvid bordschefen. “Nyhetsmorgon” i TV4 har tagit med honom som gästvärd i ett antal år. Just nu ger Ronny Svensson sina förutsägelser för kanalens framtid och har gjort många filmråd.

“Nyhetsmorgon” hanterar glada och sorgliga tider lika. Det kommer att finnas ett brett utbud av gäster och materialet kan vara både seriöst och underhållande på ett givet program. Filmkritiker dyker ofta upp i programmet tillsammans med programledarna. Film- och tv-programrekommendationer görs av Wanda Bendjelloul och Ronny Svensson.

Den enorma mångfalden av genrer säkerställer att alla kan hitta något de gillar. Medan de sänder det verkar det också rulla. Ändå erkände han för webbplatsen i en tidigare intervju att han hade en affär utanför kameran med en eller flera av programmets värdinnor. Utan tvekan påminner Steffo och Jenny om tjafsar. Han tog upp Jenny Alversjö också, men han sa bara att det var så det var.

TV4:s begäran från den avlidne

Det är dock inte avsett att avvika från TV-kanalen. Med Hänt berättar Ronny om TV4:s planer för framtiden. Nu börjar jag se gammal ut, det är jag. För tillfället har jag inga andra planer. När jag är gammal och grå tycker jag om att berätta sagor utifrån min musik. “När mina barn växte upp började jag spela trumpet igen och var med i ett par olika band igen och höll andan lite”, hör Hänt honom säga.

Jag kommer att vara på västkusten, min gamla hemstad, för ett musikquiz veckan efter. Jag tänker följa folkmassan när jag är sextio och äldre. Din fortsatta närvaro på Ronny är mycket uppskattad. Om ett ögonblick kommer ditt namn att ropas upp på nationell tv. Åh, jag älskar det! Hans lillebror döde för sju år sedan. Det verkar som att den eftermiddagen också var början på Johar Bendjellouls identitetskris. Smärtan, hävdar han, försvinner aldrig.

Jag tror att jag tidigare kände en annan slags sinnet lätthet. Efter att den delen av min identitet bleknat minns jag inte mycket av mitt tidigare jag. Jag tror att hon har blivit känsligare sedan dess, trots hans påståenden att det är tragiskt. Alla blev chockade när de hörde att hans yngre bror Malik Bendjelloul, som var 36 år gammal, hade engagerat sig.

Det inkluderar Johar Bendjelloul och hans familj också. Jag förstår inte hur någon som har åstadkommit så mycket och har så mycket liv kvar att leva kan ha så otur. Till allas stora förvåning blev detta snabbt en internationell historia. “Pratar sönder sig”, säger debuttrailern till den nya dumma pengafilmen. Ungefär tjugofem minuter och tjugo sekunder

Enligt Wanda, som recenserar alla veckans nya filmer, är Channing Tatum-bilden “Dumb Money” mer lämpad för erfarna daytraders. “Golda”, den japanska succén “Love Life” och det tidlösa mästerverket “Stop Making Sense” är tre kritikerrosade filmer som utan tvekan kommer att tillfredsställa fans av Talking Heads.

Wanda Bendjelloul Sjuk
Wanda Bendjelloul Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!