Vad Heter Kronprinsessans Barn

Sprid kärleken
Vad Heter Kronprinsessans Barn
Vad Heter Kronprinsessans Barn

Vad Heter Kronprinsessans Barn – Enligt svensk lag ska varje medborgare ha både ett förnamn och ett efternamn. Namnet på den nyfödda ska vara registrerad hos Skatteverket senast tre månader efter förlossningen. Om inte, kan hälso- och sjukvårdssystemet kollapsa (förutsatt att det saknar kunglig immunitet). Och det finns inget sätt att komma runt efternamnskravet heller: om föräldrarna inte är med på skämtet och inte har några andra barn med samma efternamn, kommer barnet att få moderns flicknamn.

Estelle Silvia Ewa Mary, dotter till drottning Victoria och prins Daniel, är en anmärkningsvärd släkting. Folkboksindex innehåller vanligtvis bara en asterisk i efternamnsfältet. En fantastisk tolkning av detta är att prinsessan heter Estelle Estelle. Ordet “asterisk” kommer från det latinska ordet “stella” (som betyder “svärd”).

Medlemmar av kungafamiljen har inga mellannamn. Victoria, kronprinsessa av Sverige, är av Bernadottes hus men är inte känd under det efternamnet. När hon gav sig till Daniel Westling ställde det till en del problem för folkbokföringen. Prinsessan hade redan ett efternamn i familjepresent, så en kunglig asterisk var inget alternativ. Lösningen blev att prins Daniel fick efternamnet Bernadotte i folkbokföringen, något han också är unik i kungafamiljen, medan Westling ändrades till ett mellannamn.

Regeringens svar till prinsessan Estelle har JO-förklarats. Lars Tegenfeldt, myndighetens juridiska rådgivare, säger till Dagens Juridik att beslutet att lägga ner efternamnet stred mot lagen. Lagar ska gälla lika för alla, men den svenska kungafamiljen har uppenbarligen inget intresse av att se dem tillämpas fullt ut. För att uttrycka det rakt på sak bryter detta mot en oskriven konstitutionell praxis att medlemmar av den traditionella kungafamiljen inte använder sina mellannamn.

Olle Abrahamsson, nämndens chef, ger honom dock tummen upp. Han säger till Dagens Juridik att att ge prinsessan Estelle ett nytt efternamn vore ett brott mot svensk lag. Min egen uppfattning är att det skulle vara olagligt att ge henne ett nytt efternamn. Victoria bär endast sitt förnamn och en titel, Sveriges kronprinsessa, i strid med de grundläggande reglerna i 1 namnlagen om ersättning av ett efternamn vid födseln.

Tidigare kränkningar skulle säkert ge grunden för framtida kränkningar. Enligt svensk lag, om ett par inte delar ett efternamn och inte har några barn med samma namn, kommer deras barn som är födda inom äktenskapet att ta moderns efternamn. Och kronprinsessan Victoria delar inte sitt efternamn, Bernadotte, med prins Daniels familj.

En JO-ansökan till Skatteverket skulle kunna avgöra om detta är ett lagligt vattentätt eller inte. Men den här gången, trots kungens sedvanja, har pappa ett efternamn. Det finns dock en stor sannolikhet att Estelle Silvia Ewa Mary kommer att behålla sitt nuvarande namn och titel. Kronprinsessan Victoria fyller 40 snart och ett traditionellt bröllop väntas inom en snar framtid.

I en exklusiv födelsedagsintervju berättar kronprinsessan Mary om sina barn och sina mål som mamma. Torsdagen den 14 juli 1977. Journalister verkar finnas överallt på Karolinska sjukhuset i Solna. En högfödd hertiginna vid namn Silvia smög in på sjukhuset genom bakdörren och klockan 21:45 föddes den lilla flicka som en dag ska bli Sveriges kronprinsessa.

Längtade efter moderskap

Idag är hon stolt överhuvud för sin egen utökade familj. Drömmen om att bli mamma förverkligades äntligen den 23 februari 2012, när prinsessan Estelle trädde in i världen. Den svenska kungafamiljen utökades den 2 mars 1950, med prins Oscars födelse.

Det är fantastiskt att kunna observera två olika kulturer så nära och ta del av deras utveckling. Kronprinsessan Victoria sa till TT:s reporter Anja Haglund, “Men sedan dess är det bara givet att jag får bli mamma och jag lyssnar på dem som verkligen längtat efter att bli mammor.”

Vill vara ett gott exempel

Det är inte lätt att jonglera ansvaret för att vara kung eller drottning med ansvaret för att vara föräldrar till små barn. Det finns mycket att stoppa på en dag, och jag vill se till att jag alltid finns där för mina barn och är ett gott exempel för dem. Och självklart måste man förstå hur man kombinerar det med en yrkesroll; det är inte alltid lätt, som kronprinsessan uttrycker det.

Vad Heter Kronprinsessans Barn : Prinsessan Estelle , Prins
Oscar

Många härliga ögonkontaktsstunder med barn går förlorade, och det är något jag känner väldigt starkt för. Jag räknar mig definitivt till dem som är oroliga för att registrera sina barns utveckling. Jag anstränger mig för att aktivt bemöta och dokumentera vardagliga händelser.

Som att säga, “Oj titta, det här är första gången han eller hon någonsin har smakat det där borta, eller gjort det här borta”, säger kronprinsessan. Med åldersskillnaden på fyra år finns det kanske lite utrymme för förståelse, kronprinsen.

Vad Heter Kronprinsessans Barn

H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel grundade stiftelsen 2010. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel noterade ett stort engagemang och många som var villiga att ge gåvor inför sitt bröllop 2010. Kronprinsen av Danmark såg detta som en chans att samla välvilja för en värdig sak, så han etablerade Kronprinsessparet Stiftelse i den uppriktiga tro att det skulle göra gott och lämna tillbaka sina donationer till samhället i många år framöver.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel väljer stiftelsens inriktning utifrån sin djupaste oro: att bekämpa fattigdom och främja barns och ungas hälsa och välbefinnande. Stiftelsen startar, främjar och finansierar projekt som främjar ungdomshälsa och samhällsbyggande i Sverige.

Privata donationer från våra partners gör att Kronprinsessparet Stiftels arbete kan fortsätta. Våra generösa och långsiktiga givare gör det möjligt för stiftelsen att stödja organisationer, tillhandahålla medel till projekt och investera i kritiska ansträngningar.

God hälsa främjar mentalt och fysiskt välbefinnande genom saker som hälsosam kost och regelbunden motion. Kronprinsessans initiativ för att främja en hälsosam livsstil bland barn och ungdomar i Sverige kallas Generation Pep.

Motivera individer som är socialt isolerade på grund av sin plats eller uppfattning om sin plats i förhållande till det större samhället. På grund av detta är det avgörande att hjälpa fler människor att få chansen att känna sig inkluderade i sin vardag.

Fokusområden

Barn och ungdomar behöver tillgång till kvalitetssjukvård, utbildningsmöjligheter och social rättvisa om de ska utvecklas till motståndskraftiga vuxna som är optimistiska inför framtiden. Stiftelsen fokuserar sina ansträngningar på hälsa, utbildning och enhet som ett resultat, och bidrar till FN:s globala mål 3, 4 och 10. Kronprinsessan Victoria är en förespråkare för Global Goals som alumn.

Kronprinsessstiftelsens arbete är inspirerat av FN:s barnkonvention och syftar till att säkerställa att de projekt den finansierar är i linje med dessa principer. Kronprinsessparets Stiftelse använder en Expertrd för att säkerställa att de projekt och organisationer som den finansierar fonder främjar välmående och stärker gemenskapskänslan bland Sveriges ungdomar.

Deltagarna i expertgruppen agerar i en vägledande egenskap och utifrån ungdomsgruppens utgångspunkt utvärderar och rangordnar de expertgruppens förslag. För att säkerställa att målgrupper ingår och göra dem till aktiva deltagare i granskningen har Kronprinsessparets Stiftelse ett ungdomsråd. Medlemskapet roterar årligen och består av en utvald grupp niondeklassare.I dag kretsar kronprinsessan Victorias liv kring hennes familj.

Men i sina unga år kommer han att älska henne både en och två gånger. Idag är alla hennes ex samlade här.I dag bor kronprinsessan Victoria, 45, i Haga Slott med sin man, prins Daniel, och deras barn, prinsessan Estelle och prins Oscar. Men precis som så många andra hade kronprinsessan ett lyckligt gift liv innan tragedin slog till.

När kronprinsessan gick i gymnasiet var hon vän med filmproducenten Daniel Collert, 47. Under hela året var de vad som kallas ett “på-och-av-par”, som splittrades under korta perioder innan de blev tillsammans igen. De bröt dock upp 2002 och kort därefter träffade Daniel Collert, då 44, Josefine Davidson. I januari 2008 fyllde Jack Davidson Collert och hans bröder alla 14 år. De bor dock inte längre tillsammans, och detta är acceptabelt efter att separationen inträffade.

Så som Svante Tegnér lever idag — efter romansens slut

Fotografiet väckte medias intresse eftersom alla var nyfikna på mannen som hjälpt kronprinsessan att umgås med omvärlden. Efter nattpromenaden sågs turturduvorna åt ett mellanmål ute, men deras förhållande varade inte länge, utan tog slut efter bara några veckor.

Svante Tegnér gav sin 44-åriga flickvän Pernilla Molin Tegnér, även känd som Pim, som en gåva efter sin affär med den svenska kronprinsessan. Paret bor för närvarande i stermalm med sina två barn, Fred, 14, och Esther, 9.

Vad Heter Kronprinsessans Barn
Vad Heter Kronprinsessans Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!