Sprid kärleken
Sveriges Yngsta Pappa
Sveriges Yngsta Pappa

Sveriges Yngsta Pappa – Mats Jonsson är den yngsta pappan i hela Sverige.Han var 13 när hans barn Kevin föddes för ungefär en månad sedan.Till en början blev jag riktigt nervös. Nu tycker jag att det är lustigt, säger Mats. För två år och två månader sedan var Mats och mamman till hans barn, Veronica Söderholm, 15, ett par.

De är för närvarande bosatta i Härnösand med sina föräldrar. Men Mats och Veronica ses nästan varje dag. De är definitivt farmor. Mats fick reda på att han skulle bli pappa när hans flickvän, flickvännen, var gravid i femte månaden.Mats minns att hon ringde och berättade det direkt i början av deras samtal, utan att han behövde undra om Veronica hade varit sarkastisk eller inte.

Enkel att mata

De och deras föräldrar tvivlade inte på att deras barn skulle födas friskt.Jag fick en mängd olika svar. Hur ska man hantera barn och hur ska saker utvecklas? Men hittills har allt gått väldigt bra, säger Veronica.Kevin, som var 53 centimeter lång och vägde 4 300 gram, föddes den 13 juli – två veckor före förfallodagen.

Påbörja klasser

Om två veckor börjar Mats åttan på Kiörningsskolan, medan Veronica ska läsa nian på distans.Många av våra kollegor har stannat till för att kolla på Kevin. Mats hävdar att de följde honom ut och iväg med pistolen.Agneta, bonden, tycker att det går jättebra.Jag hörde att Veronicas mamma, Mats, var på väg att bli pappa. Han hade inte sagt något till mig. “Ojdi,” var min första tanke.

Agneta säger att det finns tillräckligt med barnvisdom bland familjerna. Mats har två syconia, medan Veronica har fyra. Mats säger att han aldrig tänkte på när han ville bilda familj. Veronica berättar att hon hade ansett 25 års ålder vara lämplig tidigare.

Det finns hundratals lokala avdelningar i nätverket “Unga föräldrar”. Föreningen hävdar att Mats är den yngsta pappan i hela Sverige.I Sverige är den yngsta pappan jag känner 15 år. Jag har hört historier om flera mammor som levde för att vara ganska lite äldre. Men enligt föreningens ledare Erika Dollbring är de flesta pappor flera år äldre än även de yngsta mammorna.

14 år och Sveriges yngsta pappa

Pontus största intresse är tv-spel. En dag får han ett meddelande från sin flickvän Fanny som säger att hon är gravid. Trots deras försäkran kom graviditetstestet positivt ut. Han är 14 och hon är 16. När Pontus blev pappa vid 14 års ålder var han den yngsta pappan i Sverige. När Fanny ringde honom blev han först chockad, men han värmde snabbt upp tanken på att bli pappa.

Mamma Pontus Anna skötte inte sin graviditet så bra som Pontus gjorde.Det kändes som om någon hade hållit en hink med isvatten över mitt huvud. Det kan bara inte stämma. Första veckan ringde jag ungdomsgårdens socialsekreterare och kurator nere i källaren. Det var då hon sa, “hjälp, ni måste sätta stopp för det här”, vilket i princip var samma sak som jag hade sagt.

Pontus lämnade sin sjuksäng i Bollnäs idag för att göra resan till Stockholm, där hans flickvän Fanny bor. Pontus går nu i nian, och målet är att han ska gå på gymnasiet i Stockholm så att han kan bo hos sin mamma permanent.Ninos Chamoun är ansvarig för programmeringen. Pontus Rosenborg blev pappa när han var 14 år gammal; han bor för närvarande i samma hem som han uppfostrade sin son i.

Pontus Rosenborg blev känd som en av Sveriges yngsta pappor vid 14 års ålder och medverkade i Unga föräldrar i TV4.I en intervju berättar Hänt om sitt nuvarande liv och hur han känner för att vara pappa i så ung ålder.Det är lite oroande nu när han kan se tillbaka, säger han.Ung föräldraprofil När Pontus Rosenborg var 14 år blev han pappa.

Han och hans dåvarande fästmö Fanny Stahl fick en dotter som de döpte till Melanie; hon är nu sex år gammal.Pontus diskuterade nyligen sin dagliga verksamhet och hur det är att vara en av Sveriges yngsta pappor i en intervju med Hänt.Pontus Rosenborg är allmänt erkänd som en av Sveriges yngsta påvar.

Vid 14 års ålder blev Pontus pappa och medverkade i TV4-serien Unga föräldrar. Idag, 21 år gammal, tycker han att det hade varit roligare att delta idag.Vi var båda riktigt unga, och Melanie var också. Även om det var knappt med pengar då tycker jag att det hade varit roligare att vara med dem nu, säger han.

Men vilken härlig upplevelse det var!

Att ha ett barn i så ung ålder är något han beskriver som “sammanhängande” när han tänker tillbaka på det.Nu när vi kan se tillbaka är det lite besvärligt. Jag kan förstå vad andra har tyckt om mig. Det var definitivt utöver det vanliga, men jag kunde inte vara gladare över att det hände och inte skulle förändra någonting, sa han.En vanlig människa vill aldrig ha ett barn, men jag sekr.

Sveriges Yngsta Pappa

Precis så är Pontus Rosenborg och Fanny Sthl ett par nu.Fanny och Pontus har varit tillsammans i åtta år vid det här laget.Melanie hjälpte till att hålla oss ihop bättre. Vi trivs verkligen med att bo tillsammans. Självklart har vi haft vår tid; det har trots allt gått åtta år.En vacker gryning har brutit upp. De planerar att bilda familj inom de närmaste åren och sparar pengar inför ett husköp.

Vi skulle älska att bilda familj någon gång, och vi tänker på det, men just nu är det inte rätt tillfälle, säger han.Vi lägger undan pengar i hopp om att en dag kunna köpa ett hus.2016 blev Pontus vida känd som Sveriges yngste pappa. Nyheter24 pratade med den unge 17-barnspappan om hans planer för sin familjs framtid.

Pontus fick reda på att hans 16-åriga kusin Fanny var gravid när han var 14 år. Trots sin ringa ålder bestämde sig Pontus och hans fru för att behålla pojken och han blev vida känd som Sveriges yngsta pappa i mars förra året.Unga kvinnor är mer benägna att uppleva tonal graviditet och ses ofta som mer känslomässigt förberedda att ta hand om ett barn. När Pontus och Fanny berättade om sin dotter Melanie blev de galna.

De kunde inte förstå hur jag kunde ha trott att det var möjligt att få barn i så ung ålder. Folk tycker likadant idag, men responsen är mycket mer positiv nu, rapporterar Pontus för Nyheter24.När folk frågar mig hur det känns att vara så ung och ha barn svarar jag alltid på samma sätt: det känns precis som att vara förälder.

Började lära sig att cykla

När Melanie var 11 månader gammal pratade Nyheter24 först med Pontus. Hon är 2,5 år nu och går och pratar väldigt normalt. Pontus själv har nu fyllt sjutton.Hon har blivit väldigt smart. Hon sprider ständigt sina tankar och rör sig utan problem. Pontus säger: “Jag tror att hennes favoritsätt att träna är att cykla på grund av vad hon har lärt sig om cykling i somras.”

“Låt mitt liv vara vad det är”

Pontus och Fanny har varit tillsammans i fem år, även om de fortsätter att bo i olika städer. De har för avsikt att flyga hem, men det kan ta ganska lång tid innan det händer. Det är möjligt att 17-åringar vanligtvis inte överväger att flytta in i ett delat hus för att föra sina familjer närmare varandra.

Pontus bor fortsatt hemma i Bollnäs där han jobbar och spelar och reser till Stockholm så ofta som möjligt för att träffa Fanny och Melanie. Han saknar inget väsentligt för ett “normalt” liv som tonner.Jag lever bara mitt liv som det är och slår mig inte för mycket för att gå miste om några smärre lyx från mina yngre år.

Är du ung och förväntansfull? Det är därför Pontus är så klok:

Fundera på om du verkligen vill ha barn och diskutera detta med varandra. Jag har lärt mig att barn inte är det lättaste i världen, men de är det bästa som finns, säger Pontus till Nyheter24. Ung mamma fick sitt första barn vid 12 års ålderAlla rekords moder är Pratima Jonsson. Hennes dotter föddes när hon bara var tjugofem.

Hon säger: “Jag trodde mest att mina föräldrar inte skulle vara stränga eller överbeskyddande.” Även om hon växte upp i Katmandu, Nepal, kallar Pratima och hennes familj nu stersund för hem.Hennes mamma märkte att hennes mage svullnade upp en dag. Hon var gravid. Den 17-åriga pojken som fungerade som barens fader. De äldste stönade och slacktakarna pratade. Det var en bluff, säger Pratima.

Hon minns att upplösningen var ganska enkel. Det var mer utmanande att hantera lilla Sony på den tiden. En smärtsam irritation i Pratimas bröst.Be mamma om hjälp Hon fick mycket hjälp av sin mamma.Både du och hunden fick en god måltid när hon kom hem.

Hon fick klappen över oss båda, säger hon.Medveten om att Sony var allvarligt sjuk gick hon till handling tre gånger med den skrikande bebisen i familjen.Förra veckan sa en läkare åt mig att gå hem eftersom hennes lada luktade lustigt.

Sjuksköterska

Pratima fortsatte att växa. Hon blev uppmanad att besöka Sverige när hon var 16 år. Hon välkomnade nyligen en dotter, 4-åriga Elis. Pratima är en introvert som läser medicinsk slang.Just nu är Sony 14 år gammal.Jag känner mig lurad över att jag aldrig fick uppleva det hon gör nu.Det borde inte vara för tråkigt att bara vara. Enligt Pratima, 26, kan du säga till en student: “Jag bor med en kompis”, om du går till ett gym och tar tag i honom eller henne.

Sveriges Yngsta Pappa
Sveriges Yngsta Pappa

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!