Sprid kärleken
Stephan Conter Ålder
Stephan Conter Ålder

Stephan Conter Ålder – Du behöver inte ge mig en bakgrundsförklaring eftersom Stephex Stables är välkänt i den internationella hoppningens värld. Om du är här för att du aldrig har hört talas om Stephex Stables, är du på rätt plats. Först till kvarn: Stephan Conter och Stephex Stables är samma person. De är helt överens, och jag vågar påstå att man inte kan ha det ena utan det andra.

Genom åren har STX etablerat sig som det globala navet, som förenar öst och väst, norr och söder. Stephex Stables, beläget mitt i Bryssel, Belgien, fungerar som en bro mellan europeiska handlare och deras internationella kunder. Det är ett måste om du handlar i Europa, och det är symboliskt för en överraskande varierad världsomspännande marknad.

Stephex-stall verkar vara platsen att gå till om du vill hitta begåvade jägare, hästar eller nästa stora grej på världsscenen. Hundratals vackert inramade bilder av de många briljanta fästen som har passerat genom stalldörrarna och ridit under STX-etiketten kantar väggarna i stallets entré. Hästar som Hickstead, Narcotique de Muze, Obelisk Z, Athlete vant Heike, Davendy S, Luikka, Billund d’Arsouilles, Lord II Z, Ulysse, Mouse och Talent.

Stephex-stallet är nu ett veritabelt imperium. Stephex är en anläggning på 75 tunnland som är hem för 80 hästar och cirka 30 personer. Detta är inget vanligt stall; det representerar mognaden och expansionen av den globala hoppindustrin. Vår hästsportindustri har mognat och expanderat, vilket banar väg för spelförändrande företag som STX. Tja, bortsett från en individs framsynthet (som mer nedan), är det kombinationen av två väsentliga variabler: ryttarnas kvalitet och hästarnas kvalitet.

Man måste ha rätt förare i sätet förutom förmågan att hitta och/eller utveckla fantastiska hästar som Hickstead, Cornet d’Amour och Narcotique de Muze. Tävlande i denna sport behöver ryttare med skicklighet och finess för att hantera de extraordinära förmågorna hos sina fästen. Bland de många anmärkningsvärda ryttare som har tränat i detta stall är Pedro Veniss, Nina Fagerström, Jennifer Jones, Eric Lamaze, Kristy Mc Cormack, Joe Clee, Faye Schoch, Marilyn Vorpe, Yves Vanderhasselt, Kevin Spiessens, John Gunvar Knutsen, Jill Smits, Gilbert de Roock, Delphine Goemare och Sebastien Numminen.

De som åker med STX på sina sadelunderlägg verkar alltid ha en stark pool av talang till sitt förfogande. Daniel Deusser från Tyskland, som för närvarande är 50:e i världen, har bytt stall, från Jan Tops i Holland till Stephex i Belgien. Daniel är välkänd för sina många framgångsrika projekt, inklusive den nu ikoniska Air Jordan Z. FEI-databasen lagrar hans information på obestämd tid.

Den nuvarande Stephex-truppen inkluderar också ryttare från japanska Eiken Sato, Haitis Farid Ladjouan och holländska Tom Martens, vilket ger dem lagets smeknamn, United colors of Benetton, för att hedra lagets anmärkningsvärda internationella mångfald.

Efter att ha hjälpt det tyska laget till seger i BMO Nations Cup i Spruce Meadows, där Daniel tävlade, är Mr. Deusser säker på att vara ordinarie på världscupbanan. Det verkar som att Daniel och Cornet d’Amour kommer att vara en mäktig kraft att räkna med på världskretsen.

Dessutom har han avancerat Lillyfee, en häst som tidigare ridits av Eiken Sato, till de högre klasserna, så du kan förvänta dig att se både Stephex-stallet och Daniel Deussers namn på internationella startlistor. Vad händer därför när du tar ett känt namn , lägga till fantastiska ryttare och kombinera dem med de bästa hästarna man kan köpa för pengar? Tja, du uppnår otrolig framgång, men bara om du har en ledare som styr den prestationen.

Stephan Conter, en kille med många talanger, är ansvarig här. Stephan, som tävlade på nationell nivå i ridning, bestämde sig för att avstå från högre utbildning till förmån för att starta ett företag inom hästbranschen.

Några högskolekurser var allt som krävdes för att övertyga den ambitiösa belgaren om att organisk affärsutveckling var där hans framtid låg, som de hade varit för så många andra stora entreprenörer. I den inledande omgången red Conter med den välkände belgiska ryttaren Ludo Philippaerts. Att arbeta sida vid sida med olympiern hjälpte honom att lära sig branschens repor, vilket gjorde honom redo för en vänskaplig splittring och en framgångsrik solosatsning.

Den 80 hektar stora tomten i Wolvertem, mitt i Bryssel, har inte alltid varit så stor. Faktum är att 1990 började Stephan med bara 11 hektar, och allt eftersom verksamheten blomstrade expanderade han gradvis genom att köpa ytterligare mark. År 1995 hade han framgångsrikt startat och utökat handelsföretaget.

1996 utökade Conter sina redan ambitiösa planer genom att starta ett nytt företag som specialiserat sig på produktion och försäljning av hästsläp och husbilar. Så Conter hade inte bara ett företag han ville utöka, utan två. Så, klarade han det? Faktiskt, ja, det går ganska bra.

Stephan Conter Ålder

Jag tar hänsyn till hästens konkurrensnivå innan jag köper. Hästarna ska vara snabba, men också försiktiga. De måste vara tuffa konkurrenter med mer än bara en hög vertikal. De flesta hästarna går till USA, men de hittar även köpare i Kina, Japan, Schweiz, Frankrike och Norge.

Affärsmannen inom hästbranschen säger: “Vi säljer många riktigt bra 5-7-åringar, och sedan finns det en enorm efterfrågan på hästar på 1,40-nivå i USA.” En del av hästarna är uppstallade på andra ställen, till exempel hos den belgiske ryttaren Marc Van Dijck eller den brasilianske ryttaren Pedro Veniss eller den kanadensiska ryttaren Eric Lamaze eller den kanadensiska ryttaren Tiffany Foster.

Den kanadensiske olympiska ryttaren Eric Lamaze, som driver Torrey Pines Stables och, på senare tid, Artisan Farms i Belgien, är delägare i många av Stephans hästar. Förvärvet och köpet av den berömda Hickstead när en av dem bara var sju år gammal är en gripande markör för deras framgångsrika samarbete och vänskap. Jag har sett dem ett antal gånger, kryssa omkring i Stephans eleganta svarta Eurocopter när de letar efter nästa stora grej inom musik.

Stephan kommer att vara den första att erkänna att han inte alltid kommer ihåg alla hästar som STX äger, men han minns Hickstead nu. Det verkar finnas ett stort antal. Det omfattande utbudet av citat gör Stephans poäng mycket tydlig. Nu har jag känt Stephan ett bra tag och räknar mig själv bland de lyckliga. När jag först träffade honom var jag knappt tonåring själv. Min första resa till Europa och min första erfarenhet av hoppsporten ägde båda rum på Stephexs stall.

Min kusin och Mr. Conters nära vän, Jeroen van Lent, tog mig till dessa anläggningar, som jag fann var det finaste stall jag någonsin sett. När jag var 13 flyttade jag hit från västra Kanada och såg något jag aldrig sett förut. Naturligtvis var Mr. Conter mer än hjälpsam. Han lastade ner mig med sadelunderlägg, rockar, en hatt och en väst och skickade mig iväg. Naturligtvis trodde jag att jag vann jackpotten och återvände från utställningarna i Vancouver, Kanada, bara klädd i STX-utrustning.

Jag har haft en hel del inhopp med Stephan och Stephex stall under min tid i Belgien. Jag har sett STX-imperiet växa på långt håll och sett dem tävla över Atlanten på Spruce Meadows. Det är ett bevis på vad engagemang och framsynthet kan åstadkomma inom vilket område som helst. Jag har sett Stephex växa under åren till en branschstandard inom europeisk hoppning och en one-stop-shop för många kunder över hela världen.

Så jag gick till hans vänner och familj och bad dem sammanfatta hästaffärsmannen med ett enda ord. De gick med ordet “kreativ”, antar jag. Kanske är detta skillnaden mellan byggare och konstnärer. Det arbete som Stephan Conter har producerat är verkligen enormt. Ingen tvekan om det. Michael Hughes började sin livslånga fascination för hästar i ung ålder och fortsatte så småningom att försörja sig som professionell ryttare.

Han började med ponnyer, där hans talang stack ut direkt; efter att ha hoppat till hästar och kommit in i tävlingen har han bevisat sin förmåga och vilja i utställningsringen. Han är född i USA, men 2016, 19 år gammal, kom han till Europa för att slutföra sin ridutbildning. Under de senaste åren har han inte bara samlat på sig en mängd expertis, utan även vunnit Grand Prix-tävlingar på internationella utställningar som Bonheiden och Valencia, bland många andra.

Stephan Conter Ålder
Stephan Conter Ålder

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!