Sabina Ddumba Familj

Sprid kärleken
Sabina Ddumba Familj
Sabina Ddumba Familj

Sabina Ddumba Familj – Dumba, som bara är 24 år gammal, har en fantastisk sångröst, och hennes liv har varit kantat av svårigheter sedan släppet av “S mycket bättre” och den efterföljande Spotify-succén.

Men att höra om hur hennes mamma började åka tillbaka till Uganda för terminer när hon var barn och hur familjen flyttade till Arlanda gör att hon känner sig ledsen och förvirrad som åttaåring som tror att hennes mamma bor där permanent.

Även om Dumbas mammas svek har gjort henne till den hon är idag, har hennes pappa varit där i vått och torrt. Sommarens huvudperson är mannen som hjälpte Idi Amin att fly på 1970-talet, efter att han lyckats rymma med sin teatertrupp strax före sitt eget attentat.

När han inte spelade teater tog han hand om alla barn i fyran i Fisksätra utanför Stockholm och jobbade på Patent- och registreringsverket. Hans livshistoria är så otrolig att den förvandlades till en dokumentär kring millennieskiftet. Det var först när Dumb-Dumb insåg att hans upplevelser var underbara.

Trots sin ungdom visar denna konstnär en anmärkningsvärd mognad och insikt när hon dissekerar sin egen utveckling genom linsen av sin kristna uppväxt. Att hon gör sommarlön i “talform” är något jag uppskattar. Många som talar engelska under sommaren föredrar att läsa från en utskriven sida.

Det gör Sabina förutsägbar, men hon får också beteckningarna “typ” och “liksinnad”. Det är som om hon berättar sin livshistoria direkt från det blå, från hjärtat. Lyssna och hör vad hjärtat och sinnet har för sig. Dumma människor lever och arbetar på det här sättet.

Ulf Kristersson (M) följdes av polis i centrala Stockholm på en nattlig promenad tidigare i veckan. I efterhand sa statsministern till Expressen att de bland annat hade agerat på larm om sexualbrott, bevittnade polisens gripande av den felaktiga gärningsmannen på en krog. En medhjälpare till den stackars kvinnan har skrivit ett tackbrev till statsminister Ulf Kristersson och skickat det till regeringen.

Jag vill offentligt uttrycka min tacksamhet till den svenska statsministern för att han ingrep när min dotter NN utsattes för sexuella övergrepp av en konsertbesökare i Gröna Lund veckan innan. Sedan gick hon backstage till ett VIP-område och sprang på Ulf, som tröstade och uppmuntrade henne efter hennes traumatiska upplevelse hemma.

För att säga det rakt ut, “det var verkligen bra gjort”, som mannen som skrev det uttrycker det.” En ung kvinna som vet rätt från fel, som står upp för sig själv och som visade stort mod på en rad olika sätt. Det var ganska snällt av henne att låta mig lyssna på hennes berättelse. Ta hand om henne åt mig, och jag hoppas att hon får den hjälp hon behöver”, skriver statsministern innan han bjuder in den unga kvinnan och hennes vän att besöka regeringen. palats.

“Hennes berättelse fick mig att gråta.”

Familjen har beslutat att inte kommentera händelsen. Om jag kunde ge lite stöd i klassen så gör jag det gärna, säger Ulf Kristersson själv i en kommentar. Men jag blir riktigt arg på dessa fuskande och svindlande män. Det hon straffades för är något som många andra kvinnor och tjejer också har fått gå igenom.

Ett svar från Kristersson:

Hans berättelse gjorde mig arg, men också löst. Vi måste visa dessa killar att sexuella övergrepp är helt oacceptabelt och kan få fruktansvärda konsekvenser. Regnet har upphört och solen tittar fram mellan stålbalkarna under Stockholms Västerbron. Två tvinnade rosor är gömda i badrummets vrå för användning för att hålla oönskade besökare utom synhåll.

Varje gång Evelina Lundmark har varit här har hon sett en ensam fiskare landa på en av balkongerna. Hon vill veta om det är samma sak. Hon sitter tyst på huken och ordnar en bukett röda rosor i vattenbrynet och binder ett isblock i en svart lykta.

Första gången jag återvände till källan var en stor utmaning. Men det känns bra på något sätt. Det är verkligen vackert här, säger hon. Stjärnorna gnistrar i dina ögon. Simon, hennes nyfödda bror, breder ut sina ben och lägger en handflata på hennes axel. Micael Lundmark började åka snowboard nerför Vitbergsbacken i Skellefte med avsikt att locka kvinnor. Han var beväpnad med slalombindningar och skidpjäxos till sin första bräda.

Han fick smeknamnet “Lill-Micke” för att han var kortare och större än sina motståndare, ändå var han snabbare och smidigare än alla andra. När han var 15 skrev han sitt första sponsorkontrakt med det franska företaget Rossignol som elvaring, återvände hem och började med skidgymnastik i Malung; året därpå tävlade han i sitt första världscup. Han har utmärkt sig i vad han än har förbundit sig till. Evelina, den fem år äldre systern, hävdar att när han bestämmer sig för något så briljerar han med det.

I Turin var morföräldrarna på plats.

Pokalare från ungdomsgenerationen ställs ut i gamla pojkrummet hemma. Micael Lundmark, då bara 20 år gammal, slog igenom som jättelöfte på den svenska landsbygden och in i landslaget som tävlade i de olympiska vinterspelen 2006 i Turin.

Det var riktigt läskigt, säger Evelina Lundmark.

Både morsen och farsen var på plats. De sa att uppgraderingsfrågor kan besvaras hur de vill. Han hade lätt kunnat gå vidare till finalen om han hade gått med i tävlingen. Micael Lundmark bröt armen i ett fall under uppvärmningen och kunde inte tävla fullt ut, men han lyckades ändå placera sig på en 27:e plats totalt och ta hem titeln bästa svensk i halfpipe på Hershey Park. Vann skapade sportens största ikon genom åren: amerikanen Shaun White.

Sabina Ddumba Familj

När han senare gjorde comeback tävlade han mot de bästa i Norge på en turnering och förlorade. Micael Lundmark hittade andra sätt att utmana sig själv efter karriären som elitidrottare. Han drack inte för att prova nya saker. Han köpte en motorcykel som han körde runt i Europa.

Han upptäckte en kärlek till stickning och reste ofta till avlägsna områden i naturen i skidoo han hade konverterat till en husbil. Evelinas pappa, Simon, säger att han inte är direkt rädd. Men han har alltid haft en trygghet.

Förra gången pratade jag med Micael i telefon

Det är den 16 juni, sommarsolståndet har anlänt till Stockholm och idag är det Micael Lundmarks sista dag på jorden. Micael blir på gott humör när Evelina pratar med honom i telefon strax före klockan 16. Han säger att han just den här torsdagen skröt för sina kollegor över ett glas vin och sedan lämnade jobbet tidigt.

Syster säger att deras samtal är ovanligt långa.

De diskuterar Evelina och Simons kommande bröllop om ett par veckor. Micael ska bli deras bröllopsfotograf, och han har precis köpt ett nytt objektiv till sin kamera. Södermalms Vitabergsparken. Bland houndkex och ormbunka ställer Sabina Ddumba en fråga framför Sofia-katedralen.

Hon oroar sig över huruvida fästelementen kommer att kunna glida igenom klädernas täta tyg. Egentligen behöver jag min tid på skönhetssalongen för att mentalt förvandlas till Sabina Ddumba. Detta innebär att bli bortskämd av en frisör, makeupartist och modedesigner. Nu kan du få den äkta artikeln, färsk från sadeln.

Nu har vi en publik. Ett gäng friska barn har lämnat skolavslutningsfesten för att försöka ta reda på vem fotografen riktar sig till. Min musik har aldrig handlat om mig, och jag sjunger inte för att alla barn ska veta vem jag är. Det är bara inte rätt.

Det jag menar är att uttrycka mig genom att sjunga så att jag kan sätta ord på mina känslor. Och just i detta ögonblick sker det genom ljud. Men om jag hade gjort allt jag kunde, skulle jag ha gjort det som nr. 1. Hur stiligt är det att du har en balaclava placerad anonymt ovanpå huvudet?

Det har gått fem år sedan släppet av Homeward Bound, debutalbumet från vilket singeln “Not Too Young” samlade över femtio miljoner streams på Spotify. Hon hedrades som årets bästa nykomling i P3:s Guld- och Grammisgalaxer samma år. Sååå mycket bättre 2017 och hon gjorde fler hitlåtar. Året efter sommaruppehållet pratade hon i P1. Sabina är 27 år idag. Men hon har svårt att se det som en karriärväg.

Man pratar om genombrott, men jag känner det inte som de gör. Det tog mig fyra år från det att jag skrev på mitt första skivkontrakt tills mitt debutalbum släpptes eftersom jag höll allt hemligt. I det lilla lusthuset i parken ser Sabina Ddumba, som verkar vara en gammal vän, till servrarna. Den blyga och privata Sabina är inte längre ett mål för fotografering.

Ansluter på sociala medier Sabina rör sig på en bråkdel av en sekund. Det sker av sig självt. Jag är ganska bra på det jag gör, och jag kan åka skidor en hel dag om jag måste. Jag känner mig extra sårbar en dag för att skydda mitt inre, så jag gör vad jag behöver göra för att undvika att sjunka ner i förtvivlans svarta hål.

Sabina Ddumba växte upp i Fisksätra med två bröder.

För att överleva, med alla system på plats, var du tvungen att höja din röst till en nivå där du kunde höra. Min familj har alltid varit bra på att skämta om, men vi är hemska på att uttrycka våra känslor för varandra. Fler människor har varit villiga att bryta än att knorra den senaste tiden. Det verkade som om folk vart jag än gick sa “Grt inte Sabina!” Jag sa: “Människan, för sitt eget bästa, grate!”

Undviker du konflikter till varje pris?

Absolut inte. Jag är den familjemedlem som har mest tillgång till mina känslor; Jag är som en vampyr som livnär sig på alla andras positiva energi. Så har det alltid varit. Det är inte allt det betyder för hur livet har behandlat mig. Sabina Ddumbas föräldrar är ugandiska invandrare. Hon växte upp med att älska och sakna sitt hem eftersom hennes mamma tillbringade så mycket tid där på besök.

När Sabina var åtta år lämnade hennes mamma familjen i Sverige för att återvända till Uganda på egen hand. Barnen bodde hos sin far William i Fisksätra. Det var en bra tid att stanna hemma under den eran, när ingen ville konfrontera sina känslor och alla låtsades att allt var bra. Men jag erövrade dem; Jag visste allt om dem.

Sabina Ddumba Familj
Sabina Ddumba Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!