Rutger Arnhult Förmögenhet – Han förvärvade 48 bolag värderade till 26,4 miljarder kronor för drygt ett år sedan när Placera skrev om Rutger Arnhults portfölj. Han värderas för närvarande till 7,5 miljarder kronor av 35 bolag, enligt Holdings.
Under de senaste tolv turbulenta månaderna har Rutger Arnhults nettoförmögenhet skjutit i höjden till cirka 19 miljarder kronor. På grund av sin otrohet har han förbjudits att sälja nästan hela det stora godset i Castellum. För elva månader sedan sålde Arnhult femtioåtta miljoner aktier i Castellum. Innehavet uppgår nu till 2,46 miljoner aktier.
Castellumaktien har också sjunkit med cirka 40 % under den tiden. Idag är Arnhults största innehav aktierna i Corem Property, som tillsammans är värda 4,15 miljarder kronor. En nästan 55 procent av hela depåvärdet med dessa aktier nu. Han har också tappat mycket mark i Sagax, vilket var hans tidigare stora styrka. Sagax värderas idag till cirka 300 miljoner kronor, vilket är mindre än 4% av det totala marknadsvärdet.
Han ägde Sagaxaktier ett värdet över 3,5 miljarder kronor ett år sedan. I dagsläget är Wästbygg den näst största tillgången i Arnhults källare. Han har sjutton miljoner aktier här. Idag värderas dessa till cirka 540 miljoner kronor. Genom att äga närmare hälften av bolagets aktier blir Arnhult dess största aktieägare.
Den tredje största aktieägaren är BEWi. Här har Rutger Arnhult 340 miljoner svenska kronor i sin ägo. Efter bröllopet välkomnade Arnhult två helt nya barnbarn. Hal har kört aktier i Net Insight och Balder. Båda interiörerna är något små.
Han har också vilket ökat innehavet i Klarabo, Wästbygg, KMC Properties, Nordic Level Group och Swedbank. Han har också fortsatt att minska ägarandelen i Sagax. Under hösten har det riktats mycket kritik mot Rutger Arnhult, tidigare storspelare och nuvarande vd för Göteborgsföretaget Castellum, samt mot nya storspelaren Akelius i Grand Prix. Alla Arnhults investeringar i Castellum genom hans bolag har nu värderats till 4,5 miljarder kronor, enligt Dagens Industri.
Med hjälp av kapitalförvaltaren Holdings har Dagens Industri (DI) under de senaste åren kunnat köpa och sälja Rutger Arnhults fastigheter i Castellum, ett av Nordens största fastighetsbolag med inriktning på kommersiella fastigheter. Han blev storägare – med över 20% av ägandet genom M2 och Corem – under perioden från 2017 då han investerade i bolaget, köpte fler aktier och blev storägare.
Efter att ha anmälts av GP tog Akelius Residential Property över som ägare, med Roger Akelius profil, efter Rutger Arnhult. I en ytterst uppmärksammad intervju med GP förklarade Roger Akelius att han inte trodde att Castellum hade någon oroande finansiering under Rutger Arnhults vd-skepp; Arnhult meddelade senare att han skulle avgå som vd. Under detta år har den finansiella krisen med stigande räntor gått några av storspelarna och på fastighetssektorn.
Enligt DI:s uppskattningar har Rutger Arnhult tjänat 4,5 miljarder kronor i Castellumaktierna genom de bolag han är storägare i. “Språket är jättebra när det kommer på tal, men utvecklingen av Rutger Arnhults Castellum-arv visar tydligt på riskerna”, skriver DI:s Magnus Dagel i en analys.
Hittills hade Rutger Arnhult och hans Corem förlorat 4,5 miljarder kronor på inhoppet i Castellum. Nästan tre miljarder fat olja har utvunnits. Det är en berättelse över skicklighet och strategiska företagsledning i fastighetsbranschen berättad av Rutger Arnhult.
Hans karriär har präglats av framgångar som har lyft honom till en av de mest lovande figurerna i den svenska besökssektorn. Med en värderad fastighet till cirka 6,4 miljarder kronor är Arnhults inflytelserika och beslutsfattande ramverk planen för fastighetsinvesteringar och fastighetsutveckling.
Rutger Arnhults tidiga år var präglades av en företagande och ekonomisk författande, en meddelande som tog honom till Lunds universitet för ekonomiska studier. Det blev en överväg mot fastighetsmogul. Med en bakgrund präglad av familjens småföretagande och arkitektkarriären var det föga förvånande att hans intresse för byggnader tog en djupdykning. Rutger lämnade Corem Property, ett företag som skulle senare bli en central del av hans växande affärsimperium, efter att ha avslutat sin militärtjänstgöring i flottan.
Varje ämne växer
Arnhults karriär har varit en serie av fortsatt expansion med en kombination av djärva affärsstrategier och en lederstil som präglas av risktagande och kontroll. Hans affiliating spänner över olika stora fastighetsbolag som Klövern AB, Castellum, Sagax och mängden. Genom att ta på sig ledarroller och aktivt delta i företagets strategiska inriktning har han säkerställt att hans vision
Oenighet och kritik
Med hans framgångar har också kommit kritik och kontroverser för Arnhult. Vissa har beskrivit Hans ledarstil som högfärdig och likgiltig, men ändå har han hanterat denna kritik med samma grad av beslutsamhet som präglade hans affärsbeslut. Trots att hans förmåga att bygga upp en betydande egendom har väckt både intresse och beundran har hans belackare påpekat vissa brister.
Arnhults förflutna och framtid inom besöksnäringen
Entreprenörskapet i fastighetssektorn är förmögenhet och affärsfilosofi Rutger Arnhults. Hans karriär är ett bevis på hans beslutsamhet och entreprenörsanda, och hans arv kommer utan tvekan att fortsätta att vara ett diskussionsämne i många år framöver.Lån kan assistera med förmögenheter, men även utförsbacken hotar att bli brant.
Innan han blev fastighetsmiljonär var Rutger Arnhult analytiker. Just nu intervjuas han av Dagens Industri om bland annat hur det känns att vara förmögen och om det är rätt att investera i fastigheter som han gjort för sig själv. Från grunden – “med två tomma händer” – har Rutger Arnhult byggt upp sin mångmiljonförmögenhet, enligt Di.
I en intervju med tidningen sa Rutger Arnhult att han oftast inte har så mycket tid att tänka på vad han har åstadkommit, men ibland händer det att tiden glider ifrån honom. I den stora Di-intervjun berättar Rutger Arnhult om hur, när hans pappa gick bort, “då fick man stannad upp och jag fick ta hand om min mamma mer.” Miljonären fastighetsutvecklare tycker att han är “lyckligt lottad” för att kunna gå i sin pappas fotspår, då hans pappa var arkitekt.
Han är för närvarande anställd som ekonom och så här ser han på det: Vi diskuterade detta här medan jag arbetade som analytiker 1995 och satt med på nätter och helger. Wanna sluta jobba när? Men Sverige är lutherskt, alla jag känner jobbar fortfarande.
Man kan säga att det inte är drivkraften att bli rik, utan att livet blir mer bekymmersfritt. Ibland leder meningsskiljaktigheter om pengar till missförstånd och det slinker ens tankar, vilket är jobbigt. Möjligheten att bli mycket rikare är ändå väldigt tilltalande. Jut över alla sina pengar, se bara på världens ultrarika.
Såvitt vi kan fastställa har Rutger Arnhult nästan investerat en miljard i Castellumaktier, vilket är en position som han tror starkt på.Enligt honom, om pengarna finns på banken, då måste du betala för dem och jag är också orolig för lägenheten nu”, förklarar han i artikeln. Observera att detta är en förkortad version av Di:s omfattande intervju med miljardären affärsmannen.
Rutger Arnhult, som både är verkställande direktör och storägare i fastighetsbolaget Castellum, köpte 250 000 aktier den 24 och 25 februari genom värdepappersbolaget M2 Asset Management. I en affär på 56,6 miljoner kronor köptes aktierna till ett helpris av 206,63 kronor per aktie. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm. Detta utgår från finansinspektionsregistret.
Rutger Arnhult är främst verksam inom besöksnäringen och är en svensk affärsman och finansman. Han är också verkställande direktör för M2 Asset Management och en av grundarna av byggföretaget Klövern.
Arnhult kom till denna värld den 8 maj 1967 i Stockholm. Han tog provet 1992 efter att ha studerat civilekonomi vid Lunds universitet. Efter avslutad college arbetade han som investmentbanker på Goldman Sachs i London.
1999 grundades Arnhult Corem Property Group, ett fastighetsbolag som specialiserat sig på bostadsrätter. Ett av Sveriges största fastighetsbolag, Corem Property Group, noterades på Stockholmsbörsen 2007. Ett annat stort byggföretag, Arnhult Klövern, köptes 2012. Sedan dess har en rad förändringar genomförts i företaget, bland annat en omorganisation av verksamheten och fokus på hållbarhet.