Romina Pourmokhtari Föräldrar

Sprid kärleken
Romina Pourmokhtari Föräldrar
Romina Pourmokhtari Föräldrar

Romina Pourmokhtari Föräldrar – Hon är Sveriges första miljöminister på 35 år utan ett dedikerat miljödepartement. Romina Pourmokhtari är mitt i stormens öga med en nedskuren miljöbudget och ett ansträngt partnerskap med Sverigedemokraterna.

När Romina Pourmokhtari tillkännagavs som ny miljö- och klimatminister var det många som höjde ögonbrynen. Vid 26 års ålder blev han Sveriges yngste riksdagsledamot någonsin. När Naturskyddsrådet rankade de olika riksdagspartierna på deras miljöpolitik inför valet 2022 gick Liberalerna i topp.

Romina Pourmokhtari sitter för närvarande vid makten tillsammans med politiska partier vars plattform skiljer sig väsentligt från den hon själv styrde.Läs också: Tre riksdagspartier väntas undergräva miljöpolitiken.

Hon äter gammon och tjatar precis som Sveriges förre klimat- och miljöminister Per Bolund gjorde på AIK, och hennes föräldrar är iranska invandrare. Sundbyberg, ett kvarter i barnhuset, gränsar till en skog som utsågs till naturreservat 2018. När jag växte upp var golfbanan alltid en fristad. Men jag växte upp i ett kvarter där det var mycket betong och få träd.

Fler träd finns runt där vi först satte sin fot i Tyresta nationalpark, söder om Stockholm. Det är första gången ministern deltar.I Tyresta var det tidigare gratis inträde till teatern för att turister inte skulle stjäla säkerhetskameror från träden och monumenten. Nationalparken har börjat ta ut entréavgifter. Eftersom statens miljöbudget halveras är detta en av många konsekvenser.

Jag har fullt förtroende för att Naturresursverket kommer att på bästa sätt använda de medel den får. Mycket arbete måste göras för att bekämpa biologisk förökning och den utveckling vi har tvingats utstå.

Vi har haft extremt globala mål utan hinder, och vi har uppnått dem.Det är klart att det inte bara handlar om pengar, utan också om politik och lösningar. Det finns en sak vi gör just nu för att tänja på gränserna för triangularitet.

Se även: Hälften av miljöbudgeten försvinner

Romina Pourmokhtari menar att skeptiska frågor är komplexa.När man diskuterar skogsbruksdebatten i den politiska sfären framkommer det ofta att det finns två läger: de som vill exploatera skogen för egen vinning och de som vill bevara den för framtida generationers skull. Det tror jag är en svårare fråga än så.

Om vi inte avverkar någon skog och istället bara upphör med avverkningen i Sverige måste vi importera biobaserade produkter som papper, timmer och betong, vilket kommer att belasta andra länders ekosystem mer. Enligt ministern , inrättandet av en ny miljömyndighet innebär inte att industriella intressen kommer att tillmätas större vikt än miljömässiga.

Jag är miljö- och klimatminister, så det är min uppgift att sätta miljöpolitik. När jag har bestämt mig för ett förslag till regeringen diskuterar vi det som helhet och kommer fram till ett beslut. Det är inte logiskt att energi- och naturresursminister Ebba Busch skulle ha mer auktoritet över klimat- och miljöpolitiken än jag.

Återställande av klimatarbetet

Romina Pourmokhtari får i uppdrag att presentera både en nationell klimathandlingsplan och en årlig rapport till Europeiska Unionen (EU) om hur Sverige planerar att nå sina klimatmål för 2030. Samtidigt har regeringen tagit bort eller minskat ett antal åtgärder för att minska klimatförändringarna.

Dessa åtgärder inkluderar koldioxidskatten, målet att minska koldioxidutsläppen och kostnaden för koldioxidutsläpp. Forskare och rådgivande organ förväntar sig en snabb ökning av Sveriges export.

Detta kommer att ske under ett decennium då alla utsläppskurvor måste börja distribueras, ett decennium som av den samlade forskningen beskrivs som helt avgörande för mänsklighetens möjligheter att avvärja en klimatkris.

När vi ser att pengarna vi lägger in nästan motsvarar de besparingar vi gör på utgifter, är det lätt att tro att vi gör mycket av det som fungerar bra. Vi skulle vilja se mycket avkastning på pengarna som kommer in, det är därför vi fortsätter att utveckla vår klimat- och industriella infrastruktur.

Romina Pourmokhtari berättar att företaget har gjort en långsiktig satsning på företagets ogräsmarknader.Klimatkulturkriget existerar inte.Bevis från kalkylatorer tyder på att förlusterna kommer att öka.


Vi tror att vi år 2045 kommer att ha uppnått vårt mål om noll nettoförmögenhet. Vi har ingen absolut etappmol innan dess heller, men vi har ett mål angående nettonoll 2045.Där tycker jag att handel och industri är helt avgörande. Tyvärr kan jag inte dela med mig av några detaljer om det. Men jag kan säga att jag och andra ministrar kommer att träffa olika parter som bidrar till hjälpinsatser.

Romina Pourmokhtari Föräldrar

Liberala Ungdomsförbundet har nu en ny ledare i Romina Pourmokhtari. Men hennes passion för politik och den liberala omvandlingen har alltid följt henne. För romarna är oberoende från alla regeringspartier, inklusive deras eget, av största vikt.

Romina Pourmokhtaris politiska intresse föddes tidigt. Hon hade en trygg och lycklig barndom i Stockholmsförorten Hallonbergen, uppfostrad av två kärleksfulla föräldrar. Samtidigt visade hon hur många andra inte hade samma erfarenhet.

Hon började fundera över samhällsfrågor och deras lösningar redan i grundskolan. Romina blev först medveten om de stora skillnaderna mellan familjer när de flyttade till Kungsholmen och hon började på ett gymnasium i Bromma.

Att åka från förorten till Bromma stad och observera skillnaderna i människors personlighet, världsbild och dagliga rutiner var en fascinerande upplevelse för mig.Min pappa kom till Sverige på ett politiskt uppdrag, så vi har alltid livliga debatter hemma. Vi är inte överens om någonting, men det ger grogrund för debatt.

Romina var först osäker på vilken politisk ideologi hon växte upp inom. Socialdemokraterna i Hallonbergen fick ett överväldigande stöd. Hon har också en stark övertygelse om att frågorna hon tar upp är oupplösligt kopplade till ämnet vänskap.

Därför var det inte helt väntat att hon skulle hitta ett hem i liberalismen. Men när hon började läsa på och delta i de olika frågorna hon fick 2013 bestämde hon sig för att gå med i Liberala Ungdomsförbundet.

Jag minns att jag tänkte “Okej, jag följer med, men jag kommer inte att vara aktiv alls” när jag först gick med. Så det gick inte riktigt så bra, och du har rätt i att stå här som fanbäraren. Men seriöst, det är fantastiskt och jag har inga som helst klagomål.

Efter att ha tjänstgjort i sex år i LUF utsågs Romina Pourmokhtari till presidentposten i augusti föregående år. Dessförinnan var hon förbundets viceordförande under ett r, s hon kände sig därav redo för den nya rollen och var varm i kläderna.Det har varit svårt att komma igång, så mycket är klart. Och från ingenstans dök en corona upp. Allt som var planerat för Almedals och planerat är just nu i ett hållmönster.

Tack till LUF


Romina beskriver LUF som en stor organisation med gott om utrymme för olika politiska perspektiv och idéer. Hon tycker att det är ett bra ställe för unga människor att finslipa sina politiska tänkande.Vi är inte den organisation som genererar flest politiker. Många av våra ledare hamnar på ledarskapsbloggar, blir journalister eller undervisar i politisk filosofi i Oxford.

Samtidigt finns det ett stort antal LUF-medlemmar som gjort karriärer inom politiken. Endast tre liberala partiledare i historien har någonsin ansetts vara auktoritativa. Andra viktiga personer inom förbundet var dock Jan Björklund, Bengt Westerberg och Nyamko Sabuni.

På grund av den höga debattnivån inom LUF och viljan att debattera och använda argument är även kontroversiella synpunkter välkomna.Vi är på bästa möjliga ställe att ha en brainstormingsession. Det är därför vi vill röra upp saker så mycket.

Romina är ett bra exempel på en kontroversiell fråga som motiverades av LUF. Före 1983 var det olagligt att bränna eller skära av den svenska flaggan. Det är fortfarande inte tillåtet att binda henne med böcker eller andra symboler i våra dagar.

Därför antog LUF en motion på en av sina senaste kongresser som kräver att det ska vara lagligt att kläda på den svenska flaggan. Efter det twittrade organisationen en bild på dem som bränner den svenska flaggan under orden “Vi beslutade att legalisera flaggbränning.” Detta tjänade till att illustrera samlingsropet. Förbundet var målet för kritiken.

Sverige är ett mycket mäktigt land som inte kommer att förstöras om dess flagga bränns. Om du vill ha en grillad flagga måste du jobba för det.Rominas beslut att gå med i LUF, som hon anser vara anmärkningsvärt, baserades till stor del på organisationens oberoende från Liberalernas centrister.

Vår styrka ligger inte i att hålla med Liberalerna. När det gäller att göra ett gott intryck hjälper vi alltid gärna till. Annars är vi deras ideologiska knähundar som skäller när de gör fel och som alltid kommer att kräva att bli ansvarig.Hur skulle du annars karakterisera skillnaden mellan LUF och andra ungdomsorganisationer.

Det är sant att vi åker till olika delar av världen. Om vi ska prata om feminism och barnbidrag i Sverige, då måste vi diskutera varför det internationella samfundet inte stöder kurdiska styrkor när de slåss mot islamiska stater som avrättar barn och kränker kvinnor. Det vi riskerar allt för är det vi riskerar allt för.

Romina Pourmokhtari Föräldrar
Romina Pourmokhtari Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!