Sprid kärleken
Rolf Porseryd Stroke
Rolf Porseryd Stroke

Rolf Porseryd Stroke – TV4:s ordinarie nyhetsläsare Rolf Porseryd besökte Nyhetsmorgonen runt klockan sju på måndagen. Det var då han pratade om saker som Ukrainakonflikten och det brasilianska valet, bland annat.Veteranen, nu 75 år gammal, har sett världen genom stora konflikter, naturkatastrofer och krig sedan 1970-talet.

Han fungerade som nätverkets utrikeskorrespondent i 17 år, den åttonde med bas i USA. Men i måndags hände något som Porseryd aldrig tidigare upplevt i ett meddelande.Rolf Porseryd fick bli inblandad i ett självmordsbrev.Tittarna såg hur han tvingades avbryta sitt gästspel i studion.Jag tror att vi kan koppla av här ett tag; fortsätt med det du gör. Porseryd sa i meddelandet “Jag måste ta mig hit därifrån.” Han satt vid studions skrivbord.

Nu avslöjar en TV4-veteran vad som egentligen gick ner. Han erkänner i “Efter fem” att han varit lite lynnig de senaste dagarna.TV4:s ordinarie nyhetsläsare Rolf Porseryd besökte Nyhetsmorgonen runt klockan sju på måndagen. Det var då han pratade om saker som Ukrainakonflikten och det brasilianska valet, bland annat.

Veteranen, nu 75 år gammal, har sett världen genom stora konflikter, naturkatastrofer och krig sedan 1970-talet.Han fungerade som nätverkets utrikeskorrespondent i 17 år, den åttonde som var baserad i USA.Rolf Porseryd fick bli inblandad i ett självmordsbrev.Tittarna såg hur han tvingades avbryta sitt gästspel i studion.


Jag tror att vi kan koppla av här ett tag; fortsätt med det du gör. Porseryd sa i meddelandet “Jag måste ta mig hit därifrån.” Han satt vid studiodisken. Rolf Porseryd, expert på Ukrainakrisen, lämnade TV4:s nyhetsprogram en måndagsmorgon.Innan kameran slutade filma honom sa han: “Jag måste ta mig själv härifrån.” TV4:s “Efter fem” är där han äntligen avslöjade vad som hade hänt.

Det hade varit en riktigt obekväm situation för alla om jag hade stannat kvar. .På måndagsmorgonen deltog TV4 Nyheters utrikeskorrespondent Rolf Porseryd i programmet “Nyhetsmorgon” och diskuterade situationen i Brasilien. Han föreslog plötsligt att alla skulle ta en paus och att han lämnade studion eftersom han inte ville vara en distraktion.

Ett rungande “Ingen fara”

TV4:s PR-sekreterare Liv Sander smsar till Expressen: “Nyhetsmorgon hälsar att det inte är någon fara med Rolf.” Rolf anförtror en hörsnäcka att han plötsligt blev sjuk och fick avbryta, men att han nu mår bra i att ta hand om sin ansvar.

Ordspråket “det fungerar inte längre”


Senare samma måndag dök Porseryd upp i TV4:s “Efter fem” tillsammans med Tilde de Paula Eby. Sedan berättade han mer om vad som hade hänt:Det är lite nedslående när man nästan hållit sig kvar i ett halvt sekel i etermediabranschen; när du nästan är vid ditt mål kommer du att upptäcka att du måste skryta lite. Vi var bara tillsammans i 30 sekunder, men om jag hade stannat kvar hade det varit en outhärdlig chock för alla. Så jag bestämde mig för att ta mig tillbaka riktigt snabbt eftersom det var det bästa jag kunde göra, sa Porseryd.

Jag har varit lynnig och fientlig i några dagar, men i morse klickade allt bara på plats. Jag sov för lite och började må dåligt, så det kom snabbt till mina händer under sändningen. När jag insåg att “det går inte längre” visste jag att jag var tvungen att bry mig. De två Manchesterklubbarna möts i en FA-cupfinal för första gången någonsin.

Citys kapten Ilkay Gündogan utsågs till matchens största hjälte efter att ha gjort två mål på spektakulära volleybollar för att försegla en 2-1-seger och ytterligare en titel för klubben på historiska Wembley Stadium.Ett fan som deltog i finalen har förvandlats till en stor snackis för att fira klubbens sjunde FA-cuptitel, vilket var ett steg närmare den fruktade diskanten. Flera brittiska publikationer, inklusive Daily Mail, har rapporterat att ett Manchester United-fan sågs på Wembley.Detta på grund av dess tröja.

Publiken jublar med utgångspunkt från trjan

Den vita tändsticksboken är inte kontroversiell i sig, men han skrev “Inte tillräckligt” ovanför siffran 97 på ryggraden. I mångas ögon var det en förolämpning mot de 96 Liverpool-fans som omkom i Hillsborough-katastrofen 1989.Anfield, Liverpools hemmaarena, har varit en konstant källa till “Justice for the 97”-flaggor hela säsongen. Och på matchbiljetterna har 97 st satts in i sprickan mellan de två kokande lagen.

Fotografier av United-fans blev snabbt virala och blev en internetsensation. Ett Red Devils-fan på Wembley idag. Sprid den här killens ambitioner så långt och brett som möjligt på sociala medier. Kop Watch skrev att han borde sättas på plats för att svara på frågor.Nu har polisen bekräftat att de grep mannen som svar på Liverpoolkontot.

Rolf Porseryd Stroke

Och den cirkeln är på väg att slutas. Tjugo år har gått sedan jag avslutade min första masterexamen – en studie av damfotboll i USA – så möjligheten att göra en till i sommar är otroligt spännande. På det datumet 2003 blev TV4 en stor sändning. Men ända sedan dessa sex år sedan har det handlat om Viaplay för Suzanne Sjögren. Och hon kör bättre än någon annan har gjort.

Jag fyller 50 nästa år och känner mig starkare, gladare och bättre än någonsin tidigare. Den relativt torra 25-åriga tv-karriären, som började i TV3 och fortsatte i TV4 under det kommande och ett halvt decenniet, har sett sin del av upp- och nedgångar.På frågan om det är något specifikt hon skulle vilja åstadkomma i karriären ger Suzanne Sjögren ett ganska vagt svar. Sanningen ska sägas nej. Det jag har gjort bra och det jag har gjort dåligt har båda lärt mig något. Men de där bilderna på kaféet är precis vad jag letar efter.

Bilderna Sjögren refererar till är från 2005, då hon dök upp på tidningens omslag klädd avslappnat snarare än formellt. När jag först började jobba på TV4 hade en av mina chefer en kompis som jobbade på Café, och han insisterade på att jag skulle få en tjänst där för att hjälpa till att marknadsföra TV4:s sportprogram. Det var saftigt på ett sätt; tidningen presenterade också många andra kvinnliga tv-personligheter. Och att få igång ett samtal med Caféet på den tiden var ett slags tecken på att man var på rätt väg.

Jag kollade dock in med TV4 innan jag tackade ja, och deras feedback var positiv, så det var inte den läckraste delen av upplevelsen. Oavsett vad jag varit med om så har jag alltid nöjt mig med att ha arbetsgivaren med.Ändå skulle det få återverkningar för Suzanne Sjögrens framträdande i Caféet.Jag insåg det inte då, men jag förstår nu att det satte igång saker och ting.


Sjögren berättar om en händelse då det fanns en ledig tjänst på “Nyhetsmorgon”; hon hörde till dem som då fortfarande var i anställningsprocessen, men jobbet gick till sist till Jenny Strömstedt.Det blev tydligt att mitt deltagande i Café staplades lite för mycket i vissas ögon. Och att bli utvald för att vara en viss typ av tonåring. Plus att det är sant att journalister jobbar för “Nyhetsmorgon” och att pinup-tjejer är vanligare än reportrar.

Det är inte helt säkert att jag skulle ha fått jobbet; Jenny Strömstedt är riktigt kompetent.Det visade sig dock i slutändan vara “ett rörigt liv”. Under NHL-lockouten 2004–2005 återvände ett stort antal svenska superstjärnor till sitt hemland och tillträdde omedelbart roller som programledare i SM-avdelningen i elitserien. Johan Edlund fick stå bredvid mitt huvud och snart följde resten av redaktionen efter.

Argast var kanalens hockeychef och en av de största sportreportrarna som gick ut offentligt för att diskutera sporten. När kvällens nyhetsläsare ringde och ville ha min åsikt insåg jag snabbt att de var helt galna. Och hockeychefen bestämde sig för att han hellre skulle lösa projektet än att arbeta med mig.Suzanne Sjögren berättar hur hon omfamnade sin roll som mediaälskling.

Det kändes som om mina egna arbetskamrater svepte ner som fötterna på mig. Jag har aldrig känt mig så malplacerad på ett jobb förut under alla mina år av arbete.Det är allt; Jag kan inte komma över det längre; “Jag klarade det inte längre”I morse i TV4 stod Suzanne Sjögren för sportuppdateringarna (eller ändningarna).

Men till slut blev det outhärdligt; arbetsdagarna var ansträngande och det fem minuter långa introt till nyhetsprogrammet kändes allt mer oinspirerande.Det var inte TV4 jag skar ner på; det var klockan och lönen. Jag kunde inte komma över det. Men det höll på så länge att jag de första åren efter att jag slutade jobba på TV4 kände hur hjärtat fladdrade varje gång jag passerade TV4-huset. Jag hade pressat mig själv för långt för länge.

Rolf Porseryd Stroke
Rolf Porseryd Stroke

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!