Sprid kärleken
Rolf Lassgårds Pappa
Rolf Lassgårds Pappa

Rolf Lassgårds Pappa – Efter att en kvinna upptäckt Rolf Lassgård på en studieresa när han var tretton år gammal blev han en teater- och filmsensation. Hans senaste anmärkningsvärda roll var i den kritikerrosade tv-serien Den döende detektiven. Han träffade först sin biologiska far medan han arbetade som skådespelare.

Vi är på väg till Rolf Lassgårds hotellrum i Stockholm, där han smuttar på ett glas färskpressad juice och njuter av efterdyningarna av en vinterstorm. Hans nya roll som Lars Martin Johansson, före detta polischef från SVT-miniserien Den döende detektiven, håller honom ganska sysselsatt, men han stannade till för att diskutera det.

Jag blev helt upptagen av att läsa boken av GW Persson, som ligger till grund för serien. Det är därför det känns så fantastiskt att vara en del av den här serien. Vår hjälte, Rolf, är en pensionär som tycker att sitt jobb är tillfredsställande men som ännu inte är nöjd med sitt liv. Även om han inte spelar någon roll i detta, hävdar Rolf att han fortfarande kommer att känna likadant.

Som svar säger Rolf: “Ja, jag tror aldrig att jag kommer kunna sluta jobba helt.” “Det jag gör är mycket möjligt.” Ibland, som när han slappar i soffan i Gävle, får han ta en paus från skådespeleriet. Mitt yrke kräver att jag reser och bor på hotell. Men för mig är en match vilken möjlighet som helst att umgås med mina nära och kära, oavsett om det är hemma och spelar en match eller går ut på en omgång hockey.

Kom precis tillbaka från att filma Downsizing i Toronto med Matt Damon och ett gäng andra coola snubbar. Dessutom castade Alexander Payne honom. Chansen att arbeta med honom är ett livslångt mål för mig eftersom hans tidiga filmer hade en djupgående inverkan på min karriär.

Att medverka i en enorm Hollywood-produktion var självklart en spännande upplevelse. Den stora omfattningen av åtagandet häpnade hela filmteamet. Någon gång under inspelningen måste en svensk ha hoppat framför de rörliga bilarna. Alla de stora amerikanska studiorna och de mindre svenska är under Rolfs vård.

Jag tycker att både stora och små saker är intressanta, så att se dem sida vid sida fascinerar mig. Kameran, min motståndare och jag är i centrum för uppmärksamheten även när ingen annan är i närheten. Ett slumpmässigt möte med Rolf Lassgårds pappa, skådespelaren, Rolf Lassgård medverkade i Den döende detektiven som en rad roller, bland annat Alexej Manvelo och Helena af Sandeberg.

Tillhör ett sortiment av

Rolf var klasskamrat till en “väldigt rolig” kille som bodde i Östersund. Som ni väl vet hatade jag skolan. Men min fästmö var död mot det eftersom hon var rädd att det skulle göra mig till en mindre värdefull medlem av det svenska landslaget. Rolf, som hade en passion för att uppträda ända sedan han var liten, tyckte att det var fantastiskt eftersom han kunde fortsätta att umgås med teatern.

En dam som guidade en skolresa som stannade vid teatern upptäckte honom praktiskt taget när han var tretton år gammal. Rolf deltog aktivt. Lika njutbart som att uppträda var, för mig var dekoration ännu mer så. Det fanns vissa känslor kopplade till hela teatermiljön. Kombinationen, i ett nötskal, fick mig att resa mig.

Enligt Rolf föddes han in i en generation då det här med teater var något han ville jobba med på 1970-talet och skandalerna på teatrarna han tillhörde gick. Runt om i världen samlades teaterstjärnor i den lilla byn Storhögen i Jämtland. Jag kom att inse att teaterlivet bara var ett annat sätt att leva efter att jag fick chansen att hålla fast vid dem.

Luftfuktighet och värme genomsyrade luften. För att bevisa för mina föräldrar att jag var helvetet sugen på att lära mig allt jag kunde om detta ämne, testade jag deras antaganden. Även om Rolf mest var involverad i teaterscenen när han först började, började han få fler och fler filmroller senare.

Han har nominerats till och vunnit flera Guldbaggenpriser, och han är utan tvekan Sveriges mest älskade och respekterade skådespelare just nu. Han har varit med i flera filmer och tv-program, bland annat En pilgrims död, Den fördömde, Jägarna, Den man älskar och En man som heter Ove.

Bland Rolfs många framgångsrika scenframträdanden fanns musikalen Hairspray, där han porträtterade Edna Turnblads mamma. Rolf berättar att hans morföräldrar gav honom den bästa barndomen, trots att hans föräldrar älskade honom och hans bror.

Alla där fick mig att känna mig välkommen, så jag kunde vara kvar. Jag började känna igen låten. Tillbaka till Rolf, fram tills han var trettio år gammal, trodde han att han hade vuxit upp med sin biologiska far. Om jag bara kunde vara som min pappa skulle jag kunna komma undan med allt, speciellt när jag var tonåring.

Hans behandling av våra bröder var känslomässigt avlägsen, men han hade all anledning att vara elak mot dem. Detta illustreras bäst av när min pappa reparerade min moped efter att jag hade problem med den. Jag lärde mig hur man knyter den av min bror, som gick utöver det vanliga när han var i en liknande situation.

Det måste ha varit en magisk tid i vår barndom eftersom Rolf minns att hans mamma var den som till slut avslöjade allt. Hon hade velat berätta tidigare, men det blev en rejäl försening. Dessutom var människor i den eran inte lika lätta att prata fritt om sådana frågor. På den lilla tomten i anslutning till vårt hus växte också rågen snabbt ut.

Rolf Lassgårds Pappa

Rolf visade en enorm självkontroll efter att ha hört sin mammas nyheter. Att säga: “Jag förstår faktiskt inte,” var omfattningen av mitt samarbete. Jag hade nog känt meddelanden, oro och brist på något någon gång. En önskan om att träffa Rolfs biologiska pappa väcktes inte hos honom förrän tre år efter avslöjandet.

När en ny dörr öppnades inuti hjälpte min mamma mig att komma i kontakt med min pappa. Så fort jag hörde min egen röst på modemet i mitt rum visste jag att han hade övervägt detta. Det var troligt att han hade överlevt mig på grund av sin längtan efter att träffa mig.

Från sin första dag under publikens näsa på teatern, på pappas knä, åkte Rolf en kvart innan ridån gick upp i Norrland. Det visade sig att han faktiskt hade suttit i folkmassan och sett sitt barn uppträda. En sextimmarsföreställning skulle jag spela. På grund av hur nära vi var kunde jag inte agera förrän vi äntligen träffades personligen.

Sättet som Rolf interagerade med publiken beskrevs som “tjena” av honom. Han var helt normal, precis som alla andra. Första gången vi träffades personligen var bara magisk. Han bröt kontakten med mig när han bara var ett år gammal. Pizza i handen, vi åker på vägen för den långa bilresan hem efter händelsen. Enligt Rolf har våra familjer korsat varandra och sedan dess har vårt band blivit starkare. Han tycker också att våra familjer kommer överens.

Å andra sidan, har du någonsin känt dig sviken och besviken?

Jag beklagar djupt att jag gjorde fel när jag trodde att en fadersfigur var min egentliga far. Att växa upp var en bris för mig. Ändå kan jag inte låta bli att tro att det är härifrån all inre konflikt har sitt ursprung. Jag är ledsen, men jag är sjuk.

Rolf har varit gift med sin Birgitta i cirka 40 år i verkliga livet, även om han har barn med andra kvinnor i filmens universum. Deras vägar korsades till en början på en teater i Landskrona, där Rolf uppträdde som Puck i En midsommarnattsdröm.

Jag var tvungen att anstränga mig mycket för att förtjäna hennes hjärta, och Rolf säger att det är svårt att sätta ord på hur mycket hans fru betyder för honom. Hennes sår var ganska allvarliga. Vi är mer än bara romantiskt involverade på grund av vår gemensamma historia. Värderingar också förknippade med vänskap och gemenskap. Hon har förstklassig komedi och kvickhet. Förutom det snarkar hon också.

Rolf sa en gång till Birgitta att deras beslut att fira tapetsera tillsammans talar mycket om deras förhållande. Enligt honom har hans långa äktenskap alltid haft företräde, och han har i intervjuer antytt att hans hektiska schema kan vara en anledning till detta.

Ah, jag förstår. Kanske är det hemligheten bakom vår varaktiga kompatibilitet. Alla säger att att vara borta under långa perioder har sina nackdelar; varje mynt har trots allt två sidor. Det största ansvaret för hem och barn har fallit på min fru. Det är en fruktansvärd situation som Rolf alltid befinner sig i.

Att vara fysiskt närvarande är lika viktigt som att spendera kvalitetstid med barn medan de är små, vilket är något jag brukade tycka var viktigare. Enligt pappa Rolf har han bara blivit bättre med åren. De första åren var jag inte särskilt bra. Jag ser fram emot det band vi delar när barn växer upp.

Oavsett hur ofta vi träffas är mitt beteende med dem alla tre distinkt. Anton och jag delar många intressen, bland annat hockey och musik. Den kända skådespelaren Rolf Lassgård har inte bara spelat papparollen vid olika tillfällen, han är också en sann fadersgestalt. Nu när de alla har blivit vuxna har en av Anton, Hanne eller Ida gjort som deras pappa och flyttat in hos honom.

Rolf Lassgård, som är 68 år, har en imponerande scenkarriär och är väl ansedd som en av de mest älskade manliga skådespelarna i landet. Han fick en Golden Globe för filmen “Min store tjocke far” vid 37 års ålder, men han är mest känd för sin roll som polisen Erik Bäckström i “Jägarna”, som precis fått en följare till serien.

Internationellt beröm tilldelades Rolf Lassgård, som gjorde huvudrollen i den Oscarsnominerade filmen En man som heter Ove. Tom Hanks ska spela Rolfs pappa i den amerikanska versionen. Det viktigaste är att vara pappa. Under sitt äktenskap 1982 med sin före detta fru Birgitta Lassgård, som var 66 år gammal, välsignades Rolf med tre barn. De valde att avsluta sitt 38-åriga äktenskap 2021.

Vissa egenheter finns. Vi har gjort enorma framsteg på detta område på grund av den tid vi har ägnat åt samexisterande. Vårt band är okrossbart, även om vi har valt separata vägar. Rolf Lassgård konstaterade i en intervju med Gefle Dagblad att deras tre vackra barn och tre fantastiska barnbarn är orsaken till bristen på stridigheter i deras äktenskap.

Beatrice började dejta Rolf Lassgård idag. Även om Ida, Hanne och Anton, Rolfs barn, nu är vuxna med egna familjer, ser de inte längre sin pappa i biobilder eller på röda mattor. Barnen till Elsa Lassgård, Rolf och Birgitta sitter. Rolf och Birgitta Lassgård välkomnade sin son Anton 2008.

Det är för närvarande Rolf Lassgårds avkomma. Ida, den fyrtioåriga matteläraren i Göteborg, är äldsta dottern. 2020 välkomnade de sitt första barn, en liten kille, till världen. Hanne Lassgård, som är fem år yngre än Ida, har till stor del tagit på sig rollen som sin pappa.

Istället för att göra en karriär inom skådespeleriet har Hanne valt att bli filmare. Hon har en lång rad prestationer, varav en roll som exekutiv producent för den populära TV-serien Saltön, som var baserad på Viveca Lärns böcker. Utöver sitt arbete med tv-serien Irene Huss har hon även medverkat i filmer som Monica Z. och Känn ingen sorg.

Rolf Lassgårds Pappa
Rolf Lassgårds Pappa

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!