Rolf-Göran Bengtsson Familj

Sprid kärleken
Rolf-Göran Bengtsson Familj
Rolf-Göran Bengtsson Familj

Rolf-Göran Bengtsson Familj – Rolf-Göran Bengtsson stod på toppen av sin karriär för bara tjugo år sedan. Han var för närvarande rankad tvåa i världen och hade precis tagit emot Jerring-priset. Han är för närvarande rankad #188 i FEI och utnyttjar sin träning väl.

Om man fortsätter att gå och är bara envis no enough, kommer man så småningom att resa sig igen, som den 58-årige ringaren uttrycker det. Rolf-Göran Bengtsson, en svensk ryttarstjärna, var under många år bland de bästa i världen och i januari 2012 blev han den första svensk som någonsin korats till världsmästare i sporten.

Han hade precis kommit hem från Madrid några månader tidigare med EM-guldet, och avslutade en säsong full av löften som han senare skulle kröna genom att vinna Jerring-priset.Men under de senaste åren har publikens favorit inte visat sig i de största internationella mästerskapen. I själva verket är ridtävling en skörsport, med professionell framgång beroende på vems hästar som är uppstallade.

Många gånger har folk försökt sticka upp till steget, bara för att falla och falla igen, då stickar de en liten bit till. Det är till en början roligt, men du känner dig snart tillbakadragen. Så går det med katter; det är något du måste lära dig. Det är naturligt att bli frustrerad över händelser som dessa när du precis har börjat i din karriär, men du har lärt dig att hantera det. Om man håller igång och bara har turen, som Rolf-Göran Bengtsson uttrycker det, kommer man så småningom att resa sig igen.

Förra året sa Vann SM: “Ett litet bevis”

Rolf-Göran Bengtsson berättar att det är väl känt att ett generationsskifte sker i stallet under en ryttares arbetsliv. Stjärnhästen Casall, som en gång var hans bästa följeslagare, är nu pensionerad, och andra huskies måste ta hans plats. Han nämner en grupp hundar som han travade med men som av någon anledning inte tog sig hela vägen till toppen.

Många av de hundar du tränar kommer att komma bra, men de kommer inte att ha den sista biten. Du kommer att vara på topp på nolltid. Han utnämner kungarna Cassilano, Catch, Zuccero och Ermindo W. som en av stallens mäktigaste figurer. Den nämnda personen var anledningen till att han vann SM-titeln förra året.

Nu har det inte funnits en Global Champions Tour på flera år, men det här fungerar fortfarande som ett bevis på att du fortfarande finns och fortfarande är kraftfull nog att tävla på de högsta nivåerna. Nu har jag en annan tillvaro Sedan 1997 har Rolf-Göran Bengtsson inte satt sin fot i Sverige. Han bor för närvarande i Tyskland med sin fru Evi och deras 6-åriga dotter Pamina. De driver ett hoppstall med ett 30-tal hästar mellan sig. Och visst verkar tillvaronen lika normal nu som den gjorde när han var på topp.

Då kunde jag fokusera ännu mer intensivt på mig själv och min egen karriär. Nu kan jag se att allt fungerar och att vi kan överleva på det här. När vi gör det här själva har det blivit ganska rutin. Det finns fler saker som du är ansvarig för att styra själv, och att göra det tar tid och ansträngning, men att göra något för dig själv är också givande.

När du tänker tillbaka på Jerringpriset och de stora mästerverken, hur känner du dig?

Det var en fantastisk tid, och jag fick några fantastiska vänner som för alltid kommer att bli ihågkommen. Det finns inget man kan få gratis eller som man kan lura ur sig själv. De kunde ha varit konkurrenskraftiga med de bästa och smartaste. Då hade jag hemfärd som jag gör nu, men jag hade också mer sponsorpengar. Om du vill ligga före flocken är det vad du behöver göra. Då måste någon finansiera en och vänta utanför med sponsorpengar.

“Låt oss få något gjort”

Har bettet blivit hårdare när det är som svårast att upptäcka? Det finns mycket konkurrens där ute, så du måste bevisa ditt värde om du vill att någon ska hjälpa dig ännu mer. Nu när jag har gjort det här så länge behöver jag nog inte stöta på någon, men det är alltid bra att knyta nya kontakter och komma ikapp gamla när tillfälle ges. Det finns säkert någon som klickar med dig, och om så är fallet kan ni börja arbeta tillsammans. Självklart måste man acceptera detta för att gå vidare med gruppen.

Corona-viruset har slagit hårt mot många andra branscher, inklusive ridsporten. Tävlingarna är före och längre bort och hästhandeln har gtt ned, noggrant pverkar ett försäljningsstall som är en viktig del av verksamheten.Although the times are dark, he feels as if he is making progress again. Han har kunnat ägna mer tid åt att träna hingstens hundar eftersom mindre av hans resor till avlägsna delar av världen har varit nödvändiga.

Det finns ännu hopp om att återvända till nivåerna av globalt samarbete före andra världskriget.Det är det bästa med att rida. Även när jag åldras får du gärna stanna kvar. Annars har du inte full gas förrän du betalar ett rejält pris. Om du kan lära dig och odla riktigt bra hästar kan du stanna här tills du blir ganska gammal.

Rolf-Göran Bengtsson Familj

Det svenska superlöftet fylldes av en kille som hette Petter Northug efter kraschen. Han är riktigt aggressiv, och det är kul att följa en bra pratare som han. Jag känner äntligen att jag kan vara mig själv med honom. Northug, som hamnat på en avlägsen plats, säger till TV4 att han sagt till mannen som ringt honom att ringa när som helst om han hade några frågor.

Calle Halfvarsson kom in som nummer fem, strax efter Max Novak, som näst bästa svensktalare. Anton Grahn gick ut på djupt vatten. Enligt Rolf-Göran Bengtsson, “Hon är flitig som bara den” när det kommer till den lilla flickans ridkunskaper.

På lördagen strömmade folk från hela Norrland till Ume för att njuta av den vackra hästdagen. Under den utökade kliniken “N nya höjder med Rolf-Göran Bengtsson”, med URF, Stall Bengtsson och Speiser Equestrian som värdar, fylldes stånden på en hippologum. Och innan det stora evenemanget pratar vi lite med RGB om familjelivet i modern tid, samt hoppsportens utveckling. Rolf-Göran Bengtsson återvände till Hippologum en söndagseftermiddag efter att ha besökt Ume ryttarförening två för flera år sedan.

Boendet är lämpligt för ändamålet. Det är inte svårt att lägga till i södra Sverige (jag är därifrån), men vi planerar också att utforska resten av landet och hjälpa den lokala fiskeindustrin medan vi håller på. Att hjälpa samhällets aktiva medlemmar och själva organisationen är alltid uppskattat. Han säger inne på kliniken: “Vi ska berätta lite om hur jag gör, och vi kanske kan ge dig några tips.”

Camilla Granberg är föreningens verksamhetschef i Ume. Jag tycker att det är jättekul att vi kan lära av dig och inspireras av dig, både när du rider och när du delar med dig av det du lärt dig till andra norrländska ryttare. Hon hävdar att folk från hela Norrland kommer att närvara.

Enligt Camilla skulle en sådan här klinik ge den yngre generationen en inblick i hur mycket ansträngning som krävs för att bli en tävlingsryttare. Även när vi bor långt söderut eller långt norrut hälsar vi på varandra på samma sätt. Rolf-Göran vidhåller att samma system kommer att leda till framgång på sikt.

Du måste vara lättsam, hårt arbetande, mobil och inte för kvav. Du kommer långt med det. Det är möjligt att göra mycket utan att spendera en förmögenhet. Du kan göra så mycket nytta du kan med de resurser du har på egen hand. Diskussionsledare för dagen var bland annat Augusta Speiser, Rolf-Göran Bengtsson och Camilla Granberg i Ume Ryttarföreningen.

Hantera affärer med en stressande anda

Stall Bengtsson & Kristoffersen i Breitenburg ägdes av Rolf-Göran och Bo Kristoffersen i 15 år innan Rolf-Göran flyttade sin verksamhet till Evi Bengtssons hemstad Itzehoe, strax utanför Hamburg. I slutet av året avslutade Rolf sitt samarbete med Bo och maskinerna kommer nu att köras gemensamt av Stall Bengtsson.

Att anpassa utrymmet till våra nuvarande behov kommer att kräva tid och ansträngning. När du har bott någonstans i 15 år och är bekant med rutinerna är det bara att dyka upp till jobbet varje morgon och slutföra dina uppgifter. Det är lite extraarbete, men det här är också riktigt intressant.

Pamina Caroline Bengtsson, Evis och Rolf-Görans dotter, är tre och ett halvt år och har precis börjat cykla på egen hand. Hon är lika känslig som hon är och hon skulle vilja gå tillbaka till stallet varje dag om hon kunde. Pappa Rolf berättar att vi lånat en shetlandsponny av en god vän och berättelsen fyller oss med en stor, varm känsla av förväntan.

Rolf-Göran rider bra i Tyskland

Det är mycket bekvämare för oss att bo mitt i Europa, där saker och ting tenderar att vara mer aktiva. Men även i Hamburg bor jag lite för långt norrut. Själva “happeningen” har dragit ner sig runt Belgien som ligger otroligt långt borta. Där byggs sådana strukturer efter varandra, säger han.

De som bor i närheten lever drömmen. När de har hållit på i en och en halv timme anser de att det är för länge. De slåss ofta och kan orsaka ångest på andra sätt. Tyvärr är utbudet mer begränsat utanför Hamburg, och du kommer inte att hitta de identiska boenden som vi behövde.

Rolf-Göran Bengtsson Familj
Rolf-Göran Bengtsson Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!