Ralph Lundsten Familj

Sprid kärleken
Ralph Lundsten Familj
Ralph Lundsten Familj

Ralph Lundsten Familj – Tonsatern Ralph Lundstens köp av huset på 1970-talet var en chockerande utveckling.Men han har renoverat och byggt om det till ett privat, nu internationellt känt sagopalats. Nu när Pink Palace finns på marknaden har det blivit en hotspot för uppmärksamhet på nätet och har uppmärksammats internationellt.

Det är trots allt goda nyheter för försäljningen. Kanske kommer de att ta med den till Hollywood snart, säger Ralph hoppfullt. Tonpoeten, konstnären, filmaren och författaren Ralph Lundsten, då 79 år gammal, var på husjakt år 1970. Närmare bestämt förväntades en motorväg att dras på hans panna .

Jag ville ha solsken och sydlig exponering, så jag slog in koordinaterna i kartan var jag än kunde hitta dem; detta ledde mig till Frankenburgs slott i Saltsjö-Boo, utanför Stockholm.Rosas hem hade fallit samman.Men huset var i så förfall att alla misstänkte att det var på väg att bli irriterande igen.

Balkongsräcken hängde betänkligt på en enda tackstång, tornet hotade att rasa och skorstena knep det sluttande golvet i badrummet. Och stanken var så överväldigande eftersom avloppet hade saknat så mycket.Jag tittade ut över vattnet där halva Skurusundet ingick i köpeskillingen och såg potentialen i det som nu är Stockholms dyraste sjötomt, som Ralph uttrycker det.

Det fanns inga kompletta fönster och stegen gick helt nedför. Tomten, som är på tre och en halv tunnland, var täckt av över en meter hög sopor, tillsammans med skrotnäbbar och några nedfällda träd. Alla visste att jag var en tönt. Mitt nuvarande kök brukade vara ett garage; någon ägde en gång en skjutbana, fönsterlister och en kakelugnen; allt var täckt av sönderskjutet. Men jag hade förbundit mig att laga det.Alla tyckte att jag var sträng.

Den enda nackdelen var att 1970 var ett lånfritt år, och Ralph själv hade inga extra pengar för att betala räkningar. Dessutom kommer köparen att gilla all köpedokumentation inom tre månader.Jag skrev på servetter, och alla trodde att jag var stenograf då; Jag var riktigt påläst och välkänd då. Och säljaren gav mig faktiskt kredit.

Sedan tog Ralph en “chans” genom att anställa en stor besättning hantverkare för att påbörja det massiva renoveringsprojektet.Efter att banken såg att allt fungerade som det ska och antog att Ralph hade köpt huset, lånade han Ralph pengarna som han lade in i handmålningen och snickeriet.

När utbildningen var klar bjöd jag in många kända personer till ett firande, och media bevakade det flitigt. Ett stort antal personer, däribland Harry Schein, Carl-Gustaf Lindstedt, Kjell Stensson och Norman Luboff, deltog i festen. Jag också, viktigast av allt, bjöd även i banken.Det här är Andromeda Studio.

Sedan hände allt bara. Han fick de pengar han behövde och kunde fortsätta. Han var så uppfinningsrik att han bjöd in byggare till sitt hem och lät dem fotografera, vilket gav honom gratis färg, badrumsinredning, garageportar och andra förmåner. Han tillbringade ett år på det där “farligt” stället, som han kallar det, och sedan ytterligare ett och ett halvt år senare stod det rosa sagopalatset klart.

1996 var jag helt bekymmerslös och dansade av glädje. Min rekommendation är att i förväg bestämma vad det är du vill göra för att lösa problemet längs vägen. Det finns en lösning på allt!
Hans välkända Andromeda-studio, där han skapar både bildkonst och elektronisk musik, är inrymd i det rosa sagohuset.

När man diskuterar elektronisk musik i Sverige med kunniga människor verkar Ralphs namn alltid dyka upp. Han blev också den mest prisbelönta kortfilmsregissören i Sverige på 1960-talet. Ändå komponerar jag, om än mycket mer sällan än tidigare. Mycket av min musik har använts på sjukhus och terapi för att lugna oroliga patienter. Inte bara i Sverige, utan överallt i världen också.

En halv miljon årliga besökare.Det är ingen överraskning att han har varit nyfiken på de många konstigheterna som ligger runt huset. Men Ralph har egentligen bara en regel, och det är att inte handla med möbellager.Om du öppnar dina företagsblinkers kommer du att se att världen är full av underbara, nya saker. Jag säger alltid till folk att det viktigaste är att vara frisk och glad även om man inte har en Ikea-katalog.

Dörrarna till Ralphs hem är alltid öppna. Alla från indiska gurus till stora folkgrupper, musiker och kundis har uppträtt här.Ralph uppskattar att det har varit en halv miljon besökare under det senaste året. Mitt hus är fyllt till bredden av passion, glädje och romantik.

Efter att Leva och Bo skrivit om huset för ett tag sedan blev det allmänt känt. Bland annat har en stor artikel skrivits för amerikanska Huffington Post. Jag bygger ett hus på samma tomt där min familj och jag ska bo. Tyvärr förverkligades inte mitt hopp om att Villa Frankenburg skulle bli ett musikmuseum. Nu kanske jag har tur med någon Hollywood-huk istället, säger han med ett leende.Många människor blir ivriga.

Ralph Lundsten Familj

Mitt arbete har dykt upp i den svenska tidningen Allt om Trädgrd, och jag var frilansande fotograf och skribent som specialiserat sig på inredning och trädgårdsarbete.Tre redaktörer arbetar på tidningen, skriver artiklar, redigerar läsarbrev och söker efter spännande utvecklingar inom trädgårdsvärlden. En av tidningens designers är också en go-to-auktoritet på grön nyhetslayout.

Alla från gröna tummar till erfarna trädgårdsskötare kommer att hitta något användbart i Allt om trädgårdar, och de kommer att lära sig det på ett sätt som får dem att vilja prova det själva. Och även om vi verkligen vill skicka ut fantastiska bilder så är vi också ganska trötta på att hålla koll på all fakta, födelsedatum och liknande, och vi hoppas att språket inte blir för formellt.

Chefredaktör Anna G. Tufvesson insisterar på att alla ska känna sig välkomna och kapabla att vattna och sköta sin egen trädgård. Från den nordligaste till den sydligaste, från den minsta till den största, med blommande blommor och ätbart gräs, tidningen har många vackra trädgårdar under sommaren och våren. Vi har många utmärkta rapporter om organisk tillväxt, och vi kartlägger och visar årets tillväxtrelaterade nyheter.

Hon fortsätter:

Råd om vad du ska göra just nu finns i varje givet nummer. Vi lär oss också att ta hand om tillväxtspurtar, skörda trädkronor, känna igen och behandla olika former av växtsjukdomar och välja ut de mest motståndskraftiga arterna för tuffa miljöer.

Det handlar inte bara om att ta sig förbi hinder som mordiska sniglar; det gäller även annat som finns nära kusten, såsom citrusträd och olivbuskar. Vi har även en avdelning där en professionell landskapsdesigner svarar på frågor om trädgårdsdesign; vanliga frågor inkluderar “hur får jag bra saker runt min entré?” och “hur kommer jag in på en “tom” tomt?”

Du kan följa oss på Instagram och Facebook om du vill, och vi vill gärna höra dina tankar och frågor om allt du har läst eller planerar att läsa i framtiden. Experter svarar på läsarnas frågor i varje nummer om allt som har med trädgårdar att göra.

Allt i trädgården fyller 30 år i år, så vi kommer att fira hela tidningen på lite olika sätt. Vi får många brev från läsare som har följt med från början, vilket är riktigt upplysande och roligt. Många män tror att All About Gardens är ansvarig för att återuppväcka deras intresse för trädgårdar, vilket gör det till den bästa möjliga symbolen.

Mirelle Stoor, en stor influens i inredningsvärlden, använder vintageelement och ett överflöd av blommor i sin trädgård för att lyfta estetiken i ett närliggande kök. Vill du öka ditt hems komfortnivå? Den här kniven är den som startar trenden.

Den mysiga lägenheten där stilikonen Mirelle Stoor bor blandar modern inredning med antikviteter för en vacker atmosfär. Rummet ser sofistikerat ut på grund av de vita köksskåpen, men soffan, den gamla spisen och soffbordet är mer hemma i en mer avslappnad miljö.

Som exempel tog Mirelle, inredningsarkitekt och florist med förkärlek för loppis och gör-det-själv-projekt, bort en vit köksskiva och ersatte den med en glansig grön dekorerad med köksluckors. I detta smakrika gamla hus blandas nytt och gammalt för att skapa en mysig, rustik atmosfär. Den svenske kompositören och regissören Ralph Harold Lundsten föddes den 6 oktober 1936 i Lule, Norrbottens län, och avled den 5 juli 2023 i Boodistriktet Nacka, Stockholms län.

Ralph Lundsten var en känd svensk synthesizerspelare och elektronisk musiker. Han växte upp på landsbygden i norra Sverige men flyttade till Boo utanför Stockholm 1958. 1970 satte han upp musikstudio Andromeda i sitt hem på Kocktorpssjön innan han flyttade till Tollare på Skurusundets strand, där han stannade till 2016.

Hans musik har släppts på dussintal-CD:n och den har fått stor uppmärksamhet i Sverige och utanför. Dessa inkluderar de fullständiga volymerna 1 till 11 av Nordic Nature Symphony.Ralph Lundsten är välkänd för sitt arbete med signaturlåten “Ut in the Real World” för Sveriges Radio International.

Vid sidan av sina musikaliska sysslor var Lundsten också en produktiv artist, filmare och författare. 2008 gav regeringen honom en guldmedalj av högsta klass med den latinska frasen “Illis quorum meruere labores” för hans omfattande och långvariga insats inom området för elektronisk musikkomposition.Restaurang Ralph Lundstengrden, en gång Hans barndomshem i Ersnäs, är ett populärt matställe bland både ortsbor och turister.

Ralph Lundsten Familj
Ralph Lundsten Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!