Sprid kärleken
Picassos Yngsta Dotter
Picassos Yngsta Dotter

Picassos Yngsta Dotter – Den 87-åriga Maya Ruiz-Picasso har förts bort från platsen. Som liten flicka fungerade hon som en inspiration för den berömda konstnären. Konsthistorikern Maya Ruiz-Picasso rådfrågades ofta för åsikter om sin fars verk. Enligt New York Times dog hon i tisdags i Paris.

Medan han var upptagen med att måla “Guernica”, som skildrar förödelsen av en spansk stad under det spanska inbördeskriget, började Picasso att gifta sig med Maya Ruiz-Picasso i slutet av 1930-talet. Några av Maya Ruiz-Picassos frequetéverk finns på utställning i Paris, och hennes verk sträcker sig över fjorton meter.

Det var under Picassos äktenskap med Olga Chochlova som han och hans älskare Marie-Thérèse Walter fick sin dotter, Maya Ruiz-Picasso. Hon hade en mycket nära relation med sin far under 1930-talet och andra världskriget. Sista gången Picassos dotter såg sin far var inte långt efter hennes senaste kontakt med honom, som inträffade när hon var arton år gammal. Efter att Pablo Picasso gick bort 1976 utan att lämna ett testamente, blev hon förmånstagare av en betydande rikedom.

Efter arvet av en lock av sin fars hår hade Maya Ruiz-Picasso en avgörande roll i att välja representationer av honom för livet efter detta. Flera auktionshus vände sig till henne i hopp om att hon skulle ta avstånd från den bedrägliga Picasso-organisationen.

Bland Anne Paloma Ruiz Picassos många anmärkningsvärda kosmetika- och smyckesdesigner är de för Tiffany & Co. Som den yngsta av Pablo Picassos döttrar är hon… Många av hennes fars kreativa verk har namnet Paloma, som representerar visdom.

1984 började Paloma Picassos döttrar hjälpa till. Hon hette Paloma Parfymen medan hon var anställd av L’Oréal. Palsternackan var lite mer än ett ofarligt skadedjur för starka damer. Tillsammans med de första parfymen designade Paloma Picasso en rad badprodukter, inklusive scrubs och handdukar, samma år.

Maya, Picassos 87-åriga dotter, har försvunnit. Maya Ruiz-Picasso, en konsthistoriker, dog abrupt strax före jul efter att ha ägnat sitt liv åt sin fars verk. “Le Mustère Picasso” var ett samarbete mellan Picasso och Maya. Picassomuseet äger detta fotografi.

Den heta kärleksaffären mellan Pablo Picasso och Marie-Thérèse Walter födde María de la Concepción, oftare känd som Paris Maya, den 5 september 1935, i stadsdelen Paris. Den världsberömda konstnären kom till denna värld under en kreativ tsunami. “Maya au bateau” är en målning av Maya Picasso från 1938.

Dotter till Maya Ruiz-Picasso och den franske medborgaren

Maya är kurator till yrket och kommer från en konstnärlig bakgrund. Hon fick många utmärkelser, inklusive Hederslegionen 2007 och Arts et Lettres-ordern, för sina bidrag till konstnärens inflytande i och utanför Frankrike. Maya och hennes tre barn var de lyckliga mottagarna av de nio verk som den berömda konstnären lämnade till Picassomuseet i Paris 2021.

De nya verken avtäcks under de sista dagarna fram till Mayas bortgång den 20 december 2022. Den mördade kroppen av Maya Ruiz-Picasso upptäcktes i hennes bostad. Hon var Pablo Ruiz-Picassos dotter. Efter ett tioårigt äktenskap föddes Maya till Pablo Picasso och Olga Khokhlova 1935. Paulo, deras fjortonårige son, föddes under denna tid. Det var inte förrän Maya föddes som Picassos kreativa kris började, vilket satte tvivel på parets äktenskap. Denna kris varade fram till februari 1936.

Berömda Konstantinopelippi Muses

Maya var Picassos största motivation, även om han målade och skrev om sina andra barn också. Från det att Maya var ett år tills hon var fyra år, registrerade han mödosamt hennes mentala och fysiska utveckling genom en mängd skisser och fjorton porträtt.

Rättigheterna till “Pommes” av Maya Ruiz-Picasso och Pablo Picasso köptes av Succession Picasso 2022. Medan Maya och hennes pappa lekte skapade de tavlor. Efter att Pablo gjort skämt av återvunnet material som tillhörde en dag som togs bort av den tyska ockupationen under kriget, är Maya väldigt ledsen.

Titta på Picassos modernistiska verk. När han flyttade till södra Frankrike var Pablo Picasso och hans nya bekantskap Françoise Gilot bland krigets sista offer. Två andra barn föddes till honom och Gilot, tillsammans med Paloma och Claude. Far och hennes dotter skildes åt av en fluga.

Maya ägnade mycket tid och energi åt att besöka sin familj ofta. Picasso-mysteriet, som sändes från juli till september 1955, skulle innehålla hennes far, Henri George Clouzot, och henne. I april 1973 åt Maya och hennes far sin sista måltid tillsammans i Mougins, Frankrike, och det var ett rörande minne av den närhet de hade i de sista stunderna.

Maya Walters mamma, Marie Thérèse Walter, höll kontakten med Picasso även efter att han började träffa någon annan. Medan konstnären var fyrtiofem år gammal var Marie-Thérèse sjutton år när de träffades vid öppningen 1927 av Galeries Lafayette.

Den unga kvinnan befann sig i en lägenhet på rue de La Boétie, bara några siffror från den som han ockuperade med sin första fru Olga, när han andades in henne. Åtta år innan Maya föddes, 1935, började de dejta. Marie-Thérèse förekommer i konstnärens verk både symboliskt (på gitarrplock med monogrammet “MTW”) och känslomässigt (i målningar av kvinnors bröst med sensuella och nyckfulla drag).

Äger Picasso mer än ett museum? Jag kan säga det av erfarenhet efter att ha varit på två. Det var minst 1,5 timmes väntetid för dagens test i Barcelona. Kanske är julgranar dekorerade med Picassos målningar inte de mest festliga föremålen. Men att komma ihåg vad han gjorde när han var tretton år gör det klart att han förmodligen var riktigt stygg.

Just nu funderar jag på att visa dig något av en annan känd artist:

Det här är Diego Velázquezs “Las Meninas” från 1656. Konstnärer ser ofta sina kunder i ögonen. Här ser vi monarkens yngsta dotter sitta. Spjuts krona är nästan osynlig. Någon försöker vända tidens flöde. Det är förmodligen den mest kända puben på planeten.

Picassos Yngsta Dotter

Vårt nästa stopp blir Picassos tolkning av dessa:

Jag avgudar hundens stiliserade uttryck – dess sänkta huvud. Saknas det något från Picassomuseet? Luftens tillstånd. Att göra det stort i sin hemstad är ingen picknick. Det är Pablo Picasso, som föddes i Malaga 1881. Picasso satt på en trottoar i Málaga 117 år innan det inträffade.

1998 fick allmänheten tillträde till Plaza de la Merced, platsen för Picassos födelse. Efter femton år var vågorna lugna. Málaga city presenterade äntligen sin annonskampanj som visar Picasso som en dragqueen efter en lång väntan. Gata Som sagt av Ola Josefsson

Museo Picasso Málagas (MPM) 6-årsjubileum markerades i september med räkningen av den två miljonte besökaren sedan museets inrättande. Det har förekommit “ytterligare steg” kring företaget, enligt galleriets officiella uttalande, som listar andra aktiviteter som konferenser, konserter och filmpremiärer. Från och med den 15 oktober kommer Picasso-museet i Malaga att visa upp José Lebreros verk.

Det gjordes möjligt för Picasso-museet i Malaga (MPM) att grundas vid det magnifika Palacio de Buenavista genom de utomordentligt vänliga konstdonationerna och lånen som gjorts av Christine och Bernard Ruiz-Picasso. Museet invigdes 2003 med gemensamma ansträngningar från Diputación de Málaga, Andalusiens regionala regering och sponsorerna Unicaja och Fundación AENA.

Nya möjligheter för ett museum i Málaga som visar upp stadens store sons arbete dök upp efter att en flygundersökning var klar och städad. Malaga-museet är otroligt eftersom det dokumenterar varje ögonblick av hans liv. Ett av Picassos berömda citat, “Ge mig ett museum och jag ska fylla det”, lyfter fram hans gränslösa kreativitet.

När han hade inspekterat ett betydande antal bostäder, skulle han lämna dem. Hans inspirationer var ofta lättsamma och utforskande, och han skapade ofta flera bilder på ett enda tema. Museiintendent Siv Ling of Sweden hävdar att Picassos “verklighet” är invecklad, förbryllande och ofta svår att förstå.

Picasso spelade faktiskt en aktiv roll i den franska konstvärlden. Potteri, grafisk design, målning och skulptur var bara några av hans många talanger. Även Picassos tidigare franska verk visar det impressionistiska inflytandet. I början av 1900-talet, under den blå perioden, utspelade sig alla nyhetsscener som involverade fattiesna; under den efterföljande rosa perioden handlade det om cirkus, hästshower och artister.

För sin del var han influerad av tidiga kubistiska målningar och afrikansk skulptur, medan de kvinnliga studenterna i Avignon introducerades för kubisterna. Han siktade på att uppnå djup utan modellering eller ljuseffekter i den nya stilen han var pionjär med Georges Braque. Vi högg ner träd efter att ha omvärderat målen från alla relevanta vinklar på en gång.

1912 började denna kubismkaraktär ta form. En mer transcendent verklighet uppstod genom naturstudier. Att utföra akrobatik, harlekining och dans var hans första yrken efter 1915. Han träffade sin första fru, Olga Khoklova, i en rysk balsal, där han också gjorde dekorationer och kostymutkast.

Han började undersöka surrealismen 1926 eller däromkring. Han gav oss vårt värsta mardrömsscenario 1937 med sin målning “Guernica”, som skildrade den spanska erövringen av Frankrike. Det här är Madrids Reina Sofia-museum.

Han visar sitt ogillande mot nazisternas militära skicklighet under andra världskriget genom att utvärdera koncentrationslägrets erbjudande. Tillsammans med hans bidrag till minotauromaquia, hade han också en sann grafisk skapelse som inkorporerade element av antik mytologi och djurteckningar.

Picasso återvände till bilder av historiska figurer, som nunnor, riddare och bevingade djur, efter att ha flyttat på Rivieran 1948. För att börja utforska Picassos verk är Malaga en fantastisk plats att utforska. Enligt Siv Ling kan man sedan fortsätta till Barcelona och Paris. Palacio de Buenavista, tidigare Bella Artes-museet, är nu hem till Museo Picasso.

Vackra, frodiga byggnader, som den gamla romanska teatern, kan hittas i den judiska stadsdelen. Den har tolv rum och cirka 155 verk av Picasso; du måste läsa dem i ordning. Från det att Picasso var ett år och framåt kan du följa hans liv och utvecklingen av hans olika stilar.

Picasso hade gjort en del arbete för Bella Artes tidigare, men det var bara skisser från när han var yngre. Nu visas på Picassomuseet i Malaga verk som Picassos barnbarnsbarn, barn och andra släktingar ställde ut i hans hem. Picassomuseet har haft turen att få lån av Málagasonens konstverk från personer som har skrivit om det, så att vi kan se en samling av deras verk över tolv rum.

Det vackra porträttet “Mujer con mantilla” från 1894 är ett av många ovärderliga konstverk som finns i Málaga. Under det första decenniet av sitt liv bodde Pablo Picasso – som föddes den 25 oktober 1881 – i en blygsam lägenhet nära Plaza de la Merced. När omständigheterna var dåliga vände de sig till sin far José Ruiz y Blasco för ekonomiskt stöd och tröst genom hans målningar.

Egenskapen att vara rödhårig delades av både María Picasso y López, Picassos mamma, och hennes pappa. Lola bröt ihop i tårar, den mer känslosamma av sina två systrar. Hon hade en utställning i förlossningsrummet för några år sedan. Tyvärr gick Concha, den andra systern, bort medan hon var ganska liten.

Hans mamma fruktade att Pablo Picasso hade omkommit vid födseln eftersom hans födelse var så fantastisk. Men när han såg Picasso, värden, hamra på ett stort havannahträd, började hans farbror gråta för att han såg röd och liv och allt. Det kanske inte är så överraskande att cigarrer alltid har visats i Picassos verk.

Hans kropp hittades nära Santiago-katedralen, som byggdes ovanpå ruinerna av en moské, och Plaza de la Merced. Han satt vid fönstret på Plaza de la Merced som liten pojke och tittade ut. Som helhet verkade det först tveksamt. Hans tidiga konstverk innehöll ofta ett inslag av raseri. Vid tio års ålder lämnade han Málaga för gott och återvände endast en gång, under det föregående sommaruppehållet. Han gjorde det sedan till en punkt att hålla sig borta från Malaga.

Picassos Yngsta Dotter
Picassos Yngsta Dotter

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!