Martin Dahlin Föräldrar

Sprid kärleken
Martin Dahlin Föräldrar
Martin Dahlin Föräldrar

Martin Dahlin Föräldrar – Den svenske fotbollsspelaren Dan Martin Nataniel Dahlin var en anfallare förr i tiden. Han föddes den 16 april 1968 i Uddevalla, Sverige. Dahlin var en nyckelspelare för Sverige vid fotbolls-VM 1994, då han gjorde fyra mål och lade till tre assist. När Sverige gick vidare till semifinal i EM 1992 var Dahlin en integrerad del av det laget.

Under turbulensen:

Martin Dahlin växte upp med sin mamma, pappa och tre äldre bröder i Lund. En musiker vid namn Dahlin föddes i Venezuela och växte upp i England. Martin Dahlins intresse för fotboll väcktes i ung ålder av hans mamma, som delade berättelser om den store brasilianske fotbollsspelaren Pelé.

1988, efter att ha blivit skyttekung, återvände han och gjorde anspråk på SM-guld. Han var samtidigt oväntat nära en övergång till Fiorentina. Efter händelsen började många mäktiga personer fokusera sin uppmärksamhet på Dahlin. Fem år gick medan han var medlem i Malmö FF innan han gick vidare till det tyska kraftpaketet Borussia Mönchengladbach 1991. I Guldbollen 1988 spelade Dahlin för den svenska eliten.

Dahlin gjorde sitt första professionella framträdande för Sverige den 17 april 1991, i en förlust mot Grekland. Det var också kapten Tommy Svenssons första dagar vid rodret för svenska marinen. Under alla Tommy Svenssons tre säsonger som kapten var Martin Dahlin den mest använda avbytarspelaren.

Tommy styrde laget till 60 segrar, under vilken tid de gjorde 29 mål och vände på bollen 16 gånger. Martin Dahlin vann Guldstöveln 1993 med två mål i VM-slutspelet för sina bidrag till Sveriges framgångar i VM-turneringen.

Efter att ha gjort fyra mål i turneringen och slutat på sista plats i skytteligan vid VM 1994 blev Dahlin en integrerad kugge i Sveriges massiva framåtmoment. Han gjorde det avgörande målet mot Saudiarabien i semifinalen och gjorde mål igen mot Kamerun.

Sverige slutade på tredje plats efter att ha lidit ett förkrossande nederlag i händerna på Bulgarien i bronsmatchen. Målet Dahlin gjorde mot Estland i VM-slutspelet 1997 var hans enda VM-slutspelsmål, och det drev honom över Ove Kindvall och blev Sveriges ledande VM-slutspelsmålskytt genom tiderna.

Proffsåren:

1991 blev Dahlin startmålvakt för Borussia Mönchengladbach. Smeknamnet “der Bomber” för hans förödande hemkörningar gjorde honom till en populär favorit i hemlandet Tyskland. 1995 utsåg den svenska tidningen Kicker honom till bästa utländska spelare i Bundesliga.

När han spelade för Borussia Mönchengladbach samma år gjorde han det matchvinnande målet i tyska cupfinalen mot Wolfsburg. Den svenska klubben hade samtal med Everton, Tottenham, Inter och Fiorentina innan de bestämde sig för att spela för Borussia Mönchengladbach i UEFA Champions League 1994.

I januari 1996 förutspådde Dahlin en Bosman-avstängning för Juventus-truppen från Italien. Borussia Mönchengladbach hoppade dock på paragraf 11 i de nationella reglerna, som slog fast att ett Bundesligakontrakt automatiskt skulle förlängas med ett år om reglerna om fri agent ändrades.

Ursprungligen ville Tyskland ha 55 miljoner dollar för Dahlin, men de sänkte priset till 30 miljoner dollar. Juventus drog sig ur affären efter att ha fått veta att den andra parten var villig att betala 25 miljoner dollar. Istället kom Dahlin till AS Roma, där han nu delar defensiva uppgifter med Jonas Thern.

Där var den totala speltiden för svenskarna satt till 64 minuter. Bland andra Abel Balbo, Daniel Fonseca, Francesco Totti och Marco Delvecchio skapade för mycket konkurrens på forward. Med Dahlins återkomst till Borussia Mönchengladbach har Sagans tid med Gladiatorerna i Bundesliga tagit slut.

Sommaren 1997 såldes Dahlin till den engelska Premier League-klubben Blackburn Rovers för 30 miljoner dollar. Där återupptog han kontakten med sin tidigare MFF-tränare, Roy Hodgson. Dahlin fick den terminala diagnosen i oktober 1997 och fick de efterföljande 26 matcherna avslutade.

Blackburn försökte bekämpa sitt försäkringsbolag men misslyckades, så han lämnades utan ersättning för den omfattande skadan. 1999 lånades Dahlin ut till Hamburger SV, vilket markerade hans sista proffssäsong på planen.

Han var bara 31 år när skador och avstängningar tvingade honom att dra sig tillbaka från professionell fotboll. Efter en blomstrande fotbollskarriär bestämde sig Martin Dahlin 1994 för att lansera sin egen klädlinje, Dahlin Shirts. Våren 1995 släppte de sin debutkollektion. Idag är ett samarbete mellan Heab Hestra och företaget det som driver varumärket Dahlin.

Martin Dahlin Föräldrar

Martin Dahlin, Föräldrarna

Det finns enäggstvillingar, och de har varit gåvor de senaste 13 åren. Stockholms kommunfullmäktige godkände en extra sammanträde inramning. Paret Dahlin begär i sin ansökan utbetalning i form av skilsmas som förskott.

De knöt ihop säcken 2010 och är stolta föräldrar till tvillingar. Familjen kommer ursprungligen från Monaco och har flyttat till Sveriges huvudstad Stockholm. I en intervju med Aftonbladet diskuterade Martin Dahlin den kommande Skicklighetsmässan.

Även om vi har tagit det extrema och oväntade beslutet att gå i olika riktningar, är vi fortfarande fast beslutna att finnas där för varandra som vänner och som kärleksfulla föräldrar till våra barn. I ett öppet brev till tidningen sa Dahlin: “Vi hoppas kunna ta oss igenom denna tid av separation i fred för vår familjs välbefinnande och våra barns psykiska hälsa.”

I Monaco kan en dag kännas som en evighet. Martin Dahlin erkände nyligen i en intervju med Aftonbladet att han tillbringar mycket tid i sin familjs gamla hemstad Monaco. Barnen hade nått en viss ålder och vi hade en familjediskussion om att skriva in dem i en svensk skola.

Jag var ganska intresserad av att lära mig mer om ämnet, och han delade lika mycket kunskap med mig. Efter ett längre uppehåll har Dahlin återvänt till fotbollsplanen där han representerat tidigare landslagsspelare som Andreas Granqvist, Mikael Lustig och Markus Rosenberg.

En spelare som väljer sitt eget namn som tröjnummer känns omedelbart igen även för dem som inte följer fotboll. Dahlin var en nyckelspelare för Sverige vid fotbolls-VM 1994, då han gjorde fyra mål och lade till tre assist.

Den avgörande kvetchen mot Nordkorea utfördes av honom, liksom två nick-mils mot Iran och en mlskytt mot Saudiarabien. Stort! Vad hände och vad gör han för tillfället? Martin Dahlin växte upp i kvarteret Vildanden i södra Lund med sin mamma Lisa, sin styvfar och sina två äldre bröder.

Dahlins musikaliska rötter kan spåras tillbaka till Venezuela, men han växte upp i Storbritannien. I sina yngre år blev Dahlin intresserad av fotboll efter att ha lyssnat på sin mamma berätta om den store brasilianske fotbollsspelaren Pelé.

Privatliv

Han är ganska nöjd med sin äldsta designersyster, Josephine; hon driver klädföretaget Deitas, och paret har nu två barn. Brollope bodde i den franska staden Beaulieu. Tvillingar! De heter Lily och Julian och är födda 2009 respektive 2011.

Sedan hemkomsten till Monaco har familjen Dahlin även etablerat permanenta bostäder i London och Marbella, och de har ett sommarhus på Ingarö, Stockholms kungliga park. Men nu när svenska barn är tillbaka i skolan funderar de flesta svenskar på att komma hem.

Han började sin karriär i Lunds BK innan han blev scoutad av Malmö FF och fortsatte med att vinna SM-guld 1988. Han spelade för ligan i fem år innan han gick vidare till det tyska kraftpaketet Borussia Mönchengladbach 1991. Han gjorde många mål under sin tid. i Tyskland, där han snabbt blev en fanfavorit.

Under sitt decennium som kapten använde Tommy Svensson Dahlin mer än någon annan avbytarspela. 1991 gick Dahlin över till Borussia Mönchengladbach. 1995 utsågs han till den bästa utländska spelaren i Bundesliga av Kicker Sportmagazine. När han spelade för Borussia Mönchengladbach samma år gjorde han det matchvinnande målet i tyska cupfinalen mot Wolfsburg.

Dahlin har spelat för några av Europas topplag, inklusive AS Roma, Hamburger SV och Blackburn Rovers. Med andra ord kanske mer än vi inser. Så vad hände efter det? 1994 bestämde sig Dahlin för att ta saken i egna händer och släppa sin egen klädlinje. De släppte sin första samling samma år, 1995.

Sedan 2001 har Guillermo Molins fungerat som officiell fotbollsagent för mer än 40 europeiska proffs, inklusive Jonas Olsson, Andreas Granqvist, Ola Toivonen, Denni Avdic, Behrang Safari, Mikael Antonsson, Joel Ekstrand och Markus Rosenberg. Och att vinna godkännandet av TV-nätverket Magines köksmästare.

Martin Dahlin Föräldrar
Martin Dahlin Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!