Sprid kärleken
Marsha Songcome Ursprung
Marsha Songcome Ursprung

Marsha Songcome Ursprung – Syster Marsha är musiker i London-området. Du bör hitta senaste numret av NybroExtra i din inkorg idag. Några av våra serier, “Nybrobor i världen”, har publicerats i tryck. Denna månads gäst är Marsha Songcome, en singer-songwriter bosatt i London.Där jag är idag hade jag inte varit möjlig utan Fagerslättens familjevänliga produktioner.

Min barndomsfantasi var att närvara vid invigningsceremonin av Folkets Hus i Nybro, den största byggnaden på min mentala karta.Marsha Songcome från New York är ansvarig för att förverkliga den och många andra drömmar. På Prince Edward Theatre i Londons West End ger hon åtta föreställningar i veckan av musikalen Aladdin för en genomsnittlig publikstorlek på cirka 2 000.

Jag gick tillbaka till Folkets Hus för inte så länge sedan. Scenariot kan tyckas obetydligt nu, men det gav mig stor tillfredsställelse att upptäcka att jag hade varit med i det. Barnteatern i Fagerslätten räddades från en Evert Taube-uppvisning.För Fagerslättskolan var alltings födelseplats. Lena Häggbrings och Mats Slättmans föreställningar gjorde Marsha trollbunden.

Utan dem tvivlar jag på att jag skulle ha kommit så här långt; faktiskt, jag skulle kunna idrotta scenskräck just nu. Jag lärde mig mer på Fagerslätt än jag skulle ha på någon annan skola.De introducerade mig för musiken och jag har varit fast sedan dess.

Det var roligt att sjunga, så jag gick till stan och gjorde förändringar.Hela min barndom finansierades av Nybro. Jag växte upp när Linneasjön var öppen för simning och att cykla var vardag. I Madesjö ska man spela både handboll och fotboll.

Vilka nya insikter i helheten har du fått?

Jag gick ett år på en folkhögskola i Markaryd efter avslutad standardutbildning och gick sedan över till Sveriges Scenkonstgymnasium i Göteborg. Framgångsrika musiker måste lägga ner mycket tid på sina sång-, dans- och skådespelarfärdigheter.

Att skaffa sig en utbildning är den sanna “skinn på näsan”. Levande eller död status har fastställts. Det är en prekär position att vara i när dina mål fortsätter att spåra ur.Dessutom är det ett stort avbrott i din kreativa rutin. Det är många intervjuer inblandade för att hitta ett jobb, kanske till och med fler än vad som är nödvändigt.

Dock har jag också haft semester, om än inte riktigt lika många som du.Marsha har medverkat i Grease på Kalmars Bastionen och haft möjlighet till tre tjänster i Stockholm, Sveriges huvudstad, efter att ha avslutat sitt tredje år där. Den nya musikalen Aladdin hade världspremiär i Danmark 2012, innan den tog sig till New York och London.

Innan Marsha spelade Fifi i Miss Saigon på Malmöoperan tillbringade hon en vecka med att sjunga på ett krissingskepp.Det var tre skift den här veckan för att hålla det lätt. I London har vi totalt åtta.Sedan gick de ombord på ett plan till London.Någon föreslog att jag skulle rekommendera dig till en agent. Detta gjorde att jag kunde hålla fler provspelningar bakom stängda dörrar med en pool på ungefär tjugo personer.

Att vara många och göra comeback efter en längre frånvaro är båda ganska typiska händelser. Jag togs ut ur Miss Saigon efter bara några framträdanden och fick en annan roll.Musikalen Miss Saigon har blivit en favorit genom tiderna på Broadway. Peter Jöbacks första stora roll utanför Sverige var som Chris i London 1997-produktionen av Miss Saigon.

Peter hörde vår affär och kom in för att prata med mig efteråt. Han bad om mina uppgifter och var ganska söt om det. Helt underbart. Förmågan att kommunicera med andra är avgörande i det moderna samhället. Befolkningen som helhet måste få en viss andlig mognad och börja delta i organiserade religiösa evenemang.

Så du bestämde dig för att bli Aladdin efter det.Och i Princess Jasmine har du en av mina idealkvinnor.Marsha har hört det flera gånger på sistone. Hon har ett stort uppdrag utöver sin vanliga roll i dramat. Närhelst en stor teaterföreställning sätts upp är en “understudy” alltid närvarande.

Ett av nyckeljobben kan tillsättas mycket snabbt av en ersättare vid sjukdom eller pensionering. Allt för att det aldrig ska behövas en förklaring. Både produktionsvärdena och tittarsiffrorna är mycket höga. Renoveringarna kostar ett jättebelopp. Audition är uteslutet om en enskild rolls garderob och prestationskostnader uppskattas till över 1 miljon dollar.

Både Miss Saigon och Aladdin har övervägt Marsha för sina huvudroller. Hon spelade Gigi, den kvinnliga huvudkaraktären, i Miss Saigon efter att först ha fyllt i en annan skådespelerska.Det har funnits flera tillfällen där understudien har fått inta scenen. Bara i år har jag haft möjligheten att klä ut mig till Aladdins prinsessa Jasmine inte mindre än sex gånger.

Marsha Songcome Ursprung

Jämfört med jättenoga gör sättet saker och ting hanteras i Miss Saigon det mer naturligt för människor att bryta lite. Sådant beteende är typiskt hos Aladdin. Produktionsteamet har beslutat att använda amerikansk engelska för all talad och undertextad dialog. Så vi har låtit professionella lingvister arbeta med oss, scen för scen, för att se till att allt är perfekt.

Saker och ting kommer att gå bättre om du inte bara förstår den bokstavliga innebörden av de ord som används, utan också deras konnotativa betydelse.Jag är nyfiken på vilken typ av media du skulle vilja se producerad.

Jag kan äntligen säga att jag kan räkna prinsessan Jasmine som en. Elphaba från Wicked är ett annat exempel; pjäsen är en berättelse i fri form som utspelar sig i Oz innan Dorothy Gale någonsin kom dit. Mimi i “Rent” och Eliza i “Hamilton”, en musikal som har fått mycket buzz och som öppnar i New York respektive London i sommar.

Marsha vet allt som händer just nu.Jag har inte friheten att diskutera detaljerna just nu, men jag kan säga att jag är nöjd med de fem erbjudanden jag fick. Hon lovar att fylla i detaljerna inom kort.Jag anser mig vara extremt lyckligt lottad som har haft möjligheten att möta så mycket mångfald under min tid i London.

Det mest angelägna är dock när din nästa föreställning i Nybro blir.Jag hoppas få tillbringa sommaren på Qvarnaslät med Allsong. Det ska bli underbart att vara inne och sjunga några sånger. Songcome är en musiker från Sverige som kommer från Nybro. 2005 triumferade hon i Tv4:s “Idol”. Hon har uppträtt i många shower på West End, som Aladdin och Miss Saigon.

Hon kommer att synas i Ringaren i Notre Dame på Göteborgsoperan under vintersäsongen 2018–2019.Marsha från Nybro är en välkänd artist.Musikaliska underbarnet Marsha Songcome fick henne att börja spela i barnföreställningar på Nybros Fagerslättskolan.

Hon har ett fantastiskt CV efter att ha uppträtt i flera London-musikaler, som Hamilton, Evita, Miss Saigon och Jasmine i Aladdin the Musical. Marsha från Nybro uppträder nu i The Bodyguard på Stockholms Chinateatern. Showen pågår till slutet av säsongen. Så vitt vi vet är detta den första musikaliska bearbetningen av den klassiska kultfilmen som spelas i Sverige.

Jag såg den här filmen när jag var runt 10 år gammal. Jag har varit ett Whitney Houston-fan i flera år, men jag har bara sett henne nu. Odiskutabel klassikerstatus. Precis som Whitney är hon välkänd och omtyckt. Jag är hennes syster, den som lämnas utanför samtalet och tvingas stå i periferin. Enligt Marsha Songcome är Whitney ganska intelligent och tar alltid upp ämnet Marsha.

Första steget är att komma in i Fagerslättsskolans klassrum.Det är orsaken till problemet. Efter det gick jag med i ett band som heter Artisten, där jag sjöng på olika platser runt om i Sverige, bland annat Kristallen i Nybro och Hotell Witt i Kalmar. På Kalmars Bastionen deltog jag även i produktionen av Grease.

När jag var yngre var det bara en rolig hobby. Och sedan bestämde jag mig för att den här platsen var där jag ville göra det. Efter folkhögskolan skrev jag in mig på Göteborgs Scenkonstskola.Marsha fick snabbt arbete i en välkänd musikal. De största scenerna i världen kan lätt misstas för att vara spring break.

Det var i den danska produktionen av Aladdin som jag gjorde min professionella debut. De lärdomar jag tog från Aladdin har gjort mig till den jag är idag.Efter det fick hon roll som Kim i Miss Saigon, en musikal som hon sedan dess har spelat i både Stockholm och West End i London. Hon hade också ett West End-framträdande i den kritikerrosade musikalen Hamilton.

Medan London är värd för åtta shower, har vi bara fyra i Sverige. Det var en prövande period, för att vara säker, men också en givande period. Det är en ära och en välsignelse att få uppträda på scen. Det låter som en fantastisk möjlighet.Under säsongen 2018 på GöteborgsOperan fick Marsha äran “Bästa skådespelerska i en musikal” för sin insats som Félicité i Disneymusikalen Ringaren i Notre Dame.

Om jag ska vara ärlig så trivs jag i rampljuset. Det skulle vara underbart att vänta på den platsen innan resan börjar och höra folkmassan när de njuter av sin mat och konversation. Konsten att underhålla en publik genom liveframträdande (vanligtvis) av musik och/eller rörelse. Jag antar att jag knappt kan förmedla det. Att ha makt är viktigare än att se bra ut. Det är fantastiskt, enligt min mening.

Vilka är några av dina favoritband och sångare?

Det finns glada delar och det finns kontemplativa delar i varje låt. Jag ser fram emot att fler sagor ska berättas. The Bodyguard, som kommer att framföras inom kort, är mindre av en traditionell musikal och mer av en anpassning av filmen. Vi anställer fantastiska dansare som inte behöver lära sig vad de ska göra och bra skridskoåkare som inte sjunger. Nadja Kasanesh Holm, som Whitneys ersättare, och Anastasios Soulis, som.

Marsha Songcome Ursprung
Marsha Songcome Ursprung

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!