Magnus Gisslen Familj

Sprid kärleken
Magnus Gisslen Familj
Magnus Gisslen Familj

Magnus Gisslen Familj – Epidemiolog från New York: Magnus Gisslén, infektionsspecialist och professor, kommer att ersätta Anders Tegnell som landets främste epidemiolog. Han sa till Läkartidningen, “Det känns väldigt spännande, roligt och heligt att få det här fina uppdraget.”Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell fattade beslutet att befordra Magnus Gisslén till tjänsten som statsepidemiolog på en tisdagsmorgon.

Han börjar sitt nya jobb den 11 september.I över tjugo år har doktor Magnus Gisslén varit behandlande läkare vid infektionskliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och professor i infektionssjukdomar vid Sahlgrenska akademin. Han har även verkat som klinisk konsult vid ett tjugotal sjukhus runt om i Sverige.

“Det känns väldigt spännande, roligt och heligt att få det här fina uppdraget”, och han fortsätter:Under hela mitt yrkesliv har jag hanterat liknande sjukdomar och infektioner i den kliniska miljön. Jag har också en vetenskaplig inställning. Jag tror att den kombinationen kommer att fungera bra för uppgiften.

Det var inte så enkelt att bara säga ja. Magnus Gisslén hävdar att han aldrig övervägde att bli statistiker förrän en bemanningsbyrå kontaktade honom om att söka en tjänst.Jag mår riktigt bra av mitt arbete. Det är svårt att hitta de rätta orden för att uttrycka min tacksamhet till de patienter som jag har tagit hand om genom åren. Det är haken med det hela.

Även om han slutar arbeta i klinisk praktik kommer han att fortsätta att bedriva forskning, men vid en annan tidpunkt. Enligt Magnus Gisslén var detta en nödvändig förutsättning för att acceptera befordran. Att han kan fortsätta bo i Göteborg var också ett behov.Jag känner mig hemma i Göteborg med mina vänner och familj. Jag kommer inte att lämna Göteborg. Men jag tror att det går bra om man satsar på det, säger Magnus Gisslén.

Anders Tegnell kastades ut för att ha varit för berusad och våldsam under kaoset. Men det har inte ändrat Magnus Gissléns uppfattning om att söka arbete, säger han.Efter att Anders Tegnell hoppade av som epidemiolog 2022 utsågs hans föregångare, Anders Lindblom, till tjänsten i region Dalarna. Det planerar han att fortsätta med till september, då Magnus Gisslén tillträder tjänsten.

Karin Tegmark Wisell ger sina tankar om domen i en artikel på Folkhälsomyndighetens hemsida.Magnus Gisslén är mycket väl förberedd att ta rollen som statsepidemiolog, säger hon tack vare sin omfattande bakgrund och imponerande kompetens.Svenska Dagbladet var den första publikationen som rapporterade om det nya beslutet.

Statistik och epidemiolog Magnus Gisslén

Ny epidemiolog Magnus Gisslén ansluter till Folkhälsomyndigheten. Den 11 september 2023 går han i pension.Professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitets Sahlgrenska akademin och kanslichef vid universitetssjukhusets infektionsklinik är Magnus Gisslén.Den 11 september 2023 börjar han sin anställning på Folkhälsomyndigheten och efterträder nuvarande statsepidemiolog Anders Lindblom.

I över två decennier har doktor Magnus Gisslén varit anställd på Göteborgs barnsjukhus som medicinsk chef. Han har också arbetat som klinisk konsult på mer än tjugo andra sjukhus över hela Sverige.

Magnus Gisslén har i sin forskning fokuserat mest på effekterna av hiv och andra virus på det centrala nervsystemet. Han har även lett ett antal studier om covid-19, både nationellt och i internationella samarbeten. Han har även erfarenhet av internationella kapacitetsbyggande projekt och klinisk praxis.

Utöver detta har Magnus Gisslén samarbetat i ett antal referens- och expertrapporter till stöd för regeringar, multilaterala organisationer, universitet, tankesmedjor och företag på global skala.Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell har sagt att Magnus Gisslén är mycket väl lämpad att ta rollen som statlig epidemiolog tack vare sin omfattande bakgrund och imponerande kompetens.

Ny epidemiolog på Folkhälsomyndigheten: Magnus Gisslén

Magnus Gisslén, professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitet, kommer snart till Folkhälsomyndigheten som statistiker. Han går i pension den 11 september 2023 och kommer att kunna behålla sina band till universitetet inom områdena forskning och akademisk utbildning fram till dess.

Magnus Gisslen Familj

Professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitets Sahlgrenska akademin sedan 2011 och chef för infektionsmedicinska kliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.Anders Lindblom är hans närmaste ersättare som statsepidemiolog tills Magnus Gisslén kommer i september. Det sänder budskapet att myndigheten är hemma.

Medicinskt ansvarig för hiv-vården i Göteborg i över 20 år, Magnus Gisslén har även arbetat som klinisk konsult på mer än 20 infektionskliniker runt om i Sverige.

Magnus Gisslén har i sin forskning fokuserat mest på effekterna av hiv och andra virus på det centrala nervsystemet. Han har även lett ett antal studier om covid-19, både nationellt och i internationella samarbeten.

Hans bakgrund inkluderar både internationella kapacitetsuppbyggnadsprojekt och klinisk praktik. Utöver detta har Magnus Gisslén samarbetat i ett antal referens- och expertrapporter till stöd för regeringar, multilaterala organisationer, universitet, tankesmedjor och företag på global skala.

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell sa i ett tillkännagivande att Magnus Gisslén “med sin breda bakgrund och gedigna kompetens” är mycket väl lämpad att axla rollen som statsepidemiolog.Magnus Gisslén i Akademiliv: Lite rekommenderad lyssningspodcast från Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet (SoundCloud-länk). Ny statsepidemiolog blir Magnus Gisslén.

Gislén Magnus

Professor i infektionssjukdomar vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och behandlande läkare vid infektionskliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.Magnus Gisslén arbetar sedan länge på hiv-mottagningen i Göteborg och han arbetar nu även på covid-19-mottagningen.

Det finns ett antal pågående forskningsprojekt och många vetenskapliga publikationer inom området. Statistik och epidemiologi av Magnus Gisslén.Den välkände infektionsprofessorn tillträder sin nya tjänst på Socialstyrelsen i september. Sveriges nya nationella epidemiolog är professor vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset Magnus Gisslén. Det meddelade Folkhälsomyndigheten på tisdagen.

Magnus Gisslén är professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitets Sahlgrenska akademin. Han arbetar sedan ganska länge på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg som ögonläkare och infektionsspecialist.

Under sarsvirusepidemin på 1990-talet blev han regional medicinsk myndighet för behandling av sarsvirus i Västra Götalandsområdet. Han var en källa till intervjuer om allt från covid-dödande mediciner till myggmedel för Läkemedelsvärlden och andra medier.

Han var drivande i kunskapsspridningen och främjandet av kunskap under pandemin som forskare och debattör.Den 11 september börjar Hans sitt nya arbete som statistiker och epidemiolog. Anders Tegnell, som varit hans assistent som ordinarie epidemiolog, sa upp sig från sin tjänst efter bara fem år.

Sedan dess har Anders Lindblom, tidigare smittskyddsläkare i Dalarna, tjänstgjort som officiell statsepidemiolog.I september börjar Magnus Gisslén, infektionsspecialist och professor vid Göteborgs universitets Sahlgrenska Universitetssjukhuset, arbeta som sjukhusepidemiolog.

Han planerar att fortsätta en del av sin forskning vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.I ett pressmeddelande sa Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell “Med sin breda bakgrund och gedigna kompetens är Magnus Gisslén mycket väl lämpad att ta rollen som statlig epidemiolog.”

Medicinskt ansvarig för hiv-vården i Göteborg i över 20 år, Magnus Gisslén har även arbetat som klinisk konsult på mer än 20 infektionskliniker runt om i Sverige. Han har även lett ett antal studier om covid-19, både nationellt och i internationella samarbeten.Han har även erfarenhet av internationella kapacitetsbyggande projekt och klinisk praxis. Utöver detta har Magnus Gisslén samarbetat i ett antal referens- och expertrapporter till stöd för regeringar, multilaterala.

Magnus Gisslen Familj
Magnus Gisslen Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!