Sprid kärleken
Luciano Axelsson Mamma
Luciano Axelsson Mamma

Luciano Axelsson Mamma – Rinkebysonen Nytt liv blåses i dansbandsmusik av Luciano Axelsson. Luciano Axelsson hade länge drömt om en karriär som r&b-sångare.Nu är han den svenska dansscenens prins.DN har följt resan från dess början på motorvägen till dess slut vid de hjärtevärmande folkföreställningarna. Vägen till en konstkarriär kan vara krokig, men Luciano Axelsson fick i alla fall en smidig start.

Den romska ponnyn från Rinkeby var en framstående spelare på planen de första fem åren av sitt liv. Varje morgon, under skolan och på vägen hem sjöng han.Idag är min hjälte Stevie Wonder. Luciano Axelsson minns: “Jag stod framför bordet och lyssnade på hans ord.”När han var tjugotre skrev Expressen en historia om honom. Enligt tidningen bodde det en gång en pojke som sjöng så sött att förbipasserande samlades till hans vardagliga vardagsrum bara för att få en doft av hans doft.

Ett stort skidföretag hade skrivit till honom och hans drömmar om att bli artist var på väg att bli verklighet. Han var i sin nios.Två decennier senare arbetade han fortfarande hårt på olika revisionsbyråer.Jag rammade bilar och tvättade dem. Skinnet limmades fast på golvet och gnagar- och ormburarna fixerades på plats.

Före alla andra var Luciano Axelsson Arbetsförmedlingens betrodda allierade. Han sökte hjälp från socialtjänsten vid två olika tillfällen i hopp om att förbättra sin ekonomiska situation.Det är sant att ingen någonsin har haft det så bra. Det hade verkat som för många språk. Inget album släpptes sedan hans skivbolag köpte honom från hans kontrakt. Luciano Axelsson fortsatte, hela tiden.

Ingenting är lätt, men att ha mod är avgörande, säger han.Han blev upprörd och började spela några låtar som ingen kunde sova till. Vid sexton års ålder fick han medverka i TV4:s “Körslaget” och sjunga bakom Infinite Masss Rodrigo “Rigo” Pencheff, “Rinkeby”-profilen.Luciano är en mp3-spelare. Han kan släppa vad som helst. Han är en genuin snackare, säger “Rigo” till tidningen Stockholm City.

Luciano Axelsson hävdar att musiken spelade en central roll i hans liv. Hemma dansade han till de svenska dansband som hans far hade satt upp, men hans sanna musikaliska passioner låg inom r&b, soul och pop.I rätt ögonblick kunde han placera en refräng på en avsats där en kompis från Rinkeby rappade. Det var Yasin Byn som så småningom uppnådde både nationell och internationell berömmelse.

Alla känner alla andra ute i Rinkeby. Enligt Luciano Axelsson är det bra tankar. Han framförde en duett med sin klasskamrat Sherihan Hersi på deras gymnasieavslutning.Vi sjunger i badkaret. – Vi sjöng i aulan. Lärarna var alla leenden när vi kom.Sherihan Hersi blev känd som Sveriges största r&b-sångerska under tonåren under artistnamnet Cherrie. Gymnasiets individualiserade program för elever utan gymnastisk erfarenhet var nästa logiska steg för Luciano Axelsson.

Han provspelade för TV4:s “Idol” två gånger. Planen fungerade inte. Han gjorde sitt tredje försök under hela kaoset. Luciano Axelsson vann en guldbiljett för att sjunga “Världens största” av r&b-stjärnan R. Kelly.Han begav sig av förväntan till biblioteket. Det är ett jurybeslut, nej.

Det gjorde mycket ont i mig. Jag försökte inte vinna tävlingen. Om jag kunde hade jag lämnat det där. Jag önskar att jag hade fler möjligheter i livet. Luciano Axelsson blev utslagen på vägen hem. Han insåg att han inte längre kunde hålla tid med musiken.Hur mycket man än försöker så verkar ingenting fungera. Det var väldigt smärtsamt för mig.

På liknande sätt utsågs Luciano Axelsson, för andra gången på kort tid, till ekonomisk rådgivare i kommunfullmäktige. Stadens tjänstemän trodde inte att han hade gjort allt i sin makt för att skydda sig från skada.Pengar är inte allt, men det behövs alltid, säger han. Vändpunkten inträffade i mitten av oktober och det var en familjemiddag.

Middagsbordet var dukat för kvällen och musiken fyllde köket. Luciano Axelsson, ett tomboardbord framför sig, sjöng med i “Det är ju dej jag gr och väntar p” av Stefan Borschs dansband.Låten är en svensk översättning av den danska hiten “Det’ lige det” av paret Hot Eyes, som kom på fjärde plats vid Eurovision Song Contest 1984, året Herreys vann.

Gina Axelsson, Lucianos syster och en tiger, tog fram sin telefon och spelade in ett kort klipp som hon laddade upp på Tiktok.Det läskiga klippet blev viralt. En halv miljon människor såg videon på bara en vecka.Vi tänkte att det här kan vara något, säger Luciano Axelsson.

Han gick in i källaren, tog fram en högkvalitativ mottagare och kopplade in en mikrofon. Sjungit dansbandslåtar och laddade upp fler klipp till TikTok. Tusentals svenskar strömmade ut från Klippen.Folk gillar verkligen detta! Luciano Axelsson säger att det är en fantastisk genre. Han antog artistnamnet Lucianoz och kompletterade namnet med ett stiliserat “z” i stil med klassisk dansförbud.

Luciano Axelsson Mamma

Luciano Axelsson skrev på ett skivkontrakt med ett nytt skivbolag och framförde två låtar: covers på “Det är ju dej jag gr och väntar p” och “Inga blommor växer p en sjömans grav” av Stefan Borsch.Kanske är det här min chans i livet, tänkte jag.Skidbolagens chefer gillade “kontrasten” som Luciano Axelsson förkroppsligade, säger han.

Det är ovanligt att få reda på att någon tycker om att dansa i Rinkeby. Det är det som är så coolt. Att det går att introducera dansmusik för en ny generation.Det är inte ofta man hör någon i Rinkeby uttrycka glädje av ett dansband. gick över som en blyballong. En miljon streams på Spotify förvandlades till två, tre och fyra. Lucianoz vann sin karriärs första guldmedalje.

Melodifestivalen ringde då. Luciano Axelsson uppträdde inför en slutsåld publik på Hägglunds arena och 2,3 miljoner tittare hemma under andra akten av Melodifestivalens semifinal i rnsköldsvik. Han presenterade “Piccadilly Circus” av Pernilla Wahlgren som en speciell in-act-inbjudan och skrev som om han vunnit Lotto-jackpotten. Som lyckospridare är jag en som ger andra glädje. Det är det folk älskar med mig, säger han.

På bara några månader gick han från busking till Melodifestivalens massiva publik. Han satt i Bianca Ingrossos soffa i Kanal 5:s chattprogram “Bianca” en vecka efter sitt framträdandet, mitt emot Carola Häggkvist.Sedan fick han ett samtal från “Allsng p Skansen” och frågade om han ville komma upp på sommarsång.

Frågan var bara om inte Luciano Axelsson har en plats i dansbandsvärlden.Han identifierar sig som en svensk rom och resenär. Han är bekant med sitt arv men ser sig kanske ännu mer som en Rinkebybo än en resenär.Det finns kärlek där ute, men det har varit för farligt för barn. Han hävdar att ingen fick de möjligheter de önskade.

På SVT sommaren 2007 följde den fiktiva miniserien “Leende guldbruna ögon” historien om en adopterad kung vid namn Lennart som strävade efter att bli dansbandssångare. Ingen grupp ville ha en svart frontman, så han bildade sitt eget band, Lennartz.

Bara nykomlingar i Stockholms förorter var intresserade av att chatta med honom. Lennartz debuterade på den sociala medieplattformen Myspace, där han snabbt blev känd och fick en spelplats på “Allsong p Skansen.”Lennartz var omedveten om att bandet sågs som ett kriminellt företag. Människorna hade delat sina lemmar för att skapa narr från dem.

Var det samma sak med Lucianoz?

Och dansade han med bandet varje kväll, eller var berömmelse allt han ville ha? Juni 2023. Solitude Landscapes; Skansen. Pressfotografer ställde upp för att ta bilder på Pernilla Wahlgren som presenterar årets bästa skivartister. Luciano Axelsson var inte den bästa av de bästa, men han var den som uttryckte sin glädje högst. Han gick över hela festivalen och tog selfies med musiker som han bara hade sett på TV.

I kanten av lokalen satt pr-ombud, skidortsanställda och Luciano Axelssons pappa, Dennis “Jerry” Wilhelmsson. Precis som sin son brukade han jobba med bilar innan en ryggskada satte stopp för det. Han brukade också resa till Tyskland med solen i sitt passagerarsätet för att köpa bilar för att sälja vidare i Sverige.

I bilen och på resor retade pappa Luciano Axelsson genom att säga att han skulle skruva upp stereon och spela några låtar.Du har tagit emot Guds nåd, och du bör ta akt på den, sa jag till dig, berättade Jerry Wilhelmsson nedanför solståndsscenen.

Jerry Wilhelmssons pappa växte upp i Borlänge och brukade spela dragspel på folkparker, där hans son lärde sig dansa. Han fortsatte sitt grävande efter dansmusik efter att ha flyttat till Stockholm för att bilda familj.När musiken spelades sjöng Luciano med. Det är det, säger Jerry Wilhelmsson; han har slagit sig ner.

Pop, soul och r&b svajade pappa när Luciano Axelsson sjöng dem.Jag sa åt dig att hålla dig till orkestermusik. Din ros kommer att blomma mycket vackrare där.Där på Sollidenscenen när Luciano Axelsson fick posera mitt emot Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren försökte han inte ens påtvinga situationen sin genre.

För mig känns det underbart. Enligt hans ord är det en dröm som går i uppfyllelse.
Han hyllas som Sveriges nästa stora dansdille.Lucianoz, eller Luciano Axelsson som han är mer formellt känd, slog sig igenom några vintras på Tiktok. Hans syster släppte ett klipp där han sjunger till den klassiska låten “Det är ju dej jag gr och väntar p” av dansbandsledaren Stefan Borsch.

Luciano Axelsson Mamma
Luciano Axelsson Mamma

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!